Gaveltrea med uteplats och trädgård i lugnt och naturnära område

Backatorp, Göteborg

Plockerotegatan 277

På förhand
Avgift
5 313 kr
Antal rum
3
Boarea
80,8 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 2

Gaveltrea med uteplats och trädgård i lugnt och naturnära område

Med ett attraktivt läge i området ligger denna välskötta bostad med en boyta om ca 81 kvm. Bostaden är i ett plan och har två altaner.

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare/Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Lugnt område med välskötta grönytor och lekplatser. Plockerotegatan 277 - Bjurfors
Lugnt område med välskötta grönytor och lekplatser
Varmt välkommen till Plockerotegatan 277. Plockerotegatan 277 - Bjurfors
Varmt välkommen till Plockerotegatan 277
Kontakta mig!. Plockerotegatan 277 - Bjurfors
Kontakta mig!

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Med ett attraktivt läge i området ligger denna välskötta bostad med en boyta om ca 81 kvm. Bostaden är i ett plan och fördelar sig på tre rum och kök. Här finns två härliga altaner på vardera sidan om huset med sol från morgon till kväll. Mysig baksida med insynsskyddat läge och plats för egna planeringar. Köket är trivsamt disponerat med matplats för många sittande och i vardagsrummet finns gott om plats för soffa och matsalsbord. Två bra sovrum med förvaring i klädkammare samt garderob. Fräscht badrum med tvättavdelning.
Husen ligger runt en gemensam gård som skapar trivsel. Skola och förskola finns i området. Det är goda bussförbindelser in till city. Trivsamt boende med närheten till city men ändå i ett lugnt naturskönt område. Garageplats ingår i månadsavgiften.

Interiör

Rumsbeskrivning: Trevlig bostad på husets gavel. Här bor du fritt med två träbelagda uteplatser och trädgård åt tre väderstreck. Marken är inte upplåten till lägenheten men man disponerar ytorna fritt och ansvarar för skötseln av dem. Bostaden är i mycket bra skick och har renoverats med nya ytskikt och modernisering av kök samt badrum. Bostaden är fördelad enligt följande:

Inbjudande möblerbar hall med ljusa tapeter i grå ton och nylagt laminatgolv. Golvet är enhetligt och fortsätter in i kök och de båda sovrummen. Hallen är belyst med spotlights i taket.

Från hallen når man vardagsrummet där utgång finns till altanen. Del av altanen är ombonad med en permanent paviljong som inbjuder till middagar sena sommarkväller då daggen kryper på. Runt om altanen finns fina planteringar och läget skyddas av en grönskande häck. Angränsande mot uteplatsen har man ett fint fönsterparti som skänker ljus till rummet och skapar en vacker vy från soffan. Rummet är trevligt planerat och ger möjlighet till plats för matsalsbord. Väggarna är tapetserade i svagt grå ton och på golvet ligger parkett.

Sovrum ett ligger med lugnt läge ut mot altanen. Väggarna är svagt beiga och på golvet ligger laminat. Förvaring finns i en rymlig flyttbar garderob.

Sovrum två har en mönstrad fondvägg i blommiga toner och övriga väggar är tapetserade i en grålila ton. Här finns en rymlig klädkammare med extra linneskåp. På golvet ligger laminat.

Köket är modernt med vita släta köksluckor och handtag i rostfritt. Här finns gott med skåp och goda arbetsytor. Gott om plats för matbord där man ledigt sitter 6-8 personer. Den maskinella utrustningen i köket består av spis med häll -06, fläkt, diskmaskin -11 samt fullhöjds kyl och frys. Väggarna är tapetserade i en brun ton och på golvet ligger laminat.
Från köket har man utgång till entrésidans träbelagda veranda som erbjuder eftermiddags- och kvällssol. Utsikt ut över innergården.

Slutligen i lägenheten mellan köket och vardagsrummet ligger det ljusa och fräscha badrummet. Här finns en påkostad duschkabin med massagefunktion. Två av väggarna är kaklade i vitt och övriga väggar har vitmålad vävtapet. På golvet ligger ljusgul plastmatta. Nytt extra stort handfat med vit kommod samt en spegel som sitter ovan handfatet. Bra belysning med spotlights. Separat tvättdel bestående av tvättmaskin -08, torkskåp, vask samt två badrumsskåp. I badrummet finns även den kombinerade varmvattenberedaren/värmepumpen. Den återvinner effektivt och miljövänligt värmen från ventilationsluften och leder tillbaka den till värmeelementen.

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplats 1: Altan/Uteplats, läge sydost.
Uteplats 2: Altan, läge nordväst.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Bredband. Leverantör: ComHem. ADSL via telejacket. Separat abonnemang krävs.

Parkering

Garageplats i länga ingår i månadsavgiften/hyran. Fria parkeringsplatser finns i området.

Månadsavgift

Avgift
5 313 kr

I månadsavgiften ingår, garageplats med fjärrmanövrerad garageport med uttag för motorvärmare, förvarings loft i garage, varmförråd på ca 10 m2 i fristående byggnad på gården samt kabel-tv. Vattenavgiften a conto (180 kr/månad) ingår inte i månadsavgiften utan tillkommer.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,62514%
Andel av årsavgiften är
0,62508%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
92
Våningsplan
1 av 2
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
80,8 kvm

Driftskostnad (per månad)

Värme
1 070 kr
Försäkring
176 kr
Summa
1 246 kr

Uppgiften om försäkring och hushållsström/uppvärmning är väldigt individuell och skall ses som ett riktvärde.

Byggnadssätt

Byggår
1990

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Matrosen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
150
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Matrosen ligger i Backatorp, omgiven av skog och strövområden. På bekvämt avstånd finns Selma Lagerlöfs Torg med butiker, apotek, bibliotek, kulturhus, vårdcentral, BVC, skolor m.m. På andra sidan E6 an ligger Bäckebols köpcentrum med byggvaruhandel, matvaruhandel, sportaffärer, systembolag och mycket annat.

I närområdet finns även två golfklubbar - Albatross golfklubb och St. Jörgens golfklubb.
Strax utanför Matrosens fastighet finns en friskola med klasser från F-6 och ytterligare en liten bit bort finns en kommunal förskola för åldrarna 1-6 år.
Centrala Göteborg ligger endast 9 km från Backatorp och nås enkelt med direktbuss (linje 18), med bil eller cykel.

På fastigheten har under åren 1989-1990 uppförts 41 hus med 150 lägenheter, 29 garage, 30 förråds- och ekonomibyggnader samt en föreningslokal, man kan hyra. Bostadshusen är av tre typer, parhus, radhus och småhus med tillsammans 150 lägenheter.

Adresserna är Plockerotegatan 201-393 och Båtsman Kapers gata 4-110

Alla bostadsrätter har tillgång till garage och eget förråd.
Föreningens ekonomi är mycket god och välskött.

Parkering

Garageplats ingår i månadsavgiften.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till Kabel-TV via Com Hem och deras basutbud,ingår i avgiften och internet via Com Hem, tecknas separat av bostadsrättshavaren.

Gemensamma utrymmen

Gemensam innergård med utemöbler, grill, sandlådor och boulebana. Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning. För mer information besök gärna föreningens hemsida: www.matrosen.se

Övrigt

Föreningen tillhandahåller diverse verktyg och gräsklippare till medlemmarna.

Riksbyggen: 34216

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
91

Området

Mäklaren om Hisings Backa

Hisings Backa ligger på Hisingen och är ett område med nära till allt, både Göteborgs centrum, landsbygd och natur. I området finns också tre köpcentrum som är lätta att nå; Brunnsbotorget, Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebols köpcentrum som nu expanderar för fullt.

OMRÅDET
Till Hisings Backa hör bl.a. områdena Skogome, Backa och Backatorp. Här finns en blandad bebyggelse med både hyreshus, bostadsrättslägenheter och villor. Sankt Jörgen var tidigare ett stort sjukhusområde som på senare år byggts om till bostäder. Här finner man även Sankt Jörgen Park Resort, ett designhotell med konferens och spamöjligheter samt Sankt Jörgen Park Golf med 18 vackra hål i parkmiljö.

UTBILDNING
Hisings Backa har kommunala förskolor samt dagbarnvårdare (familjedaghem) där det erbjuds plats till barn i åldrarna 1-5 år. Förskolorna är geografiskt väl spridda över området. Det finns kommunala grundskolor och friskolor. Flera skolor har egna profileringar, bl.a. Brunnsboskolans musikklasser samt Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan, som lockar elever från andra delar av Göteborg och Västsverige.

KULTUR OCH FRITID
Här finns ett rikt kulturliv, med kulturhuset och biblioteket vid Selma Lagerlöfs Torg och med allaktivitetshuset Brunnshuset och kulturskolans fina lokaler i Brunnsbo. Kulturprofilen finns även i skolorna, bland annat med musikklasserna i Brunnsboskolan och Svenska Balettskolan i Skälltorpsskolan. Låg- och mellanstadieskolorna har sexårsverksamhet/förskoleklasser och för barn till och med årskurs tre finns fritidshem före och efter skoldagen. De lite äldre barnen kan delta i en fritid
sklubb efter skolans slut. För barn och ungdomar finns ett stort utbud av fritidsaktiviteter både i grupper och i den öppna verksamheten. I Hisings Backa hittar du fritidsaktiviteter av alla de slag. Det finns fotbollsklubbar, gym, ridklubb m.m. Det finns även trevliga, natursköna promenadvägar.

KOMMUNIKATIONER
Från Hisings Backa går det tät busstrafik till centrala Göteborg, de flesta busslinjerna passerar Hjalmar Brantingsplatsen där köpcentret Backaplan med åtskilliga butiker finns. Från Hjalmar Brantingsplatsen går spårvagnar vidare till Göteborgs olika stadsdelar. Många busslinjer som passerar genom Hisings Backa går vidare till Bäckebols Köpcentrum där bland annat IKEA är beläget. För den som gillar att cykla finns det bra cykelvägar i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Backatorp, Hisings Backa? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Plockerotegatan 277

Plockerotegatan 277,
422 57 Hisings Backa

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare/Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Backatorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Båtsman Lustigs gata 49
  Månadsavgift
  4 841 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  111,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Backatorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Båtsman Kapers Gata 102
  Månadsavgift
  4 882 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Backatorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Plockerotegatan 27
  Månadsavgift
  6 346 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  99,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Backatorp, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Plockerotegatan 279
  Månadsavgift
  5 843 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  93,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!