Vindslägenhet om 67 kvm med villakänsla och härlig trädgård!
Utgångspris
2 480 000 kr
Avgift
3 501 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 3
Boarea
67 kvm

Visning

 • söndag 1/9, KL 11:15 - 11:45

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Vindslägenhet om 67 kvm med villakänsla och härlig trädgård!

Ljus och välplanerad bostad i Bagaregården/Munkebäck med fönster i fyra väderstreck och med närhet till både friluftsliv och stadskärnan.

 • Ansvarig mäklare

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 15

 • Extra kontaktperson

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 21

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Centralt placerad hall med gott om avhängningsmöjligheter och förvaring. Gustavsgatan 55 - Bjurfors
Centralt placerad hall med gott om avhängningsmöjligheter och förvaring
. Gustavsgatan 55 - Bjurfors
Bostadens större sovrum med stort fönster med västerläge och inbyggd garderob. Gustavsgatan 55 - Bjurfors
Bostadens större sovrum med stort fönster med västerläge och inbyggd garderob
Genomgående planlösning. Gustavsgatan 55 - Bjurfors
Genomgående planlösning
Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket. Gustavsgatan 55 - Bjurfors
Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket
Plats för soffgrupp och mediamöbel. Gustavsgatan 55 - Bjurfors
Plats för soffgrupp och mediamöbel

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerad vindslägenhet om tre rum och kök med villakänsla och med grönskan runt husknuten. Fräscht renoverat badrum, stort vardagsrum och två bra sovrum varav master bedroom har ypperlig förvaring via inbyggda garderober med skjutdörrar längs ena väggen. I det direkta närområdet finns ett stort serviceutbud med bland annat ICA Kvantum, Systembolaget och andra affärer som både Torpavallen och Munkebäckstorget har att erbjuda. I närområdet finns flertalet gym, bland annat Hela Hälsan vid Munkebäckstorget, ett stort Sats vid Torpavallen samt ett av Göteborgs största gym i Gamlestaden, Kristinedals träningscenter. Vid Munkebäckstorget ligger apotek, vårdcentral, fruktaffär samt spårvagns- & busshållplatser. En liten promenad bort finner ni Bagaregårdens caféer och små butiker, Redbergsplatsen och det stora serviceutbudet vid Olskrokstorget. Buss 62 har sin hållplats ca 300 meter från bostaden. Här har ni även nära till naturen och rekreationsområdet kring Skatås och Delsjön som bjuder in till en mängd olika fritidsaktiviteter året om. Med gångavstånd når ni det nya resecentrumet i det otroligt expansiva Gamlestaden. Här kommer området att utvecklas med bland annat butiker, kontor, kultur- och fritidsverksamheter, service och nya bostäder.

Interiör

Ta trapporna upp till tredje våningen och kliv in genom ytterdörren. Ni möts av en centralt placerad hall med avhängningsmöjligheter och förvaring via inbyggda garderober. Blommig tapet pryder ena väggen och golvet pryds av ekparkett som fortsätter vidare in i bostaden.

Rakt fram finner ni det rymliga nyrenoverade badrummet från 2014 med stort vädringsfönster. Vitt kakel på tre väggar, den fjärde pryds av en mönstrad fondvägg och på golvet ligger en mörk slitstark plastmatta i stenimitation med underliggande golvvärme. Bra förvaring i både kommod och spegelskåp ovan tvättstället. Utrustningen består av wc samt dusch med vikbara duschdörrar.

Till vänster om badrummet ligger bostadens större sovrum med stort fönster med västerläge. Här får ni plats med en dubbelsäng, sängbord och skrivbord eller byrå för den som önskar. Rejäl förvaring längs ena väggen tack vare en inbyggd garderob med skjutdörrar. Väggarna är målade i grått och golvet är vitmålat.

Vidare ut i hallen och förbi badrummet når ni på höger sida bostadens andra sovrum, detta rum lämpar sig förutom som sovrum, även som kontor eller gästrum. Fönstret i detta rum vetter mot söder och utsikten härifrån är över byggnadens härliga trädgård. Här får ni plats med enkelsäng/dubbelsäng, sängbord och byrå.

Köket finner vi mitt emot sovrummet och är socialt placerat tack vare öppen planlösning mellan hallen, köket och vardagsrummet. Bra arbetsytor och förvaring via flertalet skåp och lådor. Den naturliga matplatsen finner ni vid det stora fönstret helt fritt från insyn. Skåpsluckorna tillsammans med väggarna och kaklet går i vitt medan stommarna och de öppna hyllplanen är i ek. Bänkskiva i ekimitation och golvet pryds av linoleummatta.

Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket och detta är väl tilltaget i storlek. Stort takfönster med härligt söderläge och stort fönsterparti som vetter mot öster. Här får ni plats med soffa, fåtölj, mediamöbel och tillhörande möblemang. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i vitt.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Göteborg Bagaregården 30:37

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett förråd som är placerat i källaren - ca 6 kvm.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 501 kr

Värme, vatten, sophämtning, kabel-tv och parkering ingår i avgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
22,974%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 480 000 kr
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
67 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Försäkring
83 kr
Summa
83 kr

Byggnadssätt

Byggår
1943

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kaflegatan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1500*
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kaflegatan förvärvade fastigheten Bagaregården 30:37 2007 och upplåter fyra lägenheter med bostadsrätt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av TK revision och teknisk förvaltning sköts av medlemmarna själva.

Renoveringar - Utförda och planerade

Planerade/kommande renoveringar:
Markarbete på framsidan av byggnaden, parkeringar samt garageuppfart. Offerter har tagits in och renoveringen kommer att ske 2019/2020.
Renovering av tak 2025-2030.

Utförda renoveringar:
2018 - köpt nya utemöbler till föreningen, bytt porttelefoner i samtliga lägenheter och bytt porttelefonsystem utanför entrén. Renovering av tvättstuga - bytt golv, brunn samt målat. Målat väggar i källaren samt målat och renoverat golv.
2017 - Köpt ny tvättmaskin (nr 2).
2016 - Renovering av trapphus - målning samt byte av matta i trapporna.
2015 - Markarbete - plattsättning vid entré samt hela vägen runt husets båda sidor.
2014 - Fönsterbyte i alla lägenheter utom vindslägenheten då dessa var i gott skick och byttes när lägenheten byggdes.
2012 - Ny tvättmaskin (nr 1).

Övriga väsentliga renoveringar:
1990 - Stamrenovering.

Parkering

Föreningen har fyra parkeringsplatser, en till varje lägenhet och denna ingår i avgiften. Fri parkering i området.

TV/bredband

Bredband och tv från ComHem.

Gårdsplats/innergård

Föreningens fyra lägenheter delar på en härlig trädgård med utemöbler, gräsmatta, buskar samt flera äppel- och plommonträd.

Området

Mäklaren om Bagaregården

Det hörs nästan på namnet att här ligger ett av Göteborgs allra mysigaste områden, med vacker stadsbild och småskalig bebyggelse. Bagaregården är en liten pärla av klassicistisk och nationalromantisk arkitektur från tidigt 1900-tal. Tryggt undanskymt från stadspulsen som väntar bara några kvarter bort.

STADSRUM OCH ÖPPNA FÄLT
Det första som möter en när man kommer till Bagaregården är landshövdingehusen, ursprungligen byggda som bostäder åt arbetarna på SKF och Gamlestadens Fabriker. Några av dem har sirligt utsmyckade fasader, medan andra är försedda med burspråk, takkupor eller runda gavelfönster. Istället för inneslutna gårdar bildar flera hus en gemensam kvartersgård, med små lekplatser, odlingar och statyer här och var. På var sida om området går spårvagns-spåren, som snabbt tar dig in till centrum, österut mot Gamlestaden eller västerut genom Kålltorp och Örgryte mot Korsvägen. Till Härlanda tjärn är det promenadavstånd och därefter ligger hela Delsjöområdet och väntar på att utforskas.

LYKTSTOLPAR OCH ÄPPELTRÄD
Bagaregården är det första området som stadsingenjören Albert Lilienberg planlade i början av förra seklet. Lilienberg ville skapa en stadsmiljö som var mer anpassad efter terrängen och där huskroppar och svängda gator tillsammans med växtlighet och detaljer som lyktstolpar, räcken och skulpturer skapade ett stadsrum. Samma känsla känns igen i flera andra Lilienbergsområden, som Änggården, Kungsladugård och Kålltorp. Blandningen av radhus, småhus och landshövdingehus är också typiskt för stadsplanen. Egnahemsområdet som ligger i södra delen av Bagaregården är en gemyt-lig trädgårdsstad som började byggas 1911 och sedan fortsatte att byggas ut fram till ca 1940. Detta var tider som föregåtts av flera perioder av matbrist och undernäring i Sverige och det bestämdes därför att det i varje trädgård skulle planteras ett äppelträd, för att säkerställa att familjerna åtminstone skulle få i sig lite näring ifall det blev kristider igen. Många av dessa ”nöd”-äppelträd finns kvar. Gå runt i kvarteren och se efter om trädens placering kan avslöja om de är original eller om träden planterats av senare generationers ägare.

BRÖDKULTUR OCH KULTURFÄNGELSE
Namnet Bagaregården förpliktigar och självklart kan man gärna hitta sitt eget favoritbageri längs huvudstråken Ånäsvägen och Stockholmsgatan, där du också hittar ett antal butiker och caféer. Visst låter det ljuvligt att gå ut och köpa sitt frukostbröd tvärs över gatan, duka upp en kaffebricka och slå sig ner ute på gården en solig sommarmorgon? Och visst är det så att namnet Bagaregården kommer från en bagare, som bodde på Landeriet Bagaregården på 1600-talet. Själva Landeribyggnaden är troligen byggd långt senare och har bland annat varit fritidsgård, bibliotek och kulturhus men sedan Kulturhuset Kåken öppnade har byggnaden fungerat som kontor. Kulturhuset Kåken har förresten gett kultur- och fritidslivet ett uppsving i stadsdelen. Inhyst i det gamla fängelset Härlanda rymmer det både bibliotek, café, konstutställningar och öppen förskola.

Köpa eller sälja bostad i Bagaregården? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Bagaregårdens 3 bästa

3
 • Ostindiska ölkompaniet
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Ekobutiken Ekorätt

Karta

Gustavsgatan 55

Gustavsgatan 55,
416 72 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 15

 • Extra kontaktperson

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 21

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Bagaregården - Munkebäck, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gustavsplatsen 1N
  Pris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  2 869 kr
  Antal rum
  1
  Sovrum
  1
  Boarea
  41 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!