Charmig trerummare med egen balkong och tillgång till trädgård!
På förhand
Pris
2 950 000 kr
Avgift
4 699 kr
Antal rum
3
Boarea
90 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Balkong
Ja

Charmig trerummare med egen balkong och tillgång till trädgård!

I denna trivsamma funkisvilla finner ni en underbar trerummare där modern funktionalitet kombineras med genuin 1940-talscharm.

 • Ansvarig mäklare

  Jacob Bergfelt

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0733-73 74 56

 • Extra kontaktperson

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 64

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till Gustavsgatan 84!. Gustavsgatan 84 - Bjurfors
Varmt välkomna till Gustavsgatan 84!
Vardagsrummets gedigna takhöjd och fönsterpartier i två väderstreck bidrar till ett luftigt hem.. Gustavsgatan 84 - Bjurfors
Vardagsrummets gedigna takhöjd och fönsterpartier i två väderstreck bidrar till ett luftigt hem.
De stora ytorna ger plats för både en mysig soffhörna och ett större middagsbord.. Gustavsgatan 84 - Bjurfors
De stora ytorna ger plats för både en mysig soffhörna och ett större middagsbord.
. Gustavsgatan 84 - Bjurfors
De sociala ytorna smyckas av en helt underbar fiskbensparkett.. Gustavsgatan 84 - Bjurfors
De sociala ytorna smyckas av en helt underbar fiskbensparkett.
Härifrån välkomnas vi även ut på bostadens mysiga balkong.. Gustavsgatan 84 - Bjurfors
Härifrån välkomnas vi även ut på bostadens mysiga balkong.

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till en rymlig och charmig trerummare med egen balkong. Här tillåts moderna attribut att möta genuin 1940-talscharm. Bostaden erbjuder stora sociala ytor där kök och vardagsrum sammankopplas av en halvöppen planlösning. Fiskbensparkett löper tröskelfritt mellan vardagsrum och kök medens i sovrummen och hallen ligger det ett underbart brädgolv. Bostaden har genomgående en gedigen takhöjd som bidrar till ett luftigt och levande hem.

De båda sovrummen ligger avskilt från de sociala ytorna. Det stora sovrummet rymmer enkelt en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Det andra sovrummet är perfekt som barnrum eller gästrum. I nära anslutning till sovrummen finner vi bostadens stora spabadrum. Här är det idag utrustat med WC, dubbla handfat, bubbelbadkar, dusch och tvättmaskin.

I det direkta närområdet finns ett stort serviceutbud med bland annat ICA Kvantum, nattöppen bensinstation, systembolag och gym. En liten promenad bort finner ni Bagaregårdens caféer och små butiker, Redbergsplatsen och det stora serviceutbudet vid Olskrokstorget. Här har ni även nära till naturen kring Skatås och Delsjön som bjuder in till en mängd olika fritidsaktiviteter.

Interiör

Inne i denna mysiga funkisvilla tar vi trappan en våning upp och välkomnas in till denna ljusa bostad om tre rum och kök fördelat över 90 kvm. Vi välkomnas av en rymlig hall som smyckas av en otroligt charmig parkett i slottsläggning. Väggarna går i vitt och här finns både en dubbelgarderob samt en inbyggd originalgarderob. Hallens förvaring kompletteras av trapphusets möjligheter att hänga upp era ytterplagg och skor.

Till höger om hallen når vi det stora vardagsrummet med fönsterpartier i dubbla väderstreck. På golvet tillåtes en underbar fiskbensparkett att bereda ut sig och i kombination med det underbara ljusinsläppet och en vältilltagen takhöjd skapas här ett luftigt och levande hem. De stora ytorna ger plats för både en mysig soffhörna och ett matbord för många middagsgäster. Helt perfekt för både sociala sammankomster och mysiga hemmakvällar. Från de sociala ytorna når vi även bostadens härliga balkong.

Via en bred öppning följer vi tröskelfritt den härliga fiskbensparketten från vardagsrummet till det smakfullt renoverade köket. Här erbjuds gott om arbetsytor längs den L-formade köksbänken och gott om köksförvaring erbjuds i både över- och underskåp. Det vita kaklet går modernt hela vägen upp till taket och matchas stilrent mot de benvita köksluckorna. Den maskinella utrustningen består av varmluftsugn, spishäll, spisfläkt, diskmaskin och kyl/frys. Från fönstret tillåts ljuset att forsa in och här placeras med fördel ett köksbordet.

I bostadens motsatta sida finner vi de två sovrummen. Det största sovrummet har plats för en dubbelsäng med tillhörande sängmöblemang. De två inbyggda originalgarderoberna rymmer plats åt era kläder. På golvet ligger ett framtaget brädgolv som bidrar med en stor portion charm och matchas smakfullt mot de vita väggarna.

Det andra sovrummet passar perfekt som barnrum, gästrum eller hemmakontor. Även här erbjuds samma charmiga brädgolv och väggarna går i vitt/grått. Förvaring erbjuds i en inbyggd originalgarderob.

Vi återvänder till hallen men innan vi lämnar bostaden tar vi oss till det stora och fint renoverade spabadrummet. Här pryds väggarna av ett vitt liggande kakel som stilrent går ihop med golvets gråmelerade klinker. Badrummet inrymmer bubbelbadkar, dusch, WC, dubbla handfat samt en tvätthörna med tvättmaskin och tvättbänk. För den som önskar får det enkelt plats en torktumlare bredvid den befintliga tvättmaskinen. I taket sitter infällda spotlights som ger en bra belysning i hela badrummet och förvaring erbjuds i både över- och underskåp. Givetvis erbjuds det även golvvärme för att ge vardagen lite extra lyx.

Varmt välkomna på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Bagaregården 24:6

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten upplåts ett rymligt källarförråd.

Tvättstuga - gemensam tvättstuga i källaren med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.

Föreningen har en gemensam trädgård i insynsskyddat läge, med gräsmatta, odlingslotter, kompost och cykelställ. I trädgården finns även en gemensam altan med grill och trädgårdsmöbler.

Garage för cyklar och förvaring.

TV/bredband

Comhem Fiber. Avtal tecknas av lägenhetsinnehavaren.

Comhem Fiber. Avtal tecknas av lägenhetsinnehavaren.

Parkering

Föreningen har 3 p-platser (separat kö).
I närområdet finns flera gator med gratis parkering.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 699 kr

Avgiften inkluderar: värme, vatten, hushållsel och sophantering.
Avgiften är fördelad på månadsavgift 3928kr och ett obligatoriskt tillägg om hushållsel 771kr.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 950 000 kr
Lägenhetsnummer
0002
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
90 kvm*
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Gustavsgatan 84
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
4
Antal hyresrätter
1
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

BRF Gustavsgatan 84 är en liten och välskött bostadsrättsförening bestående av tre bostadsrätter och en hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten år 2010. Föreningen äger marken och påverkas inte av tomträttsavgälder.

Gjorda renoveringar:
2000 Omdränering
2006 Installation av fjärrvärme
2008 Fönsterbyte
2010 Lades taket om
2018 Relining av avloppsstammar.

Planerat underhåll:
Efter år 2018 års relativt stora projekt har föreningen inga större underhållsprojekt planerade de närmsta åren.
Föreningen har i dagsläget inga planerade avgiftshöjningar.
(Kontrollerat med ordförande 2019-09-03).

De boende i föreningen sköter gemensamt gräsklippning och skötsel av allmänna utrymmen enligt ett rullande schema.

I källaren finns en tvättstuga som är utrustad med 2x tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.
Föreningen har en gemensam trädgård i insynsskyddat läge, med gräsmatta, odlingslotter, kompost och cykelställ. I trädgården finns även en gemensam altan med grill och trädgårdsmöbler.
Föreningen förfogar över 3st p-platser. Till dessa är det separat kö.

För mer information, vänligen se senaste årsredovisningen.

Ekonomi

Andel i föreningen
38,25%
Andel av årsavgiften är
38,25%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
127 kr
Summa
127 kr

Byggnadssätt

Byggår
1946
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Området

Mäklaren om Bagaregården

Det hörs nästan på namnet att här ligger ett av Göteborgs allra mysigaste områden, med vacker stadsbild och småskalig bebyggelse. Bagaregården är en liten pärla av klassicistisk och nationalromantisk arkitektur från tidigt 1900-tal. Tryggt undanskymt från stadspulsen som väntar bara några kvarter bort.

STADSRUM OCH ÖPPNA FÄLT
Det första som möter en när man kommer till Bagaregården är landshövdingehusen, ursprungligen byggda som bostäder åt arbetarna på SKF och Gamlestadens Fabriker. Några av dem har sirligt utsmyckade fasader, medan andra är försedda med burspråk, takkupor eller runda gavelfönster. Istället för inneslutna gårdar bildar flera hus en gemensam kvartersgård, med små lekplatser, odlingar och statyer här och var. På var sida om området går spårvagns-spåren, som snabbt tar dig in till centrum, österut mot Gamlestaden eller västerut genom Kålltorp och Örgryte mot Korsvägen. Till Härlanda tjärn är det promenadavstånd och därefter ligger hela Delsjöområdet och väntar på att utforskas.

LYKTSTOLPAR OCH ÄPPELTRÄD
Bagaregården är det första området som stadsingenjören Albert Lilienberg planlade i början av förra seklet. Lilienberg ville skapa en stadsmiljö som var mer anpassad efter terrängen och där huskroppar och svängda gator tillsammans med växtlighet och detaljer som lyktstolpar, räcken och skulpturer skapade ett stadsrum. Samma känsla känns igen i flera andra Lilienbergsområden, som Änggården, Kungsladugård och Kålltorp. Blandningen av radhus, småhus och landshövdingehus är också typiskt för stadsplanen. Egnahemsområdet som ligger i södra delen av Bagaregården är en gemyt-lig trädgårdsstad som började byggas 1911 och sedan fortsatte att byggas ut fram till ca 1940. Detta var tider som föregåtts av flera perioder av matbrist och undernäring i Sverige och det bestämdes därför att det i varje trädgård skulle planteras ett äppelträd, för att säkerställa att familjerna åtminstone skulle få i sig lite näring ifall det blev kristider igen. Många av dessa ”nöd”-äppelträd finns kvar. Gå runt i kvarteren och se efter om trädens placering kan avslöja om de är original eller om träden planterats av senare generationers ägare.

BRÖDKULTUR OCH KULTURFÄNGELSE
Namnet Bagaregården förpliktigar och självklart kan man gärna hitta sitt eget favoritbageri längs huvudstråken Ånäsvägen och Stockholmsgatan, där du också hittar ett antal butiker och caféer. Visst låter det ljuvligt att gå ut och köpa sitt frukostbröd tvärs över gatan, duka upp en kaffebricka och slå sig ner ute på gården en solig sommarmorgon? Och visst är det så att namnet Bagaregården kommer från en bagare, som bodde på Landeriet Bagaregården på 1600-talet. Själva Landeribyggnaden är troligen byggd långt senare och har bland annat varit fritidsgård, bibliotek och kulturhus men sedan Kulturhuset Kåken öppnade har byggnaden fungerat som kontor. Kulturhuset Kåken har förresten gett kultur- och fritidslivet ett uppsving i stadsdelen. Inhyst i det gamla fängelset Härlanda rymmer det både bibliotek, café, konstutställningar och öppen förskola.

Köpa eller sälja bostad i Bagaregården? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Bagaregårdens 3 bästa

3
 • Ostindiska ölkompaniet
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Ekobutiken Ekorätt

Karta

Gustavsgatan 84

Gustavsgatan 84,
416 72 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jacob Bergfelt

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0733-73 74 56

 • Extra kontaktperson

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 64