Ljuvlig lägenhet med takåsar och trädtoppar som närmaste granne

Bagaregården - Olskroken, Göteborg

Övre Olskroksgatan 28

Utgångspris
2 650 000 kr
Avgift
3 443 kr
Antal rum
2
Boarea
58 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ljuvlig lägenhet med takåsar och trädtoppar som närmaste granne

Om man letar efter lägenheten som ger den där perfekta magkänslan - då har ni kommit rätt! Här kan man bocka av det mesta på att ha listan!

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78

Bilder

Välrenoverat boende i utmärkt läge. Övre Olskroksgatan 28 - Bjurfors
Välrenoverat boende i utmärkt läge
Stort vardagsrum med gott om plats för såväl soffa som middagsbord. Övre Olskroksgatan 28 - Bjurfors
Stort vardagsrum med gott om plats för såväl soffa som middagsbord
. Övre Olskroksgatan 28 - Bjurfors

Slipad och ljust behandlad fiskbensparkett pryder golvet i vardagsrummet

Utgången mot bostadens balkong. Övre Olskroksgatan 28 - Bjurfors
Utgången mot bostadens balkong
Högt och fritt söderläge. Övre Olskroksgatan 28 - Bjurfors
Högt och fritt söderläge
Fantastisk utsikt över trädtoppar och takåsar. Övre Olskroksgatan 28 - Bjurfors
Fantastisk utsikt över trädtoppar och takåsar

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Den här vackra lägenheten har allt du kan önska dig. Högt till tak, sobra & samtidigt fräcka färgval, vacker slipad fiskben- och stavparkett samt den robusta klinker som finns kvar i hallen. Köket är välrenoverat och har en utmärkt plats för frukoststunden. Vardagsrummet är i sådär perfekt storlek som både skapar en social yta men samtidigt bjuder in till mysiga hemmakvällar. För att inte tala om utsikten, här ser man långt bort över takåsar och trädtoppar och den ljuvliga balkonger vetter mot den ståtliga skolan i högt och fritt söderläge.

Detta är en stabil förening med gemensam innergård och hiss i huset.

Gångavstånd till centrala Göteborg och Olskrokstorget samt Redbergsplatsen runt hörnet med stort utbud av service; torghandel, mataffär, frukthandel, blomsterbutik, systembolag och apotek. I de närliggande kvarteren finns även bra restauranger och caféer. Från både Olskrokstorget och Redbergsplatsen går flertalet spårvagnar och buss. Det går även att promenera, alternativt cykla till Avenyn. På bekvämt cykelavstånd är även rofyllda Delsjöterrängen belägen.

Interiör

Varmt välkomna att kliva in till denna genuina och välplanerade lägenhet i trivsamma Olskroken. I hallen möts man av en klinker på golvet, som bevarats från huset byggnadsår, i kombination med målade ljusa väggar. Det finns en stor garderobsvägg som slukar all tänkbar förvaring. Från hallen nås bostadens samtliga rum.

Vidare in i vardagsrummet är väggarna målade i grått och på golvet ligger en vacker slipad fiskbensparkett. Rummet är ljust och trivsamt tack vare de stora fönstren i gavelläge och utgången till balkongen i söderläge. På balkongen får man plats med bord och stolar. Tack vare vardagsrummets utformning och storlek ges utrymme för ett större middagsbord och utmärkt plats för soffan.

Bostadens kök är renoverat och har byggts i stilrena och charmiga materialval med vita köksluckor som matchar väl mot arbetsbänken i vit laminat och det gråa kaklet. Det är väl genomtänkta förvaringslösningar och goda arbetsytor vilket skapar ett kök där man kan umgås och trivas. Den materiella utrustningen består av kyl/frys, varmluftsugn, induktionshäll samt fläkt. På golvet ligger en slitstark grå klinker. Väggarna är målade i en vacker nyans som heter Stensöta.

Från hallen nås sovrummet som har stort fönster för gott om ljusinsläpp och som är helt fritt från insyn. Det ges en vacker vy över områdets takåsar. Här får man med lätthet plats för en dubbelsäng samt ett skrivbord för den som önskar. Det ligger en fin slipad parkett på golvet som fått samma behandling som golvet i vardagsrummet, väggarna är målade i en grön ton som heter krydda. Det ges gott om förvaring via den inbyggda dubbelgarderoben.

Direkt från hallen nås badrummet med vitt kakel på väggarna med en bård och en ljus plastmatta på golvet. Här finns badkar, wc, handfat med tillhörande kommod samt spegelskåp.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Olskroken 11:27

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 443 kr

Varav 155 kr för bredband-telefoni är obligatoriskt tillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,31%
Andel av årsavgiften är
1,30948%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 650 000 kr
Lägenhetsnummer
144
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
58 kvm*

* Observera att den exakta storleken inte är uppmätt

Byggnadssätt

Byggår
1943
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Om föreningen

Namn
Brf Pellerins
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
76
Antal hyresrätter
6
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Pellerins registrerades 2007-11-09 och fastigheten Olskroken 11:27 förvärvades år 2009. Fastigheten består av två flerbostadshus och inrymmer 70 bostadsrätter och 6 lägenheter samt 3 lokaler med hyresrätt. Fastigheten är i bra skick och byggdes år 1943.
Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rok: 8 stycken
2 rok: 54 stycken
3 rok: 11 stycken
4 rok: 1 stycken
5 rok: 2 stycken

Genomförda renoveringar:
1987 - Rörstambyte, balkongrenovering, fönsterbyte samt renovering av yttertak.
2012 - Kontroll och filmning av rör, allt såg bra ut.
2013 - Ny porttelefon samt nytt passersystem installerades. Upprustning av innergården med grönska, grillplatser, bänkar och lekplatser. Byggnation av 13 parkeringsplatser. Försäljning av en lokal och ombildning från en hyresrätt till bostadsrätt.
2014 - Golv och väggar i källargångarna målades.
2015 - Reparation av taket.
2016 - OVK. Två av föreningens hyresrätter ombildades till bostadsrätt. Intäkterna gick till föreningens underhållsfond.
2017- Renovering och försäljning av hyresrätt i föreningen.
2018 - Nya hissar installerades.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2015-2044.

Kommande renoveringar:
Föreningen ska göra en omfogning på den södra fasaden de närmaste året.

Framtida plan är att föreningen vill göra ett gemensamt elavtal på fastigheten. Föreningen kommer då fakturerar elkostnaden till varje bostadsrättsinnehavare för att få ner elnätskostnaden för varje person.

Avgiftsförändringar:
Föreningen ser i dagsläget ingen anledning att höja avgiften med mer än i linje med inflationen.

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.
För mer information, se årsredovisningen.

Parkering

Föreningen har 13 parkeringsplatser till medlemmarnas förfogande. Till dessa är det separat kö. Kostnad ca 595 kr/månad. Boendeparkering finns på gatorna i området.

TV/bredband

Basutbudet av TV- kanaler ingår i månadsavgiften via Com Hem.
Bredband via Bredbandsbolaget fiberlan 100/10 Mbit.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en mysig gemensam innergård. Här finns gemensamma grillplatser och en lekplats. Under sommartid finns partytält.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.
Föreningen har tre gemensamma tvättstugor, belägna i trappuppgångarna 26-28 samt i 30. I varje tvättstuga finns två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. Ett gemensamt mangel- och strykrum finns även att nyttja.
Det finns också cykelförråd och barnvagnsrum.

Området

Mäklaren om Bagaregården

Det hörs nästan på namnet att här ligger ett av Göteborgs allra mysigaste områden, med vacker stadsbild och småskalig bebyggelse. Bagaregården är en liten pärla av klassicistisk och nationalromantisk arkitektur från tidigt 1900-tal. Tryggt undanskymt från stadspulsen som väntar bara några kvarter bort.

STADSRUM OCH ÖPPNA FÄLT
Det första som möter en när man kommer till Bagaregården är landshövdingehusen, ursprungligen byggda som bostäder åt arbetarna på SKF och Gamlestadens Fabriker. Några av dem har sirligt utsmyckade fasader, medan andra är försedda med burspråk, takkupor eller runda gavelfönster. Istället för inneslutna gårdar bildar flera hus en gemensam kvartersgård, med små lekplatser, odlingar och statyer här och var. På var sida om området går spårvagns-spåren, som snabbt tar dig in till centrum, österut mot Gamlestaden eller västerut genom Kålltorp och Örgryte mot Korsvägen. Till Härlanda tjärn är det promenadavstånd och därefter ligger hela Delsjöområdet och väntar på att utforskas.

LYKTSTOLPAR OCH ÄPPELTRÄD
Bagaregården är det första området som stadsingenjören Albert Lilienberg planlade i början av förra seklet. Lilienberg ville skapa en stadsmiljö som var mer anpassad efter terrängen och där huskroppar och svängda gator tillsammans med växtlighet och detaljer som lyktstolpar, räcken och skulpturer skapade ett stadsrum. Samma känsla känns igen i flera andra Lilienbergsområden, som Änggården, Kungsladugård och Kålltorp. Blandningen av radhus, småhus och landshövdingehus är också typiskt för stadsplanen. Egnahemsområdet som ligger i södra delen av Bagaregården är en gemyt-lig trädgårdsstad som började byggas 1911 och sedan fortsatte att byggas ut fram till ca 1940. Detta var tider som föregåtts av flera perioder av matbrist och undernäring i Sverige och det bestämdes därför att det i varje trädgård skulle planteras ett äppelträd, för att säkerställa att familjerna åtminstone skulle få i sig lite näring ifall det blev kristider igen. Många av dessa ”nöd”-äppelträd finns kvar. Gå runt i kvarteren och se efter om trädens placering kan avslöja om de är original eller om träden planterats av senare generationers ägare.

BRÖDKULTUR OCH KULTURFÄNGELSE
Namnet Bagaregården förpliktigar och självklart kan man gärna hitta sitt eget favoritbageri längs huvudstråken Ånäsvägen och Stockholmsgatan, där du också hittar ett antal butiker och caféer. Visst låter det ljuvligt att gå ut och köpa sitt frukostbröd tvärs över gatan, duka upp en kaffebricka och slå sig ner ute på gården en solig sommarmorgon? Och visst är det så att namnet Bagaregården kommer från en bagare, som bodde på Landeriet Bagaregården på 1600-talet. Själva Landeribyggnaden är troligen byggd långt senare och har bland annat varit fritidsgård, bibliotek och kulturhus men sedan Kulturhuset Kåken öppnade har byggnaden fungerat som kontor. Kulturhuset Kåken har förresten gett kultur- och fritidslivet ett uppsving i stadsdelen. Inhyst i det gamla fängelset Härlanda rymmer det både bibliotek, café, konstutställningar och öppen förskola.

Köpa eller sälja bostad i Bagaregården? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Bagaregårdens 3 bästa

3
 • Ostindiska ölkompaniet
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Ekobutiken Ekorätt

Karta

Övre Olskroksgatan 28

Övre Olskroksgatan 28,
416 67 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78