Modern och rymlig tvåa med möjlighet att göra om till en trea!
Avgift
3 352 kr
Antal rum
2
Boarea
65 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1

Modern och rymlig tvåa med möjlighet att göra om till en trea!

På Sparvgatan 7 uppfördes år 2010 denna fina fastighet. Här erbjuds en rymlig tvåa med moderna inredningsval och loftgångsbalkong.

 • Ansvarig mäklare

  Jacob Bergfelt

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0733-73 74 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Huset passar väl in bland den övriga bebyggelsen i området. Sparvgatan 7 - Bjurfors
Huset passar väl in bland den övriga bebyggelsen i området
. Sparvgatan 7 - Bjurfors
Huset på Sparvgatan 7 uppfördes år 2010. Sparvgatan 7 - Bjurfors
Huset på Sparvgatan 7 uppfördes år 2010
Från närliggande Redbergsplatsen tar flera spårvagnar och bussar er vidare till stadens alla hörn. Sparvgatan 7 - Bjurfors
Från närliggande Redbergsplatsen tar flera spårvagnar och bussar er vidare till stadens alla hörn
. Sparvgatan 7 - Bjurfors
I närliggande Redbergsparken ges en vidsträckt vy över Göteborg . En perfekt plats för picknik. Sparvgatan 7 - Bjurfors
I närliggande Redbergsparken ges en vidsträckt vy över Göteborg . En perfekt plats för picknik

Planskiss

Planlösning
Befintlig planskiss
Planlösning
Alternativ Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På Sparvgatan 7 uppfördes 2010 denna fina fastighet. En trappa upp i huset återfinns denna rymliga lägenhet som idag disponeras som en tvåa men som med enkelhet kan göras om till en trea. Man välkomnas av en hall med skjutdörrsgarderob direkt till höger. Från hallen slussas man vidare in i vardagsrummet som har en öppen planlösning och social planlösning mot lägenhetens kök. Köket renoverades år 2017 och har många fina detaljer som mässingsknoppar och en bänkskiva i betong som skapar en fin kontrast mot de vita skåpen. I sovrummet är väggarna målade i en mörkblå ton och på väggarna ligger ett mörkbetsat ekgolv som tillsammans skapar en mycket angenäm och lugn atmosfär. Badrummet är helkaklat i sobra toner och utrustad med både tvättmaskin och torktumlare. Sammantaget en mycket fin lägenhet.

Bostadsrättföreningens ekonomi är god, i början av år 2017 sänktes föreningens avgifter med 15 %.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Olskroken 13:12

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 352 kr

Förutom månadsavgiften tillkommer en avgift för hushållselen om 300 kr per månad. Föreningen gör en avräkning av elen vid varje årsskifte. Den som förbrukat mer än den betalat in blir debiterad mellanskillnaden på avin för april och den som betalat för mycket får tillbaka.

Ekonomi

Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
301105
Våningsplan
1*
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
65 kvm**

* Våningsplan 1. en trappa upp

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Bostadsrättsförening

Namn
Sparvgatan 7
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
19
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Föreningen köpte fastigheten 2010 och äger därmed marken. Huset bygges av Ivar Kjellberg Fastighets AB och består av ett flerbostadshus med fem våningar. I föreningen finns 19 st lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Uppvärmning: Bergvärme.

Storleken på lägenheterna varierar mellan 38 och 97 kvm och består av 1-3 rok med en sammanlagd boarea på 1 124 kvm.

Föreningens ekonomi: Föreningen har hand om den ekonomiska förvaltningen tillsammans med Gedda Consult AB. Föreningen anlitar en städfirma för att städa gemensamma ytor.

Förutom månadsavgiften tillkommer en avgift för hushållselen om 250 kr per månad. Föreningen gör en avräkning av elen vid varje årsskifte. Den som förbrukat mer än den betalat in blir debiterad mellanskillnaden på avin för april och den som betalat för mycket får tillbaka.

Kommande/gjorda renoveringar: Under 2012 genomfördes en tvåårsbesiktning. De fel som upptäcktes åtgärdades under 2013. Enligt underhållsplanen kommer fasaden att målas om våren 2020. Inga större underhållsarbeten är planerade i dagsläget. Föreningen har en underhållsplan som startar 2017 och sträcker sig 10 år framåt.

Avgiftsändringar: Föreningen sänkte avgifterna med 15% den 1 jan 2017 pga av att föreningen sedan den bildades lyckats bygga upp en god ekonomi. Ingen avgiftsändring är planerad i dagsläget (2019-10-01).

För mer information, se årsredovisning samt stadgar under dokument.

Parkering

Parkering: Boendeparkering gäller i området taxa Ö5. För mer information, se www.goteborg.se.

TV/bredband

Kabel-TV via ComHem.

Internet via ComHem eller Telia Fiber. Betalas separat.

Gårdsplats/innergård

Gemensam innergård med stenlagd uteplats och grill.

Gemensamma utrymmen

I byggnadens källare, som du lätt når med hissen, finns även en välutrustad tvätttstuga samt ett cykelförråd.

Övrigt

Energideklaration är ej utfört i fastigheten. Det åligger föreningen att göra detta.

Området

Mäklaren om Bagaregården

Det hörs nästan på namnet att här ligger ett av Göteborgs allra mysigaste områden, med vacker stadsbild och småskalig bebyggelse. Bagaregården är en liten pärla av klassicistisk och nationalromantisk arkitektur från tidigt 1900-tal. Tryggt undanskymt från stadspulsen som väntar bara några kvarter bort.

STADSRUM OCH ÖPPNA FÄLT
Det första som möter en när man kommer till Bagaregården är landshövdingehusen, ursprungligen byggda som bostäder åt arbetarna på SKF och Gamlestadens Fabriker. Några av dem har sirligt utsmyckade fasader, medan andra är försedda med burspråk, takkupor eller runda gavelfönster. Istället för inneslutna gårdar bildar flera hus en gemensam kvartersgård, med små lekplatser, odlingar och statyer här och var. På var sida om området går spårvagns-spåren, som snabbt tar dig in till centrum, österut mot Gamlestaden eller västerut genom Kålltorp och Örgryte mot Korsvägen. Till Härlanda tjärn är det promenadavstånd och därefter ligger hela Delsjöområdet och väntar på att utforskas.

LYKTSTOLPAR OCH ÄPPELTRÄD
Bagaregården är det första området som stadsingenjören Albert Lilienberg planlade i början av förra seklet. Lilienberg ville skapa en stadsmiljö som var mer anpassad efter terrängen och där huskroppar och svängda gator tillsammans med växtlighet och detaljer som lyktstolpar, räcken och skulpturer skapade ett stadsrum. Samma känsla känns igen i flera andra Lilienbergsområden, som Änggården, Kungsladugård och Kålltorp. Blandningen av radhus, småhus och landshövdingehus är också typiskt för stadsplanen. Egnahemsområdet som ligger i södra delen av Bagaregården är en gemyt-lig trädgårdsstad som började byggas 1911 och sedan fortsatte att byggas ut fram till ca 1940. Detta var tider som föregåtts av flera perioder av matbrist och undernäring i Sverige och det bestämdes därför att det i varje trädgård skulle planteras ett äppelträd, för att säkerställa att familjerna åtminstone skulle få i sig lite näring ifall det blev kristider igen. Många av dessa ”nöd”-äppelträd finns kvar. Gå runt i kvarteren och se efter om trädens placering kan avslöja om de är original eller om träden planterats av senare generationers ägare.

BRÖDKULTUR OCH KULTURFÄNGELSE
Namnet Bagaregården förpliktigar och självklart kan man gärna hitta sitt eget favoritbageri längs huvudstråken Ånäsvägen och Stockholmsgatan, där du också hittar ett antal butiker och caféer. Visst låter det ljuvligt att gå ut och köpa sitt frukostbröd tvärs över gatan, duka upp en kaffebricka och slå sig ner ute på gården en solig sommarmorgon? Och visst är det så att namnet Bagaregården kommer från en bagare, som bodde på Landeriet Bagaregården på 1600-talet. Själva Landeribyggnaden är troligen byggd långt senare och har bland annat varit fritidsgård, bibliotek och kulturhus men sedan Kulturhuset Kåken öppnade har byggnaden fungerat som kontor. Kulturhuset Kåken har förresten gett kultur- och fritidslivet ett uppsving i stadsdelen. Inhyst i det gamla fängelset Härlanda rymmer det både bibliotek, café, konstutställningar och öppen förskola.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Bagaregården? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Bagaregårdens 3 bästa

3
 • Landshövdingehus med bullerbykänsla
 • Ånäsfältet för aktivitet och promenader
 • 100 år gamla Bagaregårdsskolan

Karta

Sparvgatan 7

Sparvgatan 7,
416 67 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jacob Bergfelt

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0733-73 74 56