Charmig fyrarummare med kakelugnar och renoverat kök
Utgångspris
4 200 000 kr
Avgift
6 253 kr
Antal rum
4
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
94 kvm

Visning

 • söndag 27/10, KL 11:30 - 12:15

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Charmig fyrarummare med kakelugnar och renoverat kök

Välkommen till denna härliga fyrarummare med centralt läge och bevarad charm i en vacker fastighet anno 1911 med tre eleganta kakelugnar

 • Ansvarig mäklare

  Olivia Risberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Fönster som vetter mot söder ger härligt ljusinsläpp. Ånäsvägen 6A - Bjurfors
Fönster som vetter mot söder ger härligt ljusinsläpp
Stora sällskapsytor och tidsenliga detaljer. Ånäsvägen 6A - Bjurfors
Stora sällskapsytor och tidsenliga detaljer
. Ånäsvägen 6A - Bjurfors
. Ånäsvägen 6A - Bjurfors

En av de tre vackra kakelugnarna

. Ånäsvägen 6A - Bjurfors
Här finns plats för stora middagsällskap. Ånäsvägen 6A - Bjurfors
Här finns plats för stora middagsällskap

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna härliga fyrarummare med centralt läge och bevarad charm. Bostaden finner ni i en vacker fastighet anno 1911 med tre eleganta kakelugnar som pryder rummen och ett nyrenoverat stilrent kök från kvik. Lägenheten har stora sociala ytor med två rum i fil som kan användas som sovrum eller matsalsrum. Lägenhetens planlösning och med fönster i två väderstreck gör att blir lägenheten ljus och hemtrevlig. De båda rummen som idag används som sovrum vetter ut mot grönskande innergård. Stabil och bra förening. Bredband ingår i avgift.

Redbergsplatsen erbjuder bra kommunikationer som enkelt tar dig vidare till stadens alla hörn. En kort promenad bort finner ni Olskrokstorget med mataffärer, butiker, apotek samt marknad en gång i månaden. Cykelavstånd till Härlanda Tjärn och Skatås med dess strövområden och badplats. Här finns möjlighet till en mängd olika fritidsaktiviteter året run

Interiör

På våning 2 av 3 välkomnas ni in i hallen. Här finner ni ett ljust parkettgolv och vita väggar som är genomgående i bostaden. Bra med förvaring finns i form av en stor garderob.

Det fina parkettgolvet flyter vidare in till allrummet och matsalen. De både rummen har ett härligt ljusinsläpp från fönster som vetter mot söder och en behaglig ljusgrå nyans på väggarna. Här finner ni vackra tidsenliga detaljer så som två kakelugnar, takrosetter och dubbeldörrar som ger karaktär till rummen.

I nära anslutning till allrummen finner ni lägenhetens ena sovrum. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finner ni vitmålade väggar och skönt komfort med en grå heltäckningsmatta. Förvaring finns i form av en garderob.

Till vänster från entrén når ni lägenhetens badrum och gästtoalett. Badrummet är stilrent renoverat 2016 med vita halvkaklade väggar och grått klinker på golvet med golvvärme. Badrummet är välplanerat med invikbara duschväggar som ger extra utrymme och kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Vidare finner ni WC, handfat med platsbyggd kaklad hylla och bänk. Gästtoaletten hittar ni intill badrummet och har WC och handfat med plastmatta och målade våtrumstapet.

Köket är från Kvik och renoverades 2016. Här finns bra med förvaring bakom den vita och grå skåpsluckorna. Här finns en naturlig plats för matbordet intill fönster som vetter mot föreningens gemensamma innergård. Den maskinella utrustningen består av en extra bred kyl/frys, ugn med varmluftsfunktion, spishäll samt fläkt.

Det andra sovrummet finner ni intill köket. Här finns plats för större säng och skrivbord och ligger in mot den grönskande gården. Även här finner ni en skön heltäckningsmatta, vita väggar samt en vacker kakelugn.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Kvarteret Renen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheterna Olskroken 2:9-12 med adresserna Ånäsvägen 2-16. Föreningen består av 93 st lägenheter samt 9 lokaler. Föreningen följer dessutom en underhållsplan som sträcker sig till 2046. Föreningen får goda hyresintäkter från de många lokalerna. Föreningen avsätter pengar varje år till en underhållsfond som skall täcka utgifter för kommande underhåll.

Föreningen bildades år 1985 och består av 93 bostadsrättslägenheter och 9 lokaler på Ånäsvägen 2 - 16. Lägenheterna är indelade i 30 st. 2:or, 47 st. 3:or, 11 st. 4:or och 5 st. 5:or. Ånäsvägen 16 byggdes 1901

Utförda renoveringar:
1985: Stambyte avloppsstammar
2009: Entréportar samt trappuppgångar renoverades.
2010: Installation av portlås, porttelefon, injustering av värmesystemet och installation av brandlarm. Renovering av tvättstugor.
2012 - 2013: Tvätt och målning av tak samt fasad och delvis panelbyte. Fönsterrenovering
2016 OVK-besiktning

Pågående renoveringar: Ommålning av all fasad, fönster och alla tak. Innergården klar iår. Målning utsida görs 2020.

Kommande renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som finns upprättad för perioden 2016-2045. För kommande renoveringar; se årsredovisning från 2018

Parkering

Boendeparkering i området. Boendekort kan sökas via Göteborgs stad, 031-368 25 65. Område Ö5, ca. 550 kr/månad.
Göteborgs Stads Parkerings ABs har parkeringsplatser vid Redbergsskolan 425:-/ månad (till dessa är det separat kö)

TV/bredband

Bredband ingår i månadsavgiften. Leverantör Bahnof.
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns två gemensamma tvättstugor. De är utrustade med fem tvättmaskiner (en extra stor), två torktumlare och tre stycken torkskåp i varje tvättstuga.I föreningen finns även samlingslokal, cykelrum och barnvagnsrum.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 253 kr

I avgiften ingår värme, vatten,kabel.-tv och bredband

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 200 000 kr
Lägenhetsnummer
25
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
4
Boarea
94 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Området

Mäklaren om Bagaregården

Det hörs nästan på namnet att här ligger ett av Göteborgs allra mysigaste områden, med vacker stadsbild och småskalig bebyggelse. Bagaregården är en liten pärla av klassicistisk och nationalromantisk arkitektur från tidigt 1900-tal. Tryggt undanskymt från stadspulsen som väntar bara några kvarter bort.

STADSRUM OCH ÖPPNA FÄLT
Det första som möter en när man kommer till Bagaregården är landshövdingehusen, ursprungligen byggda som bostäder åt arbetarna på SKF och Gamlestadens Fabriker. Några av dem har sirligt utsmyckade fasader, medan andra är försedda med burspråk, takkupor eller runda gavelfönster. Istället för inneslutna gårdar bildar flera hus en gemensam kvartersgård, med små lekplatser, odlingar och statyer här och var. På var sida om området går spårvagns-spåren, som snabbt tar dig in till centrum, österut mot Gamlestaden eller västerut genom Kålltorp och Örgryte mot Korsvägen. Till Härlanda tjärn är det promenadavstånd och därefter ligger hela Delsjöområdet och väntar på att utforskas.

LYKTSTOLPAR OCH ÄPPELTRÄD
Bagaregården är det första området som stadsingenjören Albert Lilienberg planlade i början av förra seklet. Lilienberg ville skapa en stadsmiljö som var mer anpassad efter terrängen och där huskroppar och svängda gator tillsammans med växtlighet och detaljer som lyktstolpar, räcken och skulpturer skapade ett stadsrum. Samma känsla känns igen i flera andra Lilienbergsområden, som Änggården, Kungsladugård och Kålltorp. Blandningen av radhus, småhus och landshövdingehus är också typiskt för stadsplanen. Egnahemsområdet som ligger i södra delen av Bagaregården är en gemyt-lig trädgårdsstad som började byggas 1911 och sedan fortsatte att byggas ut fram till ca 1940. Detta var tider som föregåtts av flera perioder av matbrist och undernäring i Sverige och det bestämdes därför att det i varje trädgård skulle planteras ett äppelträd, för att säkerställa att familjerna åtminstone skulle få i sig lite näring ifall det blev kristider igen. Många av dessa ”nöd”-äppelträd finns kvar. Gå runt i kvarteren och se efter om trädens placering kan avslöja om de är original eller om träden planterats av senare generationers ägare.

BRÖDKULTUR OCH KULTURFÄNGELSE
Namnet Bagaregården förpliktigar och självklart kan man gärna hitta sitt eget favoritbageri längs huvudstråken Ånäsvägen och Stockholmsgatan, där du också hittar ett antal butiker och caféer. Visst låter det ljuvligt att gå ut och köpa sitt frukostbröd tvärs över gatan, duka upp en kaffebricka och slå sig ner ute på gården en solig sommarmorgon? Och visst är det så att namnet Bagaregården kommer från en bagare, som bodde på Landeriet Bagaregården på 1600-talet. Själva Landeribyggnaden är troligen byggd långt senare och har bland annat varit fritidsgård, bibliotek och kulturhus men sedan Kulturhuset Kåken öppnade har byggnaden fungerat som kontor. Kulturhuset Kåken har förresten gett kultur- och fritidslivet ett uppsving i stadsdelen. Inhyst i det gamla fängelset Härlanda rymmer det både bibliotek, café, konstutställningar och öppen förskola.

Köpa eller sälja bostad i Bagaregården? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Bagaregårdens 3 bästa

3
 • Ostindiska ölkompaniet
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Ekobutiken Ekorätt

Karta

Ånäsvägen 6A

Ånäsvägen 6A,
416 67 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Olivia Risberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 04

Förslag på andra bostäder