Trea i omtyckta Bagaregården med solig balkong!
På förhand
Pris
3 990 000 kr
Avgift
3 937 kr
Antal rum
3
Boarea
78 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

 • lördag 19/10, KL 10:30 - 11:30

Boka visning

Trea i omtyckta Bagaregården med solig balkong!

Välkomna till denna topprenoverade pärla i mysiga och omtyckta Bagaregården med hiss, öppen planlösning och balkong i soligt söderläge!

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 21

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Stilrent kök i grått och vitt från Vedum bjuder in till matlagning.. Sparvgatan 7 - Bjurfors
Stilrent kök i grått och vitt från Vedum bjuder in till matlagning.
Goda förvaringsmöjligheter i flertalet köksskåp sprutmålade i ljusgrå ton 2018.. Sparvgatan 7 - Bjurfors
Goda förvaringsmöjligheter i flertalet köksskåp sprutmålade i ljusgrå ton 2018.
I badrummet bjuds ni på lyxig golvvärme, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare.. Sparvgatan 7 - Bjurfors
I badrummet bjuds ni på lyxig golvvärme, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare.
Ta med fika ut på den stora möblerbara balkongen.... Sparvgatan 7 - Bjurfors
Ta med fika ut på den stora möblerbara balkongen...
...som är belägen i bästa söderläge och vetter mot den grönskande innergården.. Sparvgatan 7 - Bjurfors
...som är belägen i bästa söderläge och vetter mot den grönskande innergården.
Huset byggt 2010 smälter väl in bland övrig bebyggelse.. Sparvgatan 7 - Bjurfors
Huset byggt 2010 smälter väl in bland övrig bebyggelse.

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna pärla om 78 kvm i ett hus byggt i landshövdingestil år 2010. Lägenheten karaktäriseras av ljus och rymd genom en stor öppen planlösning med generösa fönsterpartier vilket gör att rummet fullständigt badar i ljus. Detta blir ett naturligt samlingsrum för era middagsbjudningar. När temperaturen stiger har ni lyxen att ha en solig balkong som vetter mot den grönskande innergården. Köket är stilrent och går i ljusgrå toner med en köksö som avskärmar mellan kök och vardagsrum. Här ger en vinkyl köket det lilla extra! Det ljust slipade och vaxade golvet löper tröskelfritt genom samtliga rum vilket skapar en fin helhet till lägenheten. De båda sovrummen har fönster mot den lugna innergården och stora skjutdörrsgarderober sväljer er förvaring. Det stilrena badrummet bjuder på bekvämligheter så som golvvärme och tvättmaskin med torktumlare.

Här bor ni i en topprenoverad lägenhet i en mycket trevlig och välskött förening som under 2017 sänkte avgifterna med 15%.

Interiör

Ta hissen upp till våning två och möts av denna fina och ljusa trea väldisponerad på 78 kvm. Hallen erbjuder gott om plats för förvaring i en skjutdörrsgarderob med Elfa-system samt plats för hatthylla och skohylla. Ett fönster släpper in ljus, väggarna är målade i vitt och golvet pryds av hårdvaxoljad ekparkett som är genomgående för alla rum.

Vidare in till lägenhetens sociala sällskapsytor där vardagsrummet och köket möts i en öppen planlösning med viss avskärmning i form av en köksö. Intill ett av fönsterpartierna med utsikt över innergården finner matbordet sin naturliga plats. Vardagsrumsdelen ger gott om plats för en stor soffgrupp med tv-möbel och tack vare de stora fönsterpartierna fullkomligt badar rummet i ljus. Härifrån når ni den härliga balkongen i soligt söderläge med rogivande utsikt över föreningens innergård.

Köket från 2010 är en dröm för den matintresserade med stilren inredning av märket Vedum där köksluckorna sprutmålades i ljusgrå ton år 2018. Den maskinella utrustningen består av spis med induktionshäll, mikro, diskmaskin samt kyl med frys. Alla vitvaror är från år 2010 förutom kyl/frys som är från 2017. Ovanför de stengrå arbetsytorna sitter vitt kakel vilket skapar den stilrena och moderna känslan som önskas i ett kök.

Från vardagsrummet nås lägenhetens två sovrum. En gång med inbyggd skjutdörrsgarderob längst ena sidan leder er till det största sovrummet som har gott om utrymme för dubbelsäng, byrå och skrivbord. Längst med ena sidan av rummet finner ni ännu fler skjutdörrsgarderober för er klädförvaring. Väggarna är målade i en behaglig grå nyans och det vackra ljusa parkettgolvet fortsätter att sprida sin charm.

Det mindre sovrummet lämpar sig utmärkt som barnrum eller arbetsrum. Här är väggarna målade i en ljusare nyans av grå vilket går fint ihop med det ljusa golvet.

Det stora badrummet är helkaklat med neutrala färgval av vitt kakel och grå klinkers. Här har man inte snålat på bekvämligheterna utan ni bjuds på lyxig golvvärme, handdukstork, kombinerad tvättmaskin och torktumlare och gott om förvaringsutrymme. Övrig utrustning är wc, duschhörna med tonade glasväggar och handfat med kommod. Det finns även två väggmonterade utdragbara tvättställningar och ett högskåp med dubbeldörrar.

Välkomna att trivas!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Olskroken 13:12

Bostadsrättsförening

Namn
Sparvgatan 7
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
19
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Föreningen köpte fastigheten 2010 och äger därmed marken. Huset bygges av Ivar Kjellberg Fastighets AB och består av ett flerbostadshus med fem våningar. I föreningen finns 19 st lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Uppvärmning: Bergvärme.

Storleken på lägenheterna varierar mellan 38 och 97 kvm och består av 1-3 rok med en sammanlagd boarea på 1 124 kvm.

Föreningens ekonomi: Föreningen har hand om den ekonomiska förvaltningen tillsammans med Gedda Consult AB. Föreningen anlitar en städfirma för att städa gemensamma ytor.

Förutom månadsavgiften tillkommer en avgift för hushållselen om 250 kr per månad. Föreningen gör en avräkning av elen vid varje årsskifte. Den som förbrukat mer än den betalat in blir debiterad mellanskillnaden på avin för april och den som betalat för mycket får tillbaka.

Kommande/gjorda renoveringar: Under 2012 genomfördes en tvåårsbesiktning. De fel som upptäcktes åtgärdades under 2013. Enligt underhållsplanen kommer fasaden att målas om våren 2020. Inga större underhållsarbeten är planerade i dagsläget. Föreningen har en underhållsplan som startar 2017 och sträcker sig 10 år framåt.

Avgiftsändringar: Föreningen sänkte avgifterna med 15% den 1 jan 2017 pga av att föreningen sedan den bildades lyckats bygga upp en god ekonomi. Ingen avgiftsändring är planerad i dagsläget (2019-10-01).

För mer information, se årsredovisning samt stadgar under dokument.

Parkering

Parkering: Boendeparkering gäller i området taxa Ö5. För mer information, se www.goteborg.se.

TV/bredband

Kabel-TV via ComHem.

Internet via ComHem eller Telia Fiber. Betalas separat.

Gårdsplats/innergård

Gemensam innergård med stenlagd uteplats och grill.

Gemensamma utrymmen

I byggnadens källare, som du lätt når med hissen, finns även en välutrustad tvätttstuga samt ett cykelförråd.

Övrigt

Energideklaration är ej utfört i fastigheten. Det åligger föreningen att göra detta.

Uteplats/balkong

Stor balkong i soligt söderläge med utsikt över innergården.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten upplåts ett källarförråd.

TV/bredband

Tv via Com Hem - ingår i avgiften.

Internet via Telia eller Com Hem fiber ( upp till 1000 mb/ sek) betalas separat.

Parkering

Parkering: Boendeparkering gäller i området taxa Ö5. För mer information, se www.goteborg.se.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 937 kr

Inkl värme, vatten och kabel-tv.

Förutom månadsavgiften tillkommer en avgift för hushållselen om 250 kr per månad. Föreningen gör en avräkning av elen vid varje årsskifte. Den som förbrukat mer än den betalat in blir debiterad mellanskillnaden på avin för april och den som betalat för mycket får tillbaka.

Ekonomi

Andel i föreningen
6,71181%
Andel av årsavgiften är
6,71%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
3 990 000 kr
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
78 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2010

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Bagaregården

Det hörs nästan på namnet att här ligger ett av Göteborgs allra mysigaste områden, med vacker stadsbild och småskalig bebyggelse. Bagaregården är en liten pärla av klassicistisk och nationalromantisk arkitektur från tidigt 1900-tal. Tryggt undanskymt från stadspulsen som väntar bara några kvarter bort.

STADSRUM OCH ÖPPNA FÄLT
Det första som möter en när man kommer till Bagaregården är landshövdingehusen, ursprungligen byggda som bostäder åt arbetarna på SKF och Gamlestadens Fabriker. Några av dem har sirligt utsmyckade fasader, medan andra är försedda med burspråk, takkupor eller runda gavelfönster. Istället för inneslutna gårdar bildar flera hus en gemensam kvartersgård, med små lekplatser, odlingar och statyer här och var. På var sida om området går spårvagns-spåren, som snabbt tar dig in till centrum, österut mot Gamlestaden eller västerut genom Kålltorp och Örgryte mot Korsvägen. Till Härlanda tjärn är det promenadavstånd och därefter ligger hela Delsjöområdet och väntar på att utforskas.

LYKTSTOLPAR OCH ÄPPELTRÄD
Bagaregården är det första området som stadsingenjören Albert Lilienberg planlade i början av förra seklet. Lilienberg ville skapa en stadsmiljö som var mer anpassad efter terrängen och där huskroppar och svängda gator tillsammans med växtlighet och detaljer som lyktstolpar, räcken och skulpturer skapade ett stadsrum. Samma känsla känns igen i flera andra Lilienbergsområden, som Änggården, Kungsladugård och Kålltorp. Blandningen av radhus, småhus och landshövdingehus är också typiskt för stadsplanen. Egnahemsområdet som ligger i södra delen av Bagaregården är en gemyt-lig trädgårdsstad som började byggas 1911 och sedan fortsatte att byggas ut fram till ca 1940. Detta var tider som föregåtts av flera perioder av matbrist och undernäring i Sverige och det bestämdes därför att det i varje trädgård skulle planteras ett äppelträd, för att säkerställa att familjerna åtminstone skulle få i sig lite näring ifall det blev kristider igen. Många av dessa ”nöd”-äppelträd finns kvar. Gå runt i kvarteren och se efter om trädens placering kan avslöja om de är original eller om träden planterats av senare generationers ägare.

BRÖDKULTUR OCH KULTURFÄNGELSE
Namnet Bagaregården förpliktigar och självklart kan man gärna hitta sitt eget favoritbageri längs huvudstråken Ånäsvägen och Stockholmsgatan, där du också hittar ett antal butiker och caféer. Visst låter det ljuvligt att gå ut och köpa sitt frukostbröd tvärs över gatan, duka upp en kaffebricka och slå sig ner ute på gården en solig sommarmorgon? Och visst är det så att namnet Bagaregården kommer från en bagare, som bodde på Landeriet Bagaregården på 1600-talet. Själva Landeribyggnaden är troligen byggd långt senare och har bland annat varit fritidsgård, bibliotek och kulturhus men sedan Kulturhuset Kåken öppnade har byggnaden fungerat som kontor. Kulturhuset Kåken har förresten gett kultur- och fritidslivet ett uppsving i stadsdelen. Inhyst i det gamla fängelset Härlanda rymmer det både bibliotek, café, konstutställningar och öppen förskola.

Köpa eller sälja bostad i Bagaregården? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Bagaregårdens 3 bästa

3
 • Ostindiska ölkompaniet
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Ekobutiken Ekorätt

Karta

Sparvgatan 7

Sparvgatan 7,
416 67 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 21

Förslag på andra bostäder