Tre rum och kök i charmigt landshövdingehus

Bagaregården, Göteborg

Ånäsvägen 6B

På förhand
Prisidé
3 190 000 kr
Avgift
5 339 kr
Antal rum
3
Boarea
67 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Tre rum och kök i charmigt landshövdingehus

I detta charmiga landshövdingehus finner ni denna fina och välplanerade bostad om tre rum och kök med läckra snedtak och takkupor.

 • Ansvarig mäklare

  Jacob Bergfelt

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 52

Bilder

Välkomna till BRF Kvarteret Renen. Ånäsvägen 6B - Bjurfors
Välkomna till BRF Kvarteret Renen
Ingång från föreningens vackra innergård. Ånäsvägen 6B - Bjurfors
Ingång från föreningens vackra innergård
Ett smakprov på bostadens fina kök. Ånäsvägen 6B - Bjurfors
Ett smakprov på bostadens fina kök
Vackra detaljer och enastående utsikt från köket. Ånäsvägen 6B - Bjurfors
Vackra detaljer och enastående utsikt från köket
Föreningens gemensamma innergård. Ånäsvägen 6B - Bjurfors
Föreningens gemensamma innergård
Gångavstånd till knutpunkten Redbergsplatsen. Ånäsvägen 6B - Bjurfors
Gångavstånd till knutpunkten Redbergsplatsen

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I charmigt landshövdingehus intill Redbergsparken finner ni denna charmiga lägenhet om sextiosju kvadratmeter fördelade på tre rum och kök. Här välkomnas ni av en rymlig hall med gott om förvaring. Stort vardagsrum med rikligt ljusinsläpp och charmiga snedtak och takkupor. Det första av de båda sovrummen rymmer med enkelhet en dubbelsäng och en stor garderobsvägg tar hand om era förvaringsbehov. Det andra av de två sovrummen lämpar sig ypperligt som sovrum, gästrum eller varför inte ett hemmakontor för den flitige? Intill det andra sovrummet finner ni även en tvättdel. Köket totalrenoverades 2008 i mycket smakfulla materialval. Matplats intill fönstret för sex personer. Även badrummet renoverades 2008. Detta en bostad med hög charmfaktor som med mycket lite ansträngning kan göras till er egen.

Här bor ni i en välskött föreningen där bredband ingår i avgiften. På föreningens pittoreska innergård finns flera lekplatser, odlingar och utemöbler med grillmöjligheter att disponeras av medlemmarna. Fantastiskt tillfälle för dig som vill bo i Bagaregårdens mysiga kvarter med ypperliga kommunikationer och serviceutbud i närheten. Redbergsplatsen erbjuder bra kommunikationer som enkelt tar dig vidare till stadens alla hörn. En kort promenad bort finner ni Olskrokstorget med mataffärer, butiker, apotek samt marknad en gång i månaden. Cykelavstånd till Härlanda Tjärn och Skatås med dess strövområden och badplats. Här finns möjlighet till en mängd olika fritidsaktiviteter året runt.

Interiör

Fyra våningar upp i detta fantastiska landshövdingehus finner ni denna välplanerade trerummare. Direkt innanför entrédörren möts ni av en rymlig hall som erbjuder goda möjligheter för förvaring och avhängning av ytterkläder och skor. Här är väggarna tapetserade i en ljusgrå ton med svagt blommönster. På golvet ligger praktiskt och snyggt, grått klinker.

Från hallen förs ni naturligt in i bostadens vardagsrum som präglas av charmiga takkupor och snedtak. Vardagsrummet bjuder på ljusinsläpp från tre fönstren mot Redbergsparken vilket förstäker den rymliga och luftiga känslan i rummet. Här kan ni enkelt möblera med en större soffgrupp och övrigt möblemang om så önskas. Här är väggarna vitmålade och på golvet ligger snygg ekparkett.

Från vardagsrummet når ni ett av bostadens två sovrum i vilket samma fina vackra ekparkett återfinns. Väggarna är vitmålade med en snygg grå fondvägg som enda undantag. Här möblerar ni enkelt med en större dubbelsäng och den stora garderobsväggen tar hand om alla era förvaringsbehov. Även sovrummet präglas av charmiga snedtak och från fönstren som vetter mot parken strömmar behagligt ljus, vilket bidrar till rummets mysiga karaktär.

På andra sidan av hallen finner ni bostadens kök som totalrenoverades 2008 med ljus inredning och rostfria vitvaror. Lådorna och luckorna är vita vilket matchar bänkskivan i massiv ek. I köket får ni enkelt plats med ett matbord för sex personer. Kring arbetsytorna sitter mörkgrått kakel, i övrigt är resterande väggar vitmålade. Golvet är belagt med grått klinker med lyxig golvvärme. I övrigt är köket utrustat med kyl och frys, diskmaskin, ugn och mikro i arbetshöjd, induktionshäll samt en köksfläkt.

Bostadens andra sovrum når ni via köket. Detta rum lämpar sig ypperligt som sovrum, gästrum eller varför inte ett arbetsrum. Golvet är belagt med laminatgolv och väggarna är vittapetserade med en fondvägg som enda undantag. Härifrån når man även den tidigare klädkammaren som nu gjorts om till en tvättdel med en kombinerad tvätt/torkmaskin.

Även badrummet finner ni i direkt anslutning till hallen. Badrummet renoverades 2008 i moderna materialval. På väggarna sitter stora, vita kakelplattor och på golvet ligger grått klinker, vilket skapar en snygg kontrast. Utrustningen består av badkar, wc, handfat med tillhörande kommod samt en handdukstork.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Olskroken 2:11

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd. För föreningens medlemmar finns även en uteplats, föreningslokal samt cykelförråd. Det finns även två tvättstugor. En belägen i uppgång 2B samt en i uppgång 12B. Vardera tvättstuga har 2 tvättmaskiner samt en torktumlare.

Parkering

Boendeparkering i området. Göteborgs Stads Parkerings ABs har parkeringsplatser vid Redbergsskolan. Till dessa är det separat kö.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 339 kr

Inklusive vatten, värme, bredband samt basutbud av TV-kanaler.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
230 kr
Försäkring
160 kr
Summa
390 kr

Notera att driftskostnaderna kan variera med avtal, vanor och antal i hushållet.

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
145

Bostadsrättsförening

Namn
Kvarteret Renen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
93
Antal lokaler
9
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

TV/bredband

Leverantör Com Hem. Basutbud av TV kanaler ingår i avgiften.

Leverantör Banhof. Ingår i avgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,1017%
Andel av årsavgiften är
1,1%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Prisidé
3 190 000 kr
Lägenhetsnummer
33
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
67 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Mäklaren om Bagaregården

Det hörs nästan på namnet att här ligger ett av Göteborgs allra mysigaste områden, med vacker stadsbild och småskalig bebyggelse. Bagaregården är en liten pärla av klassicistisk och nationalromantisk arkitektur från tidigt 1900-tal. Tryggt undanskymt från stadspulsen som väntar bara några kvarter bort.

STADSRUM OCH ÖPPNA FÄLT
Det första som möter en när man kommer till Bagaregården är landshövdingehusen, ursprungligen byggda som bostäder åt arbetarna på SKF och Gamlestadens Fabriker. Några av dem har sirligt utsmyckade fasader, medan andra är försedda med burspråk, takkupor eller runda gavelfönster. Istället för inneslutna gårdar bildar flera hus en gemensam kvartersgård, med små lekplatser, odlingar och statyer här och var. På var sida om området går spårvagns-spåren, som snabbt tar dig in till centrum, österut mot Gamlestaden eller västerut genom Kålltorp och Örgryte mot Korsvägen. Till Härlanda tjärn är det promenadavstånd och därefter ligger hela Delsjöområdet och väntar på att utforskas.

LYKTSTOLPAR OCH ÄPPELTRÄD
Bagaregården är det första området som stadsingenjören Albert Lilienberg planlade i början av förra seklet. Lilienberg ville skapa en stadsmiljö som var mer anpassad efter terrängen och där huskroppar och svängda gator tillsammans med växtlighet och detaljer som lyktstolpar, räcken och skulpturer skapade ett stadsrum. Samma känsla känns igen i flera andra Lilienbergsområden, som Änggården, Kungsladugård och Kålltorp. Blandningen av radhus, småhus och landshövdingehus är också typiskt för stadsplanen. Egnahemsområdet som ligger i södra delen av Bagaregården är en gemyt-lig trädgårdsstad som började byggas 1911 och sedan fortsatte att byggas ut fram till ca 1940. Detta var tider som föregåtts av flera perioder av matbrist och undernäring i Sverige och det bestämdes därför att det i varje trädgård skulle planteras ett äppelträd, för att säkerställa att familjerna åtminstone skulle få i sig lite näring ifall det blev kristider igen. Många av dessa ”nöd”-äppelträd finns kvar. Gå runt i kvarteren och se efter om trädens placering kan avslöja om de är original eller om träden planterats av senare generationers ägare.

BRÖDKULTUR OCH KULTURFÄNGELSE
Namnet Bagaregården förpliktigar och självklart kan man gärna hitta sitt eget favoritbageri längs huvudstråken Ånäsvägen och Stockholmsgatan, där du också hittar ett antal butiker och caféer. Visst låter det ljuvligt att gå ut och köpa sitt frukostbröd tvärs över gatan, duka upp en kaffebricka och slå sig ner ute på gården en solig sommarmorgon? Och visst är det så att namnet Bagaregården kommer från en bagare, som bodde på Landeriet Bagaregården på 1600-talet. Själva Landeribyggnaden är troligen byggd långt senare och har bland annat varit fritidsgård, bibliotek och kulturhus men sedan Kulturhuset Kåken öppnade har byggnaden fungerat som kontor. Kulturhuset Kåken har förresten gett kultur- och fritidslivet ett uppsving i stadsdelen. Inhyst i det gamla fängelset Härlanda rymmer det både bibliotek, café, konstutställningar och öppen förskola.

Köpa eller sälja bostad i Bagaregården? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Bagaregårdens 3 bästa

3
 • Charmiga butiken Sally Bazar
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Ekobutiken Ekorätt

Karta

Ånäsvägen 6B

Ånäsvägen 6B,
41667 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jacob Bergfelt

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 52