Landshövdingstrea med originalcharm

Bagaregården, Göteborg

Falkgatan 14F

På förhand
Pris
3 890 000 kr
Avgift
4 603 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
80 kvm

Landshövdingstrea med originalcharm

Trea i hjärtat av Bagaregården med spröjsade fönster i tre väderstreck samt originalcharm i form av pärlspont, serveringsskåp och trägolv.

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 64

 • Extra kontaktperson

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-46 83 60

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Falkgatan 14F!. Falkgatan 14F - Bjurfors
Välkomna till Falkgatan 14F!
. Falkgatan 14F - Bjurfors

En blommig fondvägg blir ett smycke och en del av inredningen

. Falkgatan 14F - Bjurfors

Ljuset flödar in från tre olika väderstreck genom de vackra spröjsade fönstren

De fina trägolven sprider sin charm. Falkgatan 14F - Bjurfors
De fina trägolven sprider sin charm
. Falkgatan 14F - Bjurfors

Detta serveringsskåp är bara en av många originaldetaljer som präglar lägenheten

. Falkgatan 14F - Bjurfors

Köket bjuder på en stor dos av lantlig charm med sin pärlspont ihop med träbänken

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till omtyckta Falkgatan och ett av Bagaregårdens finaste landshövdingehus anno 1918. Lägenheten i bästa gavelläge bjuder på stora rum samt bevarade originaldetaljer som pärlspont, plankgolv och serveringsskåp. Ljuset flödar in från tre olika väderstreck genom de vackra spröjsade fönstren. Det väl tilltagna köket totalrenoverades 2010 och har en stor dos av lantlig charm där hemmakocken verkligen kan trivas. Stort allrum med given plats för soffmöblemang eller middagsbord där en blommig fondvägg blir ett smycke och en del av inredningen. Fräscht badrum med bekvämligheter som tvättmaskin och golvvärme samt två stora sovrum med gott om förvaringsmöjligheter. Genomgående bra skick och lägenheten är synnerligen väl omhändertagen där gamla detaljer möter nya moderna lösningar i perfekt harmoni.

Brf Göteborg innehar tre fastigheter varav två i Bagaregården och en i Majorna. Föreningen är en av Göteborgs äldsta där byggnaderna uppfördes 1918 för spårvagnsförarna som reste emellan dessa och har varit förening sedan uppförandet. Närliggande Redbergsplatsen erbjuder bra kommunikationer som enkelt tar dig vidare till stadens alla hörn. En kort promenad bort finner ni Olskrokstorget med mataffärer, butiker, apotek samt marknad en gång i månaden. Cykelavstånd till Härlanda Tjärn och Skatås med dess strövområden och badplats. Här finns möjlighet till en mängd olika fritidsaktiviteter att ta del av året runt.

Interiör

Stig in i den välkomnande hallen som är centralt placerad i bostaden. Här finns gott om plats att hänga av ytterkläder och skor. Väggarna är ljusa och på golvet ligger slitstarka svarta klinkers med lyxig golvvärme.

Gå vidare in i det väl tilltagna vardagsrummet där en tapetserad fondvägg blir en del av inredningen. Här flödar ljuset in genom de fina spröjsade fönstren i original och förgyller rummet. Övriga väggar är vitmålade och passar utmärkt till det fina plankgolvet. Rummet erbjuder tack vare sina generösa ytor flera sätt att möblera på och ger med enkelhet plats för soffgrupp, fåtölj och TV-bänk utan att den luftiga känslan går förlorad.

Köket totalrenoverades 2010 och är likt övriga rum mycket rymligt. Köket karaktäriseras av pärlspont, goda arbetsytor och gott om förvaring. Matbord med plats för fyra sittande gäster finner sin naturliga plats intill fönstret som ger ett behagligt ljusinsläpp. Inredningen består av vita skåpluckor med bänkskiva i trä samt överskåp med spotlights under. Den maskinella utrustningen består av kyl med frys från 2015, integrerad diskmaskin, ugn samt spis med fläkt.

Bostadens större sovrum har fönster som vetter mot föreningens innergård vilket ger alla förutsättningar för en god natts sömn. Även här vilar det fina plankgolvet tillsammans med en ljus pärlspont på väggarna. En inbyggd garderob sväljer er klädförvaring och ett serveringsskåp i original fungerar idag utmärkt som linneskåp. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng med sängbord samt ytterligare förvaringsmöbel eller skrivbord om så önskas.

Det mindre av sovrummen rymmer även det en dubbelsäng, alternativt en mindre säng med skrivbord eller garderober. Här finns ett stort fönsterparti och även här är väggarna ljust målade och plankgolvet fortsätter att sprida sin charm.

Det helkaklade badrummet renoverades 2010 och är genomgående fräscht och smakfullt i blå/turkosa färger. I övrigt finns wc, duschhörna, handfat, handdukstork samt tvättmaskin och golvvärme för extra komfort.

Välkomna att trivas!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Bagaregården 4:8

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

TV/bredband

Comhem och Telia

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 603 kr

Inkl värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,846%
Andel av årsavgiften är
1,78846%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
3 890 000 kr
Lägenhetsnummer
02221
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
80 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och dokumenterad mätning. 1
1 Boarean är registrerad som 75 kvm i föreningens lägenhetsregister.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Försäkring
100 kr
Summa
100 kr

Byggnadssätt

Byggår
1918

Det finns ingen energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
107
Energideklarationsdatum
2019-12-23

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
66
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Göteborg är en förening med 66 lägenheter i tre fastigheter. I en av fastigheterna finns även en liten affärslokal. Två av husen ligger vid Falkgatan i Redbergslid och det tredje vid Karl Johansgatan i Kungsladugård.

Husen är så kallade landshövdingehus och byggda 1917 -1918 i Bostadsföreningen Göteborgs egen regi. Pengarna lånade man bland annat från Spårvägens pensionskassa och Göteborgs kommun. Det är kopplingen till spårvägen som förklarar husens läge eftersom det på båda håll var nära för de spårvagnsanställda till arbetet. Spår av samarbetet med kommunen finns att skönja i föreningens namn och emblem. Till en början var det inte fråga om bostadsrätter utan varje medlem hyrde sin lägenhet av bostadsföreningen. Bostadsrättsföreningen registrerades år 1916.

Renoveringar - Utförda och planerade

Ett urval av renoveringar
2018 Renovering samtliga trapphus
2018 Byte av elledningar och belysning i trapphus
2017 Takrenovering
2015 Fasadmålning Majorna
2014 Taksäkerhetsarbeten och beklädning av skorstenar
2014 Fasadmålning Falkgatan 14 o 16 (fasader mot norr och öster)
2012 Injustering av värmesystem, byte av samtliga termostater samt vissa expansionskärl och pumpar
2011 Fasadmålning Falkgatan 14 o 16 (två fasader per hus)
2009 - 2010 Byte av avloppsstammar i kök samt relining av badrumsstammar
2009 - 2010 Byte av kall- och varmvattenledningar
2009 Byte av elstammar samt förstärkning av elservis

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2013 och 2042

Parkering

Boendeparkering i området

TV/bredband

TV från Comhem där grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband med fiberanslutning från Telia betalas separat.

Gårdsplats/innergård

Gårdsplats finns gemensamt för medlemmar att tillgå.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga och gemensam uteplats.

Övrigt

Se årsredovisningen för mer information.

Området

Mäklaren om Bagaregården

Det hörs nästan på namnet att här ligger ett av Göteborgs allra mysigaste områden, med vacker stadsbild och småskalig bebyggelse. Bagaregården är en liten pärla av klassicistisk och nationalromantisk arkitektur från tidigt 1900-tal. Tryggt undanskymt från stadspulsen som väntar bara några kvarter bort.

STADSRUM OCH ÖPPNA FÄLT
Det första som möter en när man kommer till Bagaregården är landshövdingehusen, ursprungligen byggda som bostäder åt arbetarna på SKF och Gamlestadens Fabriker. Några av dem har sirligt utsmyckade fasader, medan andra är försedda med burspråk, takkupor eller runda gavelfönster. Istället för inneslutna gårdar bildar flera hus en gemensam kvartersgård, med små lekplatser, odlingar och statyer här och var. På var sida om området går spårvagns-spåren, som snabbt tar dig in till centrum, österut mot Gamlestaden eller västerut genom Kålltorp och Örgryte mot Korsvägen. Till Härlanda tjärn är det promenadavstånd och därefter ligger hela Delsjöområdet och väntar på att utforskas.

LYKTSTOLPAR OCH ÄPPELTRÄD
Bagaregården är det första området som stadsingenjören Albert Lilienberg planlade i början av förra seklet. Lilienberg ville skapa en stadsmiljö som var mer anpassad efter terrängen och där huskroppar och svängda gator tillsammans med växtlighet och detaljer som lyktstolpar, räcken och skulpturer skapade ett stadsrum. Samma känsla känns igen i flera andra Lilienbergsområden, som Änggården, Kungsladugård och Kålltorp. Blandningen av radhus, småhus och landshövdingehus är också typiskt för stadsplanen. Egnahemsområdet som ligger i södra delen av Bagaregården är en gemyt-lig trädgårdsstad som började byggas 1911 och sedan fortsatte att byggas ut fram till ca 1940. Detta var tider som föregåtts av flera perioder av matbrist och undernäring i Sverige och det bestämdes därför att det i varje trädgård skulle planteras ett äppelträd, för att säkerställa att familjerna åtminstone skulle få i sig lite näring ifall det blev kristider igen. Många av dessa ”nöd”-äppelträd finns kvar. Gå runt i kvarteren och se efter om trädens placering kan avslöja om de är original eller om träden planterats av senare generationers ägare.

BRÖDKULTUR OCH KULTURFÄNGELSE
Namnet Bagaregården förpliktigar och självklart kan man gärna hitta sitt eget favoritbageri längs huvudstråken Ånäsvägen och Stockholmsgatan, där du också hittar ett antal butiker och caféer. Visst låter det ljuvligt att gå ut och köpa sitt frukostbröd tvärs över gatan, duka upp en kaffebricka och slå sig ner ute på gården en solig sommarmorgon? Och visst är det så att namnet Bagaregården kommer från en bagare, som bodde på Landeriet Bagaregården på 1600-talet. Själva Landeribyggnaden är troligen byggd långt senare och har bland annat varit fritidsgård, bibliotek och kulturhus men sedan Kulturhuset Kåken öppnade har byggnaden fungerat som kontor. Kulturhuset Kåken har förresten gett kultur- och fritidslivet ett uppsving i stadsdelen. Inhyst i det gamla fängelset Härlanda rymmer det både bibliotek, café, konstutställningar och öppen förskola.

Köpa eller sälja bostad i Bagaregården? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Bagaregårdens 3 bästa

3
 • Ostindiska ölkompaniet
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Ekobutiken Ekorätt

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 64

 • Extra kontaktperson

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-46 83 60

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Bagaregården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gustavsplatsen 1C
  Pris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 665 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  57,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Bagaregården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gustavsplatsen 1E
  Pris
  3 480 000 kr
  Månadsavgift
  4 920 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2
  Boarea
  84,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Bagaregården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Falkgatan 14D
  Pris
  4 250 000 kr
  Månadsavgift
  4 613 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Bagaregården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ånäsvägen 22
  Pris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  4 204 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!