Landshövdingedröm i idylliska Bagaregården!

Bagaregården, Göteborg

Falkgatan 16F

På förhand
Avgift
3 724 kr
Antal rum
2
Boarea
61,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3

Landshövdingedröm i idylliska Bagaregården!

Snart tillfälle till denna landshövdingedröm om två rum & kök. Lägenheten präglas av vackra spröjsade fönster, slipade furugolv & djupa fönsternischer

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78

 • Extra kontaktperson

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-46 83 60

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Bevarade serveringsskåp är en bland många vackra detaljer. Falkgatan 16F - Bjurfors
Bevarade serveringsskåp är en bland många vackra detaljer
Köket renoverades 2014 i tidsenliga val. Falkgatan 16F - Bjurfors
Köket renoverades 2014 i tidsenliga val
Oerhört mysigt med matplats vid de spröjsade fönstren i köket. Falkgatan 16F - Bjurfors
Oerhört mysigt med matplats vid de spröjsade fönstren i köket
. Falkgatan 16F - Bjurfors

Härifrån blickar man mot den mysiga gården och de pampiga landshövdingehusen

Spegeldörrar leder in till varje rum. Falkgatan 16F - Bjurfors
Spegeldörrar leder in till varje rum
Fint renoverat badrum från 2014. Falkgatan 16F - Bjurfors
Fint renoverat badrum från 2014

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Snart ges tillfälle till denna landshövdingedröm om två rum och kök. Lägenheten präglas av vackra spröjsade fönster, slipade furugolv och djupa fönsternischer. Bostaden är placerad högst upp, i gaveln på huset vilket gör att fönstren vetter i två väderstreck, dels mot Falkgatan och dels mot det vackra grannhuset och grönskan. Takhöjden är väl tilltagen vilket ger en rymlig känsla. Köket upplevs modernt men är renoverat i den lantligare stilen för att behålla den röda tråden i bostadens karaktär. Köket är också stort vilket gör det till en perfekt plats när man skall ha trevliga middagsbjudningar. Vacker spegeldörrar delar av mellan vardagsrummet och det stora sovrummet. I sovrummet har man även en generös inbyggd skjutdörrsgarderob. Från hallen ligger det helkaklade badrummet som renoverades år 2014.
För den som önskar så finns det en råvind samt vindsförråd ovan lägenheten som föreningen givit sitt godkännande till bostadsrättsinnehavaren att köpa. Boytan är uppskattad av säljaren till ca 30 kvm, men golvytan är ungefär lika stor som lägenheten. Bygglov behöver sökas.
För mer information, vänligen kontakta mäklaren.

Bostaden är belägen i Bagaregården som är ett av östra centrums mest idylliska områden, uppfört till stora delar på 1920-talet. Här finner ni de tidstypiska landshövdingehusen med härligt lummiga innergårdar.
Området bjuder in till mysiga promenader bland caféer, restauranger och butiker. Närhet till Redbergsplatsen varifrån du enkelt tar dig till stadens alla hörn samt utbudet kring Olskrokstorget och cykelavstånd till grönområdena kring Skåtas och Delsjön.

Interiör

När ni går in genom den fina dörren till lägenheten möts ni av en hall med praktisk ljusgrå klinker med underliggande golvvärme och tidlösa vita väggar som delvis har kvar den fina träpanelen. Det ges goda avhängningsmöjligheter direkt till höger. Ljusflöde får man från bostadens vardagsrum. Välkommen!

I anslutning till hallen finner ni bostadens badrum. Badrummet totalrenoverades år 2014, då passade man även på att bygga om det och skapa en ingång från hallen istället för som tidigare, från sovrummet. Här inne känns det modernt, väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger en mörk klinker med underliggande golvvärme. Utrustning finns i form av dusch med vikbara glasväggar, wc, tvättställ med undersittande kommod samt spegel. Till vänster om ingången finns även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från LG. I taket sitter givetvis dimbara spotlights.

Vidare från hallen nås vardagsrummet. Rummets stora fönsterparti skänker ett fint ljus över det vackra brädgolvet. Det finns gott om utrymme för soffhörna med tillhörande möblemang. Vackra spegeldörrar öppnar upp till sovrum, hall och kök på var sin sida vilket verkligen påminner om husets äldre dagar. Även här kläs golvet av slipat och vitpigmenterat furugolv, väggarna är målade i vitt.

Det rymliga köket renoverades 2014 och ger plats för ett större matbord. En perfekt plats för härliga middagsbjudningar. Ögonen dras givetvis till det vackra bevarade serveringsskåpet som är placerat längst kortsidan. Längs den vänstra väggen finns fina ljusa ramskåpluckor med goda förvaringsmöjligheter där porslin, kastruller och andra köksredskap enkelt får plats. Beslagen matchar fint i rostfritt utförande och bra arbetsytor finns på bänken i ek. Ovanför arbetsbänken är väggen beklädd med ett vitt fasat kakel och bra arbetsbelysning finns med spotlights. Övriga väggar kläs av ljusmålad träpanel. Till höger om ingången finns ytterliggare köksskåp samt överskåp. På golvet ligger de fina brädorna. Den maskinella utrustningen är väl genomtänkt med inbyggd varmluftsugn, induktionshäll med översittande kolfilterfläkt, inbyggnadsmicro, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Allt i rostfritt utförande.

I det ljuvliga sovrummet finner ni gott om plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Tack vare den generösa storleken får även en arbetshörna enkelt plats. Längst ena väggen sitter platsbyggda skjutdörrsgarderober med praktiskt elfasystem som tar hand om all tänkbar förvaring. Likt de andra rummen är golvet beklätt med slipat och vitpigmenterat furugolv och väggarna är målade i vitt.

Övrigt:
Lägenheten totalrenoverades 2014, då gjordes följande:
Nytt lås ytterdörr – säkerhetslås
Larm – Verisure (Kan tas över om så önskas).
Nya eluttag samt fler uttag i hela lägenheten samt nya lampknappar i alla rum.
Slipning och vitlackering av alla brädgolv.
Målning i hela bostaden, inkluderat väggar, tak, lister, fönster, dörrar, element, ytterdörr, skafferi/serveringsskåp i kök (utanpå och inuti) samt panel i kök och hall.
Murat upp vissa väggar och tak.
Kök och badrum renoverades.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
66
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Göteborg har tre fastigheter, en i Kungsladugård och två i Bagaregården. Föreningen upplåter totalt 66 lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt.

De charmiga landshövdingehusen byggdes 1918 i Bostadsföreningen Göteborgs egen regi. För att bygga husen lånade man bland annat pengar från Spårvägens pensionskassa och Göteborgs kommun.
Husens läge förklaras av kopplingen till spårvägen eftersom det på båda håll var nära för de spårvagnsanställda till arbetet. Spår av samarbetet med kommunen återfinns i föreningens namn och emblem. Till en början var det inte fråga om bostadsrätter utan varje medlem hyrde sin lägenhet av bostadsföreningen.

Bostadsrättsföreningen registrerades 1916-09-16. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 1982-06-22.

Föreningen har fullvärdesförsäkring via Länsförsäkringar.

Föreningens fastigheter är upplåtna med tomträtt som omförhandlades senast 2017.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningens belåning är 3 292 kr/kvm.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig fram till 2042.

Utförda renoveringar
2018 - Renovering av samtliga trapphus. Byte av elledningar och belysning i trapphusen.
2017 - Takrenovering
2015 - Fasadmålning Majorna
2014 - Taksäkerhetsarbeten och beklädning av skorstenar.
2012 - Injustering av värmesystem, byte av samtliga termostater samt vissa
expansionskärl och pumpar.
2009-2010 skedde även ett byte av kall- och varmvattenledningar, byte av avloppsstammar i kök samt relining av badrumsstammar.
2009 - bytte man elstammar samt förstärkte elservisen.

Kommande renovering
Inga stora kommande planerade renoveringar.

Några lägenheter i föreningen har fått godkännade till att bygga upp på vindarna ovanför de egna lägenheterna, det finns även möjlighet för denna lägenhet. Prata med mäklaren för mer information.

Föreningen är måna om engagerade medlemmar och kräver engagemang vid städdagar och andra medlemsärenden då de är en liten förening som hjälps åt.

TV/bredband

Tv via Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.
Bredband via Com Hem eller Telia fiber. Betalas separat.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en mysig innergård och en fin baksida med utemöbler. Här finns även grillmöjligheter.

Gemensamma utrymmen

I källaren finns gemensam tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och mangel.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 724 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
1,514%
Andel av årsavgiften är
1,44709%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
1332
Våningsplan
3 av 3*
Rum
2
Boarea
61,5 kvm**

* Våningsplan 3 av 3.

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Försäkring
225 kr
Summa
225 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
103

Området

Mäklaren om Bagaregården

Det hörs nästan på namnet att här ligger ett av Göteborgs allra mysigaste områden, med vacker stadsbild och småskalig bebyggelse. Bagaregården är en liten pärla av klassicistisk och nationalromantisk arkitektur från tidigt 1900-tal. Tryggt undanskymt från stadspulsen som väntar bara några kvarter bort.

STADSRUM OCH ÖPPNA FÄLT
Det första som möter en när man kommer till Bagaregården är landshövdingehusen, ursprungligen byggda som bostäder åt arbetarna på SKF och Gamlestadens Fabriker. Några av dem har sirligt utsmyckade fasader, medan andra är försedda med burspråk, takkupor eller runda gavelfönster. Istället för inneslutna gårdar bildar flera hus en gemensam kvartersgård, med små lekplatser, odlingar och statyer här och var. På var sida om området går spårvagns-spåren, som snabbt tar dig in till centrum, österut mot Gamlestaden eller västerut genom Kålltorp och Örgryte mot Korsvägen. Till Härlanda tjärn är det promenadavstånd och därefter ligger hela Delsjöområdet och väntar på att utforskas.

LYKTSTOLPAR OCH ÄPPELTRÄD
Bagaregården är det första området som stadsingenjören Albert Lilienberg planlade i början av förra seklet. Lilienberg ville skapa en stadsmiljö som var mer anpassad efter terrängen och där huskroppar och svängda gator tillsammans med växtlighet och detaljer som lyktstolpar, räcken och skulpturer skapade ett stadsrum. Samma känsla känns igen i flera andra Lilienbergsområden, som Änggården, Kungsladugård och Kålltorp. Blandningen av radhus, småhus och landshövdingehus är också typiskt för stadsplanen. Egnahemsområdet som ligger i södra delen av Bagaregården är en gemyt-lig trädgårdsstad som började byggas 1911 och sedan fortsatte att byggas ut fram till ca 1940. Detta var tider som föregåtts av flera perioder av matbrist och undernäring i Sverige och det bestämdes därför att det i varje trädgård skulle planteras ett äppelträd, för att säkerställa att familjerna åtminstone skulle få i sig lite näring ifall det blev kristider igen. Många av dessa ”nöd”-äppelträd finns kvar. Gå runt i kvarteren och se efter om trädens placering kan avslöja om de är original eller om träden planterats av senare generationers ägare.

BRÖDKULTUR OCH KULTURFÄNGELSE
Namnet Bagaregården förpliktigar och självklart kan man gärna hitta sitt eget favoritbageri längs huvudstråken Ånäsvägen och Stockholmsgatan, där du också hittar ett antal butiker och caféer. Visst låter det ljuvligt att gå ut och köpa sitt frukostbröd tvärs över gatan, duka upp en kaffebricka och slå sig ner ute på gården en solig sommarmorgon? Och visst är det så att namnet Bagaregården kommer från en bagare, som bodde på Landeriet Bagaregården på 1600-talet. Själva Landeribyggnaden är troligen byggd långt senare och har bland annat varit fritidsgård, bibliotek och kulturhus men sedan Kulturhuset Kåken öppnade har byggnaden fungerat som kontor. Kulturhuset Kåken har förresten gett kultur- och fritidslivet ett uppsving i stadsdelen. Inhyst i det gamla fängelset Härlanda rymmer det både bibliotek, café, konstutställningar och öppen förskola.

Köpa eller sälja bostad i Bagaregården? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Bagaregårdens 3 bästa

3
 • Ostindiska ölkompaniet
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Ekobutiken Ekorätt

Karta

Falkgatan 16F

Falkgatan 16F,
416 73 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Carolina Bäcklund

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 78

 • Extra kontaktperson

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-46 83 60

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Bagaregården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gustavsplatsen 1C
  Pris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 665 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  57,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Bagaregården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gustavsplatsen 1E
  Pris
  3 480 000 kr
  Månadsavgift
  4 920 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2
  Boarea
  84,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Bagaregården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Falkgatan 14D
  Pris
  4 250 000 kr
  Månadsavgift
  4 613 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Bagaregården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ånäsvägen 22
  Pris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  4 204 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Bagaregården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Falkgatan 14F
  Pris
  3 890 000 kr
  Månadsavgift
  4 603 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!