Tvåa i etage med tidstypiska detaljer

Bagaregården, Göteborg

Gustavsplatsen 1C

På förhand
Pris
2 650 000 kr
Avgift
3 665 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
57,6 kvm

Tvåa i etage med tidstypiska detaljer

Med perfekt läge i ett vackert landshövdingehus återfinns ett charmigt boende om två rum i etage. Bevarade detaljer från byggnadsåret. Bredband ingår!

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 64

 • Extra kontaktperson

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-46 83 60

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Intill det spröjsade fönstret i köket finns utrymme för matplats för flera gäster. Gustavsplatsen 1C - Bjurfors
Intill det spröjsade fönstret i köket finns utrymme för matplats för flera gäster
Ett vackert bevarat serveringsskåp gör oss påminda om 20-talet. Gustavsplatsen 1C - Bjurfors
Ett vackert bevarat serveringsskåp gör oss påminda om 20-talet
. Gustavsplatsen 1C - Bjurfors

Ett tidstypiskt kallskafferi skänker charm till köket

Vitmålade plankgolv är genomgående för nedre plan. Gustavsplatsen 1C - Bjurfors
Vitmålade plankgolv är genomgående för nedre plan
. Gustavsplatsen 1C - Bjurfors

Skapa er egna mysiga oas under träbjälkarna i sovrummet

Plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Gustavsplatsen 1C - Bjurfors
Plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord

Planskiss

Planlösning
Nedre plan
Planlösning
Övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till en unik och hemtrevlig bostad belägen i vackra Bagaregården som är ett av östra centrums mest gemytliga områden. Trevlig förening med en idyllisk innergård där sittgrupper med grillmöjligheter samt ett mysigt lusthus är populärt bland medlemmarna. I lägenheten finns välbevarade tidstypiska detaljer såsom kallskafferi, gjutgärnsradiatorer och takrosett. Lägenheten är placerad högst upp i huset och har utsikt både mot Ånäsfältet och mot föreningens fina innergård. Träbjälkar på övre plan skapar en rustik och gemytlig känsla och på nedre plan är takhöjden väl tilltagen. Köket är tidsenligt renoverat och kompletteras med bevarat kallskafferi och serveringsskåp. Här ryms ett matbord för flera gäster. Ta spiraltrappan upp till det avskilda sovrummet där en stor platsbyggd garderob tar hand om er klädförvaring. Här ges utrymme för både dubbelsäng samt skrivbord eller läshörna om så önskas. Badrummet nås via en vacker spegeldörr från hallen och är helkaklat i neutrala färger. Det vita brädgolvet är genomgående för hela nedre plan och på övre plan ligger ett mörkare trägolv. En hemtrevlig lägenhet med alla förutsättningar att trivas i!

Det hörs nästan på namnet Bagaregården att det är ett av Göteborgs allra mysigaste områden, med vacker stadsbild och småskalig bebyggelse. Bagaregården är en liten pärla av klassicistisk och nationalromantisk arkitektur från tidigt 1900-tal. Tryggt undanskymt från stadspulsen som väntar bara några kvarter bort. Närliggande Redbergsplatsen erbjuder bra kommunikationer som enkelt tar dig vidare till stadens alla hörn. En kort promenad bort finner ni Olskrokstorget med mataffärer, butiker, apotek samt marknader. Cykelavstånd till Härlanda Tjärn och Skatås med dess grönområden och badplats. Här finns möjlighet till en mängd olika fritidsaktiviteter att ta del av året runt. Närhet till Redbergsparken som har en av stadens vackraste utsikter och som i praktiken också utnyttjas till fullo som picknickpark under sommaren.

Interiör

Passera husets tidsenliga entré och fina innergård och ta trapporna upp till våning tre. Här möts ni av en ljus och rymlig hall med vita brädgolv matchande mot en ljus tapet i lantlig stil. Plats att hänga av ytterkläder ges direkt till höger och en inbyggd garderob tar hand om ytterligare förvaring.

De vita brädgolvet leder oss tröskelfritt vidare in till det väl tilltagna köket. Takhöjden är påtaglig och skapar en ljus och luftig känsla. Här finns många tidstypiska detaljer att vila ögonen på så som de spröjsade fönstren, gjutjärnsradiatorn eller det vackra bevarade serveringsskåpet. Här finns plats för ett matbord för flera gäster och från fönstret har ni utsikt över föreningens fina innergård. Den maskinella utrustningen består av spis med fläkt, ugn, kyl med frys samt diskmaskin och tvättmaskin för extra komfort. Ett kallskafferi skänker charm och bidrar med bra förvaring.

Vidare in till vardagsrummet där vi återigen slås av den generösa takhöjden. Här ges plats att möblera med soffgrupp, tv-möbel och skrivbordshörna eller fåtölj om så önskas. Väggarna är vitmålade med en blå fondvägg i tapet och brädgolvet är lutat och vitsåpat. Här skänker fina listverk tillsammans med en takrosett rummet karaktär. Via det spröjsade fönstret bjuds ni utsikt över Ånäsfältet, vilket även gör vardagsrummet insynsskyddat.

Vi går upp för trappan och möts av ett sovrum där mysfaktorn är hög. Rummet är stort och har takfönster i motsatta väderstreck, båda insynsskyddade. Här sover ni lugnt och ostört i ett avskilt läge. Placera sängen under ena fönstret och ett skrivbord eller bokhylla under det andra. Intill ena väggen har platsbyggda garderober satts upp som tar hand om er klädförvaring. Träfärgat laminatgolv löper matchande mot vita väggar och de charmiga träbjälkarna i taket blir en del av inredningen.

Badrummet nås från hallen och är helkaklat i neutrala färger. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp och dusch.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB:s Brf Omberg 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
93
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Omberg 1 är tillsammans med sina systerföreningar Omberg II och III några av Göteborgs äldsta HSB-föreningar. Fastigheten byggdes 1927 - 1929 och ritades av Conny Nyqvist. Föreningen består av 91 lägenheter.

Gjorda renoveringar:
1979 Stambyte.
1982 Tilläggsisolering.
1989 Gården återställdes i enlighet med originalutförandet 1929.
2006 Uppdaterade stadgar.
2006 Fönsterbyte.
2007 Fasad- och fönsterommålning.
2008 Takrenovering.
2008-2009 Elinspektion av samtliga lägenheter.
2009 Nytt portlåssystem samt digitalt bokningssystem till tvättstugan.
2010/2013 Filmat & spolat bottenplatten i fastigheten.
2013 Värmeinjustering.
2014 Takomläggning utfördes, renovering av samtliga trappuppgångar samtidigt gjordes en uppfräschning av tvättstuga samt källargång.
2014 Föreningen bekostade besiktning av samtliga badrum i föreningen. Det var frivilligt för medlemmarna och ca 70 st. badrum som genomgick besiktning.
2015 Föreningen bekostade besiktning av samtliga badrum i föreningen som inte genomgick besiktning föregående år. Det var frivilligt för medlemmarna och 5 st. badrum genomgick besiktning. Totalt har ca 75 st av föreningens badrum besiktats.
2015 Från den 30 nov ingår bredband 100/10 Mbit/s kollektivt i boendet.
2016 Asfaltering mellan Omberg 1 samt Omberg 2 för att laga ett hål.
2016 Filmning av stammar utförd.
2017 Godkänd OVK.
2018 Relining av liggande stammar i bottenplattan. Godkänt under januari.

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en sedan tidigare upprättad underhållsplan.
Enligt underhållsplan ska fasadmålning genomföras år 2020 och en åtgärd gällande de vertikala samt stående stammarna är planerade (detta ligger minst 10 år fram).

Avgiftsförändringar:
Inför 2018 höjdes avgifterna med 3%. Föreningen höjde även 2019-04-01 med 3%. Det är inte några planerade höjningar, föreningen har mycket god ekonomi men höjningar har gjorts för att ha egna medel vid kommande renoveringar.

För mer information se föreningens hemsida www.omberg1.se

TV/bredband

I månadsavgiften till föreningen ingår abonnemang på bredband, tv och telefoni enligt nedan.
- Bredbandstelefoni (det fasta abonnemanget)
- Digitaltv (paketet Lagom)
- Bredband (100/100 Mbit/s via fiber)

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga. Utanför tvättstugan finns en digital bokningstavla.
Veckotvätt – här har man tillgång till en tvättmaskin, en torktumlare och ett torkskåp.
Månadstvätt – Här kan man nyttja två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett av de två torkrummen som finns.
Tvätta kan man göra måndag till lördag 07:00 – 22:00 samt söndag 10:00 – 22:00.

Mellan utgången mot Stockholmsgatan och uppgång D ligger det gemensamma cykelrummet.
På gården finns det två grillar för som alla i föreningen får använda.

Föreningens lusthus kan användas till alla sorters event, allt från en enkel middag till kalas. Om man önskar använda lusthuset sker bokning via en kalender som är uppsatt inne i lusthuset.

Övriga bord på innergården är till för alla medlemmar och fria att nyttja.

Övriga byggnader/utrymmen

Ett rymligt källarförråd tillhör lägenheten.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 665 kr

Av den totala månadsavgiften avser 212 kr ett obligatoriskt tillägg för kabel-TV & bredband. Värme och vatten är inkluderat i avgiften.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 650 000 kr
Lägenhetsnummer
71
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
57,6 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsförening och säljare

Området

Mäklaren om Bagaregården

Det hörs nästan på namnet att här ligger ett av Göteborgs allra mysigaste områden, med vacker stadsbild och småskalig bebyggelse. Bagaregården är en liten pärla av klassicistisk och nationalromantisk arkitektur från tidigt 1900-tal. Tryggt undanskymt från stadspulsen som väntar bara några kvarter bort.

STADSRUM OCH ÖPPNA FÄLT
Det första som möter en när man kommer till Bagaregården är landshövdingehusen, ursprungligen byggda som bostäder åt arbetarna på SKF och Gamlestadens Fabriker. Några av dem har sirligt utsmyckade fasader, medan andra är försedda med burspråk, takkupor eller runda gavelfönster. Istället för inneslutna gårdar bildar flera hus en gemensam kvartersgård, med små lekplatser, odlingar och statyer här och var. På var sida om området går spårvagns-spåren, som snabbt tar dig in till centrum, österut mot Gamlestaden eller västerut genom Kålltorp och Örgryte mot Korsvägen. Till Härlanda tjärn är det promenadavstånd och därefter ligger hela Delsjöområdet och väntar på att utforskas.

LYKTSTOLPAR OCH ÄPPELTRÄD
Bagaregården är det första området som stadsingenjören Albert Lilienberg planlade i början av förra seklet. Lilienberg ville skapa en stadsmiljö som var mer anpassad efter terrängen och där huskroppar och svängda gator tillsammans med växtlighet och detaljer som lyktstolpar, räcken och skulpturer skapade ett stadsrum. Samma känsla känns igen i flera andra Lilienbergsområden, som Änggården, Kungsladugård och Kålltorp. Blandningen av radhus, småhus och landshövdingehus är också typiskt för stadsplanen. Egnahemsområdet som ligger i södra delen av Bagaregården är en gemyt-lig trädgårdsstad som började byggas 1911 och sedan fortsatte att byggas ut fram till ca 1940. Detta var tider som föregåtts av flera perioder av matbrist och undernäring i Sverige och det bestämdes därför att det i varje trädgård skulle planteras ett äppelträd, för att säkerställa att familjerna åtminstone skulle få i sig lite näring ifall det blev kristider igen. Många av dessa ”nöd”-äppelträd finns kvar. Gå runt i kvarteren och se efter om trädens placering kan avslöja om de är original eller om träden planterats av senare generationers ägare.

BRÖDKULTUR OCH KULTURFÄNGELSE
Namnet Bagaregården förpliktigar och självklart kan man gärna hitta sitt eget favoritbageri längs huvudstråken Ånäsvägen och Stockholmsgatan, där du också hittar ett antal butiker och caféer. Visst låter det ljuvligt att gå ut och köpa sitt frukostbröd tvärs över gatan, duka upp en kaffebricka och slå sig ner ute på gården en solig sommarmorgon? Och visst är det så att namnet Bagaregården kommer från en bagare, som bodde på Landeriet Bagaregården på 1600-talet. Själva Landeribyggnaden är troligen byggd långt senare och har bland annat varit fritidsgård, bibliotek och kulturhus men sedan Kulturhuset Kåken öppnade har byggnaden fungerat som kontor. Kulturhuset Kåken har förresten gett kultur- och fritidslivet ett uppsving i stadsdelen. Inhyst i det gamla fängelset Härlanda rymmer det både bibliotek, café, konstutställningar och öppen förskola.

Köpa eller sälja bostad i Bagaregården? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Bagaregårdens 3 bästa

3
 • Ostindiska ölkompaniet
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Ekobutiken Ekorätt

Karta

Gustavsplatsen 1C

Gustavsplatsen 1C,
41669 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 64

 • Extra kontaktperson

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-46 83 60

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Bagaregården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Landerigatan 2B
  Pris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  1 621 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  36,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Bagaregården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gustavsplatsen 1E
  Pris
  3 480 000 kr
  Månadsavgift
  4 920 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2
  Boarea
  84,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Bagaregården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ånäsvägen 22
  Pris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  4 204 kr
  Antal rum
  2,5
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Bagaregården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Falkgatan 14F
  Pris
  3 890 000 kr
  Månadsavgift
  4 603 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!