Landshövdingspärla med låg avgift

Bagaregården, Göteborg

Landerigatan 2B

På förhand
Pris
2 350 000 kr
Avgift
1 621 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
36,2 kvm

Landshövdingspärla med låg avgift

Välplanerad etta med låg avgift, slipande plankgolv och renoverat kök och badrum. Lugnt och grönskande läge på omtyckta Landerigatan.

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 64

 • Extra kontaktperson

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-46 83 60

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Köket renoverades i sin helhet 2012 och ger plats för stort matbord intill fönstret. Landerigatan 2B - Bjurfors
Köket renoverades i sin helhet 2012 och ger plats för stort matbord intill fönstret
. Landerigatan 2B - Bjurfors

Bevarad gjutjärnsradiator och grönskande utsikt är två av detaljerna som präglar köket

Gott om arbetsyta och förvaringsmöjligheter. Landerigatan 2B - Bjurfors
Gott om arbetsyta och förvaringsmöjligheter
. Landerigatan 2B - Bjurfors

Vackra spegeldörrar förgyller lägenheten

Här får ni med enkelhet plats med både säng och soffmöblemang. Landerigatan 2B - Bjurfors
Här får ni med enkelhet plats med både säng och soffmöblemang
Slipat och vitmålat brädgolv i original. Landerigatan 2B - Bjurfors
Slipat och vitmålat brädgolv i original

Beskrivning

Beskrivning

På Landerigatan 2B presenteras nu denna landshövdingepärla. Här bor ni i en välplanerad etta med väl tilltagen takhöjd och en fin grund med slipade plankgolv i original samt ljust målade väggar. Bostadens allrum vetter mot en lugn återvändsgata och ger plats för både soffa, skrivbord och sängplats. Från det stora fönsterpartier i motsatta väderstreck strömmar behagligt ljus in och bidrar till bostadens rymliga känsla. Köket är beläget mot den mysiga innergården och renoverades i sin helhet år 2012. Även det stilrena badrummet renoverades år 2012.

Bostadsrättsföreningen Hunneberg Nr 4 är en av Göteborgs äldsta bostadsrättsföreningar. Föreningen har mycket god ekonomi vilket speglar sig i dess låga avgifter. De boende i föreningen har tillgång till en mysig innergård med utemöbler och grillmöjligheter som blir en favoritplats under sommarmånaderna.

Det hörs nästan på namnet Bagaregården att det är ett av Göteborgs allra mysigaste områden, med vacker stadsbild och småskalig bebyggelse. Bagaregården är en liten pärla av klassicistisk och nationalromantisk arkitektur från tidigt 1900-tal. Tryggt undanskymt från stadspulsen som väntar bara några kvarter bort. Närliggande Redbergsplatsen erbjuder bra kommunikationer som enkelt tar dig vidare till stadens alla hörn. En kort promenad bort finner ni Olskrokstorget med mataffärer, butiker, apotek samt marknader. Cykelavstånd till Härlanda Tjärn och Skatås med dess grönområden och badplats. Här finns möjlighet till en mängd olika fritidsaktiviteter att ta del av året runt. Närhet till Redbergsparken som har en av stadens vackraste utsikter och som i praktiken också utnyttjas till fullo som picknickpark under sommaren.

Interiör

Passera den lummiga innergården och ta en halv trappa upp till denna landshövdingspärla. Det första du möts av är en hall med vattenburen golvvärme och en slitstark sisalmatta. Väggarna är vita som kombinerats med en diskret randig fondtapet.

Från hallen nås badrummet från år 2012 inrett med klassiska val. Vitt liggande kakel och ljust klinkergolv med mörka fogar. Badrummet är utrustat med spegelskåp, ett nätt handfat, WC, duschhörna samt golvvärme. Infällda spotlights i taket ger ett bra ljus.

Via en fin spegeldörr nås det öppna allrummet med väl tilltagen takhöjd. Här finns det gott om plats för både soffa och säng. Väggarna är ljusa och golvet kläs av ett fint slipat plankgolv med höga vitmålade golvlister därtill. Fönster mot en lugn återvändsgata med härligt djupa fönsternischer. En fin detalj är takrosetten.

Vidare in i lägenheten finner ni det ljusa köket med grönskande utsikt över den mysiga innergården. Här finner vi samma slipade plankgolv som i allrummet och väggarna är vitmålade. Goda arbetsytor ges på den mörka bänkskivan med en vit stänkskiva där ovan. Ert porslin får plats bakom de vita blanka skåpen med rostfria handtag. Den maskinella utrustningen består av integrerad kyl och frys, varmluftsugn i ergonomisk höjd, induktionshäll och en vit spisfläkt. In vid fönstret ges en mysig plats för ett stort matbord och stolar. Längst in i köket finns ett utrymme som byggts igen där det tidigare funnits ett skafferi. Detta utrymmet kan öppnas upp igen om så önskas.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Bagaregården 10:4

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten upplåts två stycken källarförråd.

Parkering

Området har boendeparkering som beviljas av Göteborgs Stad, gatukontoret.

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 621 kr

Inklusive värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 150 kr/mån tillkommer för TV och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,04%
Andel av årsavgiften är
3,04%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 350 000 kr
Lägenhetsnummer
3
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
36,2 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1926

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Hunneberg nr 4
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
15
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Hunneberg nr 4 är en av Göteborgs allra äldsta bostadsrättsföreningar. Föreningen bildades redan år 1925 och huset var klart för inflyttning våren 1926. Föreningen äger marken.
Från början bestod de två sammanbyggda husen av 23 lägenheter, men idag har många av dem byggts ihop och föreningen består idag av 15 lägenheter i varierande storlekar; från en 1:a på 36 kvadratmeter till en etagelägenhet på drygt 143 kvadratmeter.

Föreningen drivs och förvaltas av medlemmarna själva och föreningen har en mycket god ekonomi.
Medlemmarna ansvarar för skötsel av gården samt allmänna utrymmen enligt rullande schema. Här ingår även trappstädning av det egna trapphuset.

Renoveringar - Utförda och planerade

Ett urval av utförda renoveringar
2012 Hängrännor och stuprör
2012 Takrenovering
2005 Isolerglasfönster (gamla fönster i källare)
2005 Relining

Parkering

Området har boendeparkering som beviljas av Göteborgs Stad, gatukontoret.

TV/bredband

TV: ComHem är leverantör av såväl analoga som digitala sändningar. Det analoga grundutbudet ingår i årsavgiften.

Bredband: Föreningen är ansluten till ComHem som tillhandahåller både bredband via kabel, kabel-TV samt telefoni (om man så önskar). Varje medlem tecknar själv avtal med ComHem och kan välja utbud och tjänster.

Gårdsplats/innergård

Brf Hunneberg nr 4 bildar tillsammans med 5 andra föreningar runt innergården Samfällighetsföreningen Hunneberg.
Samfälligheten ansvarar för de gemensamma ytorna på gården, portar samt soprummen.

Föreningen har gemensamma utemöbler och 2 grillar.

Gemensamma utrymmen

Tvättstuga -
I föreningen finns en tvättstuga i uppgång D som bokas i kalendern som ligger i tvättstugan. 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och torkrum.

Cykelparkering -
Finns på gården i form av öppet cykelskjul.

Barnvagns- och rullstolsförråd -
Föreningen har idag inga dedikerade utrymmen för detta, men plats att förvara barnvagnar finns bl.a i källarna samt i entrégången till fastigheten.

Soprum -
Föreningen har soprum för hushållsavfall och grovsopor med källsortering.

Området

Mäklaren om Bagaregården

Det hörs nästan på namnet att här ligger ett av Göteborgs allra mysigaste områden, med vacker stadsbild och småskalig bebyggelse. Bagaregården är en liten pärla av klassicistisk och nationalromantisk arkitektur från tidigt 1900-tal. Tryggt undanskymt från stadspulsen som väntar bara några kvarter bort.

STADSRUM OCH ÖPPNA FÄLT
Det första som möter en när man kommer till Bagaregården är landshövdingehusen, ursprungligen byggda som bostäder åt arbetarna på SKF och Gamlestadens Fabriker. Några av dem har sirligt utsmyckade fasader, medan andra är försedda med burspråk, takkupor eller runda gavelfönster. Istället för inneslutna gårdar bildar flera hus en gemensam kvartersgård, med små lekplatser, odlingar och statyer här och var. På var sida om området går spårvagns-spåren, som snabbt tar dig in till centrum, österut mot Gamlestaden eller västerut genom Kålltorp och Örgryte mot Korsvägen. Till Härlanda tjärn är det promenadavstånd och därefter ligger hela Delsjöområdet och väntar på att utforskas.

LYKTSTOLPAR OCH ÄPPELTRÄD
Bagaregården är det första området som stadsingenjören Albert Lilienberg planlade i början av förra seklet. Lilienberg ville skapa en stadsmiljö som var mer anpassad efter terrängen och där huskroppar och svängda gator tillsammans med växtlighet och detaljer som lyktstolpar, räcken och skulpturer skapade ett stadsrum. Samma känsla känns igen i flera andra Lilienbergsområden, som Änggården, Kungsladugård och Kålltorp. Blandningen av radhus, småhus och landshövdingehus är också typiskt för stadsplanen. Egnahemsområdet som ligger i södra delen av Bagaregården är en gemyt-lig trädgårdsstad som började byggas 1911 och sedan fortsatte att byggas ut fram till ca 1940. Detta var tider som föregåtts av flera perioder av matbrist och undernäring i Sverige och det bestämdes därför att det i varje trädgård skulle planteras ett äppelträd, för att säkerställa att familjerna åtminstone skulle få i sig lite näring ifall det blev kristider igen. Många av dessa ”nöd”-äppelträd finns kvar. Gå runt i kvarteren och se efter om trädens placering kan avslöja om de är original eller om träden planterats av senare generationers ägare.

BRÖDKULTUR OCH KULTURFÄNGELSE
Namnet Bagaregården förpliktigar och självklart kan man gärna hitta sitt eget favoritbageri längs huvudstråken Ånäsvägen och Stockholmsgatan, där du också hittar ett antal butiker och caféer. Visst låter det ljuvligt att gå ut och köpa sitt frukostbröd tvärs över gatan, duka upp en kaffebricka och slå sig ner ute på gården en solig sommarmorgon? Och visst är det så att namnet Bagaregården kommer från en bagare, som bodde på Landeriet Bagaregården på 1600-talet. Själva Landeribyggnaden är troligen byggd långt senare och har bland annat varit fritidsgård, bibliotek och kulturhus men sedan Kulturhuset Kåken öppnade har byggnaden fungerat som kontor. Kulturhuset Kåken har förresten gett kultur- och fritidslivet ett uppsving i stadsdelen. Inhyst i det gamla fängelset Härlanda rymmer det både bibliotek, café, konstutställningar och öppen förskola.

Köpa eller sälja bostad i Bagaregården? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Bagaregårdens 3 bästa

3
 • Ostindiska ölkompaniet
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Ekobutiken Ekorätt

Karta

Landerigatan 2B

Landerigatan 2B,
416 70 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 64

 • Extra kontaktperson

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-46 83 60

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Bagaregården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gustavsplatsen 1C
  Pris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 665 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  57,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!