Välplanerad gaveltrea med inglasad balkong och låg avgift

Biskopsgården, Göteborg

Blåsvädersgatan 4

Utgångspris
1 595 000 kr
Avgift
3 456 kr
Antal rum
3
Boarea
71,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 8
Hiss
Ja

Visning

 • lördag 23/11, KL 12:45 - 13:15

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

Boka visning

Välplanerad gaveltrea med inglasad balkong och låg avgift

Välplanerad gaveltrea med insynsskyddat läge mot grönskan och med en härlig inglasad balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Blåsvädersgatan 4. Här är en välplanerad trerumslägenhet med insynsskyddat läge och grönskan utanför som närmsta granne. Dessutom har du här en härlig inglasad balkong. En genomgående ljus färgsättning och flertalet fönster ger ett härligt ljus till lägenheten. Välplanerat köket som nås från hallen men det finns även möjlighet att öppna upp från vardagsrummet in till köket om så önskas. Köket är väl omhändertaget där du kan sätta din egen stil eller bevara de charmiga detaljerna. Vardagsrummets härliga rymd skapar plats för olika typer av möblemang och härifrån nås den inglasade balkongen med utsikt mot grönskan. Här finner man även två bra sovrum och ett stilrent badrum. Här bor man i en mycket välskött, familjär och barnvänlig förening med låg avgift.

I närheten finns Vårväderstorget med affärer och service. Det är också nära till förskola och det finns ett flertal skolor i området. Bostaden ligger i anknytning till naturen och på promenadavstånd ligger naturområdet Svarte Mosse med fritidsanläggningar såsom fotbollsplaner, tennis och bangolf. Här finns även promenadvägar att strosa runt på och njuta av naturen. Närhet till kommunikation och spårvagnarna tar dig snabbt till stan eller Backaplan med dess breda utbud av butiker etc.

Interiör

Välkommen till Blåsvädersgatan 4.

Rymlig hall med gott om förvaring i platsbyggda garderober samt en större klädkammare. Ljusa ytskikt är genomgående i hela lägenheten och i hallen ligger ett fint parkettgolv.

Vardagsrummet har en fin välbevarad fiskbensparkett. Rummet är lättmöblerat med både soffgrupp, tillhörande tv-möbel samt ett matbord för de större sällskapet. Från vardagsrummet nås lägenhetens inglasade balkong som ligger mot grönskan bakom huset.

Från vardagsrummet finns möjlighet att öppna upp in mot köket om man önskar en mer öppen planlösning. Köket är välplanerat och består av spis, ugn, fläkt samt kombinerad kyl och frys. Behåll de charmiga detaljerna eller sätt din egen prägel på ditt nya hem.

Sovrummen är väl tilltagna och går att möblerna med större säng och valfri förvaringsmöbel om så önskas. De större sovrummet nås från hallen och de andra sovrummet nås från köket, perfekt för barnrum, gästrum eller varför inte kontor.

Lägenhetens badrum nås även det från hallen. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger ett grått klinkergolv. Inredningen består av duschkabin, handfat, spegelskåp samt en ny toalettstol. Praktiskt vädringsfönster som släpper in ett härligt ljus till badrummet.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Biskopsgården 34:4-5

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Biskopsgården nr 5
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
68
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Biskopsgården Nr5 är belägen på Hisingen i Göteborg och omfattar adresserna Blåsvädersgatan 4 och 6. Bostadsrättsföreningen består av två fastigheter, Biskopsgården 34:4 samt 34:5 och är fördelade på 68 lägenheter.
Fastigheterna innehas med tomträtt.

www.biskopsgarden5.com

Parkering

5 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö.
16 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband: I föreningen finns tillgång till både fiberkabel via Bredbandsbolaget och bredband via Com Hem, avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd, samlingslokal och tvättstuga med torkrum.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
149

Uteplats/balkong

Balkong i soligt västerläge

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 456 kr

Avgiften inkluderar värme, vatten samt kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,44051%
Andel av årsavgiften är
1,44051%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 595 000 kr
Lägenhetsnummer
55
Våningsplan
5 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
71,5 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
200 kr
Försäkring
120 kr
Summa
320 kr

Byggnadssätt

Byggår
1956
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Att bo i Biskopsgården

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn. Göteborg City Airport ligger vid Säve och härifrån når man flera destinationer ute i Europa.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Blåsvädersgatan 4

Blåsvädersgatan 4,
418 32 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Biskopsgården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Önskevädersgatan 39
  Pris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 032 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!