Välplanerad gaveltrea med inglasad balkong och låg avgift

Biskopsgården, Göteborg

Blåsvädersgatan 8

Accepterat pris
2 100 000 kr
Avgift
3 438 kr
Antal rum
3
Boarea
72 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 8
Hiss
Ja

Visning

 • tisdag 2/6, KL 17:30 - 18:00

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Välplanerad gaveltrea med inglasad balkong och låg avgift

Välplanerad gaveltrea med öppna ytor och härlig inglasad balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Accepterat pris! Varmt välkomna till Blåsvädersgatan 8. Här är en välplanerad trerumslägenhet med insynsskyddat läge och grönskan utanför som närmsta granne. Dessutom har du här en härlig inglasad balkong. En genomgående ljus färgsättning och flertalet fönster ger ett härligt ljus till lägenheten. Välplanerat kök som nyligen renoverades och som har all maskinell utrustning du kan tänkas behöva. Vardagsrummets härliga rymd skapar plats för olika typer av möblemang och härifrån nås den inglasade balkongen med utsikt mot grönskan. Här finner man även två bra sovrum och ett stilrent badrum. Här bor man i en mycket välskött, familjär och barnvänlig förening med låg avgift.

I närheten finns Vårväderstorget med affärer och service. Det är också nära till förskola och det finns ett flertal skolor i området. Bostaden ligger i anknytning till naturen och på promenadavstånd ligger naturområdet Svarte Mosse med fritidsanläggningar såsom fotbollsplaner, tennis och bangolf. Här finns även promenadvägar att strosa runt på och njuta av naturen. Närhet till kommunikation och spårvagnarna tar dig snabbt till stan eller Backaplan med dess breda utbud av butiker etc.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Biskopsgården 4
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
66
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Biskopsgården Nr 4 är belägen på Hisingen i Göteborg och omfattar adresserna Blåsvädersgatan 8 och 10. Bostadsrättsföreningen består av två fastigheter fördelade på 66 lägenheter. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt.

Föreningen har följt en underhållsplan som sträckte sig till 2017. Under 2019 planeras det att göra en ny underhållsplan.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utfört underhåll
2019/2020: Dränering på Blåsvädersgatan 8
2018/2019: Fönsterbyte.
2018: Dränering av hus 10.
2016: OVK.
2016: Byte av tätning sopnedkast.
2015: Byte av lamparmaturer entréer
2015: Ommålning av entréer
2015: Byte porttelefoner
2013: Nya fläktar tvättstuga
2007: Nya frånluftsaggregat.
2006: Relining, dagvatten- och avloppsstammar.

Parkering

10 st garage, 17 st P-platser. Pris 450 kr och 120 kr. Kö till samtliga platser.

TV/bredband

Bredband och Kabel-TV från Comhem, basutbud TV och bredband 50 Mbit/s ingår i avgiften. Bredband, IP-TV & IP-telefoni från Bredbandsbolaget kan tecknas separat.

Gemensamma utrymmen

Hobbyrum/Verkstad för medlemmar finns på Blåsvädersgatan 8, bakom cykelförrådet.
Tvättstuga finns i entréplan.

Parkering

10 st garage, 17 st P-platser. Pris 450 kr och 120 kr. Kö till samtliga platser.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 438 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband(50 Mbit/s) samt telefoni bas från ComHem.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,43791%
Andel av årsavgiften är
1,48468%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Accepterat pris
2 100 000 kr
Lägenhetsnummer
36
Våningsplan
1 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
72 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
210 kr
Försäkring
190 kr
Summa
400 kr

Byggnadssätt

Byggår
1956

Området

Att bo i Biskopsgården

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn. Göteborg City Airport ligger vid Säve och härifrån når man flera destinationer ute i Europa.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Blåsvädersgatan 8

Blåsvädersgatan 8,
418 32 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Biskopsgården, Göteborg

  Adress
  Önskevädersgatan 19
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 495 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  77,2 kvm

  Visning: 2020-06-07 13.45 Boka här