Totalrenoverad genomgångstrea med inglasad balkong och låg avgift

Biskopsgården, Göteborg

Blåsvädersgatan 8

På förhand
Avgift
3 438 kr
Antal rum
3
Boarea
72 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 9
Hiss
Ja

Totalrenoverad genomgångstrea med inglasad balkong och låg avgift

Välkommen till denna välplanerade genomgångstrea som är totalrenoverad 2016. Här erbjuds en lägenhet i toppskick till en låg månadskostnad.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Blåsvädersgatan 8. Blåsvädersgatan 8 - Bjurfors
Välkommen till Blåsvädersgatan 8
Interiörbild. Blåsvädersgatan 8 - Bjurfors
Härligt ljusinsläpp från fönsterpartierna. Blåsvädersgatan 8 - Bjurfors
Härligt ljusinsläpp från fönsterpartierna
...den inglasade balkongen i österläge. Blåsvädersgatan 8 - Bjurfors
...den inglasade balkongen i österläge
Lättmöblerat med plats för rejäl soffgrupp och matsalsbord. Blåsvädersgatan 8 - Bjurfors
Lättmöblerat med plats för rejäl soffgrupp och matsalsbord
Interiörbild. Blåsvädersgatan 8 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till Blåsvädersgatan 8. Här erbjuds en unik och topprenoverad lägenhet med 72 perfekt planerade kvadratmetrar om 3 rum och kök. Lägenheten är totalrenoverad under 2016 och man har lagt vikt på detaljer och kvalitet. Stilrent kök från Ballingslöv i hög standard och med all maskinell utrustning du kan tänkas behöva. Vardagsrummets härliga rymd skapar plats för olika typer av möblemang och härifrån nås den inglasade balkongen med utsikt över centrala Göteborg. Här finner man även två bra sovrum och ett stilrent badrum. Lägenheten har genomgående vitmålade väggar och snygga parkettgolv. Här bor man i en mycket välskött förening med låg avgift.

I närheten finns Vårväderstorget med affärer och service. Det är också nära till förskola och det finns ett flertal skolor i området. Bostaden ligger i anknytning till naturen och på promenadavstånd ligger naturområdet Svarte Mosse med fritidsanläggningar såsom fotbollsplaner, tennis och bangolf. Här finns även promenadvägar att strosa runt på och njuta av naturen.

Interiör

Ni välkomnas in i hallen och slås genast av den underbara hemtrevnad som bostaden utstrålar. Här finns det goda förvaringsmöjligheter i inbyggd garderob direkt till höger samt en rymlig klädkammare. Golvet pryds av snygg parkett och väggarna är vitmålade vilket det är genomgående i lägenheten.

Vardagsrummet är stort och luftigt med stort fönsterparti som ger ett fint ljusinsläpp. Detta rum kan utan problem möbleras med både soffgrupp och matsalsmöbel. Härifrån når du den inglasade balkongen i sydostläge

Det fina köket av märket Ballingslöv är smakfullt renoverat med vit köksinredning som rymmer gott om förvaring. Här är ett påkostat kök där man verkligen tänkt på detaljerna. Ett praktiskt arbetskök med en naturlig matplats intill fönstret där man ledigt sitter 4-6 personer. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, mikrovågsugn, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

Från köket nås ena av de två sovrummen. Här ryms med enkelhet en större dubbelsäng för den som önskar. Det ligger rofyllt helt utan insyn. En inbyggd garderob ger extra förvaringsmöjligheter.

Från hallen nås det andra sovrummet. Även detta är rymligt och här finns gott om plats för säng och övrigt möblemang. Ett stort fönster bidrar med ett fint ljusinsläpp.

I anslutning till hallen ligger det praktiska badrummet. Det är stilrent renoverat med tidlösa färg- och materialval. Helkaklat med vita väggar och mörkt klinkergolv som snyggt bryter av. Badrumsinredning i form av badkar, toalett, handfat med kommod, handdukstork, spegelskåp och spotlights i taket. Här finns även ett praktiskt vädringsfönster och en toppmatad tvättmaskin.

Ett perfekt boende för dig som vill bo i en totalrenoverad lägenhet nära naturen med fantastisk utsikt, men till en låg månadskostnad.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Biskopsgården 4
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
66
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Biskopsgården Nr 4 är belägen på Hisingen i Göteborg och omfattar adresserna Blåsvädersgatan 8 och 10. Bostadsrättsföreningen består av två fastigheter fördelade på 66 lägenheter. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt.

Föreningen har följt en underhållsplan som sträckte sig till 2017. Under 2019 planeras det att göra en ny underhållsplan.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utfört underhåll
2019/2020: Dränering på Blåsvädersgatan 8
2018/2019: Fönsterbyte.
2018: Dränering av hus 10.
2016: OVK.
2016: Byte av tätning sopnedkast.
2015: Byte av lamparmaturer entréer
2015: Ommålning av entréer
2015: Byte porttelefoner
2013: Nya fläktar tvättstuga
2007: Nya frånluftsaggregat.
2006: Relining, dagvatten- och avloppsstammar.

Parkering

10 st garage, 17 st P-platser. Pris 450 kr och 120 kr. Kö till samtliga platser.

TV/bredband

Bredband och Kabel-TV från Comhem, basutbud TV och bredband 50 Mbit/s ingår i avgiften. Bredband, IP-TV & IP-telefoni från Bredbandsbolaget kan tecknas separat.

Gemensamma utrymmen

Hobbyrum/Verkstad för medlemmar finns på Blåsvädersgatan 8, bakom cykelförrådet.
Tvättstuga finns i entréplan.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 438 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband(50 Mbit/s) samt telefoni bas från ComHem.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,43791%
Andel av årsavgiften är
1,48468%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
47
Våningsplan
4 av 9*
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
72 kvm

* Våningsplan 4 av 9. Våning 3 i hissen.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
200 kr
Försäkring
150 kr
Summa
350 kr

Uppgiften om försäkring och el är väldigt individuell och skall ses som ett riktvärde.

Byggnadssätt

Byggår
1956
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Att bo i Biskopsgården

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn. Göteborg City Airport ligger vid Säve och härifrån når man flera destinationer ute i Europa.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Blåsvädersgatan 8

Blåsvädersgatan 8,
418 32 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Biskopsgården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Byvädersgatan 4
  Månadsavgift
  3 819 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Biskopsgården, Göteborg

  Adress
  Önskevädersgatan 19
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 495 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  77,2 kvm

  Visning: 2020-06-07 13.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Biskopsgården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Önskevädersgatan 39
  Månadsavgift
  3 001 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Biskopsgården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Väderbodarna 2
  Månadsavgift
  2 600 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Biskopsgården, Göteborg

  Adress
  Blåsvädersgatan 8
  Accepterat pris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  3 438 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Biskopsgården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Badvädersgatan 19
  Månadsavgift
  3 890 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Biskopsgården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Badvädersgatan 21
  Månadsavgift
  3 214 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Biskopsgården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Badvädersgatan 5
  Månadsavgift
  2 722 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  47,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!