Välplanerad fyra på populära Önskevädersgatan

Biskopsgården, Göteborg

Önskevädersgatan 19

Budgivning pågår
Utgångspris
1 795 000 kr
Avgift
4 495 kr
Antal rum
4
Boarea
77,2 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja

Välplanerad fyra på populära Önskevädersgatan

Chansen att förvärva en välplanerad 4:a. Här finns möjlighet att renovera efter egen smak och tycke, skapa ditt drömboende! Barnvänliga innergårdar.

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Luftigt vardagsrum. Önskevädersgatan 19 - Bjurfors
Luftigt vardagsrum
I vardagsrummet finns plats för matgrupp. Önskevädersgatan 19 - Bjurfors
I vardagsrummet finns plats för matgrupp
. Önskevädersgatan 19 - Bjurfors
Utsikt över föreningens mysiga innergård. Önskevädersgatan 19 - Bjurfors
Utsikt över föreningens mysiga innergård
. Önskevädersgatan 19 - Bjurfors
. Önskevädersgatan 19 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Önskevädersgatan 19. Välplanerad fyra om ca 77 kvadratmeter. Lägenheten har stor potential och här kan ni sätta er egen prägel på ert nya boende. Du välkomnas in i en rymlig hall med förvaring i garderober och plats för avhängning, hallen binder samman nästa alla lägenhetens rum. Köket ligger direkt till höger och har gott om plats för arbetsyta och förvaring. Vidare in i hallen ligger två av bostadens sovrum och det tredje ligger innanför köket. Badrummet är helkaklat och går i stilsäkra färger. Slutligen öppnar vardagsrummet upp sig, ett rymligt rum som med enkelhet går att möblera med en större soffgrupp och tillhörande tv-möbel samt ett matbord om så önskas. Härifrån nås bostadens balkong som ligger i ett underbart söderläge och här har ni utsikt mot föreningens lugna innergård där gamla som unga möts.

Bo med närhet till grönska och naturområden, matbutiker samt snabb kommunikation in till de centrala delarna av Göteborg.

Interiör

Välkomnande hall som binder samman bostadens rum. Här finns plats för avhängning och för att sätta in extra garderober om så önskas. Fina golv och ljusa väggar är genomgående för hela lägenheten.

Till vänster ligger köket och är i ett äldre utförande. Charmiga rosa luckor som andas retro. Rymligt kök som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter och arbetsyta, vid fönstret finns en naturlig plats för en matgrupp. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, spris, ugn och fläkt.

Innanför köket ligger ett av lägenhetens tre sovrum. Använd som sovrum, gästrum, barnrum eller varför inte kontor. Förvaring i en platsbyggd garderob.

Vidare genom hallen öppnar det stora vardagsrummet upp sig. Ett härligt ljusinsläpp vilket bidrar till att vardagsrummet känns luftigt och välkomnande. Här finns plats för större soffgrupp med tillhörande tv-möbel samt en större matgrupp med plats för nära och kära. Från vardagsrummet nås balkongen som ligger i ett soligt söderläge och har utsikt mot föreningens mysiga innergård och lekplats.

De två andra sovrummen nås från hallen och det ena är något större och passar bra som master bedroom och mittenrummet är mysigt perfekt som barnrum. I båda rummen finns platsbyggda garderober.

Badrummet är helkaklat i vita och blåa toner. Inredningen består av toalettstol, handfat med kommod, spegelskåp, dusch samt tvättmaskin för extra vardagslyx.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Biskopsgården 55:12

Parkering

Det finns sammanlagt 122 garage- och parkeringsplatser i föreningen att hyra, kostnaden varierar mellan 300-575kr/mån. Det är separat kö till platserna.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 495 kr

I avgiften ingår värme, vatten och Telia triple play.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,41202%
Andel av årsavgiften är
0,41202%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 795 000 kr
Lägenhetsnummer
23
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
77,2 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
230 kr
Försäkring
180 kr
Summa
410 kr

Byggnadssätt

Byggår
1959
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
146
Energideklarationsdatum
2019-09-25

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Karlavagnen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
277
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Karlavagnen har sammanlagt 277 lägenheter och 8 lokaler. Föreningens adresser innefattar Molnvädersgatan 2-18 samt Önskevädersgatan 3-35. Fastigheterna innehas med tomträtt.

E-post: brfkarlavagnen1@gmail.com
Expeditionen har öppet helgfria måndagar
Telefontid kl.18.00-19.00, tfn 031-54 47 20
Personliga besök kl. 19.00-20.00

Hemsida: http://www.brfkarlavagnen.se/

Föreningen har god ekonomi och med en underhållsplan på 5-10 års tid. Husen är väl underhållna och föreningen har ett fritidsombud som ihop med grannföreningar ordnar utflykter och sammankomster.

Under 2020 höjs avgifterna mellan 3-5%.

Renoveringar - Utförda och planerade

1992 - fönsterbyte av samtliga fönster.
1995 - Stambyte och badrumsrenoveringar.
2000 - Renovering av balkonger, balkongerna gjordes något större.
2002 - Byte till säkerhetsdörrar.
2004 - 2015 - Löpande renovering av tak på föreningens olika hus.
2017 - Relining
2018 - Byte av porttelefoner
2020 - Nya fasader på båda höghusen

Det planeras att renovera fasader på de höga husen samt installera solceller på taken.

Parkering

Det finns sammanlagt 122 garage- och parkeringsplatser i föreningen att hyra, kostnaden varierar mellan 300-575kr/mån. Det är separat kö till platserna.

TV/bredband

Från och med september 2019 kommer Telia triple play med tv, telefoni och bredband ingå i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd, tvättstuga samt övernattningslägenhet.

Övrigt

Medlemsansökan skickas till föreningens expedition: Molnvädersgatan 18, 418 35 Göteborg.

Området

Att bo i Biskopsgården

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn. Göteborg City Airport ligger vid Säve och härifrån når man flera destinationer ute i Europa.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Önskevädersgatan 19

Önskevädersgatan 19,
418 35 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69