Stor balkong i soligt västerläge

Biskopsgården, Göteborg

Önskevädersgatan 39

Budgivning pågår
Utgångspris
1 495 000 kr
Avgift
3 032 kr
Antal rum
2
Boarea
55,9 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
9 av 9
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 1 550 000 kr

BudBudgivareDatumTid
1 550 000 krBudgivare 12020-02-1612:30

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

 • söndag 1/3, KL 11:30 - 12:00

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

Boka visning

Stor balkong i soligt västerläge

Rymlig tvåa med en balkong högst upp i huset i soligt västerläge.

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I populära HSB Brf Vindrosen finner man denna rymliga tvåa. Njut av den underbara balkongen som vetter mot ett soligt västerläge. Balkongen gör att du kan sitta här och njuta till utsikten. Bostaden erbjuder allt från rymliga ytor till god förvaringsmöjligheter. Badrummet är helkaklat och rymligt. Lägenhetens stora sovrum ger gott om plats för både stor säng och sängmöbler samt att dess garderober. Vardagsrummet är stort och har plats för både soffmöbler och matsalsbord. Härifrån leds man ut till lägenhetens balkong i västerläge. Här bor du 3 minuter gångväg till kollektivtrafiken som smidigt tar dig in till centrum

Interiör

HALL
Öppna dörren och kliv in i denna trivsamma tvåa högst upp i huset. I hallen finns goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. På golvet ligger ett mörkt stengolv och väggarna är vitmålade. I taket sitter spotlights.

VARDAGSRUM
Direkt till vänster om hallen finner ni vardagsrummet där väggarna är vitmålade. På golvet ligger ett fint fiskbensparkettgolv. Rymden är väl påtaglig i rummet och ger plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang, större bord samt tv-möbel. Härifrån tar ni er ut på den mysiga balkongen där solen är framme hela dagen.

SOVRUM
Bostadens sovrum ligger mittemot hallens entré. Sovrummet har väggar målade i vit färg. På golvet ligger ett fint ljusbrunt parkettgolv. Här finns en klädkammare för klädförvaring.

KÖK
I köket finns all maskinell utrustning i form av inbyggd varmluftsugn, spishäll, fläkt, kombinerad kyl/frys samt diskmaskin. Ovan den svarta arbetsbänken sitter mörkt stänkskydd i skiftande färgskala och tillsammans med skåpsluckorna i björk ges ett varmt och ombonat intryck. På golvet ligger samma stengolv som i hallen och väggarna är målade i vit färg. Intill fönstret kan ett matbord placeras för ca 2-4 personer.

BADRUM
Badrummet ligger rakt fram i hallen med klinker i ljusgråa toner på golv och vitt kakel på väggarna. Duschpartiet är av mörk klinker för att få en härlig känsla. Här finns toalett, dusch, handfat med kommod, tvättmaskin och handdukstork.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Biskopsgården 55:7

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 032 kr

I avgiften ingår: värme, vatten och kabel-TV. Individuell mätning av el.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,55319%
Andel av årsavgiften är
0,55319%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 495 000 kr
Lägenhetsnummer
136
Våningsplan
9 av 9
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
55,9 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
250 kr
Försäkring
125 kr
Summa
375 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1959
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
130

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Vindrosen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
140
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

I föreningen finns det 140 stycken lägenheter med adresserna Önskevädersgatan 37-47. En lägenhet ägs av föreningen och används som expedition.
Hsb Brf Vindrosen är en aktiv förening som tillsammans med NBPC planerar fritidsaktiviteter för föreningens medlemmar.

Fastigheten byggdes 1959 och föreningen innehar fastigheten med tomträtt.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer underhållsplan vilken uppdaterades 2016-02-29.
1995 gjordes stamrenovering och i samband med detta renoverades badrummen.
2014 renoverades elen samt individuell vattenmätning på varm- och kallvatten och el infördes.
2010: installerades ett porttelefonsystem i samtliga entréer.
2015: Termostater i samtliga lägenheter byttes ut.
2016: installerades nya hissar. Tvättmaskiner och torktumlare kommer att bytas ut vid behov.
2017 uppdaterades underhållsplanen. Radonmätning pågår och ska vara färdig senast 2020.

Inom kort kommer föreningen att påbörja individuell mätning på varmvattnet.
För mer detaljerad information om ekonomi och renoveringar se föreningens årsredovisning.

Parkering

Föreningen har tillgång till 102 st parkeringsplatser. Alla i föreningen får tillgång till en första parkeringsplats för 250 kr/mån. För att få en andra plats får man stå i kö. För närvarande har vi inga lediga p-platser. Vid inflytt kan man få parkering på parkeringsdäck i närområde, sedan får man vänta i turordning innan man kan få en annan plats.

TV/bredband

ComHem levererar kabel-TV och bredband. Det finns också fiber att tillgå via Bredbandsbolaget. Kabel-TV (grundutbud) ingår i månadsavgiften och avtal tecknas separat när det gäller bredband.

Gemensamma utrymmen

Det finns barnvagnsrum, cykelförråd, källarförråd, samlingslokal och tvättstuga med torkrum. Övernattningslägenhet finns i området och delas med sju andra föreningar, denna kan bokas via NBPC.

Området

Att bo i Biskopsgården

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn. Göteborg City Airport ligger vid Säve och härifrån når man flera destinationer ute i Europa.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Önskevädersgatan 39

Önskevädersgatan 39,
418 35 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning, eller anmäl dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Biskopsgården, Göteborg

  Adress
  Blåsvädersgatan 12
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 093 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71,5 kvm