Unikt radhus från 20-talet

, Göteborg

Bögatan 19

Exklusiv
Besiktigad
Budgivning pågår
Utgångspris
12 800 000 kr
Boarea / Biarea
280 kvm / 136 kvm
Typ
Radhus
Tomtarea
420 kvm

Unikt radhus från 20-talet

Bjurfors Exklusiv presenterar ett 20-talsradhus om 280 kvm i engelsk stil. Originalmiljön är troligen unikt bevarad

 • Ansvarig mäklare

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-733 20 15

 • Extra kontaktperson

  Hanna Granell

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 031-733 20 08

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

20-talsradhus om 280 kvm boarea i engelsk stil. Bögatan 19 - Bjurfors
20-talsradhus om 280 kvm boarea i engelsk stil
Från smidesgrinden i häcken längst ner i den engelska trädgården letar sig stengången fram. Bögatan 19 - Bjurfors
Från smidesgrinden i häcken längst ner i den engelska trädgården letar sig stengången fram
Tiden tycks ha stannat när ljuset faller in över eleganta ytor och detaljer. Bögatan 19 - Bjurfors
Tiden tycks ha stannat när ljuset faller in över eleganta ytor och detaljer
. Bögatan 19 - Bjurfors
. Bögatan 19 - Bjurfors
. Bögatan 19 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Från smidesgrinden i häcken längst ner i den engelska trädgården letar sig stengången upp genom grönskan. Rhododendron, den höga magnolian och plommonträdet kastar långa skuggor i den mjuka kvällssolen. På den stensatta uteplatsen, inramad av vita murar med tegel, minglar sommarfestens gäster. Någon sitter på granittrappan upp till de enorma sällskapsytorna. Svag musik strömmar ut och i fönstren brinner levande ljus. En sådan kväll känns stämningen nedanför det 100 år gamla radhuset i tidstypisk brittisk stil som i ett kostymdrama från BBC. Men om trädgårdens atmosfär är fantastisk döljer den stilrena fasaden en nästan sagolik hemlighet. Interiörens ljusa och vackra originalmiljö – med sina detaljer, arkitektur och material – är nämligen i princip helt bevarad. Huset har haft samma ägare länge och har nästan helt förskonats från renoveringshysteri och hopplöst daterade inredningstrender.

Detta är troligen unikt och öppnar möjligheten att forma ett hem som blir helt ensamt i sitt slag. Över husets 280 kvm och sju rum vilar ännu 20-talets ljusa och lätta elegans med en naturlig patina från åren som gått.

Entrévåningens hundraåriga sällskapsytor med stora fönster mot trädgården känns förvånansvärt moderna i sin öppna planlösning. Ekparketterna i fiskbensläggning sträcker ut under det höga taket. Tidlösa detaljer som den öppna spisen, en stilren kolonn och de två separata glasdörrarna från den stora hallen bidrar till atmosfären. Entréplanet har även ett större arbetsrum, ett stort kök och en serveringshall i originalutförande.

Spåren av herrskap och tjänstefolk finns kvar även på övre plan, vars hall förbinder till fem stora sovrum och ett badrum. Här finns hembiträdets rum bevarat intill kökstrappan. I två av övervåningens charmiga rum med originalgarderober faller ljuset vackert från småspröjsade fönster med originalglas ut mot gatan. En bit bort sticker kyrktornet upp ur grönskan. De andra tre sovrummen har fönster in över trädgården. Från balkongen och fönstren ser du ut över villakvarterets grönska och skymtar attraktionerna på Liseberg – en bra påminnelse om att du faktiskt kan rulla med cykeln ner till city på några minuter.

Det attraktiva läget i Örgryte innebär också att det enorma Delsjöområdets vilda natur börjar bara några hundra meter bort. Med allt från löpspår och golf till kvällsdopp i Delsjön. Om inte bostadsytans utvecklingsmöjligheter är stora nog, öppnar källarplanet ytterligare 136 kvm med förråd, pannrum, wc, dusch och bastu. Till detta kommer vindsplanets oinredda ytor om 88 kvm med sadeltak och vackra takreglar.

Interiör

Framför den tidstypiska 20-talsfasaden löper en liten förträdgård inramad av smidesstaket. Den rena, klassiska fasaden har kvadratiska, småspröjsade fönster ut mot gatan. En kalkstensgång leder fram till den gamla granittrappan upp till den tidstrogna entrédörren.

En elegant spröjsad dörr i förhallen leder in till ett stort kapprum med tidstrogen hatthylla. Ytterligare en innerdörr med glas öppnar upp den stora hallen med fiskbensparkett och svängd trätrappa upp till övervåningen. Det är högt till tak och hallen förbinder med två parallella glasdörrar in till sällskapsytorna.

Det första intrycket av de stora sällskapsytorna är smått dramatiskt. Arkitekturen bär 20-talets rena linjer och ljusa elegans. Fiskbensparketten löper ut över fria ytor och känslan av stora rumsvolymer är stark. Den öppna planlösningen känns överraskande modern. Två asymmetriska, korta väggar skapar en bred öppning mellan två antydda rum med varsitt stort fönsterparti ut mot trädgårdens grönska. En formren kolonn mitt i sällskapsytorna samt den tidstrogna öppna spisen i vitputs, tegel och svart granit skapar karaktär. Stilrena detaljer som dörrar, fönsterbänkar, dörrhandtag och höga fotlister bidrar till det sobra intrycket. En skojig detalj är det gamla barskåpet som finns dolt bakom en målad tavla.

Centralt, rakt fram i det stora rummet, finns en liten veranda med fönster på sidorna och glasdörr ut till trädgårdstrappan. Här nedanför öppnar sig den skyddade, stensatta uteplatsen och den engelska trädgårdens härliga grönska. Det är inte svårt att föreställa sig alla fester och stora middagar som fyllt detta evigt moderna rum och trädgården under 100 år. Den formrena arkitekturen öppnar för all tänkbar inredning och nutida design.

Tillbaka i den inre hallen leder en serveringsgång med originalskåp och skafferi bakom spegeldörr. Här finns även kökstrappan upp till övre våningen. Det stora köket har ett mycket vackert fönsterparti med 30 spröjsade rutor. Köket har senare inredning och parkettgolv. En dörr i hörnet leder ut i kapprummet.

På andra sidan kapprummet ligger ett stort rum med ekparkett och samma vackra fönsterparti som i köket. Det är tänkbart som matsal eller kanske bibliotek.

Trätrappan upp till övervåningen vrider sig upp längs tidstrogna snickerier. Ett takfönster släpper in ljus över trappan, uppe från vindsplanet. En stor inre hall med spegeldörrar förbinder till fem olika rum. Det första in till höger är det största, med parkett i holländsk läggning samt stort fönster ner över trädgården. En originalgarderob finns i ena hörnet.

I fil med detta rum finns en liten inre hall med stor klädkammare. Hallen förbinder till ytterligare ett charmigt sovrum samt ett mindre mellanrum med utgång till balkongen. Här har du utsikt över det lugna villakvarterets prydliga trädgårdar och till höger ser du bland annat Lisebergstornet och Gothia Towers.

Tillbaka i hallen, ut mot gatan, ligger ytterligare ett sovrum. En vackert småspröjsad fönsterkupa ger ljus och karaktär ihop med ett litet snedtak över garderobsdörren. Genom fönstret öppnar sig gatan, grönska och kyrkans torn, uppe på höjden. I fil med detta rum ligger badrummet med separat wc. Över badkaret hänger fortfarande ringsignalen till hembiträdet.

Till höger i hallen finns ingång till en mer privat sovavdelning med klädkammare, trappor till kök och vind samt ett sovrum ut mot gatan. Detta var en gång hembiträdets rum som bevarats med eget handfat och allt.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Bö 5:6

Ekonomi

Taxeringsvärde
7 645 000 kr
Byggnadsvärde
3 674 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan med källare och vind
Byggår
1920
Fasad
Puts
Stomme
Trä
Uppvärmning
El-panna
Takbeklädnad
Takpannor
Fönster
Kopplade fönster
Grundmur
Betong

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser

Tomtindelning Stadsplan

Information

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
12 800 000 kr
Boarea
280 kvm*
Tomtarea
420 kvm
Biarea
136 kvm

* Enligt mätning 2019-12-18 1
1 Övrig golvyta oinredd vind 88 kvm

Driftskostnad (per år)

Beräknad årsförbrukning El 36 384 kWh

Pantbrev

Det finns 13 st pantbrev uttaget om sammanlagt 500 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-12-30

Området

Att bo i Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad och den expanderar hela tiden. Staden har ett fint läge på västkusten vid Göta älvs mynning. Det salta västerhavet erbjuder många härliga badplatser. Här finns också en levande skärgård med åretruntboende. Göteborg är även känd som evenemangsstaden med stråket från Ullevi till Svenska Mässan och Liseberg, ett stenkast från paradgatan Avenyn.

Varvsindustrin är numera nedlagd i Göteborg, här byggs i stället attraktiva bostadsområden längs älvstranden. Göteborg är också en universitetsstad med välkända Chalmers tekniska högskola och Göteborgs Universitet samt ett blomstrande näringsliv.

Köpa eller sälja bostad i Göteborg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Bögatan 19

Bögatan 19,
412 72 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Marie Jelbring Lulek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-733 20 15

 • Extra kontaktperson

  Hanna Granell

  Mäklarassistent

  :
  Telefon: 031-733 20 08

Förslag på andra bostäder

 • Parhus

  Bö, Göteborg

  Besiktigad
  Adress
  Lillkullegatan 10B
  Utgångspris
  8 575 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  179 kvm / 75 kvm
  Tomtarea
  421 kvm