Nybyggd och välplanerad 2:a med en stor uteplats i härligt österläge med morgonsol

Centrala Hisingen, Göteborg

Borstbindaregatan 15

På förhand
Avgift
3 599 kr
Antal rum
2
Boarea
60 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja

Nybyggd och välplanerad 2:a med en stor uteplats i härligt österläge med morgonsol

Nybyggd tvåa med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. En stor uteplats i mysigt österläge. Lägenheten erbjuder gott om förvaring.

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerad tvåa med en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Lägenheten är nybyggd och har en stor och härlig uteplats i härligt österläge med morgonsol. Lägenheten har även bra förvaringsmöjligheter. I nya Brf Origo bor du omgiven av allt man behöver. Genom Backaplan, ett av Sveriges största handelsområden, som ligger precis in på hörnet står över 120 butiker till förfogande utöver det har du shopping, träning, saluhall, kollektivtrafik och spännande smakupplevelser med en bred ekologisk prägel. Ett fåtal meter bort ligger också ett dagis. Även kommunikationerna till och från området är mycket bra genom både buss och spårvagn som tar dig enkelt in till centrala Göteborg på bara 6 minuter.
Innanför porten upplever du lugnet. Den Feng Shui-inspirerande innergården för skönt häng eller något vackert att vila ögonen på från köksfönstret.

I avgiften ingår det värme, kabel-tv (Kanalpaketet Lagom), bredband (100/Mbit/s) samt IP-telefoni (ej samtal kostnad).

Interiör

Välkommen in till hallen där du möts av vacker ekparkett och väggarna är genomgående ljusmålade.

Inne i hallen erbjuds gott om plats i form av hatthylla samt förvaringsmöjligheter i form av två garderober.

Lägenheten har trivsamma sällskapsytor med kök och vardagsrum i en öppen planlösning med ett härligt ljusinsläpp. Här kan ni inreda med soffa, matplats och övrigt möblemang. Här finns även förvaring i form städskåp.

Köket har köksinredning i vitt från Marbodal med rostfria handtag, bänkskiva i grå laminat och stänkskydd i vitt kakel. Energieffektiva vitvaror från Electrolux som utgörs av glaskeramikhäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl med frys. Från vardagsrummet når ni bostadens mysiga uteplats med österläge.
Uteplatsen är på hela 8 kvm och vetter mot ett mysigt österläge. Här har du en härlig plats med nära och kära. Staketet skapar en mysig känsla.

Sovrummet är rymligt och som enkelt rymmer en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöjligheter i en klädkammare.
Välplanerat badrum med ett grått klinkergolv och helkaklade väggar i vitt kakel. Inredningen består av wc, tvättställ med underliggande skåp och spegelskåp samt duschhörna med rundade vikdörrar i glas. Här finns även tvättmaskin och torktumlare med arbetsyta ovanför och tre väggskåp ovan för extra lyx.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Varmt välkommen på visning.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 38:9

Parkering

I garaget finns 56 p-platser för 900 kr/mån (i dagsläget ingen kö 2019-11-11), och 2 st MC-platser för 352 kr/mån (lediga i dagsläget 2019-11-11).

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 599 kr

I avgiften ingår värme och gruppavtal med Telenor. Internet med 250/100, TV bas och IP telefoni fast avgift. El, vv och kv debiteras efter verklig förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,8565%
Andel av årsavgiften är
0,86%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
J1002
Våningsplan
1 av 5
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
60 kvm

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
230 kr
Försäkring
150 kr
Summa
380 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
B
Energideklarationsdatum
2020-03-02

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Grangläntan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
128
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Grangläntan är en förening belägen i Kvillebäcken.
Föreningen består av totalt 128 bostadsrätter och en lokal.

Föreningen har en individual mätning och debitering för el, kallvatten och varmvatten.

Husets uppvärmning blir fjärrvärme och ventilation blir från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning så kallad FTX.
Huset byggs som energieffektiva där man tagit hänsyn till miljön ifrån insidan och ut. Materialet blir trä, puts samt tak klätt med Cedum (naturmaterial). Cedumtaket bidrar till att minska värmestrålning, renar luften ifrån koldioxid och luftföroreningar samt reducerar påfrestningen på dagvattensystemet och sparar energi. Färgsättningen på husen blir grönt och blått i kombination med guldmetallfärgade balkongräcken.

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av BoNea Förvaltning AB.

Parkering

I garaget finns 56 p-platser för 900 kr/mån (i dagsläget ingen kö 2019-11-11), och 2 st MC-platser för 352 kr/mån (lediga i dagsläget 2019-11-11).

TV/bredband

Föreningen har ett gruppavtal för internet 250/100, IPTV basutbud och IP telefoni (samtalskostnad tillkommer) via Telenor.

Gårdsplats/innergård

Två grillar att tillgå för föreningens medlemmar. Här finns gott om plats i form av sittbänkar för större sällskap.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har gemensamhetslokal som är fri att låna för föreningens medlemmar mot en deposition på 500 kr som betalas tillbaka när nyckeln är återlämnad och lokalen städad.
I varje uppgång finns tillgång till cykelrum samt barnvagnsförråd.
Till varje bostad hör ett förråd i källaren.

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Borstbindaregatan 15

Borstbindaregatan 15,
417 22 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Övre Hallegatan 14
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 589 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  68,2 kvm

  Visning: 2020-06-14 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Oterdahlsgatan 1A
  Månadsavgift
  3 028 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  36,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Långängen 1A
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 497 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 14.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Sehlstedtsgatan 9B
  Utgångspris
  1 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 312 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Karl Staaffsgatan 16C
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 015 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Visning: 2020-05-31 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Kvillegatan 1
  Utgångspris
  3 250 000 kr
  Månadsavgift
  3 907 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm

  Visning: 2020-06-14 12.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Kabbeleksgatan 5g
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 218 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48,5 kvm

  Visning: 2020-06-08 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Arvid Lindmansgatan 23A
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 326 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39,5 kvm

  Visning: 2020-06-07 16.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 1A
  Månadsavgift
  3 287 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borstbindaregatan 1
  Månadsavgift
  4 274 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  73,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Östanvindsgatan 13A
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 098 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  42 kvm

  Visning: 2020-06-07 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Solventilsgatan 7
  Månadsavgift
  3 338 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!