Välplanerad tvåa med två härliga uteplatser. Miljövänligt lågenergihus från 2008.
På förhand
Utgångspris
2 595 000 kr
Avgift
3 374 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 2
Boarea
59 kvm

Välplanerad tvåa med två härliga uteplatser. Miljövänligt lågenergihus från 2008.

Lågenergihus från 2008 med naturskönt läge vid Rambergets fot. Välplanerad tvåa med två uteplatser. Parkeringsplats ingår i avgiften.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Julia Bernfjord

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 63

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Modern och välplanerad tvåa som är byggd 2008 i ett miljövänligt lågenergihus. Lugnt och naturnära område precis vid foten av Ramberget. Solfångare och bergvärme värmer miljövänligt dessa hus. Denna moderna 2:a om ca 59 kvm är välplanerad med smakfulla tillval. Parkeringsplats ingår i avgiften. Lägenheten ligger på markplan med två uteplatser. Den ena vid entrén från gården och den andra är en härlig uteplats från vardagsrummet med eftermiddagssol.

Området ligger fridfullt vid Rambergets fot. Här bor du lugnt med naturen utanför fönstren men ändå centralt på Hisingen. Några minuters gångväg bort har du tillgång till all service vid Wieselgrensplatsen och därifrån är det goda kommunikationer som snabbt tar dig in till city. Som skön avkoppling så går du bara upp på Ramberget och njuter av en av stans bästa utsiktsplatser.

Rumsbeskrivningar

Välkommen till ett naturskönt boende vid Ramberget och Keillers Park som grannar.

Du kommer in i hallen på ett praktiskt klinkergolv. En stor och rymlig hall med avhängningsmöjligheter direkt till höger. En garderob ger dig extra förvaring. Klinkergolvet övergår sedan till ett parkettgolv i ek som sedan löper vidare genom lägenheten.

Köket är modernt och funktionellt. Påkostat Marbodalkök med vita skåpsluckor, svart kakel ovanför arbetsbänken i laminat. Köket är funktionellt utformat med spis med spishäll, varmluftsugn, fläkt, kyl och frys i fullhöjd, mikrovågsugn och diskmaskin. En naturlig matplats för flera intill fönstret.

Ett stort och ljust vardagsrum med möjlighet att möblera efter eget tycke och smak. Från vardagsrummet nås en av uteplatserna. Uteplatsen ligger i ett härligt västerläge. Sitt här och njut av solens strålar.

Sovrummet har gott om plats för en stor dubbelsäng med tillhörande möblemang. En stor garderobsvägg ger gott om förvaring. Stort fönsterparti släpper in gott om ljus. Väggarna är stilrent målade i ljusgrått.

Ett snyggt och stilrent badrum med allt du kan tänkas behöva. Badrummet är utrustat med en toalett, tvättställ med kommod, tvättmaskin, torktumlare, badkar samt spegelskåp. Vitt kakel på väggarna och på golvet ligger en lättskött våtrumsmatta.

Välkommen på visning!

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplats 1: Uteplats, läge väster.
Uteplats 2: Uteplats, läge öster.

TV/bredband

Ansluten till kabel-TV via Canaldigital.

Fastigheten är ansluten via Fiber till Göteborgs stadsnät Itux, max hastighet 100/100 Mbit.

Parkering

En parkeringsplats, ingår i månadsavgiften.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 374 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och parkeringsplats.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,75978%
Andel av årsavgiften är
2,75983%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 595 000 kr
Lägenhetsnummer
2
Våningsplan
1 av 2*
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
59 kvm

* Våningsplan 1 av 2.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
264 kr
Försäkring
181 kr
Summa
445 kr

Byggnadssätt

Byggår
2008

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
68
Energideklarationsdatum
2012-02-15

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Dalgången
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
26
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 2006 och fastigheten bebyggdes genom totalentreprenad av Göteborgs Egnahems AB. Husen stod färdiga för inflyttning i slutet av 2008. Husen byggdes som sk lågenergihus med uppvärmning i form av bergvärme och solfångare på taket. Uppvärmning sker genom återvinning av ventilationsluften och värme kommer tillbaka i lägenheterna via tilluftsdon i taket. Varmvattnet värms till största del av solfångarna. BRF Dalgången är Sveriges första Multi-Comfort House.

Ekonomisk förvaltning sköts av Fastighetspartner.

Föreningens ekonomi

Inga framtida avgiftsförändringar är planerade i dagsläget.
2017-01-01 sänkte föreningen sina månadsavgifter med 7%.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar och framtida underhållsarbeten:

Föreningen följer en underhållsplan.

Årligen genomförs en översyn av ventilationssystemet samt service och underhåll av system för solpanel och bergvärme.
2019- Ett större ommålningsarbete genomfördes. Detta gällde alla fasader, även visst utbyte av slitet trä skedde i samband med det.
2014- Föreningen bytte en cirkulationspump för varmvattnet i södra delen av huset samt två cirkulationspumpar för solpanelssystemet för norra delen av fastigheten.
2013- OVK-besiktning och energideklaration utfördes.
2013- Justeringar i ventilationsanläggningar samt ett stort filterbyte genomfördes.

Parkering

Parkering medföljer och ingår i avgiften.
Det finns även två gästparkeringar. Det finns inte möjlighet att hyra ytterligare platser.

TV/bredband

Internet levereras av iTUX/stadsnätet. Medlemmar väljer själv bredbandsleverantör.

Gemensamma utrymmen

Gemensam trädgård med gräsmattor, bärbuskar, lekplats och grill.

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Centrala Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Dalgången 6

Dalgången 6,
417 15 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Julia Bernfjord

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 63

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Väderkvarnsgatan 2C
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 783 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Visning: 2020-08-23 12.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Guldpokalsgatan 8B
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 449 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35,5 kvm

  Visning: 2020-08-16 12.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gröna Annas gata 17
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 663 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  45 kvm

  Visning: 2020-08-16 12.55 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Kvillegatan 19
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 867 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borstbindaregatan 5
  Pris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 978 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Virvelvindsgatan 20b
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 986 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm

  Visning: 2020-08-25 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 9
  Utgångspris
  2 550 000 kr
  Månadsavgift
  3 499 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Toleredsgatan 15
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 232 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,5 kvm

  Visning: 2020-08-16 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Övre Hallegatan 14
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 553 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  68,2 kvm

  Visning: 2020-08-17 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Långängen 1A
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 497 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38,5 kvm

  Visning: 2020-08-19 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Annas gata 1
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 339 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rambergsvägen 23D
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 869 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!