Kvällssol och med spektakulära vyer

Centrala Hisingen, Göteborg

Gröna Annas gata 1

Budgivning pågår
Utgångspris
3 900 000 kr
Avgift
2 508 kr
Antal rum
2
Boarea
60 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
12 av 17
Hiss
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 3 500 000 kr

BudBudgivareDatumTid
3 500 000 krBudgivare 22020-12-1420:49
3 450 000 krBudgivare 12020-12-1414:11

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

 • torsdag 21/1, KL 17:30 - 18:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Kvällssol och med spektakulära vyer

På tolfte våningen erbjuds ni stora sociala ytor, en rymlig och stor inglasad balkong, med spektakulära vyer – allt med låg avgift!

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningschef Hisingen
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Henrik Björnbäck

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0733-73 74 58
  Telefon: 031-761 79 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu erbjuds äntligen ett ljust och modernt hem högt upp i huset på Gröna Annas Gata 1! På våning tolv bor ni med en spektakulär utsikt från den inglasade balkongen i ett område nära både hav och stadskärna. Bostaden är optimalt planerad med alla kvadratmeter på rätt ställe - vilket ger en bonus i låg månadsavgift. De panoramalika fönstren löper genom samtliga rum, och bjuder på en härlig vy över Kvillebäcken i förgrunden och flera av Göteborgs landmärken längre bort - så som Masthuggskyrkan, Ramberget och Älvsborgsbron. Kök och vardagsrum är integrerade, vilket skapar behaglig rymd och stora sociala ytor. Det stora sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och klädförvaring. I det fräscha och smart planerade badrummet ryms den egna tvättavdelningen på ett självklart sätt. Gott om förvaring i både sovrum och hall. Det höga, fria läget tillsammans med stora fönsterpartier ger lägenheten sitt härliga ljusinsläpp. Bostadens inglasade balkong är kronan på verket, och ligger i fritt och insynsskyddat läge. Här njuter ni av solen från tidig eftermiddag. Till vänster glimmar fastlandets skyline om kvällarna, och till höger ser ni solens gå ner bakom Rambergets grönska.

Sammantaget är detta boende för er som önskar något utöver det vanliga - ett hem som andas kvalitet, bekvämlighet och nytänkande med noggranna färg- och materialval, generöst ljusinsläpp och en optimal planlösning. Genom sin placering i huset är lägenheten fri från insyn – med en utsikt svår att tröttna på.

Här bor ni i en välskött förening med bra belåningsgrad och välskött hus vilket speglas i den förmånliga avgiften. Fastigheten ligger perfekt placerad på Hisingen, endast ett stenkast från Hjalmar Brantingsplatsen med kommunikationer in mot stan på bara några minuter. Vill ni stanna kvar i kvarteren finns all tänkbar service och shopping i närbelägna Backaplan med över 120 butiker. Restauranger och kaféer finner ni vid gemytliga Kvilletorget eller en kort promenad bort i Kville Saluhall. En cykeltur tar er till Eriksberg för strosande och ytterligare restauranger invid vattnet. Grönområden finns det gott om vid både Ramberget och Slätta Damm.

Interiör

Varmt välkomna till denna panoramadröm på Gröna Annas Gata 1. Efter en smidig hisstur upp till våning tolv kliver ni in genom säkerhetsdörren och slås direkt av det höga läget och de öppna ytorna - badande i ljus. Direkt till höger finner ni god förvaring bakom skjutdörrar, varav en spegelklädd.

Rakt fram öppnar de sociala ytorna upp sig. Den rymliga balkongen blir en förlängning av vardagsrummet, som i sin tur möter köket i en tilltalande lösning. Redan här anas de storslagna vyerna och det fria, insynsskyddade läget genom de generösa fönsterpartierna och balkongdörren i glas.

Kliv härifrån ut på bostadens balkong - inglasad och i otroligt generös storlek.
Här kan man njuta av en storslagen utsikt med sol från tidig eftermiddag ända tills solens sista strålar gör sorti bakom Ramberget. Blicka ut över Porslinsfabriken och bocka av fastlandets riktmärken på andra sidan älven. Möjligheten att enkelt öppna och stänga inglasningen, tillsammans med det insynsskyddade, fria läget ger balkongen en känsla av att vara ett extra rum. De många kvadratmeterna ger den med gröna fingrar möjlighet till en egen kryddträdgård och annan växtlighet. Även härifrån är utsikten spektakulär. Kvillebäckens härliga blandning av klassiska landshövdingehus, modern nyproduktion, höghus och familjevänliga villor ramas in av Rambergets grönskande topp

Tillbaka i vardagsrummet har soffan sin naturliga plats och nischen ger rummet en dynamisk känsla. Vardagsrummet ligger med en öppen planlösning mot köket. Stilrent kök i vitt med vitvarorna går i rostfritt, signerade Siemens och består av spishäll, ugn, fläkt, kombinerad kyl och frys, inbyggd mikrovågsugn och diskmaskin. I den öppna planlösningen finns gott om utrymme för ett matbord för 4-6 personer som enkelt kan förlängas vid behov.

Sovrummet ligger i rofyllt läge. Längs ena väggen finns en fondtapet. Utan att trängas ryms här en stor dubbelsäng och gott om förvaring i skjutdörrsgarderober längs hela ena väggen.

Bostadens badrum nås från hallen. I klassisk färgsättning kläs väggarna av vitt, rektangulärt kakel och golvet i mörkgrått klinkers. Förutom en praktisk tvättavdelning med både tvättmaskin och torktumlare, finns här även hörndusch med glasväggar, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp med belysning, wc samt handdukstork. Golvvärme värmer frusna tår om morgonen.

Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Fajansen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
53
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Fajansen i Göteborg består av 53 lägenheter i ett flerbostadshus i 17 våningar plus källare inom fastigheten Göteborg Tingstadsvassen 34:6. Bostäderna är byggda 2011-2012. En välskött och trivsam förening där många av medlemmarna bott sedan byggåret. En bra belåningsgrad och låga månadsavgifter är ett resultat av en driven och kunnig styrelse som funnits med i många år. Bland annat har lånen omförhandlats till en mycket förmånlig ränta om 0.69 %, bundna till 2024-10-16 vilket gjort att man kunnat öka upp amorteringen från 48.000 kr/år till 300.000 kr/år. En underhållsplan finns och den löper på 50 år. Då fastigheten fortfarande är relativt nybyggd kommer de närmsta åren inte innebära särskilt stora underhållskostnader utan ska istället innebära desto större amorteringar för att hålla nere räntekostnaderna.
En hjärtstartare finns även i entrén i porten.

https://www.fajansen.se/

Föreningens ekonomi

En avgiftshöjning är planerad med 18 % till Januari 2021.

Parkering

Föreningen har 22 garageplatser (600 kr/mån) och 8 utvändiga parkeringsplatser (400 kr/mån) som hyrs ut mot betalning. I dagsläget är det kö till samtliga platser.

I närheten finns också en P-automat där man betalar för två veckor i taget via grannföreningen.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Telia Triple Play.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns barnvagnsrum och cykelrum. Medlemmarna har även på entréplan en bokbytarkorg där man byter böcker sinsemellan.

Månadsavgift

Avgift
2 508 kr

Inkl värme och Telia Triple Play. Föreningen har enhetsmätning på el- och vattenförbrukning som debiteras var tredje månad. Avgiften är uppdelad i en driftsdel och en kapitaldel. Här avser 2199 kr driftsdel och 140 kr kapitaldel.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,6184%
Andel av årsavgiften är
1,6184%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 900 000 kr
Lägenhetsnummer
2102
Våningsplan
12 av 17
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
60 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
170 kr
Försäkring
95 kr
Vatten/Avlopp
205 kr
Summa
470 kr

El och vatten mäts och debiteras varje medlem på avgiftsavin var tredje månad. Siffrorna ovan är ett snitt på förbrukningen av el och vatten senaste 6 månaderna för nuvarande ägare. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på personlig förbrukning och årstid.

Byggnadssätt

Byggår
2012
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
B
Energiförbrukning per kvm och år
66
Energideklarationsdatum
2015-02-24

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Centrala Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Gröna Annas gata 1

Gröna Annas gata 1,
417 08 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningschef Hisingen
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Henrik Björnbäck

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0733-73 74 58
  Telefon: 031-761 79 69

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 1B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 509 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-01-31 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Guldpokalsgatan 8B
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 450 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  64,5 kvm

  Visning: 2021-01-24 15.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Långängen 1B
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 096 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70,5 kvm

  Visning: 2021-01-24 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Penselgatan 6
  Utgångspris
  2 480 000 kr
  Månadsavgift
  2 686 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39,5 kvm

  Visning: 2021-01-24 12.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 4c
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 411 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Annas gata 1
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 735 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hisingsgatan 10
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 980 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Virvelvindsgatan 20A
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 986 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Annas gata 15
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 399 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!