Trivsam 1:a med välplanerad planlösning och stor balkong i soligt västerläge.

Centrala Hisingen, Göteborg

Guldpokalsgatan 8a

Budgivning pågår
Utgångspris
1 895 000 kr
Avgift
2 172 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
34 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 1 850 000 kr

BudBudgivareDatumTid
1 850 000 krBudgivare 22018-09-0412:32
1 800 000 krBudgivare 12018-08-2811:15
1 750 000 krBudgivare 12018-08-2717:57
1 700 000 krBudgivare 12018-08-2716:29

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

 • tisdag 25/9, KL 18:30 - 19:00

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

Boka visning

Trivsam 1:a med välplanerad planlösning och stor balkong i soligt västerläge.

Perfekt planerad 1:a i den omtyckta HSB Brf Guldpokalen. Stor balkong i solig västerläge. Centralt och idylliskt läge nära kommunikationer och service

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

 • Extra kontaktperson

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Bilder

Planskiss

Planlösning
6000017_2_9633_Guldpokalsgatan_8a_Planskiss_2D_1.jpg

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna välplanerade enrumslägenhet med ett härligt ljusinsläpp och helt fri från insyn. Lägenheten ligger högst upp i huset med en stor balkong i soligt västerläge med bara grönskan precis utanför. Lägenheten är genomgående vitmålad och har ett vackert golv som gör att bostaden upplevs extra charmig. Ett stilrent kök med det mesta man behöver samt även en rymlig matplats för flera, njut av en god middag och blicka ut över föreningens trivsamma innergård. Bra förvaring finns i form av i två klädkammare. Dessutom finns både vinds- och källarförråd. Här bor man till en låg boendekostnad i omtryckta HSB-förening med nära till kommunikationer och service.

Wieselgrensplatsen binder samman centrala Hisingen och är för många Hisingens självklara mittpunkt, den naturliga mötesplatsen. Här ligger stadsdelarna Brämaregården och Rambergsstaden och här ligger Bravida Arena, BK Häckens hemmaplan som tidigare hette Rambergsvallen. Centrumanläggningen Wieselgrensplatsen anlades 1959 och erbjuder idag sina besökare ett brett utbud av dagligvaror och service. Här finner du dessutom hälsovård, sjukvård, tandläkare och apotek. Här har du närheten till allt du kan tänkas behöva med matbutiker, gym skolor och naturområden. Du bor omgiven av allt du behöver. Genom Backaplan, ett av Sveriges största handelsområden, som ligger precis in på hörnet står över 120 butiker till förfogande. Även kommunikationerna till och från området är mycket bra genom både buss och spårvagn och du tar dig enkelt in till centrala Göteborg på ett fåtal minuter.

Interiör

Bostaden har genomgående ett vitsåpad lamellparkett i ek som är genomgående för hela bostaden.
I hallen finns plats för avhängning och förvaring i praktisk och rymlig klädkammare.

Till vänster om hallen finns köket med gott om förvaringsmöjligheter bakom de vita skåpluckorna. Köket erbjuder god arbetsyta på bänkskivan i massiv ek. Utrustningen består av en kombinerad kyl och frys, varmluftsung med spishäll samt fläkt. Köket är rymligt och erbjuder en naturlig matplats för flera invid fönstret.

Vardagsrummet är målat i vitt och är stort och ljust tack vare den höga takhöjden och det stora fönsterpartiet. Rummet är lättmöblerat och har förvaringsmöjligheter i form av inbyggd garderob. Möblera efter eget tycke och smak då en större säng och soffmöblemang enkelt ryms i rummet.
Härifrån når du den härliga balkongen som vetter mot ett soligt västerläge. Här kan du sitta och njuta i lugn och ro med grönskan som utsikt. Möblera upp den rymliga balkongen efter eget önskemål. På golvet ligger skönt brädgolv.

Badrummet är kaklat i ljusa toner och på golvet ligger en ljus plastmatta. Här finns allt du kan tänkas behöva i form av tvättställ med kommod, badkar, wc-stol samt en spegel.

Till lägenheten hör två förråd, ett vinds- och ett källarförråd.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Guldpokalen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen är belägen på Guldpokalsgatan i Göteborg och består av två fastigheter; rambergsstaden 35:3 och rambergsstaden 35:7. Totalt har föreningen 149 lägenheter och 65 parkeringsplatser. Total lägenhetsyta är 6 972 kvadratmeter.

Renoveringar - Utförda och planerade

Styrelsen har i samarbete med HSB en underhållsplan som uppdateras årligen. Närliggande i tid:
- Gården kommer att rustas upp.
- Byte av takpapp 2017.

Stamrenoveringen VA/Avlopp 1990.
Omdränering av husen utfördes under våren 2013.
Byte av porttelefonsystem 2011-2012.

Parkering

65 parkeringsplatser. Går att hyra för 200 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.
Bredband. Leverantör: ComHem. Bredband erbjuds även via fiberkabel. Hastighet: 10/100/250/1000 Mbit/s. Leverantör: Tele2. Separat abonnemang krävs.

Gårdsplats/innergård

På grönytorna mellan husen finns trevliga sittgrupper och gemensam grillplats.

Gemensamma utrymmen

Det finns vinds- och källarförråd, cykelförråd, pingisrum, tvättstuga och mangelrum.

Övrigt

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 172 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
0,49377%
Andel av årsavgiften är
0,49377%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 895 000 kr
Lägenhetsnummer
95
Våningsplan
3 av 3*
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
34 kvm

* Våningsplan 3 av 3.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
130 kr
Försäkring
120 kr
Summa
250 kr

Byggnadssätt

Byggår
1945

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
152

Området

Att bo på Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning, eller anmäl dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

 • Extra kontaktperson

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Jöns Rundbäcks plats 1
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 685 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39 kvm

  Visning: 2018-09-24 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gullrisgatan 5 B
  Utgångspris
  1 980 000 kr
  Månadsavgift
  2 876 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabbeleksgatan 5D
  Pris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 828 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  43,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Brämaregatan 13a
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 787 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2018-10-07 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Virveltorget 6
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 261 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Övre hallegatan 54
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 261 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35 kvm