Välplanerad trea med stor balkong högt upp i huset!

Centrala Hisingen, Göteborg

Gustaf Dalénsgatan 3B

På förhand
Utgångspris
3 900 000 kr
Avgift
4 398 kr
Antal rum
3
Boarea
76 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 7
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Välplanerad trea med stor balkong högt upp i huset!

Välplanerad genomgångstrea med en stor balkong högt upp i huset, i ett lugnt läge in mot innergården.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerad genomgångstrea med en stor balkong högt upp i huset, i ett lugnt läge in mot innergården. Lägenheten är välplanerad och har stora fönsterpartier som ger ett fint ljus. Social planlösning med generöst vardagsrum som har gott om plats för både trevliga middagar runt matsalsmöbel samt soffgrupp. Det moderna köket från Marbodal har allt man kan önska, så som induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd mikro samt kyl-och frys i fullhöjd. Det stilrena badrummet har dusch samt tvättmaskin och torktumlare. Hög standard och fina materialval och ekparkett som är genomgående för hela lägenheten.

I BRF Origo bor du omgiven av allt man behöver. Genom Backaplan, ett av Sveriges största handelsområden, som ligger precis in på hörnet står över 120 butiker till förfogande. Den populära Kville saluhall ligger rakt över gatan. Ett fåtal meter bort ligger också ett dagis. Även kommunikationerna till och från området är mycket bra genom både buss och spårvagn och du tar dig enkelt in till centrala Göteborg på bara 6 minuter.

Interiör

Lägenheten disponeras enligt följande:

Rymlig hall med garderober samt plats för hatthylla. Du kommer in på ett parkettgolv i ek som är genomgående för hela bostaden. Väggarna är genomgående vita. I hallen sitter dimbar belysning.

Från hallen nås det stilfulla och stora badrummet. Det helkaklade badrummet har ett ljusgrått klinkergolv och vita kaklade väggar. Det är inrett med spegelskåp, tvättställ med kommod, wc-stol, och badkar. Här finns också en tvättmaskin samt torktumlare. Ovanför maskinerna finns en praktisk arbetsbänk. Förvaring ges i form av överskåp ovanför arbetsbänken.

Vidare in i lägenheten kommer du till den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök. Det skapar goda sociala ytor som möjliggör många typer av möblemang efter tycke och smak. Den stora ytan i vardagsrummet rymmer med enkelhet soffgrupp med tillhörande möblemang.
Mycket fönster ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Även här sitter dimbar belysning i taket.

Köket är stilfullt med vita skåpsluckor och ljusgrå bänkskiva. Den maskinella utrustningen är i rostfritt och består av varmluftsugn, mikro, induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Ovanför bänkskivan sitter ett vitt kakel.

Ett stort och ljust sovrum som är beläget till höger om hallen. Här ryms med enkelhet en stor dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Sovrummet ligger insynsskyddat i ett högt och tyst läge in mot den lugna innergården. På ena väggen en rymlig garderob från Marbodal med skjutdörrar som ger gott om extra förvaringsmöjligheter. Två härliga fönster ger ett fint ljusinsläpp.

Via sovrummet nås den stora balkongen som vetter mot öst i ett lugnt läge in mot gården. Balkongen är rymlig och kan möbleras upp till ett soligt extra rum.

Via köket nås det andra sovrummet. Här finns gott om plats för en stor säng med tillhörande möblemang. Här finns plats om man vill ha extra
förvaring genom garderober.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Origo Kvillebäcken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
113
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Projektet omfattar nybyggnad av flerbostadshus med totalt 113 lägenheter i storlekar från 39 till 112 m² och 1 till 4,5 rum och kök, det finns även 2 hyresrättslokaler. Bostäderna är fördelade på tre huskroppar i fem till sju plan. Hiss finns till alla våningsplan. Brf Origo. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Till föreningen hör adresserna Borstbindaregatan 17-21, Gustaf Dalénsgatan 3A-E och Långängen 10-12.

Renoveringar - Utförda och planerade

Grundläggningen är pålad platta på mark. Hus 3 utförs med källare. Hus 1 och 2 utförs med källare under halva husen. Stommen utförs i huvudsak av bärande innerväggar av betong samt stålpelare i fasaderna, och bjälklag av betong. Alla gatufasader uppförs i tegel med inslag av skivmaterial. In mot gården uppförs fasaderna i skivmaterial. Takbeklädnaden består av papp, med sedumtak på cykelförråd och ovan sopnedkastet.

Parkering

Föreningens garage ligger under delar av gården. I föreningen finns 48 garageplatser. Plats beräknas kunna hyras för ca 1 250 kr/månad. Föreningen förfogar dessutom över 3 MC-platser. Plats beräknas kunna hyras för ca 650 kr/månad. Utvalda garageplatser kommer förses med laddning för elbilar. Till parkeringsplatserna är det separat kö.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till digital-TV och Internet via ComHem Triple Play.

Gemensamma utrymmen

Varje lägenhet har tillgång till ett lägenhetsförråd placerat i källare. Lägenheter i trapphus 1B och 2A har sina förråd i källaren på intilliggande hus då dessa trapphus saknar källare.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 398 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband (30 Mbit) och IP-telefoni från ComHem.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,9685%
Andel av årsavgiften är
0,96854%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 900 000 kr
Lägenhetsnummer
1501
Våningsplan
6 av 7
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
76 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
200 kr
Försäkring
130 kr
Summa
330 kr

Byggnadssätt

Byggår
2019
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiklass
C

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Gustaf Dalénsgatan 3B

Gustaf Dalénsgatan 3B,
417 22 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Solventilsgatan 4
  Utgångspris
  4 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 882 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  93,8 kvm

  Visning: 2020-04-19 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Borstbindaregatan 15
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 599 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Solventilsgatan 12
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 209 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2020-04-18 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Västra stillestorpsgatan 1
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  5 148 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74,4 kvm

  Visning: 2020-04-07 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Penselgatan 14
  Pris
  4 375 000 kr
  Månadsavgift
  4 343 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  89 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gröna Annas Gata 17
  Utgångspris
  2 430 000 kr
  Månadsavgift
  2 702 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  46 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gullrisgatan 8C
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 779 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  58 kvm

  Visning: 2020-04-19 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gamla Tuvevägen 4B
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 320 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2020-04-14 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gustaf Dalénsgatan 18
  Utgångspris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 199 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,9 kvm

  Visning: 2020-04-06 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Sven-Agne Larssons Väg 1
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 468 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 10
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  5 794 kr
  Antal rum
  4,5
  Boarea
  112 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Penselgatan 10
  Utgångspris
  2 860 000 kr
  Månadsavgift
  3 181 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  50,7 kvm