Ta chansen att förvärva områdets bästa genomgångsfyra högst upp i huset med två balkonger

Centrala Hisingen, Göteborg

Gustaf Dalénsgatan 3B

Utgångspris
4 995 000 kr
Avgift
5 271 kr
Antal rum
4
Boarea
97 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
7 av 7
Hiss
Ja

Visning

 • onsdag 19/8, KL 17:30 - 18:00

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Ta chansen att förvärva områdets bästa genomgångsfyra högst upp i huset med två balkonger

En unik 4:a högst upp i huset med absolut bästa läge. Fönster i tre väderstreck, två balkonger och vidsträckt utsikt från öst till väst.

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Gustaf Dalénsgatan 3B - Bjurfors
Vidsträckt utsikt från den stora balkongen. Gustaf Dalénsgatan 3B - Bjurfors
Vidsträckt utsikt från den stora balkongen
Utvald detaljbild. Gustaf Dalénsgatan 3B - Bjurfors
. Gustaf Dalénsgatan 3B - Bjurfors
Härligt ljusinsläpp även i köket. Gustaf Dalénsgatan 3B - Bjurfors
Härligt ljusinsläpp även i köket
. Gustaf Dalénsgatan 3B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ta chansen att bo i en välplanerad gavelfyra mitt i den populära och expansiva stadsdelen Kvillebäcken, områdets bästa läge. Två balkonger i två olika väderstreck ger både morgon-och kvällssol. Lägenheten är välplanerad och har stora fönsterpartier som ger ett fint ljus och en vidsträckt utsikt, bostaden erbjuder helt enkelt ett svårslaget läge över takåsarna. Social planlösning med generöst vardagsrum som har gott om plats för både trevliga middagar runt matsalsmöbel samt soffgrupp. Det moderna köket har allt man kan önska, så som induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd mikro samt kyl-och frys i fullhöjd. Det stilrena badrummet har dusch, golvvärme samt tvättmaskin och torktumlare. I lägenheten finns även en gästtoalett. Hög standard och fina materialval och ekparkett som är genomgående för hela lägenheten.

I BRF Origo bor du omgiven av allt man behöver. Genom Backaplan, ett av Sveriges största handelsområden, som ligger precis in på hörnet står över 120 butiker till förfogande. Den populära Kville saluhall ligger rakt över gatan. Ett fåtal meter bort ligger också ett dagis. Även kommunikationerna till och från området är mycket bra genom både buss och spårvagn och du tar dig enkelt in till centrala Göteborg på bara 6 minuter.

Interiör

Välkommen till denna välplanerade och unika lägenhet på våning 7 av 7 med slående utsikt i tre väderstreck.

Ni kliver in i en rymlig hall med förvaring i en garderobsvägg i anslutning till entrén. Du kommer in på ett parkettgolv i ek som är genomgående för hela bostaden. Väggarna är även genomgående vita förutom i vardagsrummet där de är målade i en dovare grå ton.

Vidare in i hallen nås det stora badrummet samt gäst-wc. Det helkaklade badrummet har ett ljusgrått klinkergolv och vita kaklade väggar. Badrummet är inrett med spegelskåp, tvättställ med kommod, wc-stol och dusch. Här finns också en tvättmaskin samt torktumlare, ovanför maskinerna sitter en praktisk arbetsbänk att vika tvätten på. Förvaring ges i form av överskåp ovanför arbetsbänken. Ett stilfullt badrum.

Gäst wc har även det ett grått klinkergolv och väggarna har vitt kakel. Här finns en wc-stol, tvättställ och spegel.

Vidare in i lägenheten kommer du till den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök. Det skapar goda sociala ytor som möjliggör många typer av möblemang efter tycke och smak. Den stora ytan i vardagsrummet rymmer med enkelhet soffgrupp med tillhörande möblemang. Och vid de stora fönsterpartiet finns en naturlig plats för en matgrupp för det stora sällskapet.

Mycket fönster ger rummet ett härligt ljusinsläpp. Härifrån nås en av de två balkongerna som vetter mot ett soligt västerläge och här har ni utsikt över gamla Kvillebäckens charmiga takåsar.

Köket är stilfullt med vita skåpluckor och ovanför bänkskivan i grått sitter ett vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av varmluftsugn, mikro, induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Fönsterna i köket som sitter på gaveln av huset erbjuder en slående utsikt mot centrala Göteborg och Lindholmen.

Ett stort och ljust sovrum som är beläget till vänster om hallen. Här ryms med enkelhet en stor dubbelsäng, idag används rummet som barnrum. Sovrummet ligger insynsskyddat i ett högt och tyst läge in mot den lugna innergården och det stora fönsterpartiet ger erbjuder en slående utsikt in mot stan över taken. Härifrån nås en rymlig klädkammare som ger gott om extra förvaringsmöjligheter.

Bredvid köket nås det andra sovrummet som enkelt går att möblera efter era önskemål och behov. Sovrummet ligger på gaveln och har fönster i två väderstreck.

Via sovrummet nås den stora balkongen som vetter mot stan och här har ni sol från tidig morgon in på eftermiddagen. Balkongen är rymlig och kan möbleras upp till ett soligt extra rum. I och med lägenhetens våningsplan får du även en fantastisk utsikt över takåsarna.

Det tredje sovrummet ligger innanför vardagsrummet och används idag som master bedroom. Sovrummet ligger i ett avskilt och lugnt läge, här finns förutsättningarna för en god natts sömn.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Origo Kvillebäcken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
113
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Projektet omfattar nybyggnad av flerbostadshus med totalt 113 lägenheter i storlekar från 39 till 112 m² och 1 till 4,5 rum och kök, det finns även 2 hyresrättslokaler. Bostäderna är fördelade på tre huskroppar i fem till sju plan. Hiss finns till alla våningsplan. Brf Origo. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Till föreningen hör adresserna Borstbindaregatan 17-21, Gustaf Dalénsgatan 3A-E och Långängen 10-12.

Renoveringar - Utförda och planerade

Grundläggningen är pålad platta på mark. Hus 3 utförs med källare. Hus 1 och 2 utförs med källare under halva husen. Stommen utförs i huvudsak av bärande innerväggar av betong samt stålpelare i fasaderna, och bjälklag av betong. Alla gatufasader uppförs i tegel med inslag av skivmaterial. In mot gården uppförs fasaderna i skivmaterial. Takbeklädnaden består av papp, med sedumtak på cykelförråd och ovan sopnedkastet.

Parkering

Föreningens garage ligger under delar av gården. I föreningen finns 48 garageplatser. Plats beräknas kunna hyras för ca 1 250 kr/månad. Föreningen förfogar dessutom över 3 MC-platser. Plats beräknas kunna hyras för ca 650 kr/månad. Utvalda garageplatser kommer förses med laddning för elbilar. Till parkeringsplatserna är det separat kö.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till digital-TV och Internet via ComHem Triple Play.

Gemensamma utrymmen

Varje lägenhet har tillgång till ett lägenhetsförråd placerat i källare. Lägenheter i trapphus 1B och 2A har sina förråd i källaren på intilliggande hus då dessa trapphus saknar källare.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 271 kr

I avgiften ingår värme, vatten och Comhem Triple-play bestående av kabel-TV, bredband (100/100) och IP-telefoni (ej samtalskostnad).

Ekonomi

Andel i föreningen
1,1606%
Andel av årsavgiften är
1,16064%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 995 000 kr
Lägenhetsnummer
3B-1602
Våningsplan
7 av 7
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
97 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Hushållsström
210 kr
Försäkring
200 kr
Summa
410 kr

Byggnadssätt

Byggår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2019-05-23

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Centrala Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Gustaf Dalénsgatan 3B

Gustaf Dalénsgatan 3B,
417 22 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Madängsgatan 9
  Pris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 820 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  104 kvm

  Visning: 2020-08-16 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gustaf Dalénsgatan 3B
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  4 398 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Annas gata 15
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 399 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!