Välplanerad gavellägenhet med balkong i soligt västerläge

Centrala Hisingen, Göteborg

Kabbeleksgatan 5g

Utgångspris
1 995 000 kr
Avgift
3 218 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
48,5 kvm

Välplanerad gavellägenhet med balkong i soligt västerläge

En välplanerad gavellägenhet och rymlig tvåa med balkong i soligt västerläge i hjärtat av Wieselgrensplatsen med bra kommunikationer.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Kabbeleksgatan 5g - Bjurfors
Härligt ljusinsläpp. Kabbeleksgatan 5g - Bjurfors
Härligt ljusinsläpp
. Kabbeleksgatan 5g - Bjurfors
Utvald detaljbild. Kabbeleksgatan 5g - Bjurfors
. Kabbeleksgatan 5g - Bjurfors
. Kabbeleksgatan 5g - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Centralt belägen finner ni denna charmiga gavellägenhet på andra våningen i mycket gott skick.

Välkomnande entré med möjlighet till goda förvarings- och avhängningsmöjligheter genom stora garderober. Väggarna är tapetserade och golvet pryds av snygg ekparkett som sträcker sig vidare till vardagsrummet. Till vänster om hallen finner vi vardagsrummet som är lätt att möblera och erbjuder ett härligt ljusinsläpp från rummets balkong. Här kan du njuta av en härlig balkong i soligt västerläge. Vardagsrummets guldklimp är AC:n som ger perfekt temperatur året om.

På andra sidan lägenheten har vi det rymliga köket där det finns möjlighet till matplats för upp till fyra personer.

Badrummet är stilrent med klinkergolv och kakel på väggarna med subtilt motiv. Här finns dusch, handfat, överskåp med spegel, toalett och även möjlighet att installera tvättmaskin samt torktumlare.

Stabil förening med väldigt god ekonomi. Ett mycket bra boende i attraktivt och lugnt område och till förening hör även en grönskande innergård med gemensam grill. Här bor du omgiven av allt du behöver med endast en kort promenad. På gatorna runt om hittar du Kville Saluhall, bagerier, caféer, restauranger och gym. I närheten ligger även Backaplan, ett av Sveriges största handelsområden, med över 120 butiker. Ett fåtal meter bort ligger också ett dagis samt en härlig lekplats. Även kommunikationerna till och från området är mycket bra genom både buss och spårvagn och du tar dig enkelt in till centrala Göteborg på bara 6 minuter.

Varmt välkomna på visning.

Interiör

Välkommen till Kabbeleksgatan 5G.

Stig in och välkomnas direkt av den trivsamma känsla som omsluter bostaden. I hallen ligger fin parkett och väggarna är tapetserade i ljusgrön nyans tillsammans med en border längs taket. Hallen binder samman bostadens samtliga rum.

Vidare in når ni det charmiga köket med stilrena och tidlösa inslag. På golvet ligger fint laminatgolv och väggarna är vitmålade. Intill fönstret ges plats för matbord där allt från frukostar till middagar kan intas. Här finns spishäll med ugn från 2016, fläkt, kombinerad kyl/frys från 2016. Ett kök att tycka om.

Vardagsrummet erbjuder öppna sociala ytor där många gäster ryms. På golvet ligger vacker parkett och väggarna är ljusa. Tack vare gavelläget och fönsterpartierna så släpps ljuset in som får sprida sig fint i rummet. Här ryms med enkelhet större soffgrupp med tillhörande möblemang. Från vardagsrummet nås balkongen i härligt västerläge, fritt från insyn. Här kan du njuta av solen större delen av dagen och inpå kvällen. Det stora plusset är gavelläget och den fantastiska AC:n. När solen ligger på och hettan stiger är det behagligt att svalka sig.

Sovrummet ligger rofyllt placerat och ger plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Klädförvaring finns att tillgå i en garderob. På golvet ligger ljus parkett och på väggarna sitter mönstrad tapet. Även här finns en AC som ger perfekt temperatur och goda nätters sömn.

Det stilrena badrummet går i tidlösa toner med klinker på golv och vitt kakel på väggarna. Här finns toalett, dusch, handfat med kommod, spegelskåp samt handdukstork.

Varmt välkommen på visning.

Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i soligt västerläge

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.goteborg.se.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 218 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,01%
Andel av årsavgiften är
2,01231%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 995 000 kr
Lägenhetsnummer
17
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
48,5 kvm

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Försäkring
100 kr
Summa
350 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1949

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2018-10-29

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Brytärtan nr 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
50
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 1949 och består av ett flerbostadshus som byggdes 1949-1950. Det finns av 50 bostadsrättslägenheter samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger fastigheten Kvillebäcken 9:1. Fastigheten bebyggdes 1949-1950 med ett flerbostadshus i tre våningar, ett vinkelformat rosa tegelhus med stor grön gräsmatta och trevlig uteplats.

Förvaltning: Lägenhetsförteckning samt den ekonomiska förvaltningen handhas av SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum. Teknisk förvaltning sköts av styrelsen.

Renoveringar: 1986 Rör- och elstambyte, omputsning av fasad, omläggning av tak, renovering av balkonger.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar i föreningen är balkonger (lagning och målning undertill)

1986: Rörstambyte, elstambyte, omputsning av fasad, omläggning av tak och renovering av balkonger samt helt ny balkong på lgh 49. 1987: Byggnation av sophus. 2002: Installation av ny frånluftsvärmepump. 2005: Nya entrédörrar och passersystem. 2006: Nya maskiner tvättstuga. 2009: Målning trapphus 2013: Förstärkning på två entréutbyggnader.
2018: Tog bort överdelen på skorstenen
2020: Åtgärdades även en sättningsskada som fanns på entré-utbyggnaden (denna används som soprum/förråd i anslutning till fastigheten) utanför 5A

Kommande:
Vi planerar under hösten 2020 att spola och filma våra avloppsstammar. Beroende på resultat tas lämplig åtgärd. Föreningen utvärderar installation av postboxar i trappuppgångarna, men denna utvärdering är i tidig fas. I övrigt har vi upprättat en underhållsplan sedan ett par år tillbaka som sträcker sig mellan åren 2016 och 2031.

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.goteborg.se.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Grundutbudet för kabel-tv ingår i månadsavgiften.
Bredband. Leverantör: ComHem. Bredband erbjuds även via fiberkabel. Leverantör: Telia. Bredband tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.

Gemensamma utrymmen

Varje lägenhet har ett vindsutrymme samt ett källarutrymme. I föreningen finns bastu, cykelförråd, källarförråd, mindre motionsrum, samlingslokal och tvättstuga med torkrum samt mattvätt och mangelrum.

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kabbeleksgatan 5g

Kabbeleksgatan 5g,
417 18 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Långängen 1A
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 497 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  38,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 14.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Sehlstedtsgatan 9B
  Utgångspris
  1 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 312 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Visning: 2020-05-31 13.15

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Karl Staaffsgatan 16C
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 015 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Visning: 2020-05-31 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Gröna Annas gata 13
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 273 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Östanvindsgatan 13A
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 098 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  42 kvm

  Visning: 2020-06-07 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Brämaregatan 9A
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  1 819 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  33 kvm

  Visning: 2020-06-02 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Brämaregatan 9B
  Utgångspris
  2 200 000 kr
  Månadsavgift
  1 767 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  32 kvm

  Visning: 2020-06-02 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gamla Tuvevägen 6
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 410 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2020-06-01 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Annas gata 1
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 339 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Övre Hallegatan 40
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 888 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,2 kvm

  Visning: 2020-06-02 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rambergsvägen 23D
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 869 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  56 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Solventilsgatan 3
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 437 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm