Låg avgift. Njut av en välplanerad och modern 1,5:a med en rymlig inglasad balkong.

Centrala Hisingen, Göteborg

Kvillegatan 19

Utgångspris
1 995 000 kr
Avgift
1 675 kr
Antal rum
1
Boarea
30 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja

Visning

 • måndag 29/7, KL 19:00 - 19:30

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

Boka visning

Låg avgift. Njut av en välplanerad och modern 1,5:a med en rymlig inglasad balkong.

Låg avgift i en förening med god ekonomi. Välplanerad och modern 1,5:a om 30 kvm i populära Porslinsfabriken. Stor inglasad balkong och hiss!

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Här finns en unik möjlighet att förvärva en modern och välplanerad 1,5:a om 30 kvm i populära Porslinsfabriken, alldeles bredvid Hjalmar Brantingssplatsen. En stor inglasad balkong på hela 6,2 kvm, vetter mot ett söderläge intill Kvillebäcken. Fint och fullutrustat kök i öppen planlösning med det ljusa vardagsrummet. En extra dörr är insatt för att vid behov kunna avskilja sovalkoven från vardagsrummet. Lägenheten har fina materialval och har genomgående parkettgolv i ek och vitmålade väggar. Det helkaklade badrummet är stort och rymligt med bland annat en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Allt i lägenheten är fräscht och fint och i närmast i nyskick. Källarförrådet och garaget i källaren nås från hissen.

I detta citynära boende har man lagt stor möda på att skapa harmoniska bostäder med hög standard. Området karaktäriseras av mysiga lugna gårdar, där Kvillebäcken letar sig fram mellan husen. Tänk dig att slå dig ner på en parkbänk längst med bäcken och bara njuta av livet. Lägenheten ligger centralt med bara 2-3 min gångväg till alla butiker vid Backaplan. Härifrån tar du dig enkelt med buss och spårvagn. På bara några minuter är du i city eller varför inte ta cykeln. Dessutom har du närhet till det mysiga grönområdet Keillers park och Ramberget med en av stans bästa utsikter.
Värme, bredband, kabel-TV och IP-telefoniabonnemang ingår i månadsavgiften.

Interiör

Välkommen till Kvillebäcken 19 där man lagt extra vikt på att skapa en harmonisk känsla genom öppen ljus planlösning och moderna och smakfulla materialval. Trevlig innergård och bekvämligheter såsom hiss hela vägen ner till källarplan med garage. Väggarna i bostaden är genomgående ljusa och på golvet ligger en vacker ekparkett.

Vid entrén finns en hall som har tre rymliga garderober som erbjuder gott om plats för avhängning av dina ytterkläder.

Från hallen öppnar bostaden upp i kök/ vardagsrum. Öppen och social planlösning. Allrum i direkt anslutning till bostadens inglasade balkong som vetter mot ett söderläge. Här kan du sitta i ett tyst och lugnt läge intill Kvillebäcken. På golvet ligger skön trätrall.

Modernt kök med gott om förvaring bakom de vita köksluckor. Köket är påkostat med induktionshäll och varmluftsugn, spisfläkt och integrerad diskmaskin samt kombinerat kyl och frys. Samtliga vitvaror i rostfritt. Bra arbetsyta och ovanför arbetsbänken sitter ett grått kakel.

Från vardagsrummet nås sovrummet. Här ryms enkelt en större säng med tillhörande nattduksbord. Här kan du stänga dörren om dig och sova i tystnad. Här finns även plats för extra förvaring om man så önskar.

Helkaklat badrum med vitt kakel där ena väggen har ett grått kakel och på golvet ligger ett matchande grått klinkergolv med golvvärme. Här finns dusch med infällbara glasdörrar samt en kombinerad tvätt- och torktumlare. Badrummet är också utrustat med wc, handfat med kommod samt spegelskåp med belysning. Njut av ett rymligt badrum, vardagslyx med tvättstugan hemma.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Flintgodset
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
110
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Flintgodset består av 110 bostadsrätter i 3 hus med adresserna Kvillegatan 15-25 (udda nummer). Inflyttning påbörjades under 2012. Byggnadsprojektet genomfördes som totalentreprenad av Peab Sverige AB.

Föreningens ekonomi

För att anpassa månadsavgifterna har styrelsen beslutat om att ta ut upplåtelseavgifter på 200 000 respektive 400 000 kr för utvalda lägenheter, där köparna så önskat. Uttagandet av upplåtelseavgifter ska minska årsavgiften för dessa lägenheter, då upplåtelseavgiften minskar föreningens belåning och därmed föreningens kapitalkostnader. För att möjliggöra att de minskade kapitalkostnaderna endast kommer de till godo som betalt en upplåtelseavgift har föreningen fastställt två olika andelstal som fördelar årsavgiften.

Andelstal 1/Andel i föreningen - fördelar enligt stadgarna kapitalkostnader för samtliga lån med undantag för de lån som ska fördelas enligt andelstal 2. På andelstal 1 fördelas dessutom driftkostnader, avsättningar, övriga föreningskostnader samt eventuella intäkter från lokaler, garage och parkering.

Andelstal 2/Kapitalandelstal - Beror av erlagd upplåtelseavgift för bostadsrätten och fördelar kapitalkostnader för lån avseende andelstal 2.

Du kan som medlem hyra gästlägenhet, perfekt när vänner och familj är på besök.

Renoveringar - Utförda och planerade

Underhållsplan för 30 år upprättades tillsammans med Riksbyggen under 2016. Inga större renoveringar eller underhåll genomförda eller planerade 2017-18 och större planerade underhåll ligger drygt 5 år framåt. Garantibesiktning för 5 år är genomförd under året och åtgärder vidtagna enligt denna. Under 2018 ska ventilationskontroll (OVK) genomföras.

Parkering

63 garageplatser. Går att hyra för 900 kr/mån.
I dagsläget är det ingen kö till parkeringsplatser i garaget.

TV/bredband

Telia är leverantör av bredband, TV och telefoni. Abonnemangsavgiften för grundutbudet ingår i månadsavgiften.
För TV är det kanalpaketet Lagom som ingår och bredbandet 10 Mbit/s. Abonnemangsavgiften för IP-telefoni ingår, man kan sedan välja olika prisplaner hos Telia för samtalen.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en trevlig utegård. Det finns en lekplats, cykelparkering samt sittgrupper

Gemensamma utrymmen

I källaren finns garage, cykelförråd samt lägenhetsförråd. Barnvagnsförråd finns i respektive trapphus i källarplan. Föreningens övernattningslägenhet finns i källaren på Kvillegatan 15.

Övrigt

Föreningen har två andelstal för varje lägenhet.
Andelstal 1 - Föreningens totala driftkostnader.
Andelstal 2 (kapitalavgiften) - Föreningens räntekostnader samt amortering för föreningens lån.

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 675 kr

I avgiften ingår värme, telia tripple play (telefoni, kabel-tv samt bredband). Individuell mätning gällande el och vatten tillkommer månadsavgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,69488%
Andel av årsavgiften är
0,56924%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 995 000 kr
Lägenhetsnummer
633
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
30 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
200 kr
Försäkring
67 kr
Vatten/Avlopp
184 kr
Summa
451 kr

Byggnadssätt

Byggår
2012

Energideklaration

Energiklass
B
Energiförbrukning per kvm och år
60

Området

Att bo på Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kvillegatan 19

Kvillegatan 19,
417 08 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Övre Hallegatan 16
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 538 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  27,6 kvm

  Visning: 2019-07-29 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Vindragaregatan 10C
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 242 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Visning: 2019-07-30 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Brämaregatan 9
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 715 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33 kvm

  Visning: 2019-07-31 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gröna Annas Gata 9
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  2 234 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  34 kvm

  Visning: 2019-08-01 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Virvelvindsgatan 8
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 903 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35,5 kvm

  Visning: 2019-07-30 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Brämaregatan 9
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 715 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hisingsgatan 10
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 521 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gullrisgatan 5 B
  Utgångspris
  1 980 000 kr
  Månadsavgift
  2 876 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!