Njut av en välplanerad och modern lägenhet med en stor uteplats

Centrala Hisingen, Göteborg

Kvillegatan 23

På förhand
Avgift
4 651 kr
Antal rum
3
Boarea
74 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 7

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Njut av en välplanerad och modern lägenhet med en stor uteplats

Här finns en unik möjlighet att förvärva en välplanerad och modern 3:a i populära Porslinsfabriken. Stor uteplats att trivas på.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Beskrivning

Beskrivning

Här finns en unik möjlighet att förvärva en välplanerad och modern lägenhet om 73 kvm i populära Porslinsfabriken. Stilrent kök i öppen planlösning med vardagsrummet. Här bor du mysigt på bottenvåningen mot innergården där du finner en rymlig och trivsam uteplats. Lägenheten har ett genomgående parkettgolv i ek och vitmålade väggar med en fondtapet i vardagsrummet. Ett stort och rymligt badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Garaget nås från hissen och kostar 900 kr/månaden.

I detta citynära boende har man lagt stor möda på att skapa harmoniska bostäder med hög standard. Området karaktäriseras av mysiga lugna gårdar, där Kvillebäcken letar sig fram mellan husen. Tänk dig att slå dig ner på en parkbänk längst med bäcken och bara njuta av livet. Lägenheten ligger centralt med bara 2-3 min gångväg till alla butiker vid Backaplan. Härifrån tar du dig enkelt med buss och spårvagn. På bara några minuter är du i city eller varför inte ta cykeln. Dessutom har du närhet till det mysiga grönområdet Keillers park och Ramberget med en av stans bästa utsikter.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 13:3

Övriga byggnader/utrymmen

I källaren finns garage, cykelförråd samt lägenhetsförråd. Barnvagnsförråd finns i respektive trapphus i källarplan. Föreningen har en övernattningslägenhet med föreningsrum.

Parkering

63 garageplatser. Går att hyra för 900 kr/mån.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 651 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
1,1842%
Andel av årsavgiften är
1,18434%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
1001
Våningsplan
1 av 7*
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
74 kvm

* Våningsplan 1 av 7.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Flintgodset
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
110
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Flintgodset består av 110 bostadsrätter i 3 hus med adresserna Kvillegatan 15-25 (udda nummer). Inflyttning påbörjades under 2012. Byggnadsprojektet genomfördes som totalentreprenad av Peab Sverige AB.

Föreningens ekonomi

För att anpassa månadsavgifterna har styrelsen beslutat om att ta ut upplåtelseavgifter på 200 000 respektive 400 000 kr för utvalda lägenheter, där köparna så önskat. Uttagandet av upplåtelseavgifter ska minska årsavgiften för dessa lägenheter, då upplåtelseavgiften minskar föreningens belåning och därmed föreningens kapitalkostnader. För att möjliggöra att de minskade kapitalkostnaderna endast kommer de till godo som betalt en upplåtelseavgift har föreningen fastställt två olika andelstal som fördelar årsavgiften.

Andelstal 1/Andel i föreningen - fördelar enligt stadgarna kapitalkostnader för samtliga lån med undantag för de lån som ska fördelas enligt andelstal 2. På andelstal 1 fördelas dessutom driftkostnader, avsättningar, övriga föreningskostnader samt eventuella intäkter från lokaler, garage och parkering.

Andelstal 2/Kapitalandelstal - Beror av erlagd upplåtelseavgift för bostadsrätten och fördelar kapitalkostnader för lån avseende andelstal 2.

Du kan som medlem hyra gästlägenhet, perfekt när vänner och familj är på besök.

Renoveringar - Utförda och planerade

Underhållsplan för 30 år upprättades tillsammans med Riksbyggen under 2016. Inga större renoveringar eller underhåll genomförda eller planerade 2017-18 och större planerade underhåll ligger drygt 5 år framåt. Garantibesiktning för 5 år är genomförd under året och åtgärder vidtagna enligt denna. Under 2018 ska ventilationskontroll (OVK) genomföras.

Parkering

63 garageplatser. Går att hyra för 900 kr/mån.
I dagsläget är det ingen kö till parkeringsplatser i garaget.

TV/bredband

Telia är leverantör av bredband, TV och telefoni. Abonnemangsavgiften för grundutbudet ingår i månadsavgiften.
För TV är det kanalpaketet Lagom som ingår och bredbandet 100 Mbit/s. Abonnemangsavgiften för IP-telefoni ingår, man kan sedan välja olika prisplaner hos Telia för samtalen.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en trevlig utegård. Det finns en lekplats, cykelparkering samt sittgrupper

Gemensamma utrymmen

I källaren finns garage, cykelförråd samt lägenhetsförråd. Barnvagnsförråd finns i respektive trapphus i källarplan. Föreningens övernattningslägenhet finns i källaren på Kvillegatan 15.

Övrigt

Föreningen har två andelstal för varje lägenhet.
Andelstal 1 - Föreningens totala driftkostnader.
Andelstal 2 (kapitalavgiften) - Föreningens räntekostnader samt amortering för föreningens lån.

Området

Att bo på Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kvillegatan 23

Kvillegatan 23,
417 08 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fjällvindsgatan 4
  Månadsavgift
  3 886 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fruktträdsgatan 5
  Månadsavgift
  3 340 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rundbäcksgatan 1
  Månadsavgift
  3 773 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 9
  Månadsavgift
  3 499 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Arvid Lindmansgatan 19E
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 941 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2019-10-19 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gustaf Dalénsgatan 3B
  Månadsavgift
  4 398 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 1A
  Månadsavgift
  3 236 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gustaf Dalénsgatan 5B
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  4 304 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Visning: 2019-10-27 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Virvelvindsgatan 20c
  Månadsavgift
  3 986 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Långängen 1B
  Utgångspris
  3 195 000 kr
  Månadsavgift
  4 072 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70,1 kvm

  Visning: 2019-10-18 09.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Annas Gata 15
  Månadsavgift
  4 321 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gamla Tuvevägen 6
  Månadsavgift
  3 410 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!