Välkommen till Långängen 13 B med en underbar uteplats på ca 24 kvm

Centrala Hisingen, Göteborg

Långängen 13B

På förhand
Avgift
4 280 kr
Antal rum
2
Boarea
61 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välkommen till Långängen 13 B med en underbar uteplats på ca 24 kvm

Tvåa på centrala Hisingen med stor uteplats i underbart västerläge. Välplanerad bostad med närhet till lokala butiker och kommunikationer till stan.

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Underbar insynsskyddad uteplats. Långängen 13B - Bjurfors
Underbar insynsskyddad uteplats
. Långängen 13B - Bjurfors
Härlig grönska skymtas utanför bostaden. Långängen 13B - Bjurfors
Härlig grönska skymtas utanför bostaden
. Långängen 13B - Bjurfors
. Långängen 13B - Bjurfors
. Långängen 13B - Bjurfors
. Långängen 13B - Bjurfors
. Långängen 13B - Bjurfors
. Långängen 13B - Bjurfors
Stor uteplats i härligt västerläge. Långängen 13B - Bjurfors
Stor uteplats i härligt västerläge
. Långängen 13B - Bjurfors
. Långängen 13B - Bjurfors

Njut över en go fika i solen

. Långängen 13B - Bjurfors
. Långängen 13B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Trevlig bostad om 61 kvm, med 24 kvm stor uteplats belägen i Kvillebäcken på Centrala Hisingen. Ljus bostad med helkaklat badrum. Stort och lättmöblerat vardagsrum med fönsterparti som skänker bra med ljus. Rymligt kök med släta köksluckor i vitt och matplats för 4 personer intill fönstret. Boende som passar både gammal som ung. Den stora uteplatsen är definitivt lägenhetens hjärta och här kan du bjuda över nära och kära på grillmiddagar eller varför inte bara slappa i solen med en bra bok. Här bor man i ett expansivt område nära service, shopping, matbutiker, restauranger och mycket goda kommunikationer in till de centrala delarna av Göteborg.

Interiör

Välkommen in i en välplanerad tvåa med generöst ljusinsläpp som ligger på markplan. I hallen ligger ett ljust ekparkettgolv som är genomgående i hela lägenheten. Till vänster om entrén har du en stor garderob med skjutdörrar som ger bostaden ordentligt med förvaring.

Direkt till vänster från hallen når du bostadens stora sovrum som med enkelhet rymmer en dubbelsäng med tillhörande sängmöbler. De vitmålade väggarna i kombination med det stora fönsterpartiet och utgången till den stora uteplatsen bidrar till ett härligt naturligt ljusinsläpp.

Längre in i hallen når du det fantastiska köket som har ett underbart ljusinsläpp från den 24kvm stora uteplatsen. Köket är smakfullt inrett med vita skåpluckor och bänkskiva i massiv ek. Köket är utrustat med allt du behöver som kombinerad kyl och frys, ugn, micro och diskmaskin för extra bekvämlighet. Samtliga vitvaror är i rostfritt, i köket rums en matplats för fyra personer. Fint ljusinsläpp samt utgång till lägenhetens stora uteplats med terrass. Terrassen är en underbar oas i västerläge med plats för både loungegrupp och matsalsbord. Grönskande omgivning ger bra insynsskydd. Från altanen nås ett förråd och det finns även en grind ut till innergården.

Höger om hallen når du vardagsrummet som har en öppen social yta och rymmer en ordentlig soffa med tillhörande tv-möbel samt ett matbord som rymmer en massa goda vänner om så önskas. De vitmålade väggarna i kombination med det stora fönsterpartiet bidrar till ett härligt naturligt ljusinsläpp.

Sist men inte minst har vi badrummet som är helkaklat med vita väggar och svart klinker på golvet. Badrummet är inrett med wc, handfat med tillhörande kommod, spegelskåp, dusch, handdukstork samt högskåp.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för visning.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Långängen 13
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
22
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
1
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

I Brf Långängen 13 finns totalt 22 lägenheter och 1 lokal, varav 1 lägenheter upplåts som hyresrätter. När någon av dessa hyresrätter sägs upp kommer de säljas samt ombildas till bostadsrätt, intäkterna från dessa försäljningar kommer i framtiden att stärka föreningens ekonomi. Föreningen har dessutom bytt samtliga dörrar till säkerhetsdörrar, bytt till postboxar, målat fasaden samt förbättrat ventilationen. I dagsläget finns inga större renoveringar inplanerade de närmsta två åren.

Under 2019 sänktes avgiften med 2%.

Parkering

Fri parkering på vissa gator i området. Möjlighet finns även att teckna sig för boendeparkering.

Gemensamma utrymmen

.

Övrigt

Säljaren betalar överlåtelseavgiften om 2,5 % av basbeloppet
Köparen betalar pantsättningsavgift om 1 % av basbeloppet vid pantsättning av lägenheten.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 280 kr

I avgiften ingår: Vatten & Kabel-tv.
Obligatorisk tillägg på 988 kr/mån tillkommer som inkluderar: Bredband 100/100 mb/s bränsletillägg, säkerhetsdörr.
Den totala månadsavgiften som fakturerar från föreningen är 5268 kr/mån

Ekonomi

Andel i föreningen
4,5514%
Andel av årsavgiften är
5,12099%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
22
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
61 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
270 kr
Försäkring
117 kr
Summa
387 kr

Byggnadssätt

Byggår
1984
Fönster
3-glasfönster

Området

Att bo på Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Långängen 13B

Långängen 13B,
417 06 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gamla Tuvevägen 4B
  Månadsavgift
  2 824 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rundbäcksgatan 16B
  Månadsavgift
  3 407 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Gustaf Dalénsgatan 5B
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 784 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Visning: 2019-12-01 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Virvelvindsgatan 28
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 627 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm

  Visning: 2019-12-01 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Fjällvindsgatan 4
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 886 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Visning: 2019-11-27 17.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fruktträdsgatan 5
  Månadsavgift
  3 340 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rundbäcksgatan 1
  Månadsavgift
  3 773 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rambergsvägen 3B
  Månadsavgift
  3 511 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Fruktträdsgatan 9
  Månadsavgift
  4 046 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 9
  Månadsavgift
  3 499 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Arvid Lindmansgatan 19E
  Utgångspris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  2 941 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gustaf Dalénsgatan 3B
  Månadsavgift
  4 398 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!