Nytt badrum 2020 & balkong i söderläge!

Centrala Hisingen, Göteborg

Östanvindsgatan 11C

Utgångspris
2 095 000 kr
Avgift
4 052 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
55 kvm

Visning

 • söndag 29/11, KL 12:45 - 13:15

  Välkommen på visning. Anmälan krävs!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Nytt badrum 2020 & balkong i söderläge!

Centralt belägen finner man denna charmiga gavellägenhet i gott skick och fri från insyn. Här bor du nära service och goda kommunikationer till city

 • Ansvarig mäklare

  Rasmus Halldin

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0766-48 79 84
  Telefon: 031-761 79 66

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Östanvindsgatan 11C!. Östanvindsgatan 11C - Bjurfors
Välkommen till Östanvindsgatan 11C!
Interiörbild. Östanvindsgatan 11C - Bjurfors

Kliv in en ljus hall

Stora och ljusa ytor präglas detta boende. Östanvindsgatan 11C - Bjurfors
Stora och ljusa ytor präglas detta boende
Balkongen ligger i solsäkert söderläge. Östanvindsgatan 11C - Bjurfors
Balkongen ligger i solsäkert söderläge
Fri utsikt och utan insyn. Östanvindsgatan 11C - Bjurfors
Fri utsikt och utan insyn
Lättmöblerade ytor. Östanvindsgatan 11C - Bjurfors
Lättmöblerade ytor

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Gavellägenhet på våning 3 av 3 erbjuds nu på Östanvindsgatan 11C. Här finner du en välplanerad tvåa om 55 kvm med en perfekt balans mellan modernitet och bevarad charm. Bostaden är av genomgångskaraktär vilket innebär gott ljusinsläpp från två väderstreck och präglas av tidstypiska detaljer som högt i tak samt brädgolv. Samtidigt har du ljusa välbevarade ytskikt med ett stort kök i tidlöst utförande och ett helt nytt badrum från 2020 med Marrakech kakel. Vidare finner du ett rogivande sovrum med plats för dubbelsäng samt tillhörande möblemang och ett rymligt vardagsrum. Från vardagsrummet når du bostadens balkong i bästa söderläge där du kan njuta av fritt solläge utan insyn. Goda förvaringsmöjligheter erbjuds genom en klädkammare i bostaden och tillhörande vinds- samt källarförråd som följer med bostaden.

Här bor man med närhet till Wieselgrensplatsen som erbjuder goda kommunikationer med buss och spårvagn genom stan. I närheten finns förskolor, skolor och även flera matbutiker samt restauranger att utforska. På gångavstånd når man Flunsåsparken eller Ramberget och Keillers park, perfekt för promenader och Göteborgs bästa utsikt. Bara några minuter bort ligger Backaplan som erbjuder ännu större serviceutbud. Här har du ett boende med allt du kan tänkas behöva.

Välkommen på visning!

Interiör

Högst upp i huset på våning 3 av 3 ligger denna charmiga gavellägenhet om 55 kvm. Trivselfaktorn är hög med gott ljusinsläpp, högt i tak och välbevarade charmiga detaljer som bl.a. brädgolv och fönsterbrädor i sten. Du har stora rumsvolymer och en planlösning som bjuder till sociala sammankomster. Bostaden disponeras enligt följande:

Kliv in och välkomnas av hallen som erbjuder gott om avhängningsmöjligheter. På golvet ligger en svart plastmatta i klinkerimitation och väggarna är vita.

Köket går i klassiska färgsättningar och är utformat i vinkel för praktiska ytor och mycket förvaring. Vita luckor med rostfria handtag bryts av mörkt kakel och en bänkskiva i trä. Maskinell utrustning bestående av diskmaskin, fläkt, ugn med häll samt kombinerad kyl och frys. Köket är mycket rymligt och erbjuder plats för ett större middagsbord om så önskas.

Vardagsrummet ligger socialt sammankopplat till köket och bjuder på stora ytor som är lätta möblera efter personligt tycke och smak. Här finns gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang och middagsbord eller kontorshörna. I vardagsrummet ligger ett välbevarat brädgolv och väggarna går i vitt. Som en förläning av rummet når du bostadens balkong som ligger i solsäkert söderläge med utsikt över grönområdena. Det höga våningsplanet gör att den kan stråla fritt och du kan njuta av solen hela dagen.

Sovrummet ligger avskilt längst in i bostaden och rymmer med lätthet en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Förvaring sköts genom den stora klädkammaren som ligger intill rummet. Även här ligger brädgolv och väggarna går i vitt.

Från hallen nås det nya badrummet från 2020. Här finner du vita kaklade väggar och på golvet ligger ett klinker med Marrakech-mönster som en trevlig detalj. Här finns en toalett, handfat med kommod, badrumsskåp med spegel och badkar.

Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen BRF Göteborgshus nr 9
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
66
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen har tomträtten till Rambergsstaden 43:1 i Göteborgs kommun och består av 66 lägenheter och 4 lokaler fördelat på 3 hus. Nuvarande tomrättsavtal löper till 2024-11-13. Byggnaderna uppfördes 1945 och en ombyggnad skedde 1985-1986. Föreningen har dessutom 40 avgiftsbelagda parkeringsplatser, varav 2 är MC-platser. Fastighetens adress är Östanvindsgatan 9-13.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
1985-1986 renoverades fastigheten; stammar, ventilation, fönster, fasad och tak.
2012 dränerades husen och man har satt in inluftsventiler.
2014 justerades fönster, termostater byttes och övriga energisparåtgärder skedde.
2015 utfördes sotning samt OVK.

Kommande renoveringar:
Byte av porttelefoner och ommålning av trapphusen.

Föreningen har en underhållsplan som främst syftar till att beräkna den genomsnittliga underhållskostnaden på lång sikt.

Parkering

Det finns 38 parkeringsplatser, separat kö. Det finns även MC-garage med plats för 2 motorcyklar
Parkeringsplats ligger på 180 kr/mån.

TV/bredband

Kabel-TV levereras via ComHem, basutbud ingår i avgiften.
Bredband levereras via ComHem, avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.
Fiber från Bredbandsbolaget finns installerat i fastigheten men tjänsten får man köpa själv om man vill.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns två tvättstugor med två tvättmaskiner och en torktumlare i vardera samt torkrum samt har man även tillgång till cykelförråd och snickeri.
Till lägenheten hör ett källarförråd och ett vindsförråd.

Övrigt

Informationen är tagen från styrelsen och årsredovisningen, vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse.

Månadsavgift

Avgift
4 052 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,73752%
Andel av årsavgiften är
1,78361%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
962 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 095 000 kr
Lägenhetsnummer
61
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
55 kvm*

* Säljare & förenignen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
100 kr
Försäkring
260 kr
Summa
360 kr

Observera att driftskostnader är en uppskattning och kan variera beroende på förbrukning och avtal.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft*

* Besiktigad: den 24 juni 2020

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
136
Energideklarationsdatum
2020-06-24

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Centrala Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Östanvindsgatan 11C

Östanvindsgatan 11C,
417 17 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med med max två personer per visningssällskap. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Rasmus Halldin

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0766-48 79 84
  Telefon: 031-761 79 66

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Virvelvindsgatan 30
  Utgångspris
  2 250 000 kr
  Månadsavgift
  4 119 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm

  Visning: 2020-11-29 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Borstbindaregatan 3
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 532 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,5 kvm

  Visning: 2020-12-06 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Virvelvindsgatan 4
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 564 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  75 kvm

  Visning: 2020-11-29 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Jägaregatan 6B
  Utgångspris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 319 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Visning: 2020-12-06 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Solventilsgatan 16
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 499 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2020-11-29 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Jägaregatan 2B
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 768 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  44 kvm

  Visning: 2020-12-07 18.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Madängsgatan 9
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 913 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  40 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Jägaregatan 6a
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 275 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Visning: 2020-11-30 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre hallegatan 54
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 261 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Guldpokalsgatan 4B
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 321 kr
  Boarea
  35,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Skiftesgatan 4D
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 904 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39 kvm

  Visning: 2020-12-07 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borstbindaregatan 5
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  2 978 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!