Välplanerad tvåa i mycket gott skick. Inglasad balkong i soligt söderläge. Garageplats ingår

Centrala Hisingen, Göteborg

Övre Hallegatan 14

På förhand
Utgångspris
2 295 000 kr
Avgift
4 589 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
68,2 kvm

Välplanerad tvåa i mycket gott skick. Inglasad balkong i soligt söderläge. Garageplats ingår

Välplanerad tvåa I mycket gott skick med ett stilfullt kök och stamrenoverat badrum. Inglasad balkong i soligt söderläge. Garageplats ingår.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till denna välplanerade och rymliga tvåa om ca 68 kvm med ett centralt läge på Hisingen. Stor inglasad balkong i soligt söderläge som erbjuder många härliga soltimmar.
Bostaden är i gott skick och präglas av ljusa väggar och stora fönsterpartier, vilket ger ett vackert ljusflöde. Generöst och stort vardagsrum som är perfekt för social gemenskap. Vitt och klassiskt kök med gott om förvaringsmöjligheter.
Sovrummet har gott om yta för en stor dubbelsäng och plats för skjutdörrsgarderober för den som önskar. Helkaklat badrum som renoverades 2012 i samband med stamrenoveringen. Lägenheten erbjuder bra förvaringsmöjligheter i form av en rymlig klädkammare. Bredband ingår i månadsavgiften tillsammans med en garageplats

HSB-föreningen är aktiv, stabil och mycket omtyckt. På gångavstånd har man all tänkbar service, fin natur och mycket goda kommunikationer som tar dig in till staden på endast ett fåtal minuter. Här finns Kville Saluhall och Backaplan med ett stort utbud av affärer och restauranger samt ett flertal gym, endast en kort promenad bort. Trivs du bättre hemma? Då kan föreningen erbjuda träning på gym eller pingisrum.

Interiör

Välkommen in i denna ljusa och fina genomgångslägenhet som är i väldigt gott skick.

Hallen är stor och luftig och erbjuder gott om yta för ytterkläder och skor. Från hallen nås den rymliga och praktiska klädkammaren som är perfekt för den modeintresserade. På golvet ligger ett fint parkettgolv och väggarna är vitmålade. Från hallen nås lägenhetens samtliga rum.

Till vänster om hallen nås det stora och rymliga vardagsrummet med ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterna. Verkligen ett rum att koppla av och trivas i. Rummet är rymligt och det finns gott om yta för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt matsalsbord. På golvet ligger ett fint fiskbensparkettgolv och väggarna är vitmålade.

Från vardagsrummet når du den inglasade balkongen som vetter mot ett soligt söderläge. Här kan du sitta i lugn och ro och njuta av många soltimmar.

Köket är klassiskt och trivsamt med en stor matplats för upp till 4-6 personer. Köket erbjuder gott om förvaringsmöjligheter bakom de vita luckorna. Ovanför arbetsbänken i massiv ek sitter ett vitt kakel. Köket är funktionellt utformat med vitvaror i rostfritt i form av en integrerad diskmaskin, fläkt, inbyggd mikro och varmluftsugn, induktionshäll, samt kombinerad kyl och frys. Väggarna är vitmålade och på golvet samma golv som i hallen.

Sovrummet är rymligt och har gott om plats för en stor dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Här finns även gott om möjligheter för plats till garderober för den som önskar. Väggarna är målade i grönt och på golvet ligger samma parkettgolv som i hallen och köket.

Intill sovrummet ligger badrummet som totalrenoverades i samband med stamrenoveringen som gjordes 2012. Väggarna är helkaklade i vitt och svart och på golvet ligger ett vitt klinkergolv med golvvärme. Här finns dusch, vägghängd toalettstol, tvättställ med tillhörande kommod samt spegelskåp. I taket sitter spotlights. Ett praktiskt vädringsfönster släpper in ett härligt ljus till badrummet.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 60:1

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Linjalen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
426
Antal hyresrätter
6
Antal lokaler
42
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen omfattar 426 lägenheter med bostadsrätt samt 5 hyreslägenheter, 1 övernattningslägenhet samt 32 lokaler. Föreningen äger fastigheterna 60:1, 60:4, 74:3 i Brämaregården Göteborg vilka är upplåtna med tomträtt.

Besök gärna föreningens informativa hemsida:
http://www.hsb.se/goteborg/linjalen/

Föreningens ekonomi

En höjning av månadsavgifterna skedde 2019-07-01 på grund av fönsterbytet.

Renoveringar - Utförda och planerade

2010-2012 - Byttes samtliga V/A stammar i samtliga kök och badrum. I samband med detta renoverades även badrummen på bekostnad av föreningen.
2011 - Skedde renovering och inglasning av befintliga balkonger.
2011 - Installation av ny el-central
2012 - Renoverades taket samt byte av takpapp
2013 - Kompletterande fasadrenovering
2014 - Installation elektroniska lås och postboxar
2015 - Upprustning av tvättstugorna
2017 - Ombyggning innergårdar

Pågående renoveringar:
Fönsterbyte pågår för hela föreningen.

Parkering

Garageplats i varmgarage ingår i månadsavgiften/hyran.

TV/bredband

Kabel-tv, bredband och ip-telefoni levereras via Telia.

Gemensamma utrymmen

Föreningen tillhandahåller en mängd gemensamma utrymmen, följande:
- Cykelförråd.
- Gym som kan utnyttjas för 40 kr/mån/lägenhet (Övre Hallegatan 32).
- Källarförråd, ett till varje lägenhet.
- Samlingslokal med plats för ca 10-15 personer som kan hyras för 50 kr/dygn (Västra Stillestorpsgatan 7).
- samlingslokal ”Röda stugan” med plats för ca 40 personer kan hyras.
- Tvättstuga med mattvätt, 3 tvättmaskiner, torktumlare och 3 torkrum.
- Två boulebanor.
- Gästlägenhet med fyra bäddar,
- Gemensam tvättplats för bilar i garaget.

Övrigt

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde.

Uteplats/balkong

Inglasad balkong i söderläge

Parkering

Garageplats i varmgarage ingår i månadsavgiften/hyran.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 589 kr

I avgiften ingår värme, kabel-TV, bredband samt garageplats i varmgarage. Sep. mätning av el, kall och varmvatten som tillkommer på månadsavgiften

Ekonomi

Andel i föreningen
0,21944%
Andel av årsavgiften är
0,21944%
Reparationsfond
807 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 295 000 kr
Lägenhetsnummer
148
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
68,2 kvm

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
240 kr
Försäkring
130 kr
Vatten/Avlopp
100 kr
Övrigt
81 kr
Summa
551 kr

81 kr / månad för inglasning av balkong.

Byggnadssätt

Byggår
1967-1969
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
96
Energideklarationsdatum
2019-07-11

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Övre Hallegatan 14

Övre Hallegatan 14,
417 13 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Borstbindaregatan 3
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 905 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  48 kvm

  Visning: 2020-07-09 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Borstbindaregatan 5
  Pris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 978 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  44 kvm

  Visning: 2020-07-14 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Långängen 9
  Utgångspris
  2 550 000 kr
  Månadsavgift
  3 499 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Toleredsgatan 15
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 232 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-08-16 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Dalgången 6
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 374 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Visning: 2020-07-07 19.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Sehlstedtsgatan 9B
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 312 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Visning: 2020-07-07 19.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Annas gata 1
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 339 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rambergsvägen 23D
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 869 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Solventilsgatan 12
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 209 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Jägaregatan 4B
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 704 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hisingsgatan 10
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  2 980 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Guldpokalsgatan 6D
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 088 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!