Charmig och kvadratsmart gaveltrea med centralt läge

Centrala Hisingen, Göteborg

Rambergsvägen 23D

På förhand
Utgångspris
2 495 000 kr
Avgift
2 869 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Boarea
56 kvm

Charmig och kvadratsmart gaveltrea med centralt läge

Välplanerad gaveltrea om ca 56 kvm med närhet till grönska och all tänkbar service. Bostaden har nyrenoverat badrum och bevarade detaljer.

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Rambergsvägen 23D - Bjurfors
. Rambergsvägen 23D - Bjurfors
. Rambergsvägen 23D - Bjurfors
. Rambergsvägen 23D - Bjurfors
. Rambergsvägen 23D - Bjurfors
Kontakta mig!. Rambergsvägen 23D - Bjurfors
Kontakta mig!

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerad gaveltrea om ca 56 kvm i mycket fint skick. Här bor man med direkt närhet till grönskan och utan insyn. Bostaden är varsamt renoverad med bevarade äldre detaljer och fina ytskikt. Två bra sovrum där det i båda rummen finns gott om plats för större säng och förvaring. Badrummet är nyrenoverat med stilsäkra materialval samt tvättmaskin. Fina välskötta gårdar med utemöbler och grillplats. Vinds- och källarförråd tillhör lägenheten. Bra förening med god ekonomi och låg avgift där bredband ingår.

Här bor du med ett perfekt läge vid foten av Ramberget och Keillers park där du kan njuta av den fina utsikten och ta härliga promenader. Området erbjuder stort utbud av affärer, service, matbutiker, gym, vårdcentral och goda kommunikationer då spårvagnen tar dig över till de centrala delarna av Göteborg på bara några minuter.

Interiör

Charmig trea på Rambergsvägen 23D. Precis nedanför Ramberget och Keillers Park hittar ni denna omtyckta förening med god ekonomi. En halv trappa upp är ni välkomna till en kvadratsmart trea för den lilla familjen.

Hela lägenheten genomsyras av charmiga detaljer och det känns redan när ni kliver in i hallen. Här finns plats för att hänga av ytterkläder i direkt anslutning till entrén. I hallen är väggarna vitmålade och på golvet ligger det gamla plankgolvet som sträcker sig genom alla rum.

Till höger i hallen ligger det första sovrummet, här har ni en platsbyggd garderob men även plats för att sätta in extra förvaring i form av garderob eller byrå. Här finns det plats för en större säng men går också bra att använda som barnrum/gästrum eller varför inte kontor. På väggarna sitter en stilfull grå tapet.

På andra sidan hallen öppnar vardagsrummet upp sig med öppen planlösning mot köket. Lägenhetens charmiga kök har nymålade luckor i en stilren grå ton, vitt stänkskydd av kakel över arbetsbänken och den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl och frys, spis med ugn, fläkt och diskho. Mellan kök och vardagsrum finns plats för matplats, även för det större sällskapet.

Vardagsrummet är ljust och luftigt och solen och naturen gör sig påmind utanför fönstret, här bor man med närhet till naturen och helt fritt ifrån insyn. Här går det med enkelhet att möblera vardagsrummet med soffgrupp och tillhörande tv-möbel utöver matgruppen.

Innanför vardagsrummet ligger det andra rymliga sovrummet. Sovrummet ligger avskilt och nästan lite gömt från övriga lägenheten, alla förutsättningar för en god natts sömn. Precis innanför sovrumsdörren finns två charmiga platsbyggda garderober som rymmer mycket förvaring. Men här finns det även möjlighet att sätta in extra garderober om så önskas.

Badrummet som nyligen renoverats ligger i anslutning till hallen. Här ligger ett fint grönt marmorgolv och vitkaklade väggar. Inredningen består av duschhörna, toalett, handfat samt tvättmaskin.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 1:11

Månadsavgift

Avgift
2 869 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband (100 mbit).

Ekonomi

Andel i föreningen
1,74653%
Andel av årsavgiften är
1,71694%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 495 000 kr
Lägenhetsnummer
1-1
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
56 kvm

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
200 kr
Försäkring
100 kr
Summa
300 kr

Byggnadssätt

Byggår
1937
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Plogen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
72
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Plogen äger tre fastigheter med 72 lägenheter med adresserna på Rambergsvägen 23 - 27. Husen ligger trivsamt vid foten av Ramberget på centrala Hisingen i Göteborg.
Lägenhetsförteckning, ekonomisk- och teknisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

I övrigt en mycket lågt belånad förening där årliga amorteringar görs.

Föreningens ekonomi

Under 2021 planeras en höjning om 2% och sedan 1-2% per år. Detta beror på kommande renoveringar.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
2018 - Byte av tvättmaskiner och torktumlare (totalt 4 st)
2016- Dränering kring husen.
2014-2015: Renovering av puts och betongskador på socklar och trappor.
2014: Ny styrning av utvalda källarbelysningar för energibesparing
2013-2014: Renovering av entrétak.
2013: Renovering/utbyte av gamla elsystem i vinds- och källarutrymmen samt nya armaturer på vindarna. Brandöversyn av elsystem i samtliga fastigheter.
2013: Föreningen renoverade och byggde om en lokal till bostadsrätt.
2013: Nytt styrsystem (EnReduce) för värmesystemet installerades för energibesparing
2012: Fasadtvätt samt trapphusrenovering (målning, golv och LED-armaturer).
2008: Gårdarna gjordes om med bra ytor för utemöbler samt en grill som kan användas av medlemmarna.
2004: Renovering av tvättstugor
1985: Byte yttertak (papp/läkt och tegel).
1983-1985: Fasadrenovering/tilläggsisolering, Fönsterbyte till 3-glas.
1981-1982: Stamrenovering 1981-82 (vertikala stammarna)
1981-1982: Badrumsrenoveringar

Planerade:
2020 - Filma stammarna
2021-2023 - Tvätt/lagning fasad, byte av enstaka takpannor, målning sophus, byte/tillägg av belysning inne och ute.
2031 - VA-stammar och eventuellt elstammar.

Parkering

Föreningen förfogar inte över några egna parkeringar men det finns möjlighet att parkera utan kostnad längs Rambergsvägen, som löper längs fastigheternas södra sida. Förutom Rambergsvägen finns en mindre betalparkering belägen vid Östra Stilletorpsgatan, cirka hundra meter nordost fastigheten. Kostnad ca 550 kr/månad.

TV/bredband

Kabel-TV via ComHem.
Internet via ComHem (100 mbit).

Gårdsplats/innergård

Två stycken fasta grillplatser.

Gemensamma utrymmen

I källarplan finns två separata tvättstugor med totalt sex tvättmaskiner, två torktumlare, två torkrum samt en en mangel. I föreningen finns även cykelrum, barnvagnsrum och styrelserum. Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Övrigt

Föreningen uppskattar om nya medlemmar vill engagera sig i styrelsearbetet.

Observera att informationen är tagen av styrelsen och årsredovisningar. Vi ansvarar inte för att informationen stämmer utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse.

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Centrala Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Rambergsvägen 23D

Rambergsvägen 23D,
417 13 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Virvelvindsgatan 30
  Utgångspris
  2 250 000 kr
  Månadsavgift
  4 119 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm

  Visning: 2020-11-29 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Borstbindaregatan 3
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 532 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,5 kvm

  Visning: 2020-12-06 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Annas gata 1
  Utgångspris
  3 900 000 kr
  Månadsavgift
  2 508 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Virvelvindsgatan 4
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 564 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  75 kvm

  Visning: 2020-11-29 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Jägaregatan 6B
  Utgångspris
  1 750 000 kr
  Månadsavgift
  2 319 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Visning: 2020-12-06 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Solventilsgatan 16
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 499 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2020-11-29 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Jägaregatan 2B
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 768 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  44 kvm

  Visning: 2020-12-07 18.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Madängsgatan 9
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  2 913 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  40 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Jägaregatan 6a
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 275 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Visning: 2020-11-30 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre hallegatan 54
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 261 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Östanvindsgatan 11C
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 052 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  55 kvm

  Visning: 2020-11-29 12.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Skiftesgatan 4D
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  2 904 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39 kvm

  Visning: 2020-12-07 17.30 Boka här