Charmig och kvadratsmart gaveltrea med centralt läge

Centrala Hisingen, Göteborg

Rambergsvägen 25A

Utgångspris
2 295 000 kr
Avgift
2 703 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 3
Boarea
52 kvm

Visning

 • söndag 30/6, KL 14:00 - 14:30

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

Boka visning

Charmig och kvadratsmart gaveltrea med centralt läge

Välplanerad gaveltrea om ca 52 kvm med närhet till grönska och fri från insyn. Bostaden är varsamt renoverad med bevarade detaljer och fina ytskikt.

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerad gaveltrea om ca 52 kvm i mycket fint skick. Här bor man med direkt närhet till grönskan och utan insyn. Bostaden är varsamt renoverad med bevarade äldre detaljer såsom ett vackert trägolv och fina ytskikt. Två bra sovrum, varav det ena idag används som tv-rum men i båda rummen finns gott om plats för större säng och förvaring. Lägenheten ligger med lugnt läge intill foten av Ramberget och Keillers park, men samtidigt centralt på Hisingen med närhet till affärer, restauranger och goda kommunikationer. Fina välskötta gårdar med utemöbler och grillplats. Vinds- och källarförråd tillhör lägenheten. Bra förening med god ekonomi och låg avgift där bredband ingår.

Interiör

Charmig trea på Rambergsvägen 25A. Precis nedanför Ramberget och Keillers Park hittar ni denna omtyckta förening med god ekonomi. En trappa upp är ni välkomna till en kvadratsmart trea för den lilla familjen.

Hallen har charmiga detaljer som de rutiga golvet och här finns plats för avhängning direkt när ni stiger in. Väggarna i hallen är nyligen vitmålade.

Till vänster i hallen ligger det ena sovrummet och som idag är det enda som används som ett sovrum. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger de bevarade plankgolvet vilket ger extra charm till rummet. Här finns det plats för en större säng men går också bra att använda som barnrum/gästrum eller varför inte kontor.

På andra sidan ligger lägenhetens kök som är stilfullt renoverat vilket ger en skön kontrakt mot de annars äldre huset och detaljerna. Stilrena vita luckor, vitt stänkskydd av kakel över den gråa bänkskivan och samma rutmönstrade golv som i hallen. Fräscha ytskikt med nymålade väggar även här. Invid fönstret finns plats för en mindre matplats.

Vidare in i lägenheten finner ni vardagsrummet. Man möts direkt av den gröna lummiga utsikten, här bor man verkligen med närhet till naturen och helt fritt ifrån insyn. Väggarna är målade i en stilsäker grå färg och på golvet ligger ett fint trägolv som sträcker sig in i det andra sovrummet. Vill man använda båda sovrummet som sovrum går det att möblera vardagsrummet med soffgrupp och matgrupp efter behov. Idag används det som en rymlig matsal.

Innanför vardagsrummet används de stora sovrummet idag som tv-rum. Rummet har målats i en harmonisk blå färg, perfekt när man vill slappna av och njuta av grönskan utanför fönstret. Här finns det möjlighet att sätta in extra garderober om så önskas.

Badrummet ligger i anslutning till hallen. Ljus matta på golvet och vitkaklade väggar. Inredningen består av badkar, toalett, handfat samt spegelskåp.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Om föreningen

Namn
Brf Plogen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
72
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Plogen äger tre fastigheter med 72 lägenheter med adresserna på Rambergsvägen 23 - 27. Husen ligger trivsamt vid foten av Ramberget på centrala Hisingen i Göteborg.
Lägenhetsförteckning, ekonomisk- och teknisk förvaltning sköts av Riksbyggen.

Bredband ingår i månadsavgiften via ComHem.

I övrigt en mycket lågt belånad förening där årliga amorteringar görs.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
2016- Dränering kring husen.
2014-2015: Renovering av puts och betongskador på socklar och trappor.
2014: Ny styrning av utvalda källarbelysningar för energibesparing
2013-2014: Renovering av entrétak.
2013: Renovering/utbyte av gamla elsystem i vinds- och källarutrymmen samt nya armaturer på vindarna. Brandöversyn av elsystem i samtliga fastigheter.
2013: Föreningen renoverade och byggde om en lokal till bostadsrätt.
2013: Nytt styrsystem (EnReduce) för värmesystemet installerades för energibesparing
2012: Fasadtvätt samt trapphusrenovering (målning, golv och LED-armaturer).
2008: Gårdarna gjordes om med bra ytor för utemöbler samt en grill som kan användas av medlemmarna.
2004: Renovering av tvättstugor
1985: Byte yttertak (papp/läkt och tegel).
1983-1985: Fasadrenovering/tilläggsisolering, Fönsterbyte till 3-glas.
1981-1982: Stamrenovering 1981-82 (vertikala stammarna)
1981-1982: Badrumsrenoveringar

Parkering

Föreningen förfogar inte över några egna parkeringar men det finns möjlighet att parkera utan kostnad längs Rambergsvägen, som löper längs fastigheternas södra sida. Förutom Rambergsvägen finns en mindre betalparkering belägen vid Östra Stilletorpsgatan, cirka hundra meter nordost fastigheten. Där går det att parkera för en mindre avgift.

TV/bredband

Kabel-TV via ComHem.
Internet via ComHem (100 mbit).

Gårdsplats/innergård

Två stycken fasta grillplatser.

Gemensamma utrymmen

I källarplan finns två separata tvättstugor med totalt sex tvättmaskiner, två torktumlare, två torkrum samt en en mangel. I föreningen finns även cykelrum, barnvagnsrum och styrelserum. Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 703 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband (100 mbit).

Ekonomi

Andel i föreningen
1,67804%
Andel av årsavgiften är
1,64962%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 295 000 kr
Lägenhetsnummer
18-2
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
52 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
200 kr
Försäkring
100 kr
Summa
300 kr

Byggnadssätt

Byggår
1937
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
105

Området

Att bo på Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Rambergsvägen 25A

Rambergsvägen 25A,
417 13 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Brämaregatan 9
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 715 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33 kvm

  Visning: 2019-07-01 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Bäckebolsängen 28
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  5 116 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Herkulesgatan 5B
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  3 333 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Västra Stillestorpsgatan 25
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 755 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Virvelvindsgatan 20B
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 986 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Virvelvindsgatan 8
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 903 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Sunnanvindsgatan 2D
  Utgångspris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  2 486 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Väderkvarnsgatan 2d
  Utgångspris
  2 475 000 kr
  Månadsavgift
  3 248 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  57 kvm

  Visning: 2019-06-18 12.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borstbindaregatan 17
  Utgångspris
  2 945 000 kr
  Månadsavgift
  3 490 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hisingsgatan 10
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 521 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Adress
  Sven-Agne Larssons Väg 5
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 468 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  70 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gullrisgatan 5 B
  Utgångspris
  1 980 000 kr
  Månadsavgift
  2 876 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!