Välplanerad etta med utsikt över Keillers park

Centrala Hisingen, Göteborg

Rambergsvägen 3B

På förhand
Utgångspris
1 695 000 kr
Avgift
3 511 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Boarea
42 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad etta med utsikt över Keillers park

Här erbjuds en välplanerad etta med hög trivselfaktor. Bo i en ljus och fin lägenhet med utsikt över grönskan mitt på centrala Hisingen.

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till denna välplanerade etta om ca 41,70 kvm med centralt läge på Hisingen. Genomgående ljusa väggar, fina golv och härligt ljusinsläpp från fönsterpartierna. Det stora allrummet rymmer gott och väl en dubbelsäng och större soffgrupp med tillhörande möblemang. Köket är praktiskt och tack vare en öppning till allrummet skapas rymd i bostaden. Badrummet är helkaklat och stilfullt renoverat 2013. Stabil och omtyckt HSB-förening.

Ett mycket bra boende i attraktivt och expansivt område. På gångavstånd har man all tänkbar service, fin natur och mycket goda kommunikationer. Med spårvagn tar det bara 5 min till centrala Göteborg.

Interiör

HALL
Denna härliga och mysiga lägenhet välkomnar er i form av den rymliga hallen som fungerar som bostadens mittpunkt. Ljust och trevligt tack vare det goda ljusinsläppet från köket och vardagsrummet i samspel med de vitmålade väggarna. I hallen finns möjlighet till ett mindre möblemang samt en välplacerad rymlig klädkammare som underlättar vardagen. Golvet är beklätt med slitstarkt laminat i mörk ton som skapar en fin kontrast med de vita väggarna.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är väl tilltaget och erbjuder flertalet möbleringsmöjligheter med garanterad plats för soffgrupp, säng, tv-möbel samt mindre möblemang. Vardagsrummets fönster vetter ut mot den grönskande parken, Keillers Park. Insynsskyddat och ger en härlig samt harmonisk miljö. Tack vare detta lugna läge, ges här utmärkta förutsättningar för såväl avslappning som härliga sociala stunder. Väggarna i detta rum är ljusmålade i rosétouch och fondväggen är i en nyans av lila och på golvet ligger ljust laminat. I samband med renovering har man valt att bevara den vackra stuckaturen som är en av utav de många tidstypiska detaljer som denna bostad besitter.

KÖKET
Det charmiga köket är arbetsvänligt och lämnar goda ytor för matplats. Renoveringen, likväl som vardagsrummet, har skett med stor omsorg. Delar av den äldre och vackra köksinredningen som exempelvis det fina kallskafferiet är välbevarat och är mycket omtyckt av föreningens lägenhetsägare. Väggarna i köket är klädda med pärlspont och på golvet finner ni ett praktiskt och slitstarkt laminat. Den maskinella utrustningen består av en diskmaskin från 2013, en kyl och frys från 2012 samt en inbyggnadsugn tillsammans med en fläkt från 2013. Den trevliga innegården har man utsikt över från köksfönstret.

BADRUM
Föreningen genomförde ett stambyte 2012 och i samband med det gjordes det exklusiva badrummet som ger en fräsch känsla. På golvet ligger snyggt klinker i mörkgrå ton med underliggande golvvärme. Väggarna har man klätt med vitt kakel med en mörk dekor som matchar golvet. Här finns i övrigt alla bekvämligheter man kan önska sig; dusch med infällbara dörrar och dubbla munstycken. Ett modernt designat handfat med undersittande utdragbart skåp för bra förvaringsmöjligheter samt ett ovansittande skåp med spegel. I taket sitter spotlights som ger hela badrummet ett bra fördelat ljus.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Bärmaregården 3:21

Parkering

Det finns avgiftsfria parkeringsplatser utmed Rambergsvägen. Garage går att hyra av grannföreningen, separat kö.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 511 kr

I avgiften ingår värme, el, kabel-tv. Sep. mätning av kall- och varmvatten som tillkommer på månadsavgiften

Ekonomi

Andel i föreningen
1,37969%
Andel av årsavgiften är
1,6486%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 695 000 kr
Lägenhetsnummer
50
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
42 kvm

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
200 kr
Försäkring
125 kr
Övrigt
250 kr
Summa
575 kr

Obligatoriskt tillägg utöver månadsavgiften för el 200 kr och Telia triple play 250 kr.

Byggnadssätt

Byggår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
119

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Välten
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
51
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Välten i Göteborg består av 52 st. bostadsrättslägenheter vilka är byggda 1929. I föreningen finns även en samlingslokal. Föreningen äger fastigheten. Föreningens adresser: Övre Hallegatan 2 A-C, 4 A-B, Rambergsvägen 3 A-B, 5 A-C.

Föreningen har under sommaren 2012 slutfört stambyte och renovering av badrum.

För mer information besök gärna föreningens hemsida www.brfvalten.se

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en 30-årig underhållsplan vilken uppdateras löpande.
El bytt 2003.
Fönsterbyte 2003/2004.
Lagning av visa delar på tak, klart mars 2012.
Stambyte och badrumsrenovering blev färdigt sommaren 2012.
Dränering av utsidan 2015
Dränering av insidan 2016
Dörrar till trappuppgången byttes 2017.

Parkering

Det finns avgiftsfria parkeringsplatser utmed Rambergsvägen. Garage går att hyra av grannföreningen, separat kö.

TV/bredband

Kabel-tv, bredband och IP-telefoni levereras av Telia (TriplePlay-paketet) via fiber. Basutbudet ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Gemensam innergård med stenbelagda uteplatser. All odling på innergården i pallkragarna och i rabatterna sköts av styrelsen och är tänkt att vara gemensam. Kryddor och grönsaker som alla medlemmar kan ta del av. Utemöbler och grillar till grillplats. Föreningen har även två inhägnade ytor på utsidan av huset (i vardera hörnet mot Ramberget) -

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett vindsförråd.
Cykelparkering under tak på gården. Föreningen tillhandahåller också två gemensamma tvättstugor med torkrum, belägna i källaren. Vindsutrymmen ger även möjlighet till vädring/torkning. I föreningen finns också bastu med duschutrymme och en gemensam grillplats på den fina gården. Föreningslokalen är under omvandling till övernattningslägenhet.

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Rambergsvägen 3B

Rambergsvägen 3B,
417 13 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Virvelvindsgatan 20b
  Utgångspris
  2 250 000 kr
  Månadsavgift
  3 300 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm

  Visning: 2020-02-29 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Nansensgatan 6B
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 418 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49 kvm

  Visning: 2020-03-01 12.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rörstrandsgatan 7 B
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 398 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hallegatan 15
  Utgångspris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  2 903 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rosenapelgatan 25
  Utgångspris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  2 171 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  30,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Arvid Lindmansgatan 19E
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 000 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2020-02-29 14.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Brämaregatan 9A
  Utgångspris
  2 150 000 kr
  Månadsavgift
  1 819 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  33 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Brämaregatan 9B
  Utgångspris
  2 300 000 kr
  Månadsavgift
  1 767 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  32 kvm
 • Bostadsrätt

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hjalmar Brantingsgatan 23B
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 092 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!