Charmig bostad med genomgående gott skick

Centrala Hisingen, Göteborg

Rörstrandsgatan 7 B

På förhand
Avgift
3 398 kr
Antal rum
2
Boarea
52 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3

Charmig bostad med genomgående gott skick

I Brämaregården finner ni denna charmiga och renoverade tvåa om ca 52 kvadratmeter

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Stilsäkert kök med plats för matgrupp. Rörstrandsgatan 7 B - Bjurfors
Stilsäkert kök med plats för matgrupp
I vardagsrummet ryms både soffgrupp och matplats. Rörstrandsgatan 7 B - Bjurfors
I vardagsrummet ryms både soffgrupp och matplats
. Rörstrandsgatan 7 B - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 7 B - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 7 B - Bjurfors
. Rörstrandsgatan 7 B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Rörstrandsgatan 7b. Nu finns chansen att förvärva denna charmiga bostad med fina plankgolv och ljusa ytskikt. Badrum och kök renoverades för några år sedan så här är det bara att flytta in. Stora och lättmöblerade rum och sovrummet ligger i mysigt läge mot den lugna innergården. Från vardagsrum och balkong har ni härlig utsikt mot stan och en här kan man njuta av Göteborgs landmärken. Under våren har föreningen renoverat trapphusen och planerar att renovera fasaderna. Det finns även planer på att medlemmarna ska få bygga balkonger in mot den mysiga innergården.

Bostaden är belägen i ett expansivt område nära all tänkbar service och mycket goda kommunikationer. Precis intill finns Kvilletorget med mataffär och restauranger. Lägenheten ligger centralt med bara 5 min gångväg till alla butiker vid Backaplan och kommunikationer vid Hjalmar Brantingsplatsen, härifrån tar du dig enkelt med buss och spårvagn över stan. På bara några minuter är du i city eller varför inte ta cykeln. Dessutom har du närhet till det mysiga grönområdet Keillers park och Ramberget med en av stans bästa utsikter.

Interiör

Välkomna till Rörstrandsgatan 7b och våning 3. Ni kliver in i en välkomnande hall som binder samman bostadens alla rum samt får ett härligt ljusinsläpp tack vare fönster i två väderstreck. Här finns plats för avhängning samt förvaring. Väggarna är genomgående vitmålade och på golvet ligger det välbevarade plankgolvet som ger extra charm till bostaden.

Till vänster från hallen sträcker sig plankgolvet in i det rymliga vardagsrummet. Här möblerar ni med enkelhet efter egna behov med soffgrupp och tillhörande tv-möbel samt matplats för flera. Från vardagsrummet nås lägenhetens balkong som vetter in mot stan och här har ni en härlig Göteborgs-vy. Här kan ni njuta av kaffet i morgonsolen.

Köket har renoverats med stilsäkra materialval. Vita luckor med struktur, fin bänkskiva i trä samt grått stänkskydd över arbetsbänken. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl och frys, spis, ugn, fläkt samt diskmaskin för extra vardagslyx. I köket finns det plats för en matplats och på golvet ligger ett fint ljust golv som går i ton med plankgolvet som ligger i resten av lägenheten.

Vägg i vägg med köket finner ni det mysiga sovrummet som ligger avskilt i lägenheten och med fönster in mot föreningens lugna innergård. Rymligt rum med plats för större säng och extra förvaring. Här finns förutsättningarna för en mycket god natts sömn.

Badrummet har även det renoverats och är helkaklat med vita väggar och mörkt golv som även går ihop med ett mörkare kakel i duschen. Inredningen består av toalett, handfat med kommod, spegelskåp samt duschhörna.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 11:19

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 398 kr

I avgiften ingår värme, vatten och grundutbud av TV från ComHem.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,248%
Andel av årsavgiften är
2,31%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
32
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
52 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
175 kr
Försäkring
110 kr
Summa
285 kr

Byggnadssätt

Byggår
1947

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
118
Energideklarationsdatum
2019-02-27

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Älvsidan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 39 bostadslägenheter, varav 36 st är upplåtna med bostadsrätt och 3 st hyresrätt. Total bostadsyta är 2590 kvm. Genomgripande ROT-renovering utfördes 1982 som omfattade elinstallationer, avloppsstammar, fönster, fasader och tak.

Föreningen har en egen hemsida: www.brfalvsidan.se

Föreningens ekonomi

I samband med att föreningen påbörjade de omfattande renoveringarna höjde de avgiften med 10% den 1/1-2020.

Renoveringar - Utförda och planerade

Under 2020 kommer omfattande renoveringar av trappuppgångar och entré utföras. De ska målas om, trappor ska poleras och ytterdörrar bytas. Till våren kommer samtliga fönster i alla lägenheter bytas, fasaden ska bytas och tak ska läggas om.

2017:
- Relining stående stammar
- Stambyte liggande stammar
- Installation av råttstopp avloppet
- Byte spill- och dagvattenledningar, samt stuprörsanslutningar
- Målning av källargolv

2016:
- Taksäkerhet installerad
- Torkrummet på Väderkvarnsgatan ommålat
- OVK besiktning godkänd
- Besiktning av grunden inklusive provtagning av träpålar
- Renovering av balkonger Rörstrandsgatan
- Samtliga koddosor utbytta
- Besiktning av fastigheten
- Upprättandet av underhållsplan

2015:
- Filmning och spolning av avlopp och stammar
- Lagning av kollapsat avloppsrör
- Reparation av tvättmaskin
- Byte av en koddosa

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.goteborg.se.

Göteborgs stads parkeringsaktiebolag har parkeringshus mellan Kvilletorget och polishuset, där finns platser både under och utan tak, kostnad 670 respektive 570 kr/månad. Vid Myntgatan, Madängsgatan och Pallasgatan finns även parkeringsplatser till uthyrning. För ytterligare information besök www.p-bolaget.goteborg.se alt. ring 031-774 37 00.

Intill lek och bus landet m.m. finns en parkeringsyta som innehas av byggnadsbolaget Curt Lundahl & Co. Där finns parkeringsplatser för ca 425 kr/månad, bindningstid 1 år. För ytterligare information ring 031-704 17 00.

TV/bredband

Kabel-TV samt Bredband via ComHem

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, förråd och två tvättstugor med torkrum i husets källare.

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Rörstrandsgatan 7 B

Rörstrandsgatan 7 B,
417 03 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Övre Hallegatan 40
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 888 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,2 kvm

  Visning: 2020-04-18 15.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rambergsvägen 23D
  Månadsavgift
  2 869 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Borstbindaregatan 15
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 599 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Kabbeleksgatan 5F
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 257 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  49,1 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Myntgatan 15B
  Månadsavgift
  4 264 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Virvelvindsgatan 2
  Pris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  2 903 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35,5 kvm

  Visning: 2020-04-19 12.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Solventilsgatan 12
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 209 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Visning: 2020-04-18 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Västra stillestorpsgatan 1
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  5 148 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74,4 kvm

  Visning: 2020-04-07 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Virvelvindsgatan 2
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 903 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Skiftesgatan 4C
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 969 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  40 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabbeleksgatan 5g
  Månadsavgift
  3 218 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gröna Annas Gata 17
  Utgångspris
  2 430 000 kr
  Månadsavgift
  2 702 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  46 kvm