Nyproducerad trea högt upp i huset med balkong i västerläge.

Centrala Hisingen, Göteborg

Rosenapelgatan 25

På förhand
Utgångspris
3 750 000 kr
Avgift
3 668 kr
Antal rum
3
Boarea
76 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Nyproducerad trea högt upp i huset med balkong i västerläge.

Modernt boende från 2019 av högsta kvalitet med en härlig planlösning, genomtänkta val och stor balkong i soligt läge. Hiss och garage finns i huset.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

varmt välkomna till Rosenapelgatan 35 och en helt nyproducerad trea i härligt läge!. Rosenapelgatan 25 - Bjurfors
varmt välkomna till Rosenapelgatan 35 och en helt nyproducerad trea i härligt läge!
I ett soligt västerläge med fri utsikt mot det gröna kolonistugeområdet framför!. Rosenapelgatan 25 - Bjurfors
I ett soligt västerläge med fri utsikt mot det gröna kolonistugeområdet framför!
Högst upp i huset finns det gemensamma orangeriet för medlemmarna att nyttja!. Rosenapelgatan 25 - Bjurfors
Högst upp i huset finns det gemensamma orangeriet för medlemmarna att nyttja!
Kvalitativa materialval och ett underbart ljusflöde präglar detta hem!. Rosenapelgatan 25 - Bjurfors
Kvalitativa materialval och ett underbart ljusflöde präglar detta hem!
Kville Saluhall erbjuder både fint utbud av delikatesser och flertalet restauranger. Rosenapelgatan 25 - Bjurfors
Kville Saluhall erbjuder både fint utbud av delikatesser och flertalet restauranger
Interiörbild. Rosenapelgatan 25 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Här erbjuds en nyproducerad lägenhet högt upp i huset med närhet till både stadskärnan och Rambergets grönska. Stor balkong i fritt och soligt västerläge med en härlig utsikt över Kolonistugeområdet nedanför och långt bort till vänster skymtas Eriksbergskranen. Ni möts av genomtänkta materialval, generösa ljusinsläpp och en väldigt trevlig planlösning. Bostaden är mycket välplanerad med kök och vardagsrum integrerade, vilket ger stora sociala ytor. Två sovrum i rofyllt läge mot innergårdens lugn, där det största har plats för en hel garderobsvägg för förvaring. Stort badrum i stilrena val med tvättavdelning.

På gångavstånd har man all tänkbar service, fin natur och mycket goda kommunikationer. Från Wieselgrensplatsen finns goda buss- och spårvagnsmöjligheter som tar dig in till Göteborgs centrum under tio minuter! Här finns Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen, Backaplan med ett stort utbud av affärer och restauranger samt ett flertal gym. Ramberget med dess grönska och utsikt, liksom Hisingsparken ligger på några minuters promenadavstånd.

Interiör

Ta hissen upp och ni välkomnas in i detta hem. Här erbjuds avhängning och ytterligare förvaring direkt till höger. Hemmets väggar är genomgående målade i vitt och golven kläs av en vitpigmenterad ekparkett.

Till höger når ni kök och vardagsrum i en öppen och social planlösning. Köket till höger är signerat Marbodal och går i milda, nordiska toner med luckor i lingrönt som bryts av med vitt kakel i rak sättning och en bänkskiva i grått. Köket är fullutrustat med vitvaror från Siemens i form av varmluftsugn, induktionshäll, fläkt, micro, diskmaskin samt hel kyl och frys. Här finns generöst med förvaring i form av överskåp samt utdragbara lådor ned till. Arbetsdelen i vinkel skapar goda arbetsytor. Framme vid fönstret har matplatsen sin givna plats. Här bjuds ni på fin utsikt utöver Kolonistugeområdet nedanför. Matbordet binder samman kök och vardagsrum och skapar en härlig och öppen planlösning rummen emellan.

I vardagsrummet finns gott om plats för soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel och läs- eller arbetshörna.

Härifrån nås också hemmets härliga balkong. Med ett högt och fritt läge med många soltimmar blir det här en plats att spendera mycket tid på. Läget näst högst upp i huset ger en härlig höjd och skapar en fin och fri utsikt mot grönskande kolonistugeområdet nedanför och lite längre bort skymtas Eriksbergskranen.

Båda sovrummen ligger i rofyllt läge mot föreningens innergård. Det större ger plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord, arbetshörna och klädförvaring längs med ena väggen.

Det mindre sovrummet passar perfekt som barn- arbets- eller gästrum. Här finns två garderober för förvaring.

Badrummet är stilrent och erbjuder allt du kan tänkas behöva. Tvättställ med kommod och ovanhängande spegelskåp med belysning, wc-stol och duschhörna med duschvägg och takdusch från Svedbergs. Handdukstork och golvvärme bidrar ytterligare till en känsla av lyx och skapar bättre luft i badrummet. Tvättmaskin och torktumlare underlättar vardagen. Ovanför maskinerna sitter en bänkskiva att vika tvätten på. Två badrumsskåp ovan ger extra förvaring. Väggar och golv är kaklade i grått.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Sverigehusets Kubik 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
59
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Sverigehuset Kubik 1 består utav 59 st lägenheter som är uppförda av Sverigehuset med inflytt under hösten 2019.

För att bidra till positiv stadsutveckling byggs ett levande stadskvarter som ska fyllas med liv och rörelse från bottenplan och sex våningar upp. Föreningen äger sin mark och påverkas därför inte av eventuella höjningar av tomträttsavgälderna.

I månadsavgiften ingår uppvärmning och Telia Triple Play (Internet, TV och IP-telefoni). Egen förbrukning av vatten och hushållsström tillkommer.

Parkering

15 st garageplatser som nås via hissen direkt ner. Bilhiss tar en tryggt och säkert in och ur garaget med bilen.

TV/bredband

Telia Triple Play (internet, Tv och IP-telefoni) ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Högst upp i västerläge gör föreningen ett gemensamt orangeri på 90 kvm med kök, toalett, öppningsbart tak och stora ytor. Orangeriet är möblerat för fest, bokcirkel, vinprovning, testund, barnkalas, skaparateljé eller släktkalas. Här får alla tillgång till bästa läget i huset! På innergården som också delas med de andra föreningarna finns gott om plats för utemöbler och lekytor. Medlemmarna har också tillgång till miljöhus, cykelparkeringar och station för cykelmek.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett förråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 668 kr

I månadsavgiften ingår uppvärmning och Telia Triple Play (Internet, TV och IP-telefoni). Egen förbrukning av vatten och hushållsström tillkommer.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,1687%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 750 000 kr
Lägenhetsnummer
2-1401
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
76 kvm

Driftskostnad (per månad)

Varje hushåll betalar för sin egen förbrukning av vatten och hushållsström. Summan varierar beroende på bland annat personlig förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
2019
Uppvärmning
Fjärrvärme

Området

Att bo på Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Rosenapelgatan 25

Rosenapelgatan 25,
417 11 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 68

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Vindragaregatan 10A
  Pris
  2 600 000 kr
  Månadsavgift
  2 838 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Jöns Rundbäcks Plats 3
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 230 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Visning: 2019-08-29 18.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rundbäcksgatan 6
  Utgångspris
  2 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 263 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Visning: 2019-08-28 19.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Virvelvindsgatan 20B
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 986 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74 kvm

  Visning: 2019-08-27 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gamla Tuvevägen 8
  Utgångspris
  4 595 000 kr
  Månadsavgift
  5 511 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  97 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gröna Annas gata 15
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 399 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!