Nyproducerad vindslägenhet med loft och med två stora terrasser.

Centrala Hisingen, Göteborg

Sunnanvindsgatan 2D

Utgångspris
2 200 000 kr
Avgift
2 486 kr
Antal rum
1
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Boarea
34 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Nyproducerad vindslägenhet med loft och med två stora terrasser.

Nyproducerad vindslägenhet med loft och med två stora terrasser och sol hela dagen. Ljus lägenhet med stora fönsterpartier. Fyra meter högt i tak.

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Sunnanvindsgatan. Här erbjuds en nyproducerad topplägenhet med två stora terrasser med sol hela dagen. Ena vetter mot ett soligt västerläge och den andra mot ett österläge. Trivsam fri vy över de lugna och gröna omgivningarna. Ljus och öppen lägenhet med stora fönsterpartier. Fyra meter upp till tak skapar en spännande rymd i bostaden. Ta dig trappan upp till loftet för att maximera lägenhetens yta. I badrummet finns allt du kan tänkas behöva och tvättmaskin och torktumlare underlättar vardagen. Centralt belägen genomgångslägenhet i toppklass. Bostaden är det genomgående vita väggar och ett fint parkettgolv i ek.

På gångavstånd har man all tänkbar service, fin natur och mycket goda kommunikationer. Från Wieselgrensplatsen finns goda buss- och spårvagnsmöjligheter som tar dig in till Göteborgs centrum under tio minuter! Här finns Kville Saluhall vid Vågmästareplatsen, Backaplan med ett stort utbud av affärer och restauranger samt ett flertal gym.

Interiör

Välplanerad och ljus etta med flera fönsterpartier som släpper in mycket ljus. Genomgående parkett i hela lägenheten samt ljusa väggar. Du möts av stora fönsterpartier som ger hela lägenheten ett fantastiskt ljusinsläpp.

Rymlig hall med gott om plats för avhängning. I hallen finns ett praktiskt klinkergolv. Du kommer direkt in till den öppna planlösningen och du slås direkt av den fyra meter höga takhöjden.
Genom skjutdörren når du den stora terrassen. Terrassen ligger i ett soligt västerläge med sol större delen av dagen. Här kan du möblera upp med både loungegrupp och matsalsbord. Njut av en härlig utsikt över grönskan helt fri från insyn.

Ett lättmöblerat vardagsrum med härligt ljusinflöde tack vare det generösa fönsterpartiet. En öppen planlösning mellan vardagsrum och kök skapar en härlig känsla av rymd.

Ett välplanerat kök med vita klassiska luckor. En mörk laminatbänkskiva bryter snyggt av mot det vita kaklet. Rostfria vitvaror i form en kombinerad kyl och frys, induktionshäll, inbyggnadsmikro, varmluftsugn, fläkt samt diskmaskin.

Ta trappan upp till loftet. Här ryms enkelt en större säng med tillhörande möblemang.

Den andra terrassen vetter mot ett österläge. Möblera upp här och njut av solens första strålar.

Badrummet är stilfullt renoverat med vitt kakel och grått klinkergolv med golvvärme. Moderna materialval i form av wc, spegelskåp, tvättställ med kommod, dusch, tvättpelare med både tvätt och torktumlare. Ett fönster ger badrummet ett härligt ljusinsläpp.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Rambergsstaden 38:1;39:1

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 486 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV

Ekonomi

Andel i föreningen
0,59%
Andel av årsavgiften är
0,57578%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 200 000 kr
Lägenhetsnummer
107
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
34 kvm

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
150 kr
Försäkring
100 kr
Summa
250 kr

Byggnadssätt

Byggår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glasfönster

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
146

Bostadsrättsförening

Namn
Svenska Folkbyggen Brf Nr 8 i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Allmänt om föreningen:

Antal lägenheter och lokaler:
Föreningen bildades 1945 då fastigheterna byggdes och består idag av 96 lägenheter samt 2 affärslokaler. Man innehar fastigheterna fastigheterna Rambergsstaden 38:1 och 39:1 med tomträtt. Tomträttsavtalen skrivs om nästa gång 2024. Husen ligger på centrala Hisingen i Göteborg i ett naturskönt område med närhet till shopping och kommunikationer. Dessutom är det bara ett stenkast till Lundbybadet, Rambergsvallen och Flunsåsparken.

Förvaltare:
Föreningen förvaltas av SBC.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1989 - Renoverades stammarna i kök och badrum. Även byte av fasad, tak och fönster.
2018 - Spolning av avlopp
2018-2020 - Översyn och kontinuerligt utbyte av alla fläktar på taket

Pågående renoveringar:
2017-2019 - Just nu pågar arbetet med vindsombyggnation. Där sker ett övergripande arbete där 32 st nya lägenheter skall färdigställas. Föreningen kommer att lägga nytt tak, byta passersystem, byta utebelysningen samt måla om fasad och trapphus i samband med vindsombyggnationen.

Parkering

Föreningen har en extern parkeringsförening. Parkeringsplats finns att hyra för 600 kr/år. Separat kö. Det finns även 4 MC-parkeringar att hyra. Separat kö. Boendeparkering gäller i området.

TV/bredband

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i avgiften.
Bredband: Leverantör: ComHem. Bredband tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren. Finns även fiber via Bredbandsbolaget.

Gemensamma utrymmen

Det finns en gemensam grillplats på baksidan för föreningens medlemmar. Föreningen har även cykelrum som även kan användas för barnvagnar, festlokal, övernattningsrum, hobbyrum och källarförråd.

Föreningens medlemmar har tillgång till en stor tvättstuga (tvättmaskiner och mangel inköpta i januari 2009), "snickarbod", vävstuga, festlokal samt en gästlägenhet med kök och 4 bäddar.

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sunnanvindsgatan 2D

Sunnanvindsgatan 2D,
417 16 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Övre Hallegatan 40
  Utgångspris
  1 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 611 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  27,6 kvm

  Visning: 2020-01-26 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Väderkvarnsgatan 3D
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 833 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,3 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rundbäcksgatan 1
  Utgångspris
  2 175 000 kr
  Månadsavgift
  2 409 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  39,5 kvm

  Visning: 2020-01-26 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hallegatan 15
  Utgångspris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  2 903 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  35,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Herkulesgatan 5B
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 418 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  34 kvm

  Visning: 2020-02-01 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rosenapelgatan 25
  Utgångspris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  2 171 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  30,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Slättadammsgatan 7B
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  2 302 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  31,5 kvm

  Visning: 2020-01-27 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Rambergsvägen 3B
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  3 511 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  42 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Arvid Lindmansgatan 19E
  Utgångspris
  2 100 000 kr
  Månadsavgift
  3 000 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Brämaregatan 9B
  Utgångspris
  2 300 000 kr
  Månadsavgift
  1 767 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  32 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Långängen 41C
  Utgångspris
  2 050 000 kr
  Månadsavgift
  2 218 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52 kvm

  Visning: 2020-01-26 15.45 Boka här

 • Bostadsrätt

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Hisingsgatan 10
  Pris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 521 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  42 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!