Högst upp i huset med utsikt över Flunsåsparken

Centrala Hisingen, Göteborg

Sunnanvindsgatan 8B

På förhand
Avgift
3 505 kr
Antal rum
2
Boarea
51,6 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3

Högst upp i huset med utsikt över Flunsåsparken

Ta chansen att bo med närhet till service och kommunikation, i en välskött förening och med grönskan precis utanför bostaden

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Sunnanvindsgatan 8B - Bjurfors
Kontakta mig!. Sunnanvindsgatan 8B - Bjurfors
Kontakta mig!
. Sunnanvindsgatan 8B - Bjurfors
Bostaden ligger i direkt anslutning till fina Flunsåsparken. Sunnanvindsgatan 8B - Bjurfors
Bostaden ligger i direkt anslutning till fina Flunsåsparken
. Sunnanvindsgatan 8B - Bjurfors
. Sunnanvindsgatan 8B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Här väntar en modern tvåa med välplanerad planlösning och rymliga rum. Bostaden är i gott skick , ljus färgsättning och härligt ljusinsläpp ger en dröm till bostad. Rymliga sällskapsytor möjliggör olika möblemang och lämpar sig väl för sociala sammanhang. En balkong i härligt västerläge med utsikt över grönska. Fina enhetliga fönsterbänkar borstad granit. Här erbjuds goda förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare. Här bor man med närhet till butiker, service och naturområde. Fiber är indraget i huset.

Wieselgrensplatsen binder samman centrala Hisingen och är för många Hisingens självklara mittpunkt, den naturliga mötesplatsen. Här ligger stadsdelarna Brämaregården och Rambergsstaden och Bravida Arena, BK Häckens hemmaplan som tidigare hette Rambergsvallen. Centrumanläggningen Wieselgrensplatsen anlades 1959 och erbjuder idag sina besökare ett brett utbud av dagligvaror och service. Här finner du dessutom hälsovård, sjukvård, tandläkare och apotek. Här har du närheten till allt du kan tänkas behöva med matbutiker, gym, skolor och naturområden. Du bor omgiven av allt du behöver. Genom Backaplan, ett av Sveriges största handelsområden, som ligger precis in på hörnet står över 120 butiker till förfogande. Även kommunikationerna till och från området är mycket bra genom både buss och spårvagn och du tar dig enkelt in till centrala Göteborg på ett fåtal minuter.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Rambergsstaden 39:1

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 505 kr

I avgiften ingår värme, vatten och ett basutbud med kabel-TV från ComHem.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,83%
Andel av årsavgiften är
0,81642%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
26
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
51,6 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
160 kr
Försäkring
140 kr
Summa
300 kr

Byggnadssätt

Byggår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Svenska Folkbyggen Brf Nr 8 i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
112
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Allmänt om föreningen:

Antal lägenheter och lokaler:
Föreningen bildades 1945 då fastigheterna byggdes och består idag av 112 lägenheter samt 2 affärslokaler. Man innehar fastigheterna Rambergsstaden 38:1 och 39:1 med tomträtt. Tomträttsavtalen skrivs om nästa gång 2024. Husen ligger på centrala Hisingen i Göteborg i ett naturskönt område med närhet till shopping och kommunikationer. Dessutom är det bara ett stenkast till Lundbybadet, Rambergsvallen och Flunsåsparken.

Förvaltare:
Föreningen förvaltas av SBC.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
1989 - Renoverades stammarna i kök och badrum. Även byte av fasad, tak och fönster.
2018 - Spolning av avlopp
2018-2020 - Översyn och kontinuerligt utbyte av alla fläktar på taket

Pågående renoveringar:
2017-2020 - Just nu pågar arbetet med vindsombyggnation. Där sker ett övergripande arbete där 32 st nya lägenheter skall färdigställas. Föreningen kommer att lägga nytt tak, byta passersystem, byta utebelysningen samt måla om fasad och trapphus i samband med vindsombyggnationen.

Senast gjorda renoveringar har varit i samband med vindsbyggnationerna på hus 2 och 4. Kommande renoveringar är att göra iordning gräsmattan utanför dessa hus.
Kommande stor renovering hoppas vi att byggnationen på hus 6 och 8 ska komma igång.

Parkering

Föreningen har en extern parkeringsförening. Parkeringsplats finns att hyra för 600 kr/år. Separat kö. Det finns även 4 MC-parkeringar att hyra. Separat kö. Boendeparkering gäller i området.

TV/bredband

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i avgiften.
Bredband: Leverantör: ComHem. Bredband tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren. Finns även fiber via Bredbandsbolaget.

Gemensamma utrymmen

Det finns en gemensam grillplats på baksidan för föreningens medlemmar. Föreningen har även cykelrum som även kan användas för barnvagnar, festlokal, övernattningsrum, hobbyrum och källarförråd.

Föreningens medlemmar har tillgång till en stor tvättstuga (tvättmaskiner och mangel inköpta i januari 2009), "snickarbod", vävstuga, festlokal samt en gästlägenhet med kök och 4 bäddar.

Området

Mäklaren om Centrala Hisingen

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, även kallad Göteborgs Manhattan omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Nya Kvillebäcken har blivit en attraktiv stadsdel precis bredvid Backaplan. Här finns bland annat den omåttligt populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Centrala Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sunnanvindsgatan 8B

Sunnanvindsgatan 8B,
417 12 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Väderkvarnsgatan 2C
  Utgångspris
  2 350 000 kr
  Månadsavgift
  3 783 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm

  Visning: 2020-08-23 12.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Guldpokalsgatan 8B
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 449 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  35,5 kvm

  Visning: 2020-08-16 12.45 Boka här

 • Bostadsrätt

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Arvid Lindmansgatan 21A
  Månadsavgift
  2 326 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  41 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kastvindsgatan 1
  Månadsavgift
  4 709 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  70,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lupinvägen 22
  Månadsavgift
  4 690 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  73,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Brämaregatan 9A
  Månadsavgift
  3 674 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  68 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-08-23 11.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Borstbindaregatan 5
  Månadsavgift
  2 389 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  33 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kvillegatan 11
  Månadsavgift
  3 086 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  Adress
  Gröna Annas gata 17
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 663 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  45 kvm

  Visning: 2020-08-16 13.05 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skiftesgatan 4D
  Månadsavgift
  2 904 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  39 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sehlstedtsgatan 9C
  Månadsavgift
  3 213 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrala Hisingen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gamla Tuvevägen 16
  Månadsavgift
  2 372 kr
  Antal rum
  1
  Boarea
  37 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!