Utmärkt 4:a vid Kronhusbodarna med tilltagna rumsvolymer!
På förhand
Utgångspris
4 950 000 kr
Avgift
5 474 kr
Antal rum
4
Boarea
101 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Utmärkt 4:a vid Kronhusbodarna med tilltagna rumsvolymer!

Välkomna till Kronhusbodarna och denna rymliga 4:a med balkong. Matsal och vardagsrum i fil skapar en social planlösning. Kulturhistoriska kvarter!

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

 • Extra kontaktperson

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Postgatan 1!. Postgatan 1 - Bjurfors
Välkomna till Postgatan 1!
Vi presenterar en väldisponerad 4:a om 101 kvm med stora rumsvolymer i anrika Kronhusbodarna. Postgatan 1 - Bjurfors
Vi presenterar en väldisponerad 4:a om 101 kvm med stora rumsvolymer i anrika Kronhusbodarna
Rymlig balkong mot gården. Postgatan 1 - Bjurfors
Rymlig balkong mot gården
Soligt söderläge med sol från morgon till eftermiddag. Postgatan 1 - Bjurfors
Soligt söderläge med sol från morgon till eftermiddag
Pampigt trapphus som påminner om husets byggår 1897. Postgatan 1 - Bjurfors
Pampigt trapphus som påminner om husets byggår 1897
På den lugna innergården är växtligheten planerad av trädgårdsmästare. Postgatan 1 - Bjurfors
På den lugna innergården är växtligheten planerad av trädgårdsmästare

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Området kring Kronhusbodarna är ett av de äldsta i Göteborg och bebyggdes på 1640-talet. Mer än 250 år senare byggdes detta sekelskifteshus och ytterligare 120 år framåt saluförs nu denna rymliga 4:a. Här erbjuds en väldisponerad bostad om 101 kvm som rymmer matsal och vardagsrum i fil ut mot Postgatan, två stycken sovrum, rymligt badrum med tvättmöjligheter, gäst-toalett samt ett stilfullt kök med utgång till lägenhetens balkong. Bostaden är i gott skick med luftig takhöjd och fräscha ytskikt.

I kvarteren omkring har ni innerstadens serviceutbud runt hörnet. Shoppingstråk och kaféer finns bara en kort promenad över de kullerstensbelagda gatorna. Sammantaget är detta ett utmärkt cityboende med närhet till såväl storstadspuls som till parkhäng.

Interiör

Från entrén tar ni det vackra trapphuset eller hissen upp till husets andra våningsplan. In kliver ni i en rymlig hall som är möblerbar. Förvaring finns dels i anslutning till entrén och dels längre in i hallen i två stora garderober. Väggarna är vita och på golvet ligger en smakfull enstavsparkett i ek som är enhetlig för hela lägenheten. Här finns en gäst-wc som har vitkaklade väggar med en grå bård, och på golvet ligger grått klinker.

Från hallen nås bostadens stora sällskapsdel. Här ligger matsal och vardagsrum i fil med fantastiska fönsterpartier ut mot Postgatan. Här finns plats för stora middagsbjudningar som avrundas i det trevliga vardagsrummet. Även här är väggarna vita och på golvet ligger den enhetliga ekparketten. Delar av rummet har målats om under 2019.

Via en dörr från matsalen nås ett av de två sovrummen. Detta är av något mindre karaktär med en rymlig klädkammare. Rummet lämpas utmärkt som barn-, gäst- eller arbetsrum.

Till vänster från hallen nås det större sovrummet. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möbler samt garderobsförvaring.

Köket ligger längst in till vänster med en praktisk disponering. Gott om arbetsytor för hemmakocken samt plats för ett matbord med fyra stolar. Utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, varmluftsugn, micro, induktionshäll och diskmaskin (2019). Från köket nås balkongen som ligger i söderläge som vetter mot den lugna gården.

Badrummet är fullutrustat i samma stil som gästtoaletten med grått golv och vita väggar. Utrustningen här består av wc, duschhörna, handfat med kommod, tvättmaskin och torktumlare (2019).

Välkomna på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Hembygden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Hembygden förvärvade år 2003 fastigheten Nordstaden 13:16. Fastigheten består av adresserna Packhusplatsen 4, Postgatan 1, Postgatan 3 samt Smedjegatan 3. Adresserna Packhusplatsen 4, Postgatan 1 och 3 samt Smedjegatan 3 byggdes ursprungligen omkring förra sekelskiftet. Här var under många år ett Hotell Hembygden och runt 2003-2004 totalsanerades och renoverades samtliga nämnda adresser av JM. Samtidigt nybyggdes ytterligare en fastighet Packhusplatsen 4B av JM. Sammanlagd lägenhetsyta är 5.336 kvm fördelat på 50 st lägenheter. Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder. Föreningen följer en långsiktig underhållsplan.

Lägenhetsfördeling är enligt följande:
2 rok - 22 st
3 rok - 17 st
4 rok - 5 st
5 rok - 6 st

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Revisorsringen och den tekniska förvaltningen sköts av SBC.

Föreningens ekonomi

Obeaktat hotellet / risk för grundförstärkning har föreningen inga planer på att höja avgiften pga behov i den löpande driften. Däremot skulle det kunna tänkas att föreningen ökar avgifterna något i framtiden för att öka föreningens eget sparande. Detta är dock inte beslutat. De senaste 5 åren har avgifterna legat oförändrade.

Renoveringar - Utförda och planerade

Planerade underhåll:
För förutsebar framtid (kort - och mellanfrist) bara normalt löpande underhåll förutom fönstermålning, ca 1,5mkr fördelat på 750k sek 2019 och 750k sek 2020.

Parkering

Bostadsrättsföreningen disponerar 3 parkeringsplatser för medlemmarnas korttidsparkering vid lastning och lossning och andra korttidsärenden (max 1 tim). På grund av upprepade tidsöverträdelser formaliserades användandet av platserna under våren 2015 med Securitas som bevakningsföretag. Föreningens medlemmar har rätt att söka tillstånd till boendeparkering hos Göteborgs Kommun, område C4. Det finns även möjlighet att hyra garageplats i kungsgaraget via Apcoa till en kostnad om 2313kr per månad och kötiden är ca 1år enligt Apoca.

TV/bredband

Bredband och TV-Bredband från Telenor ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd och rymlig gästlägenhet med pentry och toalett/dusch som kan hyras av medlemmarna.

Övrigt

Om byggföretaget Grandab får bygglov att uppföra hotellet ser föreningen inget behov av att grundförstärka inom förutsebar framtid. Om bygglov inte beviljas och annan projektering / utveckling av grannfastigheten äger rum är en grundförstärkning inom 5 år sannolik. För ytterligare information kontakta styrelsen.

Parkering

Bostadsrättsföreningen disponerar 3 parkeringsplatser för medlemmarnas korttidsparkering vid lastning och lossning och andra korttidsärenden (max 1 tim). På grund av upprepade tidsöverträdelser formaliserades användandet av platserna under våren 2015 med Securitas som bevakningsföretag. Föreningens medlemmar har rätt att söka tillstånd till boendeparkering hos Göteborgs Kommun, område C4. Det finns även möjlighet att hyra garageplats i kungsgaraget via Apcoa till en kostnad om 2313kr per månad och kötiden är ca 1år enligt Apoca.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 474 kr

I avgiften ingår värme, vatten och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,9542%
Andel av årsavgiften är
1,95%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 950 000 kr
Lägenhetsnummer
221
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
101 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren

Byggnadssätt

Byggår
1897

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
127
Energideklarationsdatum
2019-06-03

Området

Mäklaren om inom Vallgraven

Vallgraven omger Göteborgs stadskärna och kommersiella centrum med butiker, kontor och restauranger för alla smaker och plånböcker. Den sicksackformiga vallgraven anlades för att skydda staden och dess invånare och finns delvis bevarad än idag. Att bo innanför Vallgraven är att varje morgon vakna och kliva direkt ut i hjärtat av Göteborg. Det skapar den där känslan av att vara ett med staden och dess historia, nutid och framtid.

HÖGT TEMPO OCH REKREATIONSOMRÅDE Det var inom Vallgraven som Göteborg anlades 1621 och ända fram till mitten av 1800-talet var just detta hela Göteborg. Här bor du mitt i hjärtat av stan och kan varje dag njuta av atmosfären och alla intryck. Här strålar människor från hela regionen samman för att gå till jobbet, strosa runt i butiker eller göra ärenden – men det känns sällan trångt. Den som ändå längtar efter en stunds andrum tar kanske en tur till Trädgårdsföreningen, slår sig ner längs kanalen, eller promenerar ner till älvstranden. Här längs Göta Älv planeras det för fullt för nya bostäder samt ytor och platser som gör det möjligt att komma närmare vattnet. På trapporna längs kajen nedanför Operan slår man sig gärna ner och blickar ut över älven. Strax intill hittar du Maritiman, det flytan-de fartygsmuseet och därefter kommer Stenpiren, där färjan över till Hisingen går i skytteltrafik.

TRENDSPANING OCH 1600-TAL Stadskärnan utvecklas och förändras hela tiden. Nya restauranger, kaffebarer och butiker byter ständigt skepnad och inriktning. Kungsgatan, Östra Hamngatan, Arkaden och Nordstan är bara några av alla områden med fantastisk shopping och längs de många bilfria smågatorna hittar man lätt sina favoriter bland mode-, inrednings- och specialbutiker. Saluhallen, som sedan 1888 haft sin givna plats vid Kungstorget, fick ett ansiktslyft 2012 och lockar med matställen och butiker där du kan handla allt från ekologiskt kött till uppfriskande smoothies, kryddor, te eller färskt bröd över disk. Att bara gå runt och botanisera och ta in den genuina stämningen är en upplevelse i sig.

Inom Vallgraven finns några av Göteborgs allra äldsta byggnader. På 1600-talet, när staden anlades, byggde man påkostade stenhus avsedda för rika köpmän och fortsatte så fram till 1800-talet. Många av dessa hus är välbevarade och hyser vackra lägenheter med detaljer som stuckaturer, takrosetter och spröjsade fönster. Andra äldre byggnader som finns kvar än idag är Ostindiska huset, där du hittar Stadsmuseet samt Kronhuset med sina bodar och gemytliga innergård, där man flyttas tillbaka i tiden. Att bo inom Vallgraven är att vara ett med Göteborg och känna att man är en del av både nu och då – historien och samtiden.

Köpa eller sälja bostad inom Vallgraven? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Områdets 3 bästa

3
 • Charmiga Viktoriapassagen
 • Dorsia - hotell och restaurang i underbar miljö
 • Bar Centro - omåttligt populär kaffebar

Karta

Postgatan 1

Postgatan 1,
411 13 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

 • Extra kontaktperson

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51