3:a Inom Vallgraven på anrik adress
På förhand
Utgångspris
4 990 000 kr
Avgift
4 519 kr
Antal rum
3
Boarea
89 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

3:a Inom Vallgraven på anrik adress

Med ett utsökt läge invid vallgraven återfinns denna trivsamma bostad med Trädgårdsföreningen som närmsta granne

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till ett exklusivt hem präglat av elegans och det lilla extra. Stora Nygatan 9 - Bjurfors
Välkomna till ett exklusivt hem präglat av elegans och det lilla extra
Kök och vardagsrum samsas i en öppen planlösning som bjuder in till social samvaro. Stora Nygatan 9 - Bjurfors
Kök och vardagsrum samsas i en öppen planlösning som bjuder in till social samvaro
Det stilfulla köket är en dröm för den matlagningsintresserade. Stora Nygatan 9 - Bjurfors
Det stilfulla köket är en dröm för den matlagningsintresserade
Vardagsrummet med dess rymd & storlek gör det enkelt att möblera. Stora Nygatan 9 - Bjurfors
Vardagsrummet med dess rymd & storlek gör det enkelt att möblera
. Stora Nygatan 9 - Bjurfors

Här lagar du mat samtidigt som gästerna minglar vid den praktiska köksön

. Stora Nygatan 9 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I en vacker fastighet anno 1850 finner ni denna bostad utöver de vanliga med ett läge på anrika Stora Nygatan. Bostadens signum är de sociala och öppna ytorna samt den imponerande takhöjden som skänker en härlig rymd. Här erbjuds både ett lugnt och ostört gårdsläge samtidigt som man är ett stenkast från Göteborgs bästa shoppingstråk med ett rikt nöjes- och restaurangutbud. En rofylld oas i händelsernas centrum. På kort promenadavstånd når man även Drottningtorget och Centralstationen. Trädgårdsföreningens rofyllda grönska finns alldeles utanför dörren. Fastigheten genomgick en varsam totalrenovering 2004, då föreningen bildades, och är i gott skick.

Interiör

Välkommen till Stora Nygatan 9, hissen tar dig med bekvämlighet upp till våning 3 och denna unika bostad. Ni kliver in i en välkomnande hall med plats till avhängning för ytterkläder och skor. Golvet pryds av ett vitt/grått stenklinker-golv som både är praktiskt och stilrent, väggarna är av ljus kulör. I direkt anslutning till hallen är lägenhetens badrum beläget. Ett fräscht & helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och ett mörkare klinker på golvet som bryter av. Det helkaklade badrummet rymmer både badkar och tvättpelare och golvvärmen ger skön komfort.

Vidare genom hallen nås också bostadens mindre rum som är beläget mot den lugna gården. Rummet passar perfekt som barnrum eller kontor om så önskas. Goda förvaringsmöjligheter ges i praktisk skjutdörrsgarderob. Passagen som sedan leder oss sedan vidare mot kök och vardagsrum erbjuder bra förvaringsskåp på golvet vilar ett massivt ekgolv.

Vidöppen planlösning erbjuds mellan kök och vardagsrum, här är ett rum som präglas av mycket ljus tack vare höga fönster och en fantastisk takhöjd. Kökets interiör håller hög klass med bland annat köksinredning från Marbodal och granitbänkskivor. Köksdelen är en riktig fröjd för dig som gillar social matlagning där en köksö blir det naturliga navet och inbjuder för trevlig matlagning och umgänge. Utrustningen i köket består av en integrerad keramikhällspis kombinerat med gasplattor, ugn, spisfläkt samt kyl/frys.

Vidare präglas rummet av generösa och luftiga sällskapsytor som med enkelhet kan möbleras med matbord samt soffgrupp med tillhörande möblemang. En halvtrappa ner är bostadens stora sovrum beläget. Här kan du få en god natt sömn tack vare det ostörda och lugna läget mot gården. Rummet är av generös storlek och man förses med dubbelsäng samt tillhörande möblemang, i rummets ena del finns en stor garderob och erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Sammantaget är detta en bostad som är enkel att lära sig älska samt ett trivsamt område, välkommen att trivas!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Stora Nygatan 7-9
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
33
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Stora Nygatan 7-9 org.nr (769607-1419) registrerades 2001-05-18. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2003-12-18 och nuvarande stadgar registrerades 2008-12-02 hos bolagsverket. Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.
Föreningen förvärvade fastigheten (Inom Vallgraven 2:10) år 2002. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via bostadsrätternas medlemsförsäkring. Uppvärmningen sker via fjärrvärme. Fastigheten bebyggdes år 1850 och består av 1 flerbostadshus. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3 662 m², varav 3 457 m² utgör lägenhetsyta och 205 m² utgör lokalyta. Föreningen upplåter 33 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler och flera källarförråd som hyrs av medlemmar.

Föreningen ger årligen om årsmötet innevarande år så beslutar, medlemmarna möjlighet att minska sin del av föreningens lån och på så sätt sänka avgiften. Läs vidare i stadgarna förutsättningarna för detta.

Brf Stora Nygatan 7-9 är en aktiv förening med gemensamma städdagar mm.

Föreningens ekonomi

Föreningens ekonomi är mycket god. Amortering motsvarande 35% av årsavgiften har gjorts de senaste åren, med anledning av det fördelaktiga ränteläget enligt representant från styrelsen.
Under föreningens 15-åriga liv endast en avgiftshöjning. Inga planerade avgiftsjusteringar i dagsläget enligt representant från styrelsen. (2019-04-24).

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda samt kommande renoveringar:
Utförda renoveringar:

2012- Löpande Fönsterrenovering/underhåll
2012 Fasadrenovering hörna St Nygatan
2012 Reparation trapphus 7a
2011 Elinstallation i vissa stuprör
2011 Målning av sista delen av ursprungliga taket, Drottningatan 75
2008 Ommålning av tak över garage
2003-2004 Total ombyggnad, innefattande nya stammar och byte av resterande stammar, helt ny el,nyinstallation av tre hissar, omputsning av fasad, balkongrenovering, nybyggnad av 33 bostadslägenheter samt vindsinredning, omläggning av tak, installation av flera braskaminer och öppna spisar

Planerade renoveringar:
Inga stora underhåll är planerade den närmsta tiden. Löpande att behålla fastighetens skick efter total ombyggnaden 2003/2004.

Parkering

Medlemmarna är berättigade till boendeparkering enligt Göteborgsstads hemsida. För mer information: www.parkeringgoteborg.se/hitta-parkering/

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Kabel-Tv via Comhem.
Bredband. Internet via Itux.

Gemensamma utrymmen

Det finns en tvättstuga.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden disponeras ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 519 kr

Ink vatten, värme och kabel-tv (basutbud)

Ekonomi

Andel i föreningen
2,68%
Andel av årsavgiften är
2,78478%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 990 000 kr
Lägenhetsnummer
302
Våningsplan
3 av 4*
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
89 kvm**

* Vån 4 från hissen.

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Försäkring
100 kr
Summa
100 kr

Byggnadssätt

Byggår
1850

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Området

Mäklaren om inom Vallgraven

Vallgraven omger Göteborgs stadskärna och kommersiella centrum med butiker, kontor och restauranger för alla smaker och plånböcker. Den sicksackformiga vallgraven anlades för att skydda staden och dess invånare och finns delvis bevarad än idag. Att bo innanför Vallgraven är att varje morgon vakna och kliva direkt ut i hjärtat av Göteborg. Det skapar den där känslan av att vara ett med staden och dess historia, nutid och framtid.

HÖGT TEMPO OCH REKREATIONSOMRÅDE Det var inom Vallgraven som Göteborg anlades 1621 och ända fram till mitten av 1800-talet var just detta hela Göteborg. Här bor du mitt i hjärtat av stan och kan varje dag njuta av atmosfären och alla intryck. Här strålar människor från hela regionen samman för att gå till jobbet, strosa runt i butiker eller göra ärenden – men det känns sällan trångt. Den som ändå längtar efter en stunds andrum tar kanske en tur till Trädgårdsföreningen, slår sig ner längs kanalen, eller promenerar ner till älvstranden. Här längs Göta Älv planeras det för fullt för nya bostäder samt ytor och platser som gör det möjligt att komma närmare vattnet. På trapporna längs kajen nedanför Operan slår man sig gärna ner och blickar ut över älven. Strax intill hittar du Maritiman, det flytan-de fartygsmuseet och därefter kommer Stenpiren, där färjan över till Hisingen går i skytteltrafik.

TRENDSPANING OCH 1600-TAL Stadskärnan utvecklas och förändras hela tiden. Nya restauranger, kaffebarer och butiker byter ständigt skepnad och inriktning. Kungsgatan, Östra Hamngatan, Arkaden och Nordstan är bara några av alla områden med fantastisk shopping och längs de många bilfria smågatorna hittar man lätt sina favoriter bland mode-, inrednings- och specialbutiker. Saluhallen, som sedan 1888 haft sin givna plats vid Kungstorget, fick ett ansiktslyft 2012 och lockar med matställen och butiker där du kan handla allt från ekologiskt kött till uppfriskande smoothies, kryddor, te eller färskt bröd över disk. Att bara gå runt och botanisera och ta in den genuina stämningen är en upplevelse i sig.

Inom Vallgraven finns några av Göteborgs allra äldsta byggnader. På 1600-talet, när staden anlades, byggde man påkostade stenhus avsedda för rika köpmän och fortsatte så fram till 1800-talet. Många av dessa hus är välbevarade och hyser vackra lägenheter med detaljer som stuckaturer, takrosetter och spröjsade fönster. Andra äldre byggnader som finns kvar än idag är Ostindiska huset, där du hittar Stadsmuseet samt Kronhuset med sina bodar och gemytliga innergård, där man flyttas tillbaka i tiden. Att bo inom Vallgraven är att vara ett med Göteborg och känna att man är en del av både nu och då – historien och samtiden.

Köpa eller sälja bostad inom Vallgraven? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Områdets 3 bästa

3
 • Charmiga Viktoriapassagen
 • Dorsia - hotell och restaurang i underbar miljö
 • Bar Centro - omåttligt populär kaffebar

Karta

Stora Nygatan 9

Stora Nygatan 9,
411 08 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrum - Inom Vallgraven, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Smedjegatan 3
  Utgångspris
  5 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 366 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  91 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Centrum - Inom Vallgraven, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Postgatan 1
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  5 474 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  101 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!