Topprenoverad citytvåa med balkong i sydvästläge!

Centrum - Korsvägen, Göteborg

Södra vägen 68B

På förhand
Avgift
3 045 kr
Antal rum
2
Boarea
53 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Topprenoverad citytvåa med balkong i sydvästläge!

Smakfullt renoverad bostad med vidöppen planlösning och balkong i soligt sydvästläge. Bo kvalitativt med ett attraktivt läge i en solid Brf.

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

 • Extra kontaktperson

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Interiörbild. Södra vägen 68B - Bjurfors
Interiörbild. Södra vägen 68B - Bjurfors
Interiörbild. Södra vägen 68B - Bjurfors
Interiörbild. Södra vägen 68B - Bjurfors
Interiörbild. Södra vägen 68B - Bjurfors
Interiörbild. Södra vägen 68B - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till Södra vägen 68 och denna toppmoderna bostad. Ett trivsamt hem som erbjuder gott om plats för social gemenskap med kök och vardagsrum i en öppen planlösning. Exklusivt renoverat kök med gott om arbetsytor och mingelplats. Via sovrummet nås den härliga balkongen i soligt sydvästläge. Lägenheten präglas av en rymlig och varm atmosfär med generösa fönsterpartier och tidstypisk takhöjd. Utsikt mot Carlanderska och med Korsvägen på bekvämt promenadavstånd, där spårvagn och buss utgår till övriga city.

Föreningen har en mycket trevlig gemensam uteplats som nyttjas av föreningens medlemmar. Här bor ni med ett lugnt och mycket attraktivt läge med omedelbar närhet till Liseberg och Svenska Mässan samt med Avenyn och Götaplatsen endast en kort promenad bort.

Fakta

Uteplats/balkong

Härlig balkong i soligt sydvästläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd samt tillgång till föreningens gemensamma tvättstuga och cykelförråd.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Com Hem.

Bredband via Com Hem (ingår ej i avgiften).

Parkering

Föreningen tillhandahåller p-platser för 550kr/mån och garage för 1100kr/mån. Till dessa är det separat kö.

Boendeparkering finns i området. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 045 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
2 av 5*
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
53 kvm**

* Våningsplan 2 av 5.

** Areauppgifter enligt säljaren och förvaltaren

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Södra vägen 68
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Södra vägen 68 bildades 2004 och äger fastigheten Heden 40:40 med därpå uppförda 1 st byggnader med 36 lägenheter. Byggnaden är uppförd 1939 och består av 5 våningar med garage i bottenplanet. Fastighetens adress är Södra vägen 68 A-B. Stambyte av el och VA-stammar genomfördes 2004. 2008-2009 installerades bergvärme till fastigheten. Under 2010 genomfördes en större renovering i fastigheten som bla. innefattade byte av fönster, balkonger, ytterdörrar, garageportar samt omputsning och målning av fasaden. Fastigheten är nu i mycket bra skick och föreningens underhållsplan visar på att det inte finns några stora planerade underhåll inom de närmsta 15 åren. Det som ligger närmast i tiden är att föreningen renoverar takterrasserna. Föreningens ekonomiska förvaltare är Riksbyggen. Under 2019 såldes en av föreningens hyresrätter vilket inbringade nytt kapital till kassan. De lån som inte är bundna kommer att amorteras av innan årsskiftet, dessa är ca 2-2,5 mkr. Utöver detta kommer föreningen att ha ytterligare 2,5-3 mkr i likvida medel som delvis kommer att användas till amortering i nästkommande år.

Ekonomi

Pantsatt
Ja

Byggnadssätt

Byggår
1939
Uppvärmning
Bergvärme

Området

Att bo på Heden

Heden är en öppen yta i centrala Göteborg som även har gett namn till området med samma namn. På Heden anordnas årligen stora idrottsevenemang som Gothia Cup och Partille Cup. När det inte är något evenemang används Heden främst till korpidrott. På vintern finns det en isbana där man kan hyra skridskor.

Bebyggelsen vid Heden domineras av flerbostadshus. Här bor man med direkt närhet till vad innerstan har att erbjuda och till Göteborgs paradgata Avenyn är det bara 5 minuters promenad.

I stadsdelen Centrum som Heden tillhör, finns ett stort utbud av dagis, förskolor, grundskolor och gymnasium. I centrala Göteborg finns också flera alternativa skolor som till exempel Franska förskolan och International School of the Gothenburg Region (ISGR). På ISGR sker undervisningen på grundskolan på svenska med engelsk profil, medan på gymnasiet undervisar man helt och hållet på engelska.

På Skånegatan ligger Göteborgs Rättscentrum med polis, tingsrätt, åklagarmyndighet etc. Det är mycket goda kommunikationer i området, Heden är en knutpunkt för bussar och från Avenyn går det spårvagnar. Centralstationen når du med buss eller spårvagn.

En kort promenad bort ligger Avenyn med ett stort utbud av restauranger, nattklubbar, affärer, banker, bibliotek etc. som leder ner till flera större shoppingstråk. Vid Korsvägen ligger Världskulturmuseet, Universeum och Liseberg. Följer du evenemangsstråket passerar du Svenska Mässan, Scandinavium, Valhallabadet, Filmstaden Bergakungen och Ullevi. I hörnan Parkgatan/Ullevigatan har Gamla Ullevi återuppstått i ny skepnad. Här utövas det fotboll av högsta klass då arenan är hemmaarena för tre stora Göteborgslag, IFK Göteborg, GAIS och ÖIS. Arenan är dessutom nationalarena för det svenska damlandslaget i fotboll.

Heden har en historia långt bak i tiden och har varit i stadens ägor sen den grundades 1621. Heden har använts av Kronan (militären), men även varit plats för betesmark och kreatursförsäljning. På en av Hedens hörnor ligger Exercishuset som byggdes i mitten av 1800-talet och var på den tiden Göteborgs gymnastik- och exercisbyggnad.

Köpa eller sälja bostad i Guldheden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jonas Rutberg

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 54

 • Extra kontaktperson

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51