Ljus och välplanerad fyra i populära Stampen

Centrum - Stampen, Göteborg

Stampgatan 68B

På förhand
Utgångspris
4 500 000 kr
Avgift
4 637 kr
Antal rum
4
Boarea
97,4 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
5 av 7
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ljus och välplanerad fyra i populära Stampen

Välkommen till denna välplanerade ljusa fyra med balkong på populär cityadress.

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till populära Stampgatan!. Stampgatan 68B - Bjurfors
Välkommen till populära Stampgatan!
. Stampgatan 68B - Bjurfors
. Stampgatan 68B - Bjurfors
Närområdet under kvällningen. Stampgatan 68B - Bjurfors
Närområdet under kvällningen
. Stampgatan 68B - Bjurfors
Odinsplatsen har fått sig ett rejält lyft med porlande fontän och vacker grönska. Stampgatan 68B - Bjurfors
Odinsplatsen har fått sig ett rejält lyft med porlande fontän och vacker grönska

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till denna välplanerade 4:a med hög boendekvalitet i ett lugnt läge med stadspulsen runt hörnet. Bostaden erbjuder renoverat kök från 2015, renoverade badrum från 2009 och stora sällskapsytor och fönster i två väderstreck som släpper in rikligt med dagsljus som sprider sig fint genom rummen. Detta är sannerligen ett hem med alla förutsättningar så som stora och sociala ytor, tre rymliga sovrum, balkong och två fräscha badrum varav ett med tvättmaskin och torktumlare som underlättar i vardagen.

I Stampen bor ni mycket centralt i ett expansivt område som de senaste åren har fräschats upp med nya butiker, restauranger och mindre trafik. Kommunikationerna i området är mycket goda, från närmaste hållplats Ullevi Norra avgår flertalet spårvagns- och busslinjer samt närhet till knutpunkten Svingeln där det även avgår flera expressbussar. Ni når även Centralstationen, utfartslederna och hela centrums utbud på några få minuter. Kring Stampen erbjuds mataffärer, gym, butiker och restauranger såsom populära restaurang Ölstugan Tullen precis runt hörnet. Det är även kort gångavstånd till att strosa i de vackra och grönskande omgivningarna kring Gullbergsån.

Varmt välkomna på visning!

Interiör

Hissen tar er upp till våning fem av sju. Redan i hallen slås man av bostadens välplanerade och generösa kvadratmeter. Genomgångsläge, neutrala ytskikt och balkong gör att bostaden blir ljus och trivsam.

Hallen erbjuder garderober för förvaring och avhängning av ytterkläder och skor. På golvet ligger praktiskt svart klinkergolv och väggarna är vita. Direkt till höger nås det första sovrummet.

Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord för den som önskar. Rummet används idag som sovrum. Här finns goda förvaringsmöjligheter i garderober. På golvet ligger parkettgolv och väggarna är beiga. Ett fönster med utsikt släpper in ljuset.

Vidare in i lägenheten överraskar bostaden med de stora sällskapsytorna som ligger i en halvöppen planlösning med köket. Känslan av öppen yta och stora ljusa rumsvolymer blir påtaglig, inte minst tack vare flera fönster på rad. Här ryms plats för större soffa och kompletterande möblemang. Här är väggarna vita med en fondvägg och golvet pryds av parkettgolv.

Köket är en dröm för den matlagningsintresserade och renoverades 2015. Skåpluckorna är gräddvita och matchas med blandat brunt kakel ovan den svartbruna arbetsbänken i laminat. Den maskinella utrustningen består av kyl & frys, induktionshäll, kolfilterfläkt, mikro, ugn och diskmaskin. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är vita med en fondvägg. Köket erbjuder en trevlig matplats för flera glada gäster. Vidare in i bostaden finns de två resterande sovrummen och två separata badrum.

Det ena sovrummet har plats för säng och arbetshörna. Här finns ett fönster för ljusinsläpp. På golvet ligger parkettgolv och väggarna är målade i blått.
Det tredje sovrummet har plats för säng och erbjuder förvaring i garderober. På golvet ligger parkettgolv och väggarna är vita.

I anslutning till sovrummet finns balkongen. Tack vare det lugna gårdsläget blir stunderna på balkongen rofyllda och här avnjuts gärna mysiga frukostar och middagar från våren till sensommaren.

Bostaden har två praktiska badrum intilliggande varandra. Det första badrummet har wc, tvättställ med kommod, ovansittande spegelskåp, handdukshängare, och en duschhörna. På väggarna i badrummet sitter vitt kakel och golvet pryds av svart klinker. Båda badrummen renoverades 2009.

Det andra badrummet finns wc, handfat med kommod och ovansittande spegelskåp. Även här är väggarna kaklade i vitt och golvet pryds av svart klinkers. Här finns även en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare som underlättar i vardagen.

Varmt välkomna till er nya hem!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Breitenfeld
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
109
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Breitenfeld innehar 109 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och två lokaler. Det finns en föreningslokal/övernattningsrum vid Stampgatan 68 A. Bastu finns. Cykelrum finns samt några cykelställ på gården. Det finns också två tvättstugor med tvättmaskiner (en större för t ex mattor) samt torktumlare och torkrum.

Inga planerade avgiftsjusteringar enligt förvaltare (2019-08-09).

Föreningens ekonomi

Inga planer på förändringar i månadsavgiften (2019-08-09) enligt förvaltare.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen planerar en ombyggnad av en hiss. Föreningen har även planer på att upprätta en ny energideklaration för fastigheten.

För utförda och kommande renoveringar vänligen se årsredovisningen eller kontakta styrelsen.

Parkering

Föreningen har ett garage med 51 bilplatser samt separat mc-garage. Garaget nås enkelt via hissarna i trapphusen. Det finns 51 fasta platser samt en plats för dygnshyra. Kostnaden är 600 kr i månaden för fasta platser, och 50kr/dygn för tillfällig parkering i max 1 vecka (lägsta avgift är 150 kr). Till garageplatserna är det separat kö. I dagsläget 2019-08-09 är det en väntetid på cirka 2år. Adressen är berättigad till boendeparkering inom område "M". Det finns även ett MC-rum med 15st platser och kostar 100kr/mån att hyra. Mc-rum är det också kö till.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem och fiber via Telia.
Bredband. ComHem och Fiber via Telia Portal.

Gemensamma utrymmen

Det finns bastu som ingår, cykelförråd, barnvagnsrum, tvättstuga med torkrum samt föreningslokal att hyra samt övernattningsmöjligheter för uthyrning kostar 200kr/dag. Det finns en ny lekplats och utemöbler att tillgå samt en grillplats. Till lägenheten disponeras ett källarförråd.

Övrigt

Föreningen förvaltas av Dahlsjös Affärs och Fastighetsbyrå AB

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden disponeras ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 637 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv (basutbud).

Ekonomi

Andel i föreningen
1,1579%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 500 000 kr
Lägenhetsnummer
104-3
Våningsplan
5 av 7
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
97,4 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
5
Hushållsström
470 kr
Försäkring
240 kr
Summa
710 kr

Byggnadssätt

Byggår
1985
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Området

Mäklaren om Stampen Prippska Tomten

Mellan Centralstationen och längs Fattighusån bort mot Olskroken ligger Stampen och Prippska Tomten, en stadsdel under utveckling i mysig kvartersmiljö. Här händer det mycket – nya restauranger, kaféer och intressanta butiker öppnar här. Både Odinsgatan och Friggagatan har byggts om de senaste årtiondena och äldre bebyggelse har fått sällskap av moderna byggnader och nylagda gator och stråk.

INNERGÅRDAR OCH PARADGATOR
I Stampen är du alltid i gott sällskap. Blandningen av bostäder, företag, skolor, butiker och service gör att du vart du än går alltid möter människor i alla åldrar som är på väg. Odinsgatan har på senare tid blivit en paradgata med liv och rörelse, mycket tack vare att det finns flera hotell i området och att många företag flyttat in i nybyggda hus omkring. Centralstationen ligger på bekvämt gångavstånd och både bussar och spårvagnar kör täta turer förbi Stampgatan som löper längs Fattighusån. I området finns flera välsorterade matbutiker och en kort promenad bort ligger Olskrokstorget med bland annat fisk-, ost- och blomsterbutiker. Det finns också flera grundskolor och förskolor, däribland Samskolans högstadie- och gymnasieutbildningar.

BRYGGMÄSTARE OCH FATTIGHUS
Stampen har varit bebyggt sedan 1600-talet då här anlades en förstad med tegelbruk. Namnet Stampen går tillbaka till 1715 och den oljestamp som låg i området en kort period. Byggnaden köptes sedan av staden som gjorde om den till fattighus. Det var strax intill som J.A. Pripp startade sitt bryggeri 1828. Delar av verksamheten låg kvar i den gula tegelbyggnaden ända till 1970-talet då bryggeriet flyttade och lämnade Prippska tomten öde under några år, tills nya bostadshus, hotell och kontor byggdes där.

FOLKMYLLER OCH STILLSAM Å
Kvarteren har en typisk stadskaraktär, med bostäder och kontor i samma hus och med butiker och restauranger i gatuplan. När stadsdelen byggdes om var ambitionen att skapa förutsättningar för livskvalitet och enkelhet i vardagen. Det märks, inte minst på att allt fler upptäcker de nya möjligheter som öppnas, i en tidigare lite bortglömd del av centrum.

Vid Stampen rinner Fattighusån som möter Mölndalsån utanför Ullevi. Det stilla flytande vattendraget skänker harmoni till stadsdelen. Att promenera längs ån en solig vårdag och se vattnet glittra gör det lätt att samla tankarna och känna att man valt helt rätt plats att bo på. Det är lätt att hitta sina favoritplatser i solen, som solbryggorna eller grönområdet intill Stampkyrkogården. På andra sidan ån tornar Ullevi upp sig och inleder hela det långa Evenemangsstråket som sträcker sig ända bort till Korsvägen.

Köpa eller sälja bostad i Stampen Prippska Tomten? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Områdets 3 bästa

4
 • :
 • Burgersson - hamburgare på bästa tänkbara råvaror
 • Ölstugan Tullen
 • Restaurang Mañana

Karta

Stampgatan 68B

Stampgatan 68B,
411 01 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Oliver Katz

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 51