Totalrenoverad vindsvåning, med magisk utsikt i idylkliskt villaområde

Ekebäck, Göteborg

Målaregatan 9

Utgångspris
4 200 000 kr
Avgift
3 107 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
78 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Totalrenoverad vindsvåning, med magisk utsikt i idylkliskt villaområde

3 rok om hela 78 väldisponerade kvadratmeter.Högt och fritt läge, med magisk utsikt. Charmigt, stilrent och totalrenoverat.

 • Ansvarig mäklare

  Stephanie Millon

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 16

Bilder

Burdspråket öppnar upp för en panoramausikt över grönska och hav. Målaregatan 9 - Bjurfors
Burdspråket öppnar upp för en panoramausikt över grönska och hav
Stora fönsterpartier och spännande vinklar skänker rikligt med karaktär. Målaregatan 9 - Bjurfors
Stora fönsterpartier och spännande vinklar skänker rikligt med karaktär
Burspråket blir mittpunkten, där man gärna har soffgrupp och tv-möbel. Målaregatan 9 - Bjurfors
Burspråket blir mittpunkten, där man gärna har soffgrupp och tv-möbel
De synliga takbjälkarna skänker charm. Målaregatan 9 - Bjurfors
De synliga takbjälkarna skänker charm
. Målaregatan 9 - Bjurfors
Kök och vardagsrum samsas i en öppen och social planlösning. Målaregatan 9 - Bjurfors
Kök och vardagsrum samsas i en öppen och social planlösning

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna att bo och trivas på höjderna i Ekebäck, ett lugnt och charmigt område och populär stadsdel med skärgårdskänsla, högt uppe på berget med mycket sol och vidsträckt utsikt.

Här bor man i ett barnvänligt och mycket populärt område med direkt närhet till förskolor och skolor och med tillgång till väl utbyggda kommunikationer, såväl buss som spårvagn samt skärgårdsbåtar som tar er vidare ut i havsbandet. I närområdet finns bl.a. Saltholmen, GKSS och Hinsholmens småbåtshamnar och välrenommerade restauranger, bl.a Långedrags Värdshus och Seglarkrogen.

En kort promenad härifrån finns Påvelunds och Ny Varvets natur- och friluftsområde med motionsslinga, fotbollsplaner, tennis-, badminton- och handbollshall.

Dessutom är servicen i området bra med gångavstånd till livsmedelsaffärer, sporthallar, gym, banker, apotek, bageri och café. Närheten till Dalaskolan, Nya Varvets skola, Hagenskolan, Påvelundsskolan och Engelska skolan, småbåtshamnar, salta bad, Mariaplan och Göteborgs city innebär ett bekvämt och bra boende i ett eftertraktat och trivsamt område.

Interiör

Det avslöjas, redan i hallen, att denna bostad är något utöver det vanliga. En lätt och ljus harmoni vilar över de öppna och rena ytorna. Vackra originaldetaljer och modern design skapar tillsammans en diskret och personlig exklusivitet, ljusinsläppet är förföriskt.

Trots detta förbleknar interiören när burspråket öppnar upp för en panoramutsikt över grönska och skärgård. Om kvällarna släpar det röda kvällsljuset över vågorna i solnedgången, där och då känns det ganska obegripligt att folklivet på Avenyn bara ligger en kvart bort.

Detta hem om 78 kvm fördelat över tre rum och kök har varsamt renoverats under 2017. Genomgående finner ni väggar målade i vitt och en enstavig påkostad parkett. Stora fönsterpartier och spännande vinklar skänker rikligt med karaktär. Kök och vardagsrum samsas i en öppen och social planlösning, som även öppnar upp mot hall. Burspråket med de synliga takbjälkarna blir mittpunkten och här möblerar man gärna med soffa och fåtöljer, här kan gästerna slå sig ner och beundra utsikten.

Köket kommer från Kvik och har en exklusiv maskinpark från SIemens, Det är utrustat med integrerad kyl/frys, diskmaskin och ugn samt induktionshäll. De ljust grå luckorna bryts av en melerad ljus bänkskiva i sten. Från köksfönstret syns flera av Göteborgs landmärken, man ser bl a Älvsborgbron och Masthuggskyrkan.

Bostadens två sovrum ligger intill varandra och är båda av bra storlek och med plats för större säng. Från det ena rummet erbjuds parkettplats mot havsutsikten. I det andra rummet skänker takfönstret ett härligt spel mellan ljus och skugga. Båda rum har rofyllda lägen och är skyddade från insyn.

Badrummet är minimalistiskt smakfull, vitt kakel i halvförband längs väggarna och sotgrå klinker längs golvet.. Atmosfären känns igen från förstklassiga hotellsviter. Badrummet är utrustat med wc, handfatskommod, duschalkov bakom glasdörr och stor spegel. Ett generöst takfönster bjuder in ljuset.

Sammantaget är detta en extraordinär våning med stark atmosfär, påkostad inredning och smakfull design. Allt med närhet till havet och en kvart till centrala Göteborg.

Fakta

Uteplats/balkong

Utanför entrén finns en större uteplats med plattsättningar av granitsten. I föreningen finns en gemensam utegrupp som rymmer en större grillbjudning.

Parkering

Varje lägenhet har varsin plats som får hyras ut i andra hand. Parkering finns att hyra för 450 kr/mån alternativt gratis parkering på områdets gator. Även garage finns att hyra mot en kostnad av 1000 kr/mån. Till denna lägenhet hör en p-plats.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,28%
Andel av årsavgiften är
0,28%

Byggnadssätt

Byggår
1914
Uppvärmning
Bergvärme

Till lägenheten hör ett källarförråd

Energideklaration

Energiklass
C

Övriga byggnader/utrymmen

Tvättstuga med ett stort torkrum invid.

TV/bredband

Enskild medlem kan teckna mobilt bredband via valfri leverantör. (Nuvarande ägare änvänder Telia)

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 107 kr

Inkl värme och vatten.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 200 000 kr
Lägenhetsnummer
1202
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
78 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Området

Mäklaren om Grimmered/Ekebäck

Grimmered och Ekebäck är bostadsområden i västra Göteborg som är högt belägna med Kungssten, Älvsborg och Ruddalen som närmsta grannar. Området består till större delen av fristående småhus. Tack var sitt höga läge i förhållande till övriga områden i närheten så är Ekebäcksberget en populär destination för att blicka ut över Göteborg. I klart väder kan man se Vinga Fyr och Göteborgs hamninlopp.

OMRÅDET
Från området är det inte långt till Nya Varvet. Nya Varvet är vackert beläget vid Göta Älvs södra strand. Här finner man hus från 1700-talet, gamla verkstäder och kaserner från den gamla flottbasen. Idag verkar ca 80 företag på området och här finner man vackra stråk utmed vattnet, härliga grönområden samt restauranger och caféer. Centralt i Grimmered finns även den populära kvarterskrogen Grimmereds Kök & Bar, som erbjuder à la carte, pizza, thai. Du har även Slottskogen på bekvämt cykelavstånd.

KULTUR OCH FRITID
En kort tur med spårvagn tar dig ut till Långedrag och Saltholmen. Det finns flera småbåtshamnar i området och för den seglingsintresserade finns Göteborgs Kungliga Segel Sällskap. GKSS grundades 1860 och är idag ledande inom segling. Hamnen har 550 platser och skyddas av den 340 meter långa piren. I hamnen finns två restauranger och en härlig miljö som sprudlar av liv och rörelse. Hinsholmens småbåtshamn ligger vackert belägen i Hinsholmskilen och har plats för ca 1500 båtar. Vid Hinsholmen finns även Långedrags kajakuthyrning. Långedrags värdshus ligger vackert vid vattnet och där kan man avnjuta en god middag eller ta en fika på sommaren i deras café och seglarbar.
För den kulturintresserade kan det vara roligt att veta att boxningslegegenden Ingemar ”Ingo” Johansson har sitt barndomshem i Grimmered. Likaså har artisten Håkan Hellström växt upp i Ekebäck.

UTBILDNING
Grimmered och Ekebäck ingår i Älvsborgs stadsdelsförvaltning. Här finner man flertalet förskolor och grundskolor.

KOMMUNIKATIONER
Det går regelbundna kommunikationer från Grimmered och Ekebäck med buss och från Grimmered kan man även ta spårvagnen.

Köpa eller sälja bostad i Grimmered/Ekebäck? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Målaregatan 9

Målaregatan 9,
426 68 Västra Frölunda

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Stephanie Millon

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 16