Hoppa till innehåll
Unik bostad med högt i tak i gamla kvarnenhuset. Bratteråsgatan 70 - Bjurfors

New York style med välvda fönster, högt i tak och stålbalkar

Eriksberg, Göteborg

Bratteråsgatan 70

Utgångspris:
2 975 000 kr
Avgift:
3 201 kr
Antal rum:
1,5
Boarea:
47 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
4
Hiss:
Ja

New York style med välvda fönster, högt i tak och stålbalkar

New York-inspirerat boende med välda fönster, högt i tak och stålbalkar ger warehousekänsla i gamla kvarnenhuset. Fräckaste boendet på Älvstranden.

Beskrivning

Ett mycket tilltalande modernt boende som för tankarna till New York. Här bor du i gamla Juvelkvarnens hus där warehousekänslan fortfarande sitter i väggarna och ger dig ett mycket trevligt boende. Vad sägs om till exempel högt i tak, synliga bevarade stålbalkar samt stora välvda spröjsade fönster. Lägg därtill djupa fönsternischer som förstärker den känslan. Denna kombination av historiens vingslag och modern inredning smälter tillsammans ihop till ett mycket önskvärt och trivsamt boende.

Kök och vardagsrum har öppna ytor som skapar fint ljus och rymd utöver den höga takhöjden. Sovalkovsdelen är avdelad med en vägg som har en skjutdörr. Här ryms en bred säng.
Helkaklat badrum med duschhörna och kombinerad tvättmaskin och torktumlare finns vid entrén.

Öppnar du fönstren mot den franska balkonger, kan du lägga dynor på golvet och få en trevlig sittyta och njuta av solen.

Detta speciella och unika boende kan snart bli ditt.

Interiör

Känslan är slående direkt när man kliver in genom entrén. Ett boende utöver det vanliga. Synliga stålbalkar, högt i tak och mysiga välvda fönster.

Entrén
Här anar du bostadens mycket speciella och häftiga karaktär. Man bara längtar att få se resten. Entrén har hela fem garderober.

Vardagsrum
Öppet och ljust och den höga takhöjden skapar ett mycket trevlig och charmig sällskapsyta. Två stora välvda djupa fönster ger ett fint ljus i bostaden.

Kök
Köket förenas med vardagsrummet i öppen planlösning och har rum för matplats. Köket med ekluckor och bänkskiva av mörk laminat. Ovan denna sitter modernt mörkt kakel. Spishäll med rostfri fläktkåpa samt varmluftsugn med inbyggd micro. Kombinerat kyl och frys och det finns en inbyggd diskmaskin 450 mm.

Sovrumsdelen är inbyggd med vägg hela vägen upp till taket. Längst upp finns fönster för att släppa in bostadens ljus. Sovrummet når du genom skjutdörr och stor nog för en bred säng. Lugnt svalt och avskilt område ger dig en skön sömn.

Badrummet ligger i anslutning till entrén och kaklat med vitt kakel och mörkt klinker. Duschhörna bakom vikväggar. Tvättställ med underskåp och spegelskåp med belysning. Det finns även ett extra förvaringsskåp.
Golvet har värmeslingor och det finns en handdukstork. I badrummet finns även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Ett mycket trevligt och tilltalande boende som för tankarna till New York med sin härliga känsla av warehouseliving.

Nu kan denna bostad bli din. Bostaden är ledig för inflytt när man önskar.
Välkommen på visning.

Mäklare

Håll koll på detta objekt

Bilder

 • Unik bostad med högt i tak i gamla kvarnenhuset
 • Välvda fönster, stålbalkar och högt i tak för tankarna till New York
 • Hög trivselfaktor i detta boende
 • Man känner historiens vingslag
 • Mysigt warehousestil
 • Öppnar du fönstren mot franska balkongen får du en mysig sittplats i solen.
 • Sovrumsdelen avskild med skjutdörr
 • Badrummet har duschhörna och tvättdel för kläder
 • Redan från entrén anar man att detta är en bostad utöver det vanliga.
 • Denna fräcka bostad kan snart bli din.
 • Din mäklarspecialist på Älvstranden - Kontakta mig
 • New York-känsla och warehousliving i gamla kvarnen.
 • Industrikänslan bevarad även i trapphusen
 • Finns inget liknande boende med denna entré
 • Kvarnenområdet på Älvstranden
 • Vackra tegelfasader och stora industrifönster speglar historian för området och byggnaderna
 • Utsikt från gemensamma tornrummet
 • Tornrummets mingelbalkong
 • Tornrummet kan bokas för dig och dina vänner
 • Eriksbergs kajkanter alldeles i närheten
 • Kajkantens mysiga promenadstråk
 • Färjan går in till city

Planritning

Planlösning

Planskiss

Fakta om bostaden

Uteplats/balkong

Två franska balkonger om du öppnar de stora fönstren. Golvet blir då en mysig bänkyta att sitta på.

Tillträde

Flexibelt tillträde

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 201 kr

Månadsavgiften inkluderar värme, vatten och kabel-tv.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,29683%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 975 000 kr
Lägenhetsnummer
246
Våningsplan
4*
Hiss
Ja
Rum
1,5
Boarea
47 kvm**

*Souterränghus en trappa upp

**Areauppgift enligt lägenhetsförteckningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
450 kr
Försäkring
125 kr
Summa
575 kr

Driftskostnaderna är hämtade från nuvarande ägare och varierar utifrån behov och förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
2008

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2012-11-21

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kvarnen på Norra Älvstranden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
59
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kvarnen på Norra Älvstranden äger fastigheten Sannegården 7:7 som består av ett flerbostadshus med totalt 59 bostadsrätter och en total boyta på ca 4115 kvm. Kvarnhusbyggnad från 1914 som byggdes om 2006-2008.
I föreningen finns 59 lägenheter med bostadsrätt.

Föreningen har inga större renoveringar planerade. Underhållsplanen uppdateras och budgeteras kontinuerligt av Sustend AB.

Husets anrika historia.
Kvarnenområdets historia stäcker sig över 100 år bakåt i tiden. Verksamheten drogs igång år 1914 av Mårten Pehrsons Valsqvarn. Han uppförde de tre första byggnaderna tillsammans med arkitekt Per Lennart Håkansson. Kvarnen hade en initialt en lagringskapacitet på 4000 ton spannmål. I anslutning till kvarnen byggdes en lång brygga rakt ut i Göta Älv. Detta för att kunna lasta och lossa spannmål till fraktfartygen. År 1925 tog KF:s Dotterbolag Tre Lejon över verksamheten och drev den fram till nedläggning år 2001. Namnet Juvelkvarnen togs år 1990. Kommunen har sedan önskat att bevara områdets historia och gav arkitektfirman Semrén & Månsson i uppdrag att omvandla de gamla kvarnbyggnaderna till bostäder. Delar fick rivas för att skapa ljusinsläpp och gårdar mellan husen. Två av tegelbyggnaderna kunde bevaras. Dessa har på ett varsamt och finurligt sätt byggts om till bostäder. Bratteråsgatan 70 & 72 är det huset där mest originaldetaljer kunnat bibehållas. Dessa bostäder liknar inget annat. Varje lägenhet har fått en unik utformning. År 2008 flyttade de första boenden in i den gamla kvarnen. I etapper håller hela området på att färdigställas runt omkring. Ett unikt boende på historisk mark i hus där man bevarat tidstypiska detaljer såsom djupa fönsternischer, spröjsade fönster och fasadsutsmyckning.

Gemensamma utrymmen:
Det finns ett förråd som tillhör lägenheten. Föreningens medlemmar har tillgång till barnvagnsrum och cykelförråd. I tornrummet finns ett gemensam liten lokal (max 10 personer), här har man en hänförande utsikt.

Gemensamhetsanläggningar:
Föreningen är medlem i samfälligheten SFF Juvel (25%) som förvaltar närområdet runt föreningarna, vatten, avlopp och sophantering.

Parkering

Från Östra Eriksbergsgatan nås ett fristående parkeringsgarage, Deckshuset. Här kan ett parkeringstillstånd hyras för 1000 kr/mån och fungerar som ett boendeparkeringskort. Föreningen tillämpar kösystem. Just nu finns lediga platser (210517).

TV/bredband

Kabel-tv via Tele2 ingår i avgiften. Bredband kan tecknas antingen via dem eller via Göteborgs fibernät (itux) där man kan välja bland ett antal internetoperatörer.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns barnvagnsrum, cykelförråd, källarförråd och en mycket speciell samlingslokal i Tornrummet högst upp i huset med häftig utsikt över älven.

Övrigt

Enligt föreningens stadgar är minsta tillåtna ägarandel 25%.

Om Eriksberg

Mäklaren om Eriksberg

BO MED VATTNET SOM GRANNE
På Eriksberg blandas nybyggt och modern design med fastigheter från den tidigare varvtiden. Mixen av gammalt och nytt har blivit prisad för sin goda arkitektur. När du bor här är närheten till vattnet påtagligt samtidigt som området bjuder på ett stort nöjesutbud alldeles runt knuten.

MED UTSIKT ÖVER VATTNET
När du bor i Eriksberg börjar du kanske dagen med en promenad eller löptur längs den träskodda kajen som går längs vattnet i flera kilometer. Vattnet tillsammans med närheten till många grönområden gör att du alltid kan känna av naturen när du bor på Eriksberg. Vid foten av Älvsborgsbron ligger Färjenäsparken som bjuder på många vackra vyer och ett grönområde att promenera i. Området har tre stora lekplatser och en fotbollsplan vilket gör det till en populär plats för barnfamiljer och en perfekt plats för lek och picknick. Parken är under utveckling för att bli till en plats för evenemang, aktiviteter och rekreation. Krokängsparken och Sörhallsberget är två andra fina platser där du kan uppleva naturen. När du vill blicka ut över vattnet kan du strosa runt Eriksbergskranens småbåtshamn och upptäcka mysiga caféer och restauranger. Eller ta vara på en solig dag med att slå dig ner på däcket längs båthamnen i sällskap av en glass.

NÖJEN PÅ HEMMAPLAN
De gamla hamn- och varvsområdent har de senaste decennierna förvandlats till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där du kan roa dig eller njuta av kulturlivet. Bebyggelsen runt Eriksberg består främst av flerfamiljshus som får ett lugn av havet. Du hittar ett varierat utbud av nöjen i form av olika butiker, restauranger, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer och en idrottshall. För den idrottsintresserade ett stort utbud av träningsmöjligheter då många gymkedjor och mindre lokala aktörer har valt att etablera sig här..

TA DIG ENKELT TILL STAN
Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Det är ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer och samtidigt ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till Göteborgs olika delar. Föredrar du bil går det enkelt att ta sig ut på de stora lederna.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Bratteråsgatan 70

Bratteråsgatan 70

417 62 GÖTEBORG

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Bratteråsgatan 70

Liknande bostäder