Bevarad charm möter moderna attribut

Eriksberg, Göteborg

Bratteråsgatan 72

På förhand
Utgångspris
2 720 000 kr
Avgift
3 160 kr
Antal rum
1,5
Boarea
46 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 9
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Bevarad charm möter moderna attribut

Bostad utöver det vanliga där bevarad charm möter moderna attribut. Råa stålbalkar och spröjsade fönster lämnar ingen oberörd

 • Ansvarig mäklare

  Linn Andersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 67

Bilder

Här är bostaden för er som söker något utöver det vanliga. Bratteråsgatan 72 - Bjurfors
Här är bostaden för er som söker något utöver det vanliga
Kök i stilrent utförande. Bratteråsgatan 72 - Bjurfors
Kök i stilrent utförande
Interiörbild. Bratteråsgatan 72 - Bjurfors

Bevarad charm möter moderna attribut

Spröjsade fönster med djupa nischer sätter sin prägel. Bratteråsgatan 72 - Bjurfors
Spröjsade fönster med djupa nischer sätter sin prägel
Spiraltrappan leder er upp till övre plan. Bratteråsgatan 72 - Bjurfors
Spiraltrappan leder er upp till övre plan
Interiörbild. Bratteråsgatan 72 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I gamla juvelkvarnen välkomnas ni till en bostad utöver det vanliga där bevarad charm möter moderna attribut. Synliga stålbalkar, spröjsade fönster med djupa nischer och warehouse-känslan lämnar ingen oberörd. Direkt när ni kliver in i märker ni av den unika karaktären som präglar denna attraktiva studiolägenhet. På entréplan finner ni det stilrena köket samt badrummet med lyxig golvvärme. En spiraltrappa leder er upp till övre plan med stort luftig allrum där både större soffgrupp och dubbelsäng får plats. Här finns också en egen ingång. Söker ni en unik personlig bostad i hjärtat av Eriksberg har ni hittat rätt!

Den historiska byggnaden med tegelfasader möter design i modern tappning vilket ger ett unikt boende. Endast en kort promenad från bostaden nås de vackra kajstråken med mysiga caféer och restauranger. Eriksberg är en växande stadsdel som har fått en speciell plats i många människors hjärtan. Hit söker sig både turister och Göteborgarna för att strosa omkring en solig dag, sommar som vinter. Centrala Göteborg ligger endast 10-15 min. bort som ni kan ta bussen eller båten till. Hållplats finner du ett stenkast från bostaden.

Interiör

Kliv in i denna hemtrevliga etagelägenhet med warehouse-känsla och låt dig hänföras av den unika karaktären där bevarad charm möter moderna attribut. De spröjsade fönstren med djupa nischer och de råa stålbalkarna vittnar om att detta är en bostad utöver det vanliga. Samtliga golv pryds av ekparkett och väggarna är ljusa. Två garderober ger klädförvaring och det finns även hatthylla.

På första plan finner ni köket i stilrent utförande med vita fronter och mörk arbetsbänk med ovansittande grått kakel. Under skåpen sitter spotlight med dimmerfunktion. Spishäll, fläkt, diskmaskin, kombinerad varmluftsugn/mikro samt kombinerad kyl/frys finns att tillgå. Ett praktiskt skafferi bidrar med mer förvaring. Matbord kan ni placera i mitten av rummet. Härligt att njuta av allt från frukost till middag medan ljuset sipprar in genom fönstren och bidrar med trivsel. Plats finns även för en arbetshörna om så önskas.

Till höger om hallen finner ni badrummet med mörk klinker på golv och vitt kakel på väggar. WC, spegelskåp, handfat med kommod, rundad duschhörna samt handdukstork. En kombinerad tvättmaskin och torktumlare underlättar vardagsbestyren. Extra lyx med golvvärme.

Spiraltrappan tar er upp på övre plan där ni med fördel placerar soffan med tillhörande mediamöbel. Här ges även plats för den större sängen. Gardiner separerar sovdelen och skapar en egen rofylld oas. Ena väggen är beklädd med en mönstrad tapet som bryter av mot resterande vita väggar och ger en dynamisk effekt. Platsbyggda garderober förvarar kläderna på ett smidigt sätt. I fönstren sitter rullgardiner som stänger ute solljuset vid soliga dagar samt underlättar för goda nätters sömn. Övre plan har en separat ingång.

Utvald detaljbild

Fakta

Om föreningen

Namn
Brf Kvarnen på Norra Älvstranden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
59
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kvarnen på Norra Älvstranden äger fastigheten Sannegården 7:7 som består av ett flerbostadshus med totalt 59 bostadsrätter och en total boyta på ca 4115 kvm. Kvarnhusbyggnad från 1914 som byggdes om 2006-2008.
I föreningen finns 59 lägenheter med bostadsrätt.

Föreningen har inga större renoveringar planerade. Underhållsplanen uppdateras och budgeteras kontinuerligt av Sustend AB.

Avgift: I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv

TV/Internet/Telefoni:
I föreningen erbjuds analog och digital signal. Avtal tecknas av bostadsrättsinnehavaren. TV från ComHem och internet får tecknas via Gothnet och itux (Flertalet internetoperatörer finns att välja mellan).

Gemensamma utrymmen:
Det finns ett förråd som tillhör lägenheten. Föreningens medlemmar har tillgång till barnvagnsrum och cykelförråd. I tornrummet finns ett gemensam liten lokal (max 10 personer), här har man en hänförande utsikt.

Förvaltning: Bredablick förvaltar föreningens ekonomi. Överlåtelseavgiften är 2,5% av prisbasbeloppet och pantsättningen är 1% av prisbasbeloppet.

Gemensamhetsanläggningar:
Föreningen är medlem i samfälligheten SFF Juvel (25%) som förvaltar närområdet runt föreningarna, vatten, avlopp och sophantering.

Parkering

Från Östra Eriksbergsgatan nås ett fristående parkeringsgarage, Deckshuset. Här kan ett parkeringstillstånd hyras för 900 kr/mån och fungerar som ett boendeparkeringskort. Föreningen tillämpar kösystem.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns barnvagnsrum, cykelförråd, källarförråd och en mycket speciell samlingslokal i Tornrummet högst upp i huset.

Övrigt

Enligt föreningens stadgar är minsta tillåtna ägarandel 25%.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 160 kr

Avgiften inkluderar värme, vatten och kabel-tv

Ekonomi

Andel i föreningen
1,2834%
Andel av årsavgiften är
1,29732%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 720 000 kr
Lägenhetsnummer
133
Våningsplan
3 av 9*
Hiss
Ja
Rum
1,5
Boarea
46 kvm**

* Etage, våning 3 och 4

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
200 kr
Försäkring
140 kr
Summa
340 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
147

Området

Mäklaren om Eriksberg

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, hotell, bar, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant.

KULTUR OCH NÄRINGSLIV

Göteborgs hamn är i särklass störst i Norden och en stor del av Sveriges handel med utlandet passerar här. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet. På Lindholmen byggs en helt ny stadsdel med IT-företag, bostäder och universitet.

NATUR

I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet och fina små prång med bänkar för avkoppling. I och runt Färjenäsparken finns vackra vyer och grönt område att promenera vid, det finns även tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. De väljer att komma hit från hela Göteborg med sina barn. Snart är även västra Eriksberg klart med sista HSB huset och då ska parken renoveras och bli en samlingsplats för alla. Krokängsparken och Sörhallsberget är även några andra trevliga alternativ.

FRITID

På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av träningsmöjligheter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis, Nordic Wellness finns på Östra Eriksbergsgatan samt vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. Vid Lundby Strand ligger Radiomuseet och ett välutrustat bibliotek finner man på Lindholmen. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud, här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

SERVICE

Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera butiker, systembolag, apotek till stora matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera prisbelönta restauranger och även många caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

KOMMUNIKATIONER

Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till centrala staden, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 och 31. Man kan även idag cykla i stort sett hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden. En vacker väg med storslagna vyer som också är fin för långa promenader.

Köpa eller sälja bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Bratteråsgatan 72

Bratteråsgatan 72,
417 62 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Linn Andersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 67

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Monsungatan 89
  Pris
  3 590 000 kr
  Månadsavgift
  2 377 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  51 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Maj På Malös Gata 36
  Utgångspris
  3 190 000 kr
  Månadsavgift
  3 912 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  62,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2A
  Pris
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  1 749 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2B
  Pris
  4 200 000 kr
  Månadsavgift
  1 863 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  66 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Monsungatan 108
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  2 494 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm
 • Bostadsrätt

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Ostindiefararen 29
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  1 885 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  41,5 kvm