Den ljusa etagevåningen har en slags internationell och tidlös ton

Eriksberg, Göteborg

Bratteråsgatan 72

Exklusiv
Utgångspris
7 500 000 kr
Avgift
7 506 kr
Antal rum
5
Boarea
148 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
9 av 9
Hiss
Ja

Visning

 • måndag 21/10

  Bokad visning. Kontakta mäklaren för anmälan.

Den ljusa etagevåningen har en slags internationell och tidlös ton

Bjurfors Exklusiv presenterar en etagevåning om 148 kvm med hisnande panoramautsikt över älven och staden.

 • Ansvarig mäklare

  Linn Andersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 67

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Balkong högst upp med vidsträckt utsikt. Bratteråsgatan 72 - Bjurfors
Balkong högst upp med vidsträckt utsikt
Industriellt med karaktär. Bratteråsgatan 72 - Bjurfors
Industriellt med karaktär
7,2 meter i takhöjd. Bratteråsgatan 72 - Bjurfors
7,2 meter i takhöjd
. Bratteråsgatan 72 - Bjurfors
. Bratteråsgatan 72 - Bjurfors
Panoramautsikt. Bratteråsgatan 72 - Bjurfors
Panoramautsikt

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Ljuset faller in från flera väderstreck över fria parkettytor och rena arkitekturlinjer. Den hisnande panoramautsikten öppnar sig i nästan varje vrå av den stora etagevåningen. De två planen ligger högst upp i den höga industrifastigheten – som om en privatvilla lyfts på plats, högt över staden. Det ständigt föränderliga sceneriet på älven fascinerar från gryningsljus till nattens skimrande skyline. Stadens många landmärken kan enkelt prickas av.

Över de fem rummen om 148 kvm vilar en tidlös, internationell atmosfär som känns igen från filmens värld. I grunden ligger den gamla juvelkvarnens ruffa industriromantik parat med vår tids design och de diskret exklusiva materialen. Det fria läget samt sällskapsytornas och kökets vidöppna planlösning fyller entréplanet med ett massivt dagsljus och stora rumsvolymer. Takhöjden intill köket är hela 7,2 meter. På detta plan finns även ett sobert badrum samt ett sovrum. På övre planet ryms ytterligare sällskapsytor, badrum och två sovrum. Häruppe tillåts de ruffa stålkonstruktionerna ta plats tillsammans med mycket svagt sluttande taklinjer. De kvadratiska glaspartierna liknar nästan tavlor med livet på älven som rörliga motiv. Den del som är öppen ner till entréplanet bidrar med ljus, volym och transparens. Planet känns som en hemlig utkiksplats.

Långt där nere glider båtarna tyst förbi i hamninloppet. Men känslan av en helt privat och skyddad miljö är bara en illusion. Nio våningar ner väntar kajpromenader och restaurangliv i en atmosfär präglad av toppmodern arkitektur och historisk varvskultur.

Finns möjlighet genom parkering i garage, separat kö.

Välkommen att kontakta mäklaren för mer information.

Interiör

En klassisk mörklasserad askparkett tar emot i hallen och löper ut i den öppna planlösningen. En stilren ektrappa försvinner upp till det övre planet. Rena ytor och exklusiva material möter de frilagda stålkonstruktionerna. Estetiken är välbalanserad och miljön känns tydligt internationell.

En bred skjutdörr in till sovrummet följer upp industriromantiken med sin nakna stålkonstruktion. Rummet är insynsskyddat och harmoniskt med svindlande utsikt i väster via det stora glaspartiet.

Tillbaka i hallen passerar du rymliga garderobspartier samt det ena av våningens två badrum. Det är inrett i vita toner med stora kakelplattor samt klinker med värme. Badrummet är utrustat med duschalkov, wc, handfatskommod samt downlight.

Plötsligt breder det fria älvspanoramat ut sig. Entréplanets sällskapsytor ligger i öppen planlösning med kök och matplats. Högsmala industrifönster ger kaskader av dagsljus och avslöjar höjden över älven – utsikten är milsvid åt alla håll. En varm kväll står dörren till våningens balkong öppen. I brytningen mellan skymning och stadens första glittrande nattljus är atmosfären smått magisk.

Vid kvällsmåltiderna i matplatsen intill köksdelen skimrar staden i västerläge genom två höga glaspartier. Här ryms många gäster runt bordet. Takhöjden är 7,2 meter. Köket har minimalistisk design i högblankt vitt. En köksö med arbetsyta i granit delar av mot matsalsdelen. Köket är fullutrustat med rostfria och inbyggda maskiner. Kyl och frys är helintegrerade.

Följ den stilrena ektrappan upp till våningens övre plan. Här öppnar sig ytterligare sällskapsytor inramade av kvadratiska glaspartier. Utsikten blir om möjligt än mer dramatisk. Matsalsdelens fria takhöjd bidrar med kommunikation mellan etagen och känslan präglas av ljus och rumsvolym. Ekparketten, stålkonstruktionerna och de släta vita väggarna går igen. Planets mycket svagt sluttande taklinje ger extra karaktär.

Sällskapsytornas parkett löper bort mot etagets badrum. På vägen passerar du en platsbyggd byrå som smälter in med ren design. Badrummet är sobert med sin grafiskt rena ton. Utöver badkar, handfatskommod och wc finns tvättmaskiner, torkskåp, arbetsytor och förvaring. Badrummet har downlight och klinker med värme.

Häruppe ligger ytterligare två sovrum med utsikt i västerläge. Båda har gott om yta och bra förvaring i garderober. Rummen har breda skjutdörrar i samma formrena design som entréplanets sovrum.

Sammantaget är detta en stor och ljus femrumsvåning i två etage – högt över älven. Atmosfären är präglad av internationell industriromantik samt en helt enastående panoramautsikt över stad och älv.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong om ca 9 kvm i söderläge. Glasparti skyddar mot vind från väster.

Parkering

Från Östra Eriksbergsgatan nås ett fristående parkeringsgarage, Deckshuset. Här kan ett parkeringstillstånd hyras för 900 kr/mån och fungerar som ett boendeparkeringskort. Föreningen tillämpar kösystem.

Månadsavgift

Avgift/hyra
7 506 kr

I avgiften ingår värme, vatten och tv

Ekonomi

Andel i föreningen
3,04068%
Andel av årsavgiften är
3,04068%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 500 000 kr
Lägenhetsnummer
182
Våningsplan
9 av 9*
Hiss
Ja
Rum
5
Sovrum
3
Boarea
148 kvm

* Bostaden är belägen på våning 8 och 9 i etage

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
500 kr
Försäkring
190 kr
Summa
690 kr

Byggnadssätt

Byggår
2008*

* Orginal byggnad från 1914

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kvarnen på Norra Älvstranden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
59
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kvarnen på Norra Älvstranden äger fastigheten Sannegården 7:7 som består av ett flerbostadshus med totalt 59 bostadsrätter och en total boyta på ca 4115 kvm. Kvarnhusbyggnad från 1914 som byggdes om 2006-2008.
I föreningen finns 59 lägenheter med bostadsrätt.

Föreningen har inga större renoveringar planerade. Underhållsplanen uppdateras och budgeteras kontinuerligt av Sustend AB.

Husets anrika historia.
Kvarnenområdets historia stäcker sig över 100 år bakåt i tiden. Verksamheten drogs igång år 1914 av Mårten Pehrsons Valsqvarn. Han uppförde de tre första byggnaderna tillsammans med arkitekt Per Lennart Håkansson. Kvarnen hade en initialt en lagringskapacitet på 4000 ton spannmål. I anslutning till kvarnen byggdes en lång brygga rakt ut i Göta Älv. Detta för att kunna lasta och lossa spannmål till fraktfartygen. År 1925 tog KF:s Dotterbolag Tre Lejon över verksamheten och drev den fram till nedläggning år 2001. Namnet Juvelkvarnen togs år 1990. Kommunen har sedan önskat att bevara områdets historia och gav arkitektfirman Semrén & Månsson i uppdrag att omvandla de gamla kvarnbyggnaderna till bostäder. Delar fick rivas för att skapa ljusinsläpp och gårdar mellan husen. Två av tegelbyggnaderna kunde bevaras. Dessa har på ett varsamt och finurligt sätt byggts om till bostäder. Bratteråsgatan 70 & 72 är det huset där mest originaldetaljer kunnat bibehållas. Dessa bostäder liknar inget annat. Varje lägenhet har fått en unik utformning. År 2008 flyttade de första boenden in i den gamla kvarnen. I etapper håller hela området på att färdigställas runt omkring. Ett unikt boende på historisk mark i hus där man bevarat tidstypiska detaljer såsom djupa fönsternischer, spröjsade fönster och fasadsutsmyckning.

Gemensamma utrymmen:
Det finns ett förråd som tillhör lägenheten. Föreningens medlemmar har tillgång till barnvagnsrum och cykelförråd. I tornrummet finns ett gemensam liten lokal (max 10 personer), här har man en hänförande utsikt.

Förvaltning: Bredablick förvaltar föreningens ekonomi. Överlåtelseavgiften är 2,5% av prisbasbeloppet och pantsättningen är 1% av prisbasbeloppet.

Gemensamhetsanläggningar:
Föreningen är medlem i samfälligheten SFF Juvel (25%) som förvaltar närområdet runt föreningarna, vatten, avlopp och sophantering.

Parkering

Från Östra Eriksbergsgatan nås ett fristående parkeringsgarage, Deckshuset. Här kan ett parkeringstillstånd hyras för 900 kr/mån och fungerar som ett boendeparkeringskort. Föreningen tillämpar kösystem.

TV/bredband

Kabel-tv via Comhem ingår i avgiften. Bredband kan tecknas antingen via ComHem eller via Göteborgs fibernät (itux) där man kan välja bland ett antal internetoperatörer.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns barnvagnsrum, cykelförråd, källarförråd och en mycket speciell samlingslokal i Tornrummet högst upp i huset.

Övrigt

Enligt föreningens stadgar är minsta tillåtna ägarandel 25%.

Området

Mäklaren om Eriksberg

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, hotell, bar, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant.

KULTUR OCH NÄRINGSLIV

Göteborgs hamn är i särklass störst i Norden och en stor del av Sveriges handel med utlandet passerar här. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet. På Lindholmen byggs en helt ny stadsdel med IT-företag, bostäder och universitet.

NATUR

I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet och fina små prång med bänkar för avkoppling. I och runt Färjenäsparken finns vackra vyer och grönt område att promenera vid, det finns även tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. De väljer att komma hit från hela Göteborg med sina barn. Snart är även västra Eriksberg klart med sista HSB huset och då ska parken renoveras och bli en samlingsplats för alla. Krokängsparken och Sörhallsberget är även några andra trevliga alternativ.

FRITID

På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av träningsmöjligheter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis, Nordic Wellness finns på Östra Eriksbergsgatan samt vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. Vid Lundby Strand ligger Radiomuseet och ett välutrustat bibliotek finner man på Lindholmen. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud, här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

SERVICE

Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera butiker, systembolag, apotek till stora matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera prisbelönta restauranger och även många caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

KOMMUNIKATIONER

Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till centrala staden, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 och 31. Man kan även idag cykla i stort sett hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden. En vacker väg med storslagna vyer som också är fin för långa promenader.

Köpa eller sälja bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Bratteråsgatan 72

Bratteråsgatan 72,
417 62 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Linn Andersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 67

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Ostindiefararen 55
  Pris
  5 395 000 kr
  Månadsavgift
  5 250 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  97 kvm

  Visning: 2019-10-20 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Astris gata 64
  Utgångspris
  4 790 000 kr
  Månadsavgift
  4 841 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  116 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Exklusiv
  Adress
  Monsungatan 104
  Utgångspris
  7 990 000 kr
  Månadsavgift
  4 422 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  89,5 kvm

  Visning: 2019-10-16 17.30 Boka här