KOMMANDE FÖRSÄLJNING - Mycket trevlig bostad på platån

Eriksberg, Göteborg

Maj på Malös gata 34

På förhand
Avgift
5 216 kr
Antal rum
3
Boarea
94 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

KOMMANDE FÖRSÄLJNING - Mycket trevlig bostad på platån

Trevlig planerad bostad med 2 balkonger. Den ena inglasad och med kvällssol. Här bor du på platån i populära Eriksbergsterrassen.

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

 • Extra kontaktperson

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Inglasad härlig balkong. Maj på Malös gata 34 - Bjurfors
Inglasad härlig balkong
Kvällssol på balkongen. Maj på Malös gata 34 - Bjurfors
Kvällssol på balkongen
Blick mot vattnet i Eriksbergsdockan. Maj på Malös gata 34 - Bjurfors
Blick mot vattnet i Eriksbergsdockan
Föreningen har orangerie, gym och bastu. Maj på Malös gata 34 - Bjurfors
Föreningen har orangerie, gym och bastu
Interiörbild. Maj på Malös gata 34 - Bjurfors
Populära Eriksbergsterrassen på platån. Maj på Malös gata 34 - Bjurfors
Populära Eriksbergsterrassen på platån

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Mycket trevlig bostad uppe på populära Eriksbergsplatan. Här bor du i en välkänd föreningen som har egen privat innergård med ett orangeri där du kan samla dina vänner för party och dessutom finns gym och bastu i huset. Denna bostad har två stora balkonger. Den ena inglasad och har kvällssol och den andra skönt placerad mot innergården. Fönster från golv till tak ger ett härligt ljusinsläpp och bidrar med hög trivselfaktor. Rymliga sällskapsytor gör det enkelt att möblera utifrån personlig smak och blir den naturliga samlingspunkten vid sociala sammanslutningar.

Området Platån har sina gator uppkallade efter Evert Taube sångtexter. Platån ligger på en höjd, kant i kant med den grönskande Färjenäsparken. Här finns flera stora lekplatser och en fotbollsplan med konstgräs. Perfekt för barn, stora som små. En liten bit bort finner du den träskodda Eriksbergspromenaden som löper längs Göta Älv. Närhet till mataffärer, restauranger och goda kommunikationsmöjligheter till centrala Göteborg med både buss och båt. Hållplatser i direkt närhet.

OBS KOMMANDE FÖRSÄLJNING
Tillträde beräknas till första kvartalet 2020.
Gör intresseanmälan på länken nedan, så får du mer information närmar säljstart.
:

Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Eriksbergsterrassen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
63
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Riksbyggen Brf Eriksbergsterrassen erbjuder ett bekvämt boende i Västra Eriksberg uppe på platån. Huset stod klart hösten 2008 och har uppmärksammats genom nominering till Arkitekternas Bostadspris 2009 och fick 2010 Göteborgs arkitekturpris ur Per och Alma Olssons fond som bästa bostadshus.
Antal lägenheter: 63

Avgifter: Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen bedömer sin ekonomi som stark. De har aldrig höjt avgifterna och bedömer inte att de kommer behöva göra det de närmast kommande åren. Det positiva kassaflödet har gjort att de kunnat göra extra amorteringar på sina lån. I juli 2018 hade de en avgiftsfri månad.

Underhåll/renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Denna uppdaterades 2015 och föreningen har inga stora underhållsarbeten de närmaste åren.
- 2015 gjordes en ombyggnad och upprustning av föreningens innergård.

Teknisk/fastighets/energiförvaltning av GUAB
Ekonomisk förvaltning av Riksbyggen.

Parkering

Föreningen tillhandahåller 50 garageplatser som går att hyra för 875 kr/mån. Det finns även några platser för mc/moped som kostar 200 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö. I dagsläget är det kort kö. Intill finns ett p-garage där man för motsvarande kostnad kan hyra garageplats. Det finns 13 st parkeringsplatser för personbil utomhus. Dessa parkeringsplatser administreras och hyrs ut av GUAB, tel. 031- 51 52 40. GUAB upprättar hyresavtal, utfärdar parkeringstillstånd och aviserar hyran.

TV/bredband

Kabel-tv via Telenor, där ett grundutbud av kanaler ingår i månadsavgiften.
Bredband och IPTV via Itux stadsnät, där man kan välja bland ett antal leverantörer. Separat abonnemang.

Gemensamma utrymmen

Föreningen tillhandahåller barnvagnsrum, cykelförråd, gästlägenhet (250kr/dygn), källarförråd och gemensam relaxavdelning med bastu och gym. Ett gymkort kostar (500 kr/år). Det finns också ett trevligt orangerie med matlagningsmöjlighet.

Parkering

Föreningen tillhandahåller 50 garageplatser som går att hyra för 975 kr/mån. Det finns även några platser för mc/moped som kostar 200 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö. I dagsläget är det kort kö. Intill finns ett p-garage där man för motsvarande kostnad kan hyra garageplats. Det finns 13 st parkeringsplatser för personbil utomhus. Dessa parkeringsplatser administreras och hyrs ut av GUAB, tel. 031- 51 52 40. GUAB upprättar hyresavtal, utfärdar parkeringstillstånd och aviserar hyran.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 216 kr

Värme och kabel-tv med basutbud via Telenor ingår i månadsavgiften

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
206
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
94 kvm

Området

Mäklaren om Eriksberg

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, hotell, bar, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant.

KULTUR OCH NÄRINGSLIV

Göteborgs hamn är i särklass störst i Norden och en stor del av Sveriges handel med utlandet passerar här. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet. På Lindholmen byggs en helt ny stadsdel med IT-företag, bostäder och universitet.

NATUR

I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet och fina små prång med bänkar för avkoppling. I och runt Färjenäsparken finns vackra vyer och grönt område att promenera vid, det finns även tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. De väljer att komma hit från hela Göteborg med sina barn. Snart är även västra Eriksberg klart med sista HSB huset och då ska parken renoveras och bli en samlingsplats för alla. Krokängsparken och Sörhallsberget är även några andra trevliga alternativ.

FRITID

På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av träningsmöjligheter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis, Nordic Wellness finns på Östra Eriksbergsgatan samt vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. Vid Lundby Strand ligger Radiomuseet och ett välutrustat bibliotek finner man på Lindholmen. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud, här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

SERVICE

Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera butiker, systembolag, apotek till stora matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera prisbelönta restauranger och även många caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

KOMMUNIKATIONER

Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till centrala staden, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 och 31. Man kan även idag cykla i stort sett hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden. En vacker väg med storslagna vyer som också är fin för långa promenader.

Köpa eller sälja bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

 • Extra kontaktperson

  Sofia Larsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 69

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Norra Skeppspromenaden 14
  Månadsavgift
  4 383 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  74,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Monsungatan 81
  Utgångspris
  4 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 513 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  64,5 kvm

  Visning: 2019-08-25 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Monsungatan 32
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 444 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Visning: 2019-08-26 19.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Östra Eriksbergsgatan 76
  Månadsavgift
  4 398 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Stapelbädden 9
  Utgångspris
  4 090 000 kr
  Månadsavgift
  3 796 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  66 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Sagolandsvägen 2
  Utgångspris
  4 490 000 kr
  Månadsavgift
  6 521 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  97 kvm

  Visning: 2019-08-25 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skeppspromenaden 1
  Månadsavgift
  4 273 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Maj På Malös Gata 36
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 912 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  62,5 kvm

  Visning: 2019-08-25 15.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Astris gata 82
  Utgångspris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 783 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  71 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Östra Eriksbergsgatan 83
  Månadsavgift
  3 367 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Maj På Malös Gata 36
  Månadsavgift
  4 729 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2A
  Pris från
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  1 749 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Visning: 2019-08-21 18.00 Boka här