Ljus och fräsch bostad i lugnt läge

Eriksberg, Göteborg

Maj På Malös Gata 36

På förhand
Utgångspris
3 190 000 kr
Avgift
3 912 kr
Antal rum
2
Boarea
62,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Ljus och fräsch bostad i lugnt läge

Här njuter du av en inglasad uteplats med lugnt läge och fin interiör

 • Ansvarig mäklare

  Linn Andersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 67

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Detta är en lägenhet med karaktär i modernt utförande. Spännande vinklar, stora fönsterpartier ner till golv och modernt kök. Här har du en inglasad uteplats i lugnt läge, förhöjt där du sommartid får en del kvällssol och morgonsol. Badrummet har duschhörna samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Generöst sovrum med bra förvaring.

Här bor du i Brf Eriksbergsterrassen, som är prisbelönt för sin arkitektur, uppe på Eriksbergsplatån. Föreningen har både gym, bastu samt ett orangeri.

Här bor ni i ett lugnt och grönskande område uppe på Eriksbergsplatån med närhet till goda kommunikationsmöjligheter, servicebutiker och härliga promenadstråk. På någon minuts promenad når du Eriksbergs kajpromenad med caféer och restauranger vid vattnet. Runt knuten ligger den grönskande Färjenäsparken som har lekplats, fotbollsplaner, hundrast ställen och mysiga bänkar att slå sig ner vid.

Kontakta mäklaren för en privat visning!

Interiör

HALL
Redan vid entrén slås man av att detta är en bostad utöver det vanliga, spännande vinklar, stora fönsterpartier och en unik rymd infinner sig. Hallen har plats för avlastningspall och det finns en skjutdörrsgarderob som ger god förvaring.

UTEPLATS
Uteplatsen är på cirka 7 kvm och är inglasad i lugnt läge förhöjt mot gatan. Den går att öppna upp helt. Komplettera med infravärme och du kan njuta stora delar av året på denna extra sällskapsyta. Med trätrall på golvet kan du skapa din egen oas.

KÖK
I ena ändan av vardagsrummet ansluter köket. Här finns allt man kan önska sig. Gott om skåp med snygga högblanka vita luckor. Spishäll och spisfläkt i rostfritt. Köket är avdelat mot vardagsrummet av kombinerad kyl och frys samt inbyggd varmluftsugn och mikro. En del har man öppnat upp med en bänkdel och här förenas kök och vardagsrum i en skön harmoni. Arbetsytan i köket är av massiv ek och har nedsänkt diskho. Ovan bänken sitter ljusgrått liggande kakel.

VARDAGSRUM
Rakt fram öppnar bostaden upp i ett härligt spännande vardagsrum. Stora fönsterpartier som går ända ner till golvet, ger ett härligt ljusflöde i detta rum. Från vardagsrummet nås även uteplatsen.

SOVRUM
Sovrummet är rymligt och har god plats för dubbelsäng med sidobord. Rymlig skjutdörrsgarderob ger bra förvaring. Väggarna är harmoniskt målade i mörkblå färg.

BADRUM
Badrummet är helkaklat med vita liggande kakelplattor på väggen med en fond ljusgrå nyans som matchar klinkern på golvet. Här finns duschhörna, wc samt tvättställ från Duravit. Dimbara spotlights i taket och golvet har värmeslingor. Det finns också en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare samt handdukstork.

ÖVRIGT
Bostaden har genomgående ekparkett, vita och ljusgråa väggar och fönsterbänkar av putsad mörk sten. Till bostaden hör ett källarförråd om ca 10 kvm.

Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Inglasad i generös storlek.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 912 kr

Värme och kabel-tv med basutbud via Telenor ingår i månadsavgiften

Ekonomi

Andel i föreningen
1,17369%
Andel av årsavgiften är
1,17371%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 190 000 kr
Lägenhetsnummer
302
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
62,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
75 kr
Försäkring
100 kr
Vatten/Avlopp
75 kr
Summa
250 kr

Byggnadssätt

Byggår
2008

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2011-12-01

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Eriksbergsterrassen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
63
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Riksbyggen Brf Eriksbergsterrassen erbjuder ett bekvämt boende i Västra Eriksberg uppe på platån. Huset stod klart hösten 2008 och har uppmärksammats genom nominering till Arkitekternas Bostadspris 2009 och fick 2010 Göteborgs arkitekturpris ur Per och Alma Olssons fond som bästa bostadshus.
Antal lägenheter: 63

Avgifter: Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen bedömer sin ekonomi som stark. De har aldrig höjt avgifterna och bedömer inte att de kommer behöva göra det de närmast kommande åren. Det positiva kassaflödet har gjort att de kunnat göra extra amorteringar på sina lån. I juli 2018 hade de en avgiftsfri månad.

Underhåll/renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Denna uppdaterades 2015 och föreningen har inga stora underhållsarbeten de närmaste åren.
- 2015 gjordes en ombyggnad och upprustning av föreningens innergård.

Teknisk/fastighets/energiförvaltning av GUAB
Ekonomisk förvaltning av Riksbyggen.

Parkering

Föreningen tillhandahåller 50 garageplatser som går att hyra för 875 kr/mån. Det finns även några platser för mc/moped som kostar 200 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö. I dagsläget är det kort kö. Intill finns ett p-garage där man för motsvarande kostnad kan hyra garageplats. Det finns 13 st parkeringsplatser för personbil utomhus. Dessa parkeringsplatser administreras och hyrs ut av GUAB, tel. 031- 51 52 40. GUAB upprättar hyresavtal, utfärdar parkeringstillstånd och aviserar hyran.

TV/bredband

Kabel-tv via Telenor, där ett grundutbud av kanaler ingår i månadsavgiften.
Bredband och IPTV via Itux stadsnät, där man kan välja bland ett antal leverantörer. Separat abonnemang.

Gemensamma utrymmen

Föreningen tillhandahåller barnvagnsrum, cykelförråd, gästlägenhet (250kr/dygn), källarförråd och gemensam relaxavdelning med bastu och gym. Ett gymkort kostar (500 kr/år). Det finns också ett trevligt orangerie med matlagningsmöjlighet.

Området

Mäklaren om Eriksberg

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, hotell, bar, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant.

KULTUR OCH NÄRINGSLIV

Göteborgs hamn är i särklass störst i Norden och en stor del av Sveriges handel med utlandet passerar här. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet. På Lindholmen byggs en helt ny stadsdel med IT-företag, bostäder och universitet.

NATUR

I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet och fina små prång med bänkar för avkoppling. I och runt Färjenäsparken finns vackra vyer och grönt område att promenera vid, det finns även tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. De väljer att komma hit från hela Göteborg med sina barn. Snart är även västra Eriksberg klart med sista HSB huset och då ska parken renoveras och bli en samlingsplats för alla. Krokängsparken och Sörhallsberget är även några andra trevliga alternativ.

FRITID

På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av träningsmöjligheter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis, Nordic Wellness finns på Östra Eriksbergsgatan samt vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. Vid Lundby Strand ligger Radiomuseet och ett välutrustat bibliotek finner man på Lindholmen. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud, här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

SERVICE

Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera butiker, systembolag, apotek till stora matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera prisbelönta restauranger och även många caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

KOMMUNIKATIONER

Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till centrala staden, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 och 31. Man kan även idag cykla i stort sett hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden. En vacker väg med storslagna vyer som också är fin för långa promenader.

Köpa eller sälja bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Maj På Malös Gata 36

Maj På Malös Gata 36,
417 67 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Linn Andersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 67

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Manövergången 3
  Utgångspris
  4 490 000 kr
  Månadsavgift
  3 706 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  82,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Monsungatan 89
  Pris
  3 590 000 kr
  Månadsavgift
  2 377 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  51 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sagolandsvägen 2
  Utgångspris
  4 490 000 kr
  Månadsavgift
  6 521 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  97 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Styrfarten 2A
  Pris från
  4 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 314 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Styrfarten 2B
  Pris från
  4 200 000 kr
  Månadsavgift
  1 863 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bratteråsgatan 50
  Utgångspris
  3 790 000 kr
  Månadsavgift
  4 003 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bratteråsgatan 72
  Utgångspris
  2 720 000 kr
  Månadsavgift
  3 160 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  46 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!