Närheten till vattnet och naturen är påtaglig

Eriksberg, Göteborg

Monsungatan 108

På förhand
Utgångspris
6 295 000 kr
Avgift
3 939 kr
Antal rum
3
Boarea
92 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Närheten till vattnet och naturen är påtaglig

Längst ut mot havet på Eriksbergs främsta plats bor du här i ett nybyggt hus med två balkonger med vacker vy över älven och Älvsborgsbron.

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

 • Extra kontaktperson

  Anton Lindström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 64

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Närmast havet bor du här. Monsungatan 108 - Bjurfors
Närmast havet bor du här
Häftig vy. Monsungatan 108 - Bjurfors
Häftig vy
Omtalade HSB Skaftö längst ut mot älven. Monsungatan 108 - Bjurfors
Omtalade HSB Skaftö längst ut mot älven
Vardagsrum med fönster åt flera håll. Monsungatan 108 - Bjurfors
Vardagsrum med fönster åt flera håll
Härligt ljusflöde. Monsungatan 108 - Bjurfors
Härligt ljusflöde
Balkong 2 är inglasad och har kvällssol och utsikt över parkområdet. Monsungatan 108 - Bjurfors
Balkong 2 är inglasad och har kvällssol och utsikt över parkområdet

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till ett nybyggt hus alldeles vid vattnet. Här bor du på främsta plats på Eriksberg med vacker vy ut mot älven och Älvsborgsbron. Ett boende med två balkonger varav den ena inglasad så du kan njuta av balkongen stora delar av året. Denna balkong har sol hela kvällen och din närmsta granne är sköna Färjenäsparken som planeras bli Göteborgs nästa parkprojekt. Två bra sovrum där du har blick ner mot älven och verkligen kan känna vattnets närhet från sovrummen.

Huset är från 2019 och läget längst fram gör att du inte har någon insyn utan kan njuta av fri vy mot älven. Gavelläget gör också att bostaden är mycket trevlig med ljusinsläpp från flera håll.

En riktig pärla för dig som har höga krav på din bostad. Nytt med utsikt och med ett av Eriksbergs bästa lägen är vad som karaktäriserar denna bostad.

Välkommen att boka dig på visning. Vill du hellre komma på en privat visning, hör av dig.

KOMMANDE FÖRSÄJING
Planerad start efter sommaren. Möjlighet till förhandsvisning finns.
Ring Anton om du är intresserad att förhandsvisning redan nu.

Interiör

Ljus och trevliga och nästan ny bostad längst ut mot älven på Eriksberg. Gavelläget gör att du har ljus från flera håll och du har i princip vattenutsikt från samtliga fönster. Genomgående vita ljusa väggar och ekparkett på golvet.

Vid entrén ligger mörkt klinker och du har avhängning i en garderob och hatthylla. Vid entrén finns även ett städskåp.

Efter entréhallen öppnar bostaden upp i ett härligt vardagsrum som badar i ljus från de stora fönsterpartierna. Rummet rymmer både soffgrupp och matsalsmöbel.

Från vardagsrummet når du bostadens båda balkonger.
Den ena i härligt soligt västerläge med utsikt över älven och Älvsborgsbron.
Den andra ligger på husets gavel och du har vy mot grönskande Färjenäsparken, som planeras iordningställas till ett av Göteborgs trevliga parkområden för avkoppling och nöjen. Denna balkong är dessutom inglasad och kan nyttjas stora delar av året. Båda balkongerna har sol eftermiddag och kväll. Perfekt läge med andra ord.

I och med att du bor längst in på gatan, har du inget hus framför dig och ingen insyn.

Köket är öppet mot vardagsrummet men ändå smart avdelat i en egen del med en bardel. Köket är modernt med gott om förvaring och har induktionshäll med inbyggd spisfläkt, diskmaskin och kyl och frys i fullhöjd samt inbyggd ugn och micro. Luckorna är vita och bänk av ljusgrå laminat och ovan denna sitter vitt kakel.

Det större av de två sovrummen ligger i anslutning till entrén och har ett trevligt fönsterparti mot älven. Här kan du vakna och blicka ut över vattnet och man känner verkligen vattnets närhet. Här finns skjutdörrsgarderob. Det andra sovrummet ligger i husets gavelvinkel med fönster åt två håll. I anslutning till detta sovrum ligger en walk in closet som döljs bakom skjutdörrar samt badrummet.
Båda sovrummen ligger i svalt österläge.

Badrummet är rymligt och kaklat med vita kakelplattor och ljusgrå klinker på golvet. Golvet har givetvis golvvärme och taket har dimbara spotlights. Förutom vägghängt wc finns tvättställ med kommod och spegelskåp. Badrummet har duschhörna och det finns en tvättdel med tvättmaskin och torktumlare. Två praktiska förvaringsskåp och en bänk för klädvård. Handdukstork.

Gästwc vid entrén går i samma stil som badrummet. Vitt kakel och ljusgrå klinker.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Två bra balkonger varav den ena är inglasad. Balkongerna har sol hela kvällen och fin vy mot älven och Älvsborgsbron

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 939 kr

Månadsavgiften inkluderar värme, kabel-tv och bredband via Telia Triple play.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,46418%
Andel av årsavgiften är
2,5674%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
6 295 000 kr
Lägenhetsnummer
1134
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
92 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
450 kr
Försäkring
150 kr
Vatten/Avlopp
100 kr
Summa
700 kr

Driftskostnaderna är hämtade från nuvarande ägare och varierar utifrån behov och förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
2019

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Skaftö i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
47
Antal lokaler
1
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Skaftö ligger längst ut på kajen, granne med både havet och Färjenäsparkens grönytor. Det ena huset ligger bara några meter från vattnet och trädäcket längs kajen går precis utanför. Husen färdigställdes under senare halvan av 2019.

Föreningen är uppdelad i två 6-våningshus med sammanlagt 47 lägenheter på 1,5–3 RoK. Här får du boendekvaliteter utöver det vanliga med toppmodern, stilren inredning. De flesta av lägenheterna har utsikt över älv som möter hav från härliga balkonger i syd och sydvästläge.

I marklägenheter med uteplats ingår uteplatsen i bostadsrättsupplåtelsen. Bostadsrättshavaren ansvarar för underhåll av uteplatsen enligt stadgar. Skötselansvar för bostadsrättshavaren ligger inom markering på ritning. Föreningen har en privat trädgård för de boende med berså och möjlighet till att grilla. Dessutom finns en gemensamhetslokal med övernattningsmöjlighet för 200 kr/natt.

Cykelförråd i båda husen och rum för barnvagnar och rullstolar finns i innersta huset.
Källarförråd finns.

Parkering

Garage under innersta huset med 25 parkeringsplatser. Separat kö

TV/bredband

Kabel-tv och bredband via Telia Triple play ingår i månadsavgiften.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
B
Energiförbrukning per kvm och år
60
Energideklarationsdatum
2019-06-29

Området

Mäklaren om Eriksberg

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, barer, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet.

NATUR
I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet. I och runt Färjenäsparken finns vackra vyer och ett grönområde att promenera vid, det finns även tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. Även Krokängsparken och Sörhallsberget är trevliga grönområden att njuta av.

FRITID
På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av träningsmöjligheter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis, Nordic Wellness finns på Östra Eriksbergsgatan samt vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud, här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

Runt Eriksbergskranens småbåtshamn kan du strosa längs mysiga caféer och restauranger eller varför inte ta vara på en solig dag med att slå sig ner på däcket längs båthamnen med en glass i handen. Vid Älvsborgsbrons ena brofäste kommer det att växa fram en härlig park för familj och vänner att umgås i, perfekt plats för lek och picknick.

SERVICE
Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera närbutiker, shopping, apotek, vårdcentral och matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera trevliga restauranger och även många caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

KOMMUNIKATIONER
Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till city, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 och 31. Det är även enkelt att ta sig ut på de stora lederna.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Monsungatan 108

Monsungatan 108,
417 68 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

 • Extra kontaktperson

  Anton Lindström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 64

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Monsungatan 72
  Utgångspris
  5 290 000 kr
  Månadsavgift
  5 094 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mimergatan 1
  Utgångspris
  7 190 000 kr
  Månadsavgift
  2 647 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  94,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Ostindiefararen 17
  Utgångspris
  4 700 000 kr
  Månadsavgift
  4 082 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2B
  Fast pris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  2 850 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  101 kvm

  Visning: 2020-08-05 15.30 Boka här