På denna högt belägna plats i huset får du det alla kräsna köpare letar efter.

Eriksberg, Göteborg

Monsungatan 51

Budgivning pågår
Utgångspris
4 990 000 kr
Avgift
4 414 kr
Antal rum
3
Boarea
82,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
10 av 14
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 4 800 000 kr

BudBudgivareDatumTid
4 800 000 krBudgivare 12019-05-2117:49

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

På denna högt belägna plats i huset får du det alla kräsna köpare letar efter.

Fri vy över Göta Älvs strömmande vatten och grönskan i Färjenäsparken. Insynsskyddad balkong i attraktivt söderläge.

 • Ansvarig mäklare

  Lovisa Hedlund Medin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 64

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På denna högt belägna plats i huset får du det alla kräsna köpare letar efter. Fri vy över Göta Älvs strömmande vatten och grönskan i Färjenäsparken. Insynsskyddad balkong i attraktivt söderläge. Eriksbergskranen med all sin prakt, är ett monument från den gamla varvsindustrin ger sin prägel till området. Modernt boende där tanke har lagts bakom varje materialval, vilket resulterat i hög standard. Sobra toner är genomgående och förstärker ljusinsläppet från generösa fönster. Kvällstid, är stämningen något alldeles extra när ljusen glittrar från båtar i hamnen och på Älven.

Eriksbergskranen är ett monument från den gamla varvsindustrin som ger sin prägel till området kring dockan. Bo med närhet till mataffärer, restauranger, träningsanläggningar och goda kommunikationsmöjligheter både via buss och båt. Varför inte ta en promenad längst kajen och njuta av livet vid vattnet, eller slå er ner på något mysigt café?

Interiör

Välkommen in! Stäng dörren och slås av lugnet. Direkt innanför tröskeln hittar du ekparkett vilket är genomgående i hela bostaden. Garderober för skor och ytterkläder. Plats finns för sittmöbel precis vid entrén.

I direkt anslutning till hallen finns något unikt för området. Bostadens separata tvättstuga. Det finns två dörrar så rummet blir således en passage till köket. Tvättmaskin och torktumlare med grovtvättho gör det enkelt att sköta tvätten. Förvaring genom gott om skåp. Ska du ha fest är detta rum ett perfekt komplement för avställning och extra diskutrymme.

Från tvättstugan leds du in i hjärtat av bostaden, det öppna köket. Köket är skräddarsytt för att passa den mest kräsna matlagaren. Samtliga val är gjorda med stor omsorg ock skapar på så sett en modern känsla. Arbetsbänken skapar en snygg kontrast till det svarta kaklet ovan. Vidare hittar du diskmaskin, fläkt, spishäll, micro samt kyl och frys i fullhöjd. Matplatsen har sin naturliga plats vid fönstren. Dina middagsgäster får samtidigt som maten avnjuts blicka ut över en magnifik utsikt.
I fil med köket ligger vardagsrummet. Signumet i detta rum är de stora fönsterpartier som ger härligt ljusinsläpp. Här ryms med enkelhet större soffgrupp med tillhörande möblemang. Genom stora ytor kan du själv möblera efter önskemål.

Bostadens speciella plats är balkongen. Inglasad för att kunna njuta av utemiljön från tidig vår till sen höst. Utsikt över Göteborgs siluett och flera kända landmärket. Ett föränderligt sceneri utspelar sig på älven strömmande vatten året om. Solen når hit under större delen av dagen.

Bostadens två sovrum ligger vägg i vägg. De är till storleken ungefär lika stora. Båda har garderober för förvaring. Fönster mot den lummiga Färjenäsparken.

Badrummet är modernt inrett i ljusa toner. På golvet svart klinker. Väggarna är beklädda med vitt kakel. Duschen avskils med väggar i klarglas. Handfatet är integrerat i kommod. Ovan detta, en spegel med tillhörande belysning. Vidare finner du wc-stol och handdukstork.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Sannegård 72:3

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 414 kr

I avgiften ingår värme, bredband, tv och IP-telefoni (Telia Triple Play)

Ekonomi

Andel i föreningen
0,026062%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 990 000 kr
Lägenhetsnummer
1903
Våningsplan
10 av 14
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
82,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
250 kr
Vatten/Avlopp
150 kr
Summa
400 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
80
Energideklarationsdatum
2017-03-27

Om föreningen

Namn
Brf Linnéa
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
50
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Huset stod klart för inflyttning i slutet av januari 2014. Föreningen består av 50 lägenheter fördelade på 14 våningar. I föreningen ingår även en lokal för kommersiell verksamhet.

Individuell el och vattenförbrukning som debiteras separat ihop med månadsavgiften.

Parkering

GARAGEPLATS
Det finns 46 reserverade platser för boende i Brf Linnea i Eriksbergs Garage Samfällighet (EGS) beläget under Färjenästerrassen. Har du frågor om garageplats kan du kontakta Apcoa Parking som administrerar platserna genom att ringa: 08 - 556 306 70 eller maila uthyrning@apcoa.se. När du har fått garageplats kan din tagg aktiveras för tillgång till garaget via entréplan i huset.
Kostnad 1000 kr.

Gemensamma utrymmen

GÄSTLÄGENHET
I entréplan finns en gästlägenhet som varje medlem kan boka med sin tagg genom inloggning på digitala
infotavlan i entréplan. Den är utrustad med en bäddsoffa och våningssäng. I rummet får max 5 personer övernatta. Lägenheten har tillgång till toalett och dusch samt
ett utrustat pentry för enklare matlagning. Hyran är 200 kr/natt i dagsläget.

Gemensamma utrymmen
Förråd för barnvagnar i entrén, två cykelförråd i anslutning till huset, soprum och gemensam gård.
Till varje bostad i föreningen finns ett förråd.

Övrigt

FRÅGOR
Om du har några frågor som du vill framföra, ta gärna kontakt med någon i styrelsen. Skicka e-post till
styrelsen@brflinnea.com eller lämna en lapp i styrelsens postfack, märkt Styrelsen Brf Linnea.
Besök gärna bostadsrättsföreningens hemsida www.brflinnea.com.

Området

Mäklaren om Eriksberg

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, hotell, bar, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant.

KULTUR OCH NÄRINGSLIV

Göteborgs hamn är i särklass störst i Norden och en stor del av Sveriges handel med utlandet passerar här. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet. På Lindholmen byggs en helt ny stadsdel med IT-företag, bostäder och universitet.

NATUR

I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet och fina små prång med bänkar för avkoppling. I och runt Färjenäsparken finns vackra vyer och grönt område att promenera vid, det finns även tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. De väljer att komma hit från hela Göteborg med sina barn. Snart är även västra Eriksberg klart med sista HSB huset och då ska parken renoveras och bli en samlingsplats för alla. Krokängsparken och Sörhallsberget är även några andra trevliga alternativ.

FRITID

På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av träningsmöjligheter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis, Nordic Wellness finns på Östra Eriksbergsgatan samt vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. Vid Lundby Strand ligger Radiomuseet och ett välutrustat bibliotek finner man på Lindholmen. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud, här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

SERVICE

Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera butiker, systembolag, apotek till stora matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera prisbelönta restauranger och även många caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

KOMMUNIKATIONER

Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till centrala staden, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 och 31. Man kan även idag cykla i stort sett hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden. En vacker väg med storslagna vyer som också är fin för långa promenader.

Köpa eller sälja bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Monsungatan 51

Monsungatan 51,
417 66 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lovisa Hedlund Medin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 64

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Rönnerdahls gata 9
  Utgångspris
  3 790 000 kr
  Månadsavgift
  3 610 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  78 kvm

  Visning: 2019-06-02 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Bratteråsgatan 44
  Utgångspris
  5 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 484 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  113 kvm

  Visning: 2019-05-26 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Styrfarten 2B
  Pris
  5 000 000 kr
  Månadsavgift
  2 371 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Monsungatan 108
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  2 494 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm
 • Bostadsrätt

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Östra Eriksbergsgatan 73
  Utgångspris
  3 990 000 kr
  Månadsavgift
  4 653 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-06-02 13.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Monsungatan 72
  Utgångspris
  4 695 000 kr
  Månadsavgift
  5 094 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  94 kvm

  Visning: 2019-05-26 14.00 Boka här