Utsikt in mot stan och över götaälv

Eriksberg, Göteborg

Ostindiefararen 17

Utgångspris
4 700 000 kr
Avgift
4 082 kr
Antal rum
3
Boarea
76 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
7 av 8
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Utsikt in mot stan och över götaälv

På våning sju av åtta finner ni denna underbara trea med utsikt in mot stan och över götaälv med balkong i soligt söderläge

 • Ansvarig mäklare

  Anton Lindström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 64

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Fritt läge då terassen ovan sträcker sig ut till halva balkongen. Bild tagen av säljaren. Ostindiefararen 17 - Bjurfors
Fritt läge då terassen ovan sträcker sig ut till halva balkongen. Bild tagen av säljaren
Över takåsarna och älven tornar flera kända landmärken upp. Ostindiefararen 17 - Bjurfors
Över takåsarna och älven tornar flera kända landmärken upp
Soldränkt balkong i söderläge. Ostindiefararen 17 - Bjurfors
Soldränkt balkong i söderläge
Från balkongen kan man se ner till båtarna i småbåtshamnen.. Ostindiefararen 17 - Bjurfors
Från balkongen kan man se ner till båtarna i småbåtshamnen.
. Ostindiefararen 17 - Bjurfors
Stort matbord rymms med enkelhet. Ostindiefararen 17 - Bjurfors
Stort matbord rymms med enkelhet

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med sin högt belägna plats i huset på våning sju av åtta finner ni denna moderna bostaden för er som ställer höga krav. Här erbjuds en ljus välplanerad gaveltrea vid Eriksbergsdockan och hamninloppet. Utsikt över älvens strömmande vatten och mot Göteborgs stadskärna där välkända landmärken tronar upp sig. Den sociala sfären utmärker sig där kök och vardagsrum samsas i en öppen planlösning. Här finner ni den givna platsen att umgås med familj och vänner. Extra lyx med den soliga balkongen i söderläge.

Eriksbergskranen är ett monument från den gamla varvsindustrin och ger sin prägel till området kring dockan. Bo med närhet till mataffärer, restauranger, träningsanläggningar och goda kommunikationsmöjligheter både via buss och båt.
Ta en promenad längst kajen och njut av livet vid vattnet, eller slå er ner på något av alla kringliggande caféer och restauranger.

I eriksbergsdockan utanför bostaden finns det möjlihet till båtplats.

Välkomna att boka in er på visningen!

Interiör

Välkommen upp till denna enastående bostad om tre rum och kök i öppen planlösning på våning sju av åtta. Hela bostaden präglas av parkettgolv och vita väggar.

Hallen är ljus och rymlig och erbjuder bra förvaring i stora skjutdörrsgarderober till höger.

Vidare in i bostaden finner vi vardagsrummet och köket i öppen planlösning med en slående utsikt som sträcker sig över takåsarna och in mot centrala Göteborg.
Vardagsrummet rymmer en större soffa och har en naturlig plats för TVn.

Köket har en snygg ljus beige bänkskiva i slitstarkt laminat med vitt kakel och vita skåpsluckor. Det rymms ett större matbord. Utrusning som finns i köket är kyl och frys, integrerad micro och ugn i praktisk midjehöjd, fläkt samt induktion spis.

Det större av de två sovrummen har en extra lång dubbelsäng och erbjuder förvaring i en stor skjutdörrsgarderob. Utsikten även från sovrummet är slående när man ser älvsnabben åka mellan stenpiren och lindholmen.

Det andra sovrummet ligger i anslutning till hallen och passar perfekt som barnrum eller kontor. Även här finns förvaring i skjutdörrsgarderober.

Bostadens balkong nås från vardagsrummet. Den är stor och rymmer både en matbord och stolar samt en grill, föreningen tillåter gasol och elgrillar på balkongerna. Solen når balkongen hela dagen tack vare det höga läget. När den går ner så kan man värma sig av infravärmen som är uppsatt på väggen. blicka ner mot vattnet och båtarna i Eriksbergsdockans småbåtshamn eller se in mot masthuggskyrkan och göteborgsinnerstad under tiden du grillar.

En underbar bostad som måste upplevas.

Jag ser fram emot att träffa er på visningen!

Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Skeppsbyggaren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
89
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Alldeles vid vattnet vid Eriksbergsdockan i Västra Eriksberg, ligger Bostadsrättsföreningen Skeppsbyggaren. Här finns totalt 89 välplanerade lägenheter fördelade på två hus i nio våningar, samt två lokaler, båda uthyrda. Mellan husen finns en gemensam gård mellan varandra och ett garage under mark. Fasaderna är utförda av schatterat tegel med träpartier kring balkongerna. Här får du ett boende med hög kvalitet och fina trivselvärden intill vattnet. I föreningen finns också cykelrum, barnvagnsrum, städrum, fastighets- och rullstolsförråd. I källaren finns källarförråd.

Individuell varmvattenmätning:
Huset har mätare installerade till varje lägenhet för att mäta varmvattenförbrukningen. Varmvattnet debiteras respektive bostadsrättshavare relaterat till uppmätt förbrukning. Systemet är ett trådlöst system som samlar in mätdata från respektive lägenhet utan manuell avläsning. Mätdata samlas ihop centralt och debiteringen sker efter faktisk förbrukning i efterskott hos er ekonomiska förvaltare. Förbrukningen för tre månader kommer som en separat post på den första avin i varje kvartal.

Ekonomisk förvaltning: RB-Ekonomi.

Föreningens ekonomi

Under 2020 planeras inga avgiftsändringar vilket bl.a. sammanhänger med att inga lån skall placeras om under 2020.

Renoveringar - Utförda och planerade

Under 2018 installerades ett fysiskt inbrottsskydd på samtliga dörrar till föreningen förrådslokaler. Under 2018/2019 installerades 12 laddstationer för elbilar.
Den enda övriga större planerade och genomförda arbetet under 2019 är en rengöring och behandling av klinkerkolven i entréerna. Under 2020 kommer en genomgång av ventilationssystemet att göras.

Parkering

69 st garageplatser varav 12 st har elladdstolpar. Kostnad 1045 kr/mån. Parkeringsplatserna fördelas i enlighet med ett kösystem, kötiden är i nuläget mindre än halvår. På 12 av platserna har möjlighet att ladda elbil till en extrakostnad om 375kr/månad + förbrukad el.

Kommunal avgiftsbelagd parkering på grusat område samt parkeringshus finns vid Monsungatan. Föreningen är inte behjälplig med att få tillgång till dessa parkeringsplatser.

TV/bredband

Föreningen har tecknat avtal med Telia som erbjuder Telia Triple Play inkluderat tv, bredband och ip-telefoni. Internetanslutning har en hastighet på upptill 100/10 Mbit/s.

Gårdsplats/innergård

Trevlig går med grönytor och planteringar.

Gemensamma utrymmen

Föreningen disponerar över tre båtplatser i Eriksbergsdockan. Extern kö.

Övrigt

Busshållplats finns utanför byggnaden , hållplats Eriksbergdockan samt färja vid Eriksbergs färjeläge, båda c:a 500m från fastigheten.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 082 kr

I avgiften ingår värme, vatten, Telia Triple Play (särredovisas på avgiftsavin) samt soptömning för hushållssopor, komposterbart material samt tidningar. Varmvatten avläses för varje lägenhet och debiteras i efterhand på avgiftsavin.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,1199%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 700 000 kr
Lägenhetsnummer
21602
Våningsplan
7 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
76 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
150 kr
Försäkring
100 kr
Övrigt
130 kr
Summa
380 kr

Driftkostnaden är individuell och ändras beroende på förbrukning, kostnaden indikerar vad nuvarande ägare har för driftkostnader. Övrigt står för separat mätning av varmvatten.

Byggnadssätt

Byggår
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2016-03-08

Området

Mäklaren om Eriksberg

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, barer, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet.

NATUR
I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet. I och runt Färjenäsparken finns vackra vyer och ett grönområde att promenera vid, det finns även tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. Även Krokängsparken och Sörhallsberget är trevliga grönområden att njuta av.

FRITID
På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av träningsmöjligheter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis, Nordic Wellness finns på Östra Eriksbergsgatan samt vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud, här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

Runt Eriksbergskranens småbåtshamn kan du strosa längs mysiga caféer och restauranger eller varför inte ta vara på en solig dag med att slå sig ner på däcket längs båthamnen med en glass i handen. Vid Älvsborgsbrons ena brofäste kommer det att växa fram en härlig park för familj och vänner att umgås i, perfekt plats för lek och picknick.

SERVICE
Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera närbutiker, shopping, apotek, vårdcentral och matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera trevliga restauranger och även många caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

KOMMUNIKATIONER
Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till city, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 och 31. Det är även enkelt att ta sig ut på de stora lederna.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Ostindiefararen 17

Ostindiefararen 17,
417 65 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Anton Lindström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 64

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Monsungatan 72
  Utgångspris
  5 290 000 kr
  Månadsavgift
  5 094 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bratteråsbacken 33
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 482 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  64 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Mimergatan 1
  Utgångspris
  7 190 000 kr
  Månadsavgift
  2 647 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  94,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Monsungatan 108
  Utgångspris
  6 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 939 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  92 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Monsungatan 89
  Utgångspris
  4 190 000 kr
  Månadsavgift
  2 480 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2020-08-05 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Monsungatan 89
  Pris
  3 590 000 kr
  Månadsavgift
  2 377 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2B
  Fast pris
  3 445 000 kr
  Månadsavgift
  2 398 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm

  Visning: 2020-08-06 15.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2B
  Fast pris
  4 350 000 kr
  Månadsavgift
  2 850 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  101 kvm

  Visning: 2020-08-05 15.30 Boka här